ayy canım öyle değil mi ama yaa :)) bencede çok abartıyor ya bide tek yönlü anlatıyor. mesela şeker yüklemesiyle 1 kgluk bebeğinizi hipoglisemiye sokuyorsunuz diyor ama diyelim bende hamilelik şekeri var testi yaptırmadığım içinde farkında değilim ee her yemek yediğimde şekerim aşırı yükselecek ve bu bebek her seferinde hipoglisemiye girecek. hiç olmazsa testle bi kere sokuyosun geri kalan aylarda da önlemini alıyosun. bence şeker testi yaptırmayı düşünmeyenler birebir karatayın diyetini yapıyorlarsa yaptırmasınlar. ekmek,patates,bezelye,nohut,pirinç,bal,pekmez,meyve vs. varolan şekerli veya glisemik indeksi yüksek ne varsa hepsini çıkarabiliyorsan beslenme düzeninden yaptırma. ama bu özellikle hamilelikte pek mümkün gibi görünmüyor benim için. ben mesela meyveye hiç düşkün değilimdir şimdi sürekli canım karatayın baş düşmanı karpuzu istiyor :)) iyi düşünmek doğru karar vermek lazım. ozamana kadar belki fikrim değişir ama ben yaptırmayı düşünüyorum açıkcası![]()
bal pekmez harici hicbirinden vazgecemem ekmek zaten kurtaricim benim meyveyi hamile olmayan da yemesin diyo ama bende yemeden duramam bilmiyorum valla kafam allak bullak oldu yaptirirsam bile esimden gizli yaptiricam çünkü istemiyo testleri yaptirmami bitek detaylı ultrasonu istiyorum artık nasip diyelim o güne kadar belki bizimde fikrimiz değişir

Bu kadın da şeker yüklemesi yaptirirsaniz bebeginiz doğuştan şeker hastası olur dedi ya bu şekeri kandan olctursek olmaz mı ki illa şeker mi yuklenmeli:26:Bende dinledim canan karatayi ama biraz arkadaslar arasinda sorusyurdum dun arkadasim yengemle ben ayni donemde hamileydik o hicbir test yaptirmadi ben seker yuklemesi yaptirdim hamilelikten dolayi sekerim varmis diyete basladim dedi bilmeseydim yengemin bebegi gibi seker hastasi olacak dedi seker yuklesi dedigi sekerli su dedi o zaman tatli falanda yeme sekeri hic kullanma dedi kafa gitti bende yaptirmasam sorun olursa onun vebali bana daha agir geldi arastirmaya dewam tabi :)