2015 Şubat Anneleri

ben hepsinde doktora kostum artık gitmeyede utanıyorum ama normal olamaz bu bence bi anormallik var off cokmu paniğiz :(

canm bende dun gıttım dusuk rıskı var dedı.bgnde gıttım rapor aldım.dınlenmem gerekıyomus.cuma gunu tekrar cagırdı.bakalım kısmet.hakkımızaayırlısı olsun inş.sana ne diyo dr. ilaç falan yazdımı.zaten hemen hemen aynıyız senle tarıh olarak

sezeryan oldu cnm evet. ya annelik o kadar güzel bir duyku evlat o kadar güzel bir nimet ki 10 tane doğursam hepsinde hevesli olurum. ikinciye hamile arkafaşlarda tastikler sanırım bunu. ama şu gerçek ikiniciyi çok istedim olmadı. çok uğraştım ne doktorlara gittim artık tüp yapalım diyordu eşim. bende tsh vardı rahim tersliği vardı çok şükür olunca eşimde bende çok sevindik. ne yalan söyliyim eşim bile oğlandakinden daha hevesli sanki daha çok üstüme dşüyor.

kesinlikle katılıyorum 2. de olsa 1. de olsan heyecan aynı heyecan. bizde istedik doğum kontrol hapı kullanıyordum (yaklaşık 1 yıl kullandım ) mart ayının sonuna doğru bıraktım hapı ve denemelere başladık :1: herkes olmaz daha falan diyordu ama sat 23 mayıs çok şükür allaha kısa zamanda oldu :49:

biz ikinciyi bekleyenler biliyoruz başımıza gelecekleri:9: tecrübeme göre söylüyorum bir anne bir eş yeter. onun dışında birinin evde olması bile insanın kendi evinde rahatını kaçırıyor. çünkü insan yanlız onların yanında istediği gibi oturup kalkabiliyor, giyinebiliyor vs. helede başka bir ev vede bir dolu kalabalık:19:

aynen canım ya kim olursa olsun. ben sezeryandan çıktım oğlum geldi yanıma odada 20 kişi hep de eşimin ailesi. hemşireye dedim ki lütfen odayı boşaltın emzircem. herkse çıktı kaynanam görümcem göğsümü açmaya çalışıyorlar emzircem diye o lausalıkla bi bağırdım bi durum ya dedim ben bilmiyormuyum çekilin annem gelsin. görümceme baktım ki daha bebeği yoktu senin çocuğun mu var sanki ne elliyorsun mememi dedim herkes kaçıştı dışarı. bu sefer yanadşacaklarını sanmam. kaynanama da dedim kimse gelmesin hastaneye. eve gelsinler söyleyin eşinize dostunuza dedim tamam dedi :)

kesinlikle katılıyorum 2. de olsa 1. de olsan heyecan aynı heyecan. bizde istedik doğum kontrol hapı kullanıyordum (yaklaşık 1 yıl kullandım ) mart ayının sonuna doğru bıraktım hapı ve denemelere başladık :1: herkes olmaz daha falan diyordu ama sat 23 mayıs çok şükür allaha kısa zamanda oldu :49:

maşallah cnm çok bekletmemiş mercimek :)

ayy lütfen canım yaa niye mecbur olasın ki? hariçten gazel okumak istemem şartlarını bilmiyorum sonuçta ama konuş eşinle anlat halini ikna olacaktır. doğum yapacak olan sensin. senin isteklerin senin rahatın önce gelmeli diye düşünüyorum. en çok yanında olması gereken kişi annen bence. yaşamayan bilemez lohusalık da önemli bir süreç rahat edeceksin moralin iyi olacak ki sütün olsun bebeklerine bakmak için güç toplayasın..

ay canım valla sakın gitme derim ben. birincisi insan doğumda kendi annesini istiyor kaynanası ne olsa da annen gibi olmaz. bu hayatında çok önemli birşey doğum. ben sezeryan oldum kaynanam ben kalayım bile demedi annesi kalsın dedi keza annem ve eşim kaldı hastanede yanımda. evde dersen kırk gün kaldı annem yanımda. sonra herkes evine çekildi ve ben oğlumla başbaşa yaşamaya alıştım. kayınvalide soba allah korusun kız sobada hasta olur çocuklar ya sabi onlar sen boşver eşini annem yanımda olacak de sana en buyuk destek annenden. çok pişman olursun. ne yap ne et ağla zırla evine gel doğumdan sonra. benim fikrim. ben asla asla gitmezdim ne derse desin ben taşıyacam ben cefa çekecem ama eşimin dediği olacak yok ölee...
Benim için gerçekten zor bir durum söylediği günden beri uykularim kaciyo bende annem olsun isterim benim evim 1+1 gelseler fazla da kalamazlar zaten okadar insanın içinde nasıl lohusalik geciricem bilmiyorum kayinpeder hemen der ne yatiyon hasta gibi kalk aksama yemek yap der doğuma kadar bu stresle gecicek günlerim orda beşik bile yok koltukta yaticak çocuklar zaten kış camlar açılmaz fazla direk hastalık çocuklara :14:
tamam de son 10 güne kadar bekleyin büyük ihtimalle gidemeden evinde doğum yapmış olursun:9:
benim bir arkadaşımın olmuştu ikizi. ondan biliyorum. ne olur ne olmaz diye hastanelerin küvez ve bebek yoğun bakım imkanlarını araştırmıştı. o küvezlerin günlük masrafı oluyormuş onun için onu da SGK nın karşıladığı bir özel hastane bulmuştu. iyiki de öyle yapmış çünkü bir süre küvezde kalmışlardı malesef. şimdi tosun gibiler maşalah:16: senin ihtiyacın olmasın inşallah ama annelik işte her ihtimali ince ince düşünmek bizim işimiz:52:
Aynen benimde aklımdan o geçiyo soylersem bu sefer 1 ay önceden götürür beni erken doğum olasılığını bilmiyo hastanenin hicbiseyini arastirmadi oda öyle konusuyo işte orda yaparsın diye inşallah küvez e ihtiyaçları kalmaz

Benim için gerçekten zor bir durum söylediği günden beri uykularim kaciyo bende annem olsun isterim benim evim 1+1 gelseler fazla da kalamazlar zaten okadar insanın içinde nasıl lohusalik geciricem bilmiyorum kayinpeder hemen der ne yatiyon hasta gibi kalk aksama yemek yap der doğuma kadar bu stresle gecicek günlerim orda beşik bile yok koltukta yaticak çocuklar zaten kış camlar açılmaz fazla direk hastalık çocuklara :14:

Aynen benimde aklımdan o geçiyo soylersem bu sefer 1 ay önceden götürür beni erken doğum olasılığını bilmiyo hastanenin hicbiseyini arastirmadi oda öyle konusuyo işte orda yaparsın diye inşallah küvez e ihtiyaçları kalmaz

Rabbim kolaylık versin canım en sert en hamiş halini kullan ve gitmek istemediğini söyle bence. olacakları da anlat..

tuzu ve hamurişini ekmeği azalt canım belki vitamin eksikliği de olabilir multivitamin verdimi dr un

yok henüz sadece folik asit içiyorum ben. tansiyonum çok düştüğü için tuzlu ayran falan içiyodum ama bıraktım onu 2 gündür çubuk krakeri flnda bıraktım. Sonuçlar yarın iyi çıkar umarım bayağı bir korktum uyuşukluk falanda olunca la :43:

tuzu ve hamurişini ekmeği azalt canım belki vitamin eksikliği de olabilir multivitamin verdimi dr un

yok henüz sadece folik asit içiyorum ben. tansiyonum çok düştüğü için tuzlu ayran falan içiyodum ama bıraktım onu 2 gündür çubuk krakeri flnda bıraktım. Sonuçlar yarın iyi çıkar umarım bayağı bir korktum uyuşukluk falanda olunca la :43:

Rabbim kolaylık versin canım en sert en hamiş halini kullan ve gitmek istemediğini söyle bence. olacakları da anlat..

aynen canım ya kim olursa olsun. ben sezeryandan çıktım oğlum geldi yanıma odada 20 kişi hep de eşimin ailesi. hemşireye dedim ki lütfen odayı boşaltın emzircem. herkse çıktı kaynanam görümcem göğsümü açmaya çalışıyorlar emzircem diye o lausalıkla bi bağırdım bi durum ya dedim ben bilmiyormuyum çekilin annem gelsin. görümceme baktım ki daha bebeği yoktu senin çocuğun mu var sanki ne elliyorsun mememi dedim herkes kaçıştı dışarı. bu sefer yanadşacaklarını sanmam. kaynanama da dedim kimse gelmesin hastaneye. eve gelsinler söyleyin eşinize dostunuza dedim tamam dedi :)

ohh çok iyi etmişsin valla:9: bide bu misafir olayı var.. kızımda mevsim yazdı hava sıcak ben ter akıtıyorum elimde olsa çıplak dolaşcam:9: misafir geliyo diye toparlan giyin..:50: millet otursun kahkaha muhabbet sen git odaya kapan çocuk emzir.. olmuyo özetle:19:

biz ikinciyi bekleyenler biliyoruz başımıza gelecekleri:9: tecrübeme göre söylüyorum bir anne bir eş yeter. onun dışında birinin evde olması bile insanın kendi evinde rahatını kaçırıyor. çünkü insan yanlız onların yanında istediği gibi oturup kalkabiliyor, giyinebiliyor vs. helede başka bir ev vede bir dolu kalabalık:19:
Anlatabilsem belki ikna olur diye yeni doğmuş çocukların yanında uyuyamazlar aglarlar bütün gece felan diyorum diyo olsun 1 ay da uyumasinlar ne diyim bu kocaya o gün gelsin hele Allah büyüktür şimdilik Susup sabretmekten başka çarem yok maalesef

Anlatabilsem belki ikna olur diye yeni doğmuş çocukların yanında uyuyamazlar aglarlar bütün gece felan diyorum diyo olsun 1 ay da uyumasinlar ne diyim bu kocaya o gün gelsin hele Allah büyüktür şimdilik Susup sabretmekten başka çarem yok maalesef

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun tatlım. biz ne desek boş.

sezeryan oldu cnm evet. ya annelik o kadar güzel bir duyku evlat o kadar güzel bir nimet ki 10 tane doğursam hepsinde hevesli olurum. ikinciye hamile arkafaşlarda tastikler sanırım bunu. ama şu gerçek ikiniciyi çok istedim olmadı. çok uğraştım ne doktorlara gittim artık tüp yapalım diyordu eşim. bende tsh vardı rahim tersliği vardı çok şükür olunca eşimde bende çok sevindik. ne yalan söyliyim eşim bile oğlandakinden daha hevesli sanki daha çok üstüme dşüyor.

allahım sonuna kadar üzmeden utandırmadan tamamlatsın inşallah
anne olmak nasıl bi duygu inan bilmiyorum
ama sabırsızlanıyorum
ve şöyle bişey var bi kaç sonra işten çıkacagım
işteyken elimde param oluyo
işten çıkınca eşimi zorlucam.elimde para varken şimdiden alsam eksiği gediği istiyorum ama
allah korusun aksilik çıkar diye korkuyorum sen ne diyosun.

ama sabırsızlanıyorum
işten çıkınca eşimi zorlucam.elimde para varken şimdiden alsam eksiği gediği istiyorum ama

ben oğluma hamile kaldım ve 2. ayda çıktım çok bulantı ve düşük riski nedeniyle. iş yeriyle anlaştım beni çıkarttılar gibi gösterdiler ve ben tazminat almadım ama aldım gibi hs yatırrdılar geri getirdim ben. sigortadan işsizlik maaşı aldım 9 ay ve her ay maaşı aldığımda gittim mevlütlüğünü şekerlerini süslerini kıyafetlerin bir kısmını hep aldım. erkek olduğunu zaten 14. haftada öğrendim hersi ben 6.ayda bütün süsü püsü hazırdı bir iki kıyafeti eksikti eşim tamamladı onları da. odasını eşim aldı. perdesini halısını ben aldım. yani bnece erken değil cnm. çünkü son zamanalrda çıkılmıyor gerçekten çarşıya felan. ben 6. aydan sonra bitti gezme işi arabayla gittim geldim hep.

ama sabırsızlanıyorum

kötü düşünme cnm inşallah güzel olacak herşey. içini ferah tut. olacak birşey varsa sen ne yapsan boş. Rabbimden gelene sonsuz şükürler olsun.

allah yardımcın olsun canım. o nasıl iş ya iki tane bebeğe baktın doyurdun uyuttun da bi de yemek yapman eksik kaldı:19:
eğer halinden anlamayacaklarının düşünüyorsan hiç çaktırma son hafta gideriz de salla.. zaten gidemeden doğarlar:9: ama tabii son zamanlarda senin ordaki dr bu konuyu açık edebilir onu da ayarlamak gerek:9:

canm bende dun gıttım dusuk rıskı var dedı.bgnde gıttım rapor aldım.dınlenmem gerekıyomus.cuma gunu tekrar cagırdı.bakalım kısmet.hakkımızaayırlısı olsun inş.sana ne diyo dr. ilaç falan yazdımı.zaten hemen hemen aynıyız senle tarıh olarak

benim nedense hep hafta sonu oluyor ve ben bi türlü kendi doktoruma gidemiorum devlet hastanesine gidiorum mecbur ordada bana bebek yerleşio dedi bi kere sonra üşütmüşün idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi. hersefeinde farkı bişi cıkıyor:( cumartesi 10da kendi doktorumla randevum var bakalımo ne dicek .. düşük tehlikesi var demediler hiç ama tedbir olarak 2 kere igne yedim..

Back
X