• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Aaaa bi ikiz annesi daha yalnız olmamak güzel aynı korkular bende de var canım allah yardımcın olsun saglıklı bi hamileliğin olur inşallah

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tanışmamız güzel oldu birbirimize destek olur bilgi alışverişi yaparız benim yaş 24 bebeklerim 9+3 günlük :) ya :52:senin

nasıl verdın ısteyerek mı verdın kıloyu. benım şekerım düşük çıkıyor sekerli şeyler yemıyorum pek meyveden alıyorumdur. ama bıraz yemesem hemen şekerım düşüyor başım dönüyor. ben de atıştırmalık bir şeyler aldım yanıma.
atıştırma demek de yasak değildir heralde.
ben zaten 8 kilo aldım o nedenle 20 ye kadar izin verdim kendime 12 kilo daha alabilirim :))

Valla canim ben sadece sekerim yukselmesin diye hatayimdan tatliyi ozellikle dondurmayi , pilavi makarnayi cikardik. Borek falan da yersem ufak bir dilim fslan yiyorum. Acikcasi. tatli yemegi kestigimden beri karnim da pek acikmiyor. Ben engec 3 saatte bir birseyler atistiriyorum. Mutlaka meyve yogurt ceviz findik badem atistiriyorum aralarda. Onlarda acikmami onluyor sanirim. Kizartmalardan uzak duruyorum. Genelde izgara yada firin yiyorum. Ozellikledeyemek yiyemirsam mutlaka 2 tabak corbayla 1 dilim kepek ekmegi yiyorum en kotu ihtimal. Ki ben kolay kilo veremezdim. Insulin direncim oldugu icin.

Bizim dr bisey dmiyor cocuga ama oglum durmuyor esim goremiyor o yuzden. Disarda cocugu oyaliyor oluyor hep

Oo bir ikiz annesi daha. Zorlugu cok ama cevremde ikizi olan cok var guzel bisey. Hele 2-3 yasindan sonra. Oncesinde de yardimcin vardir ins. Hersey guzel olur.
Yaprakgul kos senden geldi bi tane daha :)

Gördüm gördüm valla sevindim :))

her hafta kontrole yüreğim ağzımda gidiyorum
nedense hep olumsuz seyler beynimi kemiriyor
bu olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulabilrim
daha önce 2 kaybım var bu defa iğne oluyorum inş herşey yolunda gider
birbirimize dua edelim canlar

Daha evleneli 1,5 ay olmuşken hamile olduğumu öğrendim evliliğe alışamadan anneliğe hazırlanmam gerektiği için telaş içerisinde kıvranıp durdum cumartesi günü kontrole gittiğimde ikizlerim olacağını öğrendim 2 katı şok yaşadım sevinsem mi üzülsem mi bilemedim elim ayağıma dolaştı bire hazır değilken iki oldular ne düşünmeliyim ne yapmalıyım bilemiyorum. Allah bebeklerime sağlık versin bana da moral ve sabır versin inşallah. Sağlıkla kucağıma alacağım günü ve dualarınızı bekliyorum..:49::emir_bebek::emir_bebek:

Ayy bol suprizli olmus ne kadar hos bikere de cikarirsin iste tadindan yenmez hosgeldin bu arada

Bu arada ben de ruya gordum. Dusuk yapiyordum. Sabah cok korktum. Onceki dusugumde de ruyamda gormustum. Sonra bi bulanti geldi. Daha iyi
dusunuyorum ama gerginim icten ice. Kontrole az kaldi dayanayim bari.
16-17 hafta olsaydi hareketler baslar ozmn doktora ayda bir gidebilirim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayrolsun de tersine yor hersey iyi olcak inşallah ben de rüyamda hareketini hissediyordum cok guzeldi
ikincilerde daha erken hissediliyor diyorlar ama bakalım kısmet ne zamana

Ruyamda kizim olmus ya cok tatli bir bebekti heyecanla bekliyoruz acaba nezaman cinsiyetlerini ogrenebilecegiz acaba saglikli sihatli olsunda iste bizimki tatli heyecan :))

Heyecan hep dorukta olcak galiba;)

Hic uzme kendini. Bebegin stresini alir stresli bir bebek olur. Sen de soyleseydin lafini. Icinde tutmak da kotu ediyor insani

Ne guzel yapmissin tebrik ettim seni. Ben 2 dusukten sonra ogluma kavustum 15.haftaya kadar soylemedim kv ye. Sonra da soyledik ama akrabalara duyurmayin sona yaklasmadan dedik. Sozumu tuttular ama dogumdan sonra neymis teyzenin biri bizim hamileliginden haberimiz olmadi ki demis. Yani dediyse lafi niye bana tasiyosun.
Simdi de haftaya gidicez mecbur soylicez hic istemiyorum. Karnim cikmadan soylemeyi sevmiyorum. Ben kendim tedirginim devam etcek mi diye bir de millete laf anlatmak ölüm

Aynen canım neden insanlara söylersin ya sana yardımcı olmalarını istersin yardıma ihtiyacı oluyor çünkü insanın yada seninle mutluluklarını paylaşsınlar diye söylersin. Bunlar ne yardım ediyorlar nede benim kadar seviniyorlar benim eşim evin en küçüğü iki yeğenleri var sadece ben bizimkinş öğrendiklerinde daha coşkulu olurlar sandık hayırlısı olsun diye tepki verdiler :( artık bundan sınra söylememin bir anlamı yok değil mi ama? İsterse başkalarından duydunlar artık umrumda bile değil inan ki . Yeterki bebeğim sağlıklı olsun onlarda hiç gelmesin önemsemiyorum eskiden böyle değildim ama yaşadıkça kırılıyorum üzülüyorum o yüzden böyle düşünebiliyorum artık

Kayınvaliden hamile olduğunu bilmiyo mu hayret bişey ? Ben olsam bende kırardım kalbini çünkü sen bu zor durumdayken kimsenin seni mutsuz etmeye hakkı yok cnm. Hele bide aileden biriyse. Baxen biximkiler de yapıyor ama hamilelikte hiç çekilmiyo bak mesela diğer hamileliğimde hiç arayıp sormadılar ki hemen söylemiştik eşimle benim kayınvalidem yok ama sağolsunlar aratmıyo görümce elti falan. Bi kere sormadılar canın bişey istermi yemeğin var mı çamaşırını yıkayabiliyo musun diye sonrada bebeğimi kaybedince hastane odasına koştular bende hepsini zaten o üzüntüyle odadan kovdum bebeğim varken hiç aramadınız şimdide gidin hiçbirinizi istemiyorum dedim hepsi şaşırfı çünkü normalde sessiz sakin saf gelin diye görüyorlardı şaşırdılar. Şimdi söylemedik söylemeyi de düşünmüyoruz...

Bizimkiler beni artık istemiyorlar gibi önceden saygıları vardı bana şimdi hiç yok ben onlar gibi değilim diye yargılıyorlar artık onlar açık ben kapalıyım hamilelik içinde kapalılara giyecek pek birşey yok bulamıyorum daha doğrusu bende uzun elbise gibi bol birşey giymek istedim valide hanım resmen daha kapalı olursam onlara saygısızlık etmiş olacağımı söyledi ama bana saygı duyan yok benim çokmu param var her ay kendime birşey alayım giyeyim sonra çöpe gitsin ama anlatamıyorum dün eve nasıl geldiğimi bilemedim ya :(

Ah canım ya ne hissettiğini çok iyi anlıyorum hele steteskopla dinlemeye çalışman beni resmen mahvetti 😞 kıyamam. İnan ki hepimiz aynıyız yani en azından ben öyleyim hele bide önceden olumsuzluk yaşayınca inan iki kat artıyor endişeler senin ilk bebeğin mi olacak canım?

Evet ilk bebegimiz canim. Insan yine de endiseleniyor. Bazen hormonlar yukseliyor sanirim endisem artiyor. Bazen de hersey olacagina varir. Nasipse dogacaktir deyip gecistiriyorum. Valla herkese bir haallar oluyor bu hamilelikte. Bana da ara ara boyle geliyorlar :))

Bizimkiler beni artık istemiyorlar gibi önceden saygıları vardı bana şimdi hiç yok ben onlar gibi değilim diye yargılıyorlar artık onlar açık ben kapalıyım hamilelik içinde kapalılara giyecek pek birşey yok bulamıyorum daha doğrusu bende uzun elbise gibi bol birşey giymek istedim valide hanım resmen daha kapalı olursam onlara saygısızlık etmiş olacağımı söyledi ama bana saygı duyan yok benim çokmu param var her ay kendime birşey alayım giyeyim sonra çöpe gitsin ama anlatamıyorum dün eve nasıl geldiğimi bilemedim ya :(

Of bu insanlar ne zaman birbirinin inanclarina hayat tarzina karismama erdemini ogrenecek acaba

her hafta kontrole yüreğim ağzımda gidiyorum
nedense hep olumsuz seyler beynimi kemiriyor
bu olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulabilrim
daha önce 2 kaybım var bu defa iğne oluyorum inş herşey yolunda gider
birbirimize dua edelim canlar

Canım senin gibi çok kişiyiz emin ol ben de kaybettim daha önce şimdi yine paniğim her doktorda yüreğim ağzımda ama iyi şeyler düşünmeye çalışıyyorum her gün ilaç kullanıyorum ve göbekten iğne vuruluyorum ama bebeğime tüm acılar değer lütfen iyi şeyler düşünmeye çalış :)

Of bu insanlar ne zaman birbirinin inanclarina hayat tarzina karismama erdemini ogrenecek acaba

Ben onları kılık kıyafetleri yüzünden hiçbir zaman yargılamadım inat gibi benim düğünümde en açık kıyafetlerini giydiler sesimi çıkarmadım ki ben evlenmeden önce böyle değildiler kayınvalidem hatta eşime ne güzel dinini bilen uygulan gelinimiz olacak demişti ama şimdi sen bizi biliordun böyle olduğumuzu ona göre gelin geldin dedi o kadar gururum kırıldı ki dün eşimde beni savunmadı hiç artık onların yüzünü dahi görmek istemiyorum

Canım senin gibi çok kişiyiz emin ol ben de kaybettim daha önce şimdi yine paniğim her doktorda yüreğim ağzımda ama iyi şeyler düşünmeye çalışıyyorum her gün ilaç kullanıyorum ve göbekten iğne vuruluyorum ama bebeğime tüm acılar değer lütfen iyi şeyler düşünmeye çalış :)

sağol canım
şeytan işte en zayıf noktada vesvese veriyor
geçen hafta ki kontrolde ilk defa kalp atışını gördük
haftaya bir daha gel bakalım daha sonra arayı açarız kontrollerde dedi
gittim biraz zor aldı kalp atışını kalbi atıyor bi sıkıntı yok haftaya bi daha gel dedi
içim içimi yiyor bu hafta dan sonra arayı açacaktı neden tekrar cağırdı diye korkuyorum
soruncada bi problem yok diyor
bu tip şeyler canımı sıkıyor
....
bende iğne oluyorum coraspirin folik troid düşsün diye troid ilacı inşallah bi sorun olmaz sağlıkla devam eder gebeliklerimiz

Ayy bol suprizli olmus ne kadar hos bikere de cikarirsin iste tadindan yenmez hosgeldin bu arada

Hayrolsun de tersine yor hersey iyi olcak inşallah ben de rüyamda hareketini hissediyordum cok guzeldi
ikincilerde daha erken hissediliyor diyorlar ama bakalım kısmet ne zamana

Heyecan hep dorukta olcak galiba;)
Ins sacma bir ruyadir. Carsamba kontrol beklicez bakalim.

Aynen canım neden insanlara söylersin ya sana yardımcı olmalarını istersin yardıma ihtiyacı oluyor çünkü insanın yada seninle mutluluklarını paylaşsınlar diye söylersin. Bunlar ne yardım ediyorlar nede benim kadar seviniyorlar benim eşim evin en küçüğü iki yeğenleri var sadece ben bizimkinş öğrendiklerinde daha coşkulu olurlar sandık hayırlısı olsun diye tepki verdiler :( artık bundan sınra söylememin bir anlamı yok değil mi ama? İsterse başkalarından duydunlar artık umrumda bile değil inan ki . Yeterki bebeğim sağlıklı olsun onlarda hiç gelmesin önemsemiyorum eskiden böyle değildim ama yaşadıkça kırılıyorum üzülüyorum o yüzden böyle düşünebiliyorum artık
Once kendini dusunceksin. Gorumcem.dogumda hastanede dururum bakarim dedi annem geldi cok sukur onlara ihtiyac olmadi. Ama 10 gunluk bebege bu da cok kucuk oynanmuyor sevilmiyor dedi. Ben emzirme gogus acisi derdindeyim lohusayim o oyun derdinde. Anlamiyorlar. Kendi canindan kanindan olmayinca asla.

Ah canim acik olsan kapan derler kapali olsan acil derler. Esime onu baskili tisort alirim bu ne cocuk gibi dr kv. Begendiremezsin. Esin yanindadir ins hiic takma bildigin gibi giyin

Valla canim ben sadece sekerim yukselmesin diye hatayimdan tatliyi ozellikle dondurmayi , pilavi makarnayi cikardik. Borek falan da yersem ufak bir dilim fslan yiyorum. Acikcasi. tatli yemegi kestigimden beri karnim da pek acikmiyor. Ben engec 3 saatte bir birseyler atistiriyorum. Mutlaka meyve yogurt ceviz findik badem atistiriyorum aralarda. Onlarda acikmami onluyor sanirim. Kizartmalardan uzak duruyorum. Genelde izgara yada firin yiyorum. Ozellikledeyemek yiyemirsam mutlaka 2 tabak corbayla 1 dilim kepek ekmegi yiyorum en kotu ihtimal. Ki ben kolay kilo veremezdim. Insulin direncim oldugu icin.[/QUOT

amanınnn bir sürü yemek sıralamışsın valla. başına yemek adı geçiyor okumayın diye yazsaydın keşke. atılacaksın yoksa :))
bende senin yolundan gideceğim bakalım bu günlük iyi gidiyor.
işyerinde çalışan stajyer oruç tutuyor zaten onun yanında yiyemiyorum iyi oluyor.

Benim 2 gun bulantim oluyor 2 gun olmuyor. Hayirdir ins.

Masallah ıkız annelerı çoğalmış. Benım keyfım yok yıne zoruna ıkı lokma yedım hemen yattım çıkmasın dıye. Gezınırken çıkabılıyo :) bu arada cınsıyetı bende cok merak edıyorum yaa bı yanım kız dıyo bı yanım erkek. Oğluma oda felan herseyı yapmıştık buna da yapıcaz ama evımız 2+1 eşim ev arama telaşında. İki çocuklanasıl taşınırım bilemiyorum yada hamileyken oyy başım oyy

Ins sacma bir ruyadir. Carsamba kontrol beklicez bakalim.

Once kendini dusunceksin. Gorumcem.dogumda hastanede dururum bakarim dedi annem geldi cok sukur onlara ihtiyac olmadi. Ama 10 gunluk bebege bu da cok kucuk oynanmuyor sevilmiyor dedi. Ben emzirme gogus acisi derdindeyim lohusayim o oyun derdinde. Anlamiyorlar. Kendi canindan kanindan olmayinca asla.

Ah canim acik olsan kapan derler kapali olsan acil derler. Esime onu baskili tisort alirim bu ne cocuk gibi dr kv. Begendiremezsin. Esin yanindadir ins hiic takma bildigin gibi giyin

Malesef eşimde eskisi gibi değil artık annesi ne derse o doğru diyor halbuki o beni böyle istedi ailesinin açık olduğunu öğrenince beni böyle kabul etmezler dedim hayır benim ailem öyle değil asla dedi ben dar giysem kızan eşimin umrunda değil şimdi :(

Kayınvalidemlerden dün akşam geldik eve gidip düzenledik biraz üst başımızı doğru annemlere geldik bi kaç günde burda kalcaz nedense evde yalnız kalmak hiç istemyrm burda hazır yemek valla ne annemin ne de kayınvalidemin hakkı ödenmez . Tek sıkıntım kayınvalidemin çok pis olmasıydı ama napalım kaldık işte mutfaga giriyrm ayagıma mutlaka bişy yapısır yerler saç yumagı tv yozdan izlenmiyo abartmyrm :) ve de kızları var üniye giden biri de lise ye onlarında umrumda değil bi ara dayanamadım kalktım heryer çamaşır yıkamış yıkamş biriktrmiş onları ütüledim nası dua edyo iyi bi insan da pis işte

Aynı benimki yaa :( cok ii arkamda gezio ama pis dagınık buzdolabında kedi eniğini kaybetse bulamıo :D benimki o konularda vurdum duymaz evde dag gibi bulasıgı oluo gezmeye gidioo :D ama olsun ilgisi alakası yetio bana :)

sağol canım
şeytan işte en zayıf noktada vesvese veriyor
geçen hafta ki kontrolde ilk defa kalp atışını gördük
haftaya bir daha gel bakalım daha sonra arayı açarız kontrollerde dedi
gittim biraz zor aldı kalp atışını kalbi atıyor bi sıkıntı yok haftaya bi daha gel dedi
içim içimi yiyor bu hafta dan sonra arayı açacaktı neden tekrar cağırdı diye korkuyorum
soruncada bi problem yok diyor
bu tip şeyler canımı sıkıyor
....
bende iğne oluyorum coraspirin folik troid düşsün diye troid ilacı inşallah bi sorun olmaz sağlıkla devam eder gebeliklerimiz

Seni çok iyi anlıyorum ama iyi şeyler düşünelim inşallah burdan sağlıklı doğum haberlerimizi de paylaşırız bazen Allahım diyorum sağ salim çocuklarını kucağına alan insanlar ne kadar şanslı olduğunu biliyorlar mı acaba 😔 ama doktorum da söylediği oydu iyi şeyler düşün iyi şeyler olsun bence bebeklerimiz kaygılarımızı hissediyor bir de için rahat etmiyorsa randevuyu bekleme doktoruna git için rahat etsin beklemek yupratıyor insanı çünkü . Bu arada bende metformin folic iod ve hibor 3500 iğne kullanıyorum

Back
X