Canım ben oğluma 52 kiloda hamile kaldım 5 ay içinde 8 kilo alarak 60 kilo oldum.Bir gün sonra tartıldığımda ise 64 olmuştum.İnanamadım.Birkaç kere daha tartıldım ama sonuç aynıydı.Yanaklarım,ellerim,ayaklarım şişmeye başlamıştı.Yaz hamilesi olmamama rağmen.Doktora gittik tansiyonumu ölçtüler , 15/10 çıktı , o da başka bir doktora yönlendirdi.İşte o zaman tanıştım doktorumla.Gebelik zehirlenmesi ihtimalimin olduğunu,beslenmeme dikkat etmem gerektiğini,etmezsem ödemin ve tansiyonumun giderek artacağını ve beyin kanamasıyla sonuçlanıp hem bebeğim hem benim için tehlikeli olacağı söylendi.Hatta tehlikeli bir durum tespit edilirse gebeliğin ne olursa olsun sonlandırılacağı söylendi.20 haftalık hamileydim,bebek en erken 28 haftalık doğarsa yaşar dediler.8 haftam vardı.Oğlum içimde kıpır kıpırdı.Adı bile hazırdı.Oğluma birşey olacak oğluma birşey olacak diye stres içinde bir hamilelik geçirdim.Tansiyonum 17/10'lara kadar yükseldi,çok şükür 28 haftayı tamamladık..Ama bu sefer de plasenta kireçlenmesi çıktı.Bebeğe az oksijen gidiyormuş.Bu da beyin gelişiminin kısıtlı olması demekmiş..Bu sefer de bu yönden 32. haftaya kadar sıkıntı çekerek 32. haftamızda düzeldik.36. haftaya geldiğimizde de sancım sıklaştı ve sağlıklı normal bi doğum yaptım :)
İşin garibi hadi oğlumda rahatsızlandım , kızımda da bi iştahım açıldı çerezlere iyi dadandım kete-kaşar iklisine takıldım aldım 25 kiloAma maaşallah bu sefer tansiyonum yada ödem toplama gibi birşeyim olmadı.Bunda da yine alırım diye düşünüyorum.Amaan sağlıklı olalım da.
Baya zor gecmis senin gebelik bu kolay olur inşallah canim