MİDE BULANTISI YAŞAYANLAR...
benim mide bulantılarım 6. haftada başladı. hiç bir zaman kusma nedir öğürme nedir bilmeyen biriydim ben. hiç birşeyden tiksinmemiştim.bu gebeliğimde sabah kalktığımda diş macunu tuvalet lavabo çöp mutfak dolapları buzdolabına yanaşamıyordum. şimdi 12. haftam biticek. bugün biraz yine oldu ama azalıyor. üzmeyin kendinizi bebekleriniz beslenemiyor diye eğer açlık ile başlayan bulantılarınız varsa mutlaka yemek yiyin benim genelde açlıktan oluyordu. ama ağır kokular fena halde bulandırıyordu. kuru öğürme şeklinde. eğerki çok ama çok kilo kaybınız varsa hiç durmadan doktora gidin su kaybı olmaması gerekli vücudunuzda. mide bulantısı iyidir deyip umursamamazlık yapmayın. bazı mide bulantıları hiç birşey yiyemediğin için vücudun susuz kalırsa bebeğin riske girer aç kalırsan zaten o aç kalmaz. senden besleniyor. ama sizler susuz kalmamalısınız. günde ne kadar bulanırsa bulansın 3 litre su içmeye özen gösterin heleki bu sıcaklarda. mutlaka dikkat edin...
mide bulantısı çok olanlar için havuç,galete veya çok az tarçın yerlerse inanın azaltıyor.ama havuçu deneyin derim. midenizi bastırıyor.
sabredin azıcık hepsi geçicek sonra alla alla niye bitti durduk yere diye telaşa bile kapılacaksınız. hepinize bol bol yemek ve su içmeli bir gün dilerim