• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

benim bu perşembe yapılacak. taa 1 temmuzda gitmiştim en son. rabbim bu mubarek günlerde bundanda alnımızın akıyla çıkarmayı nasip etsin :17:

Bende çok tedirginim öncekinde hiç bilmiyordum her şey de temiz çıkmıştı düştü sonra.internetten okuya okuya bende endişe etmeye başladım nedense

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öyküm çok geçmiş olsun ayrıca gözün aydin. Allah esirgesin bebeklerimizi.

Zamansiz nazil mayaladigini anlatir misin ? Ben gece mayaliyorum ertesi sabah mayalanmis oluyor. 3 saat iyiymis merak ettim doğrusu.

Haftalik 3'erden 6 kilo sut aliyorum, sutumu kaynatiyorum kaynamasinda cok is var iyi kaynamazsa tutmuyor ben cok denedim. Parmagimi hafif yakacak sekilde isida oluyor.. kavonozu onceden yada eski kavonozu buzdolabindan cikartiyorum buz gibi olacak nedenini sorarsaniz fermantasyon ilikken uzuyor saatlerince bekliyorsun bazen sutumu kavonoza koyarken dumanlari cikiyor, bazen eyvah diyorumdum cok mu sicak diye ama degil kavonoz isinmaya donene kadar sut mayalanmis oluyor.

canım ya su işi sırayla bı anlatsana ben daha hıc yogurt mayalamadım. ama cok ıstıyorum ogrenmeyı :)

Bende hic bilmazdim bir kac kere pastorize sutle yaptim ne tadi oldu ne mayalandi. Oglum 2 yasindan sonra sutu birakti tiksindi bir sut icerdi karton karton. Dedim madem sut icmiyon ayranida seviyoruz yabanci bi arkadas var sagolsun o getiriyor deneme yanilma yontemiyle mayaladim hep hic kotu olmadi ama sutu ne kadar iyi kaynatirsan kavonozumda ne kadar soguk olursa kisa surede sahane oluyor :) yazin sadece tek parca bez atiyorum kisinda sariyorum super oluyor :)

Yemek yok yapicak adam yok kizim olmasa umursamiycam da cocuk oldu mu olmuyor iste napsam bilemedim ah bu yalnizlik ne uyuz böyle zamanda

canım ya su işi sırayla bı anlatsana ben daha hıc yogurt mayalamadım. ama cok ıstıyorum ogrenmeyı :)

Aslında benim de üç saatte mayalanıor ama ben 5saat tutuyorum ben marketten aldığım 3kiloluk yoğurt kovasında mayalıyorum sütü iyice kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum serçe parmağımla bakıyorum ne ılık ne sıcak arası ayarlıyorum sofra bezini açıyorum tezgaha üstüne koyuyorum yoğurt kovasını sütü döküyorum kovaya kaseye mayalık yoğurdu alıp birkaç kaşık sütle karıştırıp besmele çekip kovaya döküyorum üstünü kovanın kapağıyla değil un eleğiyle kapatıyorum onun üstüne havlu koyuyorum buhar yapıp sulanmasın diye sonra sofra bezi ve havlularla iyice sarıp sarmalıyorum yazdığım kadar zor değil ama uzun oldu baya anlatması :)

mrb bunu nasıl yaptınız banada anlatır mısınız
Takvimi diyosun sanırım bak bizim takvimlerin altında hamilelik günlüğünü imza alanına eklemek için tıklayın yazıyo ordan son adet tarihinle muhtemel doğum tarihini hesaplıyorsunuz sonra kullanıcı kontrol panelinde profilini duzenleye tıkla orda bebeğimin muhtemel doğum tarihi gibi bişey yazıyo tarihi oraya yazıyorsun kaydediyorsun

Yemek yok yapicak adam yok kizim olmasa umursamiycam da cocuk oldu mu olmuyor iste napsam bilemedim ah bu yalnizlik ne uyuz böyle zamanda

Canım evde patates biber domatesin varsa küp küp doğra teflon bir tavaya koy yavaş yavaş kendi kendine kavrulsun istersen bir iki diş sarmısak ekle biraz daha kavur pişincede üstüne yoğurt döküp de yiyebilirsin en kolay tarif bu çocuklarda yer yada makarna yap Salçalı ohh miss :)

Epilasyon zamanım geldi eritiyorum akşam bari bacaklarımı alayım :37: ha bide göbeğimi tövbe tövbe :1:

Çatlaklarında bide şu kıl tüyden ne zaman kurtaracam ben yaaaa :37:

Bir arkadaş limon ve tuz yapıyordu eğiliyor sonrası sürüyordu hemen böyle böyle azaldığını söylemişti :kkk:

Selam kizlar nasilsiniz.
Benim sol kasigim agridi bugun surekli. Uzandim ama korktum da. Benim rahmim hafif saga donuk sirt ustu yatinca elime yuvarlak bi doluluk geliyor ama sagda. Bu yuzden sol kasigim agrir hamileyken rahim buyudukce ama bugun araliksiz agridi. Her sey yolundadir ins.
Bir de kv koye goturdu koy kokulari mahvetti kuru ogurtu berbat. Gidelim diyor esim o baska bir is daha buluyor

Bugün uzun süredir tiksindiğim kırmızı etten yedim 😳 şaşkınlık içindeyim adı geçince bile tuhaf oluyordum ayyyy yemek yesek bi dert yemesek bi dert şimdi de niye birden geçti tiksinmem diyorum sizde de böyle rahatlayan yiyemediği şeylerden yemeye başlayan var mı? 😒

Geldim doktordan. Çikolata yemeyi unuttum ama :( neyseki o zaten okadar hareketliydiki,eşim demekki yeseydin dışarı çıkıcaktı dedi,taklalar atıp durdu . Doktorda dedi,çok hareketli çook :)))
Neyse dedim ya size bu doktor cinsiyetten falan anlamıyor bi ay sonra gel bakar görürüz diyor ,bi ay sonra babam bile baksa görür cinsiyeti. Bide epey azar işittim. Bi ipte iki cambaz oynamaz tek doktora gidin. Bidaha yaparsanız böyle bakmam dedi. Bende diyemedim ya,benim doktor tatile çıkmış diye. Neyse bidaha gitmem zaten. Artık Semih beyle devam ederim doğuma kadar artık .. Merak etmekte hakkımız değil,uyuz...

Bugün uzun süredir tiksindiğim kırmızı etten yedim 😳 şaşkınlık içindeyim adı geçince bile tuhaf oluyordum ayyyy yemek yesek bi dert yemesek bi dert şimdi de niye birden geçti tiksinmem diyorum sizde de böyle rahatlayan yiyemediği şeylerden yemeye başlayan var mı? 😒

Vucudun vitamin alsin diye firsat bence bu. Bende de oldu korktum ama iki gun sonra yine tiksindim.

Selam kizlar nasilsiniz.
Benim sol kasigim agridi bugun surekli. Uzandim ama korktum da. Benim rahmim hafif saga donuk sirt ustu yatinca elime yuvarlak bi doluluk geliyor ama sagda. Bu yuzden sol kasigim agrir hamileyken rahim buyudukce ama bugun araliksiz agridi. Her sey yolundadir ins.
Bir de kv koye goturdu koy kokulari mahvetti kuru ogurtu berbat. Gidelim diyor esim o baska bir is daha buluyor

Zaman zaman benimde saatlerce geçmeyen ağrılarım oluyor ama herşey yolundadır merak etme. Yorulmuşsundur, ki zaten bu ara yaşıcaz bunları rahmimiz büyüyor. Büyürken kiminde çok kiminde de az hissediliyor. Sıkıntı mı hissedin koy ayağının altına yastığı uzan . Kalkma . İstirahatle geçer. Geçmezse doktorunla irtibata geç.

Bunu bende merak ediyorum bnde tavuktan tiksiniyorum ve cok severdim merak ediyorum hep boylemi olacak tavuk bu çünkü simdilik bzm evde ve annemlerde pismiyo ama sonra nasıl olacak bilmiyorum

Selam kizlar nasilsiniz.

Benm bayaa 5. haftadan beridir sürekli o agrım var doktora söylediğimde düşük tehditi olabilir dite progestan vermişti sonra 1 hafta gecti lekelenmem oldu. Ama o lekelenme yerlesme lekelenmesiymiş. bebişte bişi yokmuş yani.. Sıkıntı etme bence sadece bol bol dinlen..

Ben tatlı yiyemiyordum dün nedense yemekten sonra tatlı istedi canım beni eti hep sevdim hep severim et olsun löp löp olsun :D

Ben tatlı yiyemiyordum dün nedense yemekten sonra tatlı istedi canım beni eti hep sevdim hep severim et olsun löp löp olsun :D

yaa ben normalde cok tuzlu ve bol acılı severim herseyi ama bana kesmem gerektiğini söylüyorlar zaten mide bulantısında 3 lokma bişi yiyorum onuda tuzsuz acısız yiyemiorum.. hatta acıyı coook cook abarttım yakında avuç avuç biber yersem sasırmıcam nası bırakcam bunları bilmiorum tuz heryerimi sisircek acıda bebişime zarar verecek die cook korkuyorum :(:(

Bugün uzun süredir tiksindiğim kırmızı etten yedim 😳 şaşkınlık içindeyim adı geçince bile tuhaf oluyordum ayyyy yemek yesek bi dert yemesek bi dert şimdi de niye birden geçti tiksinmem diyorum sizde de böyle rahatlayan yiyemediği şeylerden yemeye başlayan var mı?
😒
hiç merak etme canım ben gecen hsonu panikleyip acile bile gitmiştim bulantılarım kesilince bu hafta artarak geri döndü bulantılarım :))))

Back
X