2015 Şubat Anneleri

olsun bi dahaki erkek olur diyen bile duydum. :53: sanki kız olunca başka bişi dünyaya gelio. tövbe yarabbim. allahın nasibi. hem ne farkeder ikisi de evlat.

benim ilk çocuğum kız olduğundan çok alışığım bu tarz laflara.. ikinci çocukta şöyle şöyle yap ki erkek olsun diyenler bile olmuştu! maalesef cehalet böyle bişey işte.. cevap bile veremiyorum bu zihniyetteki insanlar bende şok etkisi yapıyor:20:

aaa sen kesin sor ama hati..
cunku mesela benım doktorum progestanı cok daha erken kesecektı..
sonra bıraz daha devam etmeme karar vermıstı

yanı kısıden kısıye durumdan duruma degısıyo demek kı..

ama benmki muayene bile etmeden söyledi :26:

işte vaktinde onlara da öyle öğretilmiş. benim eşimde Yunanistan göçmeni onlarda da tam tersi kız çocukları çok kıymetlı mesela. ikiside anormal işte.
hepsi ne kadar kıymetli oysaki. daha ilk anından başlayarak dünyanın emeğini veriyorsun.
hele de zor sahip olunca gözün bir şeyi görmüyor.

allah hangisini nasip etmişse zaten en hayırlısı odur. cocuk sahibi olabilmek için neler yapanlar var. kıymek bilmek lazım. şükür bilmek lazım.
bizim daha belli olmadı. hangisi hayırlısıysa o olsun diyorum hep. zaten ilk çocuğumuz hiç farketmez :16:

Hanımlar ya
Ben internetten okudum.. Sağlık ocakları sağlık bakanlığı falan tetanos aşısı yaptırtıyormuş bilmemkaçıncı haftada

Ben daha sağlık ocağına uğramadım bile.. Özel muayenehaneye gidiyoruz.

Bunu sordum doktoruma bu haftasonu.

"YEaani... sağlık bakanlığı yapıyor bu aşıyı.. Ama bana sormamış olsanız hiiiç yaptır falan demezdim. Şimdi sordunuz.. isterseniz yaptırın.." dedi...

Anlamadım gitti:44::44::44:

Slm arkadaşlar..13 haftalık hamileyim ..aksilik yaa işte sabah dişim kırıldı ama kökten tutuyo hala ve çok rahatsız ediyor :( kırılan parçayı çektirsem sıkıntı olur mu ..vurulan iğne ufaklığa zarar verir mi

Hanımlar ya
Ben internetten okudum.. Sağlık ocakları sağlık bakanlığı falan tetanos aşısı yaptırtıyormuş bilmemkaçıncı haftada

"YEaani... sağlık bakanlığı yapıyor bu aşıyı.. Ama bana sormamış olsanız hiiiç yaptır falan demezdim. Şimdi sordunuz.. isterseniz yaptırın.." dedi...

EVET 21 haftada yapıyorlar galiba. gidip aile hekimine kayıt yaptırıyorsun .onlar zamanını söylüyor sana. bende aslında kararsızdım yaptırıp yaptırmamak konusunda. sonuçta o da bir ilaç dedim ve aşı demek sana mikrobu enjekte ediyor. dedim nerden tetanos olcam sanki.
sonra geçen günlerde vücudumda kabarıklar çıktı. annem görmeden telefonda kesin su çiçeği dedi.
internetten bir baktım su çiçeği gebelikte çok tehlikeli imiş.ağla sızla doktora gittim. meğersem alerji imiş.
ondan sonra ne olur ne olmaz başıma gelir sonra pişman olmayayım diye tetanos aşısını da yaptırayım dedim.
çevremde benden önce hamile olanlarda genelde yaptırdılar. kimseden bir sakıncasını duymadım.

EVET 21 haftada yapıyorlar galiba. gidip aile hekimine kayıt yaptırıyorsun .onlar zamanını söylüyor sana. bende aslında kararsızdım yaptırıp yaptırmamak konusunda. sonuçta o da bir ilaç dedim ve aşı demek sana mikrobu enjekte ediyor. dedim nerden tetanos olcam sanki.
sonra geçen günlerde vücudumda kabarıklar çıktı. annem görmeden telefonda kesin su çiçeği dedi.
internetten bir baktım su çiçeği gebelikte çok tehlikeli imiş.ağla sızla doktora gittim. meğersem alerji imiş.
ondan sonra ne olur ne olmaz başıma gelir sonra pişman olmayayım diye tetanos aşısını da yaptırayım dedim.
çevremde benden önce hamile olanlarda genelde yaptırdılar. kimseden bir sakıncasını duymadım.

Anladım..
Bu aşının esas amacı, doğum sırasında (normal doğum yahut sezaryen) olası kesiklerden tetanos kapılmasını önlemekmiş...
Gereksiz dedi benim doktor. çok kararsız kaldım

Hanımlar ya

canım sen sağlık ocağına git onlar gebelik kaydı alıyorlar bide sana aşı kartı çıkarıyorlar hangi tarihte gideceğin yazıyor...benim gittiğim hemşire tam tarihte gel ne bi gün sonra ne bi gün önce gebelikte sıkıntı çıkar yoksa demişti...

Anladım..
Bu aşının esas amacı, doğum sırasında (normal doğum yahut sezaryen) olası kesiklerden tetanos kapılmasını önlemekmiş...
Gereksiz dedi benim doktor. çok kararsız kaldım

bilmiyorum valla. benim adımın anlamı şans ama biraz şanssızım. yaptırmam başıma gelir sonra . ondan yaptırmayı düşünüyorum.

selam kızlar
bulantısız sorunsuz günleriniz olsun inşallah
benim bugün midem çok bulanıyor

kızlar rüyamda doktor güzel bir kız geliyor dedi
nasıl heyecanlandım anlatamam:52:
yarın kontrolüm var ama daha erken ya söylemez heralde doktor cinsiyetini

kızlar birde ikili test için aç tok farkediyormu

selam kızlar

sen her seferinde bulantısız diye cümleye başlayınca geçti heralde bulantıların diyorum.
2 li testte aç tok farketmiyor.
şimdi söylemez bence cinsiyetini. benimkini 13+1 de söyledi.

bende sizin tersinize erkek diye hissediyorum. istediğim için değil ama öyle gibi geliyor. kız derse şaşırcaz yani:9: allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yeterki.. kız erkek fark etmeyecek büyük aşkımız o an başlayacak:16:

ah o buyuk asklar ıkıncı kırmızı cızgıyı gordugumuz an basladı zaten :) ama benım anladıgım ınsanın hıssettıgı olmuyormus herzaman. bırde su kalıplasmıs belırtıler yanılttı benı. tatlıdan nefret etmıstım genelde tuzlu ve ekşi yıyordum. bırde benım belımde kalınlasma oldu bıanda. o nedenle hep kız kız dedıler ama yanıldı herkes. gorduk kocaman pıpıyı :)

sen her seferinde bulantısız diye cümleye başlayınca geçti heralde bulantıların diyorum.
2 li testte aç tok farketmiyor.
şimdi söylemez bence cinsiyetini. benimkini 13+1 de söyledi.

benim geçmedi diye sizinkide mi geçmesin canım
dileğim ortak
kimse çekmesin daha fazla

selam kızlar

canım ilk önce aç tok fark etmiyor hatta tatlı bişiler yiyip gittim ben hareketli oluyor diye ki kadın ölçemedi yarım saat hareketinden dolayı :) 12+5 te gördü benim cinsiyeti kız dedi inşallah söler ama ısrarla sor görüyormusunuz diye banada sölemicekti büyük ihtimal kız dedi ama bidaha ki gelişine net belli olacak dedi inşallah söyler sanada

ah o buyuk asklar ıkıncı kırmızı cızgıyı gordugumuz an basladı zaten :) ama benım anladıgım ınsanın hıssettıgı olmuyormus herzaman. bırde su kalıplasmıs belırtıler yanılttı benı. tatlıdan nefret etmıstım genelde tuzlu ve ekşi yıyordum. bırde benım belımde kalınlasma oldu bıanda. o nedenle hep kız kız dedıler ama yanıldı herkes. gorduk kocaman pıpıyı :)

ben o kalıp belirtilerin çok boş olduğunu kızımda öğrendim. benim hislerim daha doğru çıkmıştı. ben kız hissetmiştim ama herkes ittifakla erkek demişti çok tipim değişmemişti çirkinleşmemiştim falan filan.. bakalım bu defa da tutturabilecekmiyim:9: ama daha çok var benim öğrenmeme her zamanki gibi sabırla imtihan oluyorum:52:

Son düzenleme:
selam kızlar

Benimde aynen devam canım hatta bugün iki kere çıkardım ilacımı içmediğim için :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selammm guzel anneler ve tatli bebikler;) yazamadim haftasonu rehaveti sıcaklar beni fena yamulttu annemin evi de sicak cekilmiyor valla. Evimi barkimi ozledm ama babamn ameliyatı ertelendi biraz mecbur beklmede kaldik. Sac dökülmesi demissiniz acayip dökülüyor benim de nefret ederim sactan kildan zaten diyet yapmistim gecen yil çok dokulmustu tam duzelmeye basladi derken gebelik vurdu bir de keltoslascaz bu gidisle hele bi de dogum sonrası dökülmesi var bunun yandik;)
Progestan naleti bitti bakalim ins tekrar gerekmez yine de sandigim gibi cag atlayamadim sabah bulantilarim ikindi aksama kaydi bu sayede kahvalti edebikir oldum ama yedigim hersey yanma ve taeif edemedgm bi rahatsızlik olarak geri dönüyor. Enerji seviyem ayni vasatlikta bi canlanamadik gitti bugunumuze şükür yine de

Kendi göbegimin üstüne de olsa hafiften bir gobuslenme durumu var bende baktikca icim gidiyor. Doktora daha çok var cinsiyet merak ediyoruz herkes erkek diyor ilkim kiz diye hayirlisi ama benim icime hicbisey dogmuyo bitahmin olarak

Esobacin uyku isinde yuzde onluk bir dilim gebe senin gibi uyuyamayangillerden oluyor ne yazık ki. Kizimda hep derdim oh gebelik hürmetine paso uyuycam diye normalde uyku sikintisi olan biriyim cunku çabuk dalamam. Gel gör ki cin gibi olmustum hic uyuyamiyordum uykum olsa da yok geceler benimdi her daim doktor bana da pasiflora vermisti en son pskoljik dedi cikti isin icinden ama degildi böyle degisik bi enerji salinimi.mi yasion nedir kapanmiyordu sistem;) bunda da tam tersi yatsam uyuyorum derin de dalabiliyorum genel halim bitkin uykulu gel gor ki smdi de o lüksüm yok kizim uyutmuyor bir de sicak hava ve sürekli wc ihtiyacı da engelliyor ortasi yok yanı

Back
X