2015 Şubat Anneleri

benım 3 hafta once olmustu resmen belım tutulmustu yuruyemıyodum bıle cok zor allah yardımcın olsun...
çok sağol canım benim inanki hiç abartmadan sabaha kadar gözüme uyku girmedi feci bir ağrıydı istemsizce gözümden yaşlar aktı ağrıdan aklıma acaba düşük mü yapıyorum geldi sonra kanama vs yoktu çok şükür şimdi iyim şükür inş bir daha olmaz

ayrıca bir yazı okudum ultrasonla ilgili bakın sizlede paylaşayım :) ben kendi adıma konuşmam gerekirse ilk 6. haftada girdim bebek gözükmedi daha sonra 10. haftada girdim kalp atışı için. en sonda ikili test için gitmiştim. Haftaya salıda detaylı ultrasona giricem kısmetse. ha birde yarın cinsiyet için giricem daha da ne zaman girerim bilmem :D

YANLIŞ: Sık sık ultrason takibi yaptırmak iyidir

DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.

Dolayısıyla hamilelikte bebeğin kalp atışları izlendikten sonra 4 temel ultrason takibi bebeğin sağlığı için yeterli oluyor. 15 günde bir ultrasona girerek bebeğe bakılmasının hiçbir faydası olmayacağı gibi, fazla sayıda ultrason takibi nedeniyle bebekte bazı risk artışlarının (ses dalgalarının bebek üzerine etkisi) oluşabileceğine dair veriler artıyor.

Selam, ay ne güzel alışveriş muhabbeti :) yapılmış. Alt açma benım bebek çantamda var onun yanı, ben oğlumu da kışın doğurduğum için bilinçliyim. Aslında bakamayın gebeliklerimi yaza tada bahar olsun dedim ama onlar cenneti seçti. Kışın istemiyordum oğlumda zor geçti. Bakalım Allah büyük.
Kisin nasil zor disari falan cikamiyorsun ondanmi acaba gerci su yonden sansli olucaz yaza ve bahara rle avucabgeliyo olucsklar ve gezebilcez rahat tahat:)

Hamilelik hakkında doğrular ve hurafeler

Hamile kalınca hemen her anne adayında “saç boyatmanın zararlı olup olmadığı”
sorusu akla geliyor. Zararlı ajanların bebeğe etki edebilmesi için öncelikle
anne adayının kanında belli bir seviyeye ulaşması ve de plasentadan geçip bebeğin
kanına karışması gerekiyor. Dolayısıyla saç boyama sırasında kullanılan boyanın
saç dersinden anne kanına karışması mümkün görünmüyor veya önemsenmeyecek düzeyde
olduğu düşünülüyor.

Bugüne kadar saç boyama sonrası bebeğe zararlı olduğu ispatla gösterilmiş bir vaka
haberi de yok. Aslında dikkat edilmesi gereken nokta; kuaför salonu ortamında boya
kokusunu uzun süre solumamak. Bununla birlikte, bitkisel bir boya ve havadar
(bol oksijenli) bir ortam tercih edilmeli.

Kızlar Bu Yazıyı Haber Sitesinden Kopyaladım. İşinize Yarar Diye :KK3::KK69::KK30:

ayrıca bir yazı okudum ultrasonla ilgili bakın sizlede paylaşayım :) ben kendi adıma konuşmam gerekirse ilk 6. haftada girdim bebek gözükmedi daha sonra 10. haftada girdim kalp atışı için. en sonda ikili test için gitmiştim. Haftaya salıda detaylı ultrasona giricem kısmetse. ha birde yarın cinsiyet için giricem daha da ne zaman girerim bilmem :D

DOĞRUSU: Dünya Sağlık Örgütü; hamilelik boyunca: 11-14. gebelik haftasında bebeğin Down Sendromu açısından değerlendirilmesi (ikili kombine test, ense kalınlığı testi), 22. haftada bebeğin anatomisinin değerlendirilmesi (ayrıntılı-detaylı ultrason) , 30. haftada gelişme geriliğine bakılması ve 36. haftada genel değerlendirme olmak üzere hamilelik boyunca 4 ultrason takibi öneriyor.

Dolayısıyla hamilelikte bebeğin kalp atışları izlendikten sonra 4 temel ultrason takibi bebeğin sağlığı için yeterli oluyor. 15 günde bir ultrasona girerek bebeğe bakılmasının hiçbir faydası olmayacağı gibi, fazla sayıda ultrason takibi nedeniyle bebekte bazı risk artışlarının (ses dalgalarının bebek üzerine etkisi) oluşabileceğine dair veriler artıyor.

ben de sık girilmesi taraftarı değilim. bizim dr 2-3 haftada bir çağırınca en son gittiğimde çok sık gelmiyor muyuz diye biraz sitem ettim. bundan sonra ayda 1 gelceksin dedi. bakalım :KK51:

aynene aynen. artık sokakta erkek cocukları dıkkatımı cekıyor. onları ızlıyorum sureklı :) bu arada h&m magazasında erkekler ıcın cok tatlı seyler var. bursada yok magazsı ben artık bı ara ıstanbula gıdıcem ınsallah alırım ordan bıseyler . sede netten bı gır bak

ayyy H&M'de çok güzel şeyler varmış, şimdi netten baktım da :KK73:Çok saol canım :KK71:

guanydınn kızlar uyku halınız nasıl sızlerın ya ben hala aksamlarıı bayılıyorum bı atamadım uzerımden

Aynen ya saat 9 en geç 10'da uyuyorum ya :KK16:

Gunaydin arkadaşlar. Uzun zamandır yazamadm ama ara ara takipteydim, son günlerde uygulamadan da hic acilmiyor:/ Neyse bizim ikili test sonuçları cikti herşey normal dedi ama elimde hala sonuçlar yok. Hastaneye gidip alman lazim o da zor geliyor. İçimde rahat degil çünkü 2 hafta sonra yine cagirdi 4'lu test yaptirmam için. Size de böylemi dedi doktorlariniz. İkili daha saglikli sonuç vermiyor mu neden 4'lu teste ihtiyaç duydu tekrar bilmiyorum.

Canım bana normal dedi 2li testin sonucuna ama daha testi yaparken 4lü için randevu verdi. Rutin haline getirmiş yapıyolar öle...

sağolun canlarım zaten her zaman olmuyor bugün birşey yok. ama sanırım bu olağan birşey demekki :)
esmiras canım aslında kendimi dinlemem inan olucağı varsa belli etmedende oluyor çünkü ben artık rabbime bıraktım hakkımda hayırlısı ne ise o olsun. ama dün biraz ağırınca açıkçası korktum. :) kramplar zaten mahfediyor beni bacaklarım baya kasılıyor şimdi şükür bişey yok yarın doktora gidicem zaten hem cinsiyet öğrenmek için hemde iğneme rapor çıkarttırıcam.
papatis canım valla doğru tam dediğin şekilde ağrıyor.senin bebişin erkekmi maşallah allah kucağına almayı nasip etsin benimde içimden hep erkek geçiyor ama bilmiyorum benim sağ kasığımda daha bir baskı oluyor diğerine göre sanırım olabilir kız olsun erkek olsun yarın allahın izni ile öğrenicez inşallah :)

saglıklı oldugu haberını al gerısı muhım degıl zaten cnm. ama bızede haber ver :) bu arada cızelge yapılsa ne guzel olur cinsiyetler için. blackberry bosş bır zamanında yapabılır mı acaba?

Bende 3 kez girdim henüz

Selam kızlar neler yapıyorsunuz yeni foruma alışamadım bir türlü :(

ben işe gelene kadar öğlen oldu. ya ben anladım havadan benim halsizliğim. iki gün yağmur yağdı da resmen kendime geldim. çok sıcak ama sanki normalin 10 katı hissediyorum. içtiğim suyun haddi hesabı yok. içtiğim anda hepsini ter olarak atıyorum zaten.
ağustos 15 yaz biter derler . inşallah biter valla ben sevmedim bu sene yazı.

Normal standarda göre cok degil de epeydir yemeye yemeye mide küçüldü galiba.babam beklemede erteleme oldu operasyonda prosedurle ilgili bir sikintidan dolayı beklenedeyiz biraz daha buralardayim simdilik.gelirken bacaklarima cok kramp girmesi disinda bekledigimden iyi gecti yolculuk idare ettik şükür dönüşte nasil olur bilemiyorum. Sen bitirdin sanirim tatili geldin sıcaklara yine;) dra nereye gidiyordun sen canım ayni ildeyiz sanırım
mersindeyim ama merkezde değilim.ilçedeyim.ordaki özele gidiyorum.sen de mi mersindeydin.bulunduğun yer burdan serinse daha da dönme derim.geldim ve sıcaktan tüm kabuslar geri döndü.ordan oraya atmaya başladım gene kendimi.ramazanda bu kadar değildi.buharlaşıyorum resmen.ben sakaryaya gittim.giderken heyecandan heralde çok iyiydi.dönerken yol bitmedi.babana acil şifalar

ayyy H&M'de çok güzel şeyler varmış, şimdi netten baktım da :KK73:Çok saol canım :KK71:

..

rica ederim cnm ne onemı var. ben oranın urun kalıtesını ve fıyatlarını begenıyorum. bu arada sende guzel bır magaza gorursen haber ver. haberleselım boyle kampanyaları falan kacırmayalım

saglıklı oldugu haberını al gerısı muhım degıl zaten cnm. ama bızede haber ver :) bu arada cızelge yapılsa ne guzel olur cinsiyetler için. blackberry bosş bır zamanında yapabılır mı acaba?
aynen öyle canım haber vermem mi :) allahın izni ile bunuda bir atlatsak :)

çizelgeyi ben artık umursamıyorum blackberrye heralde 3 defa mesaj attım zahmet edip geri dönmedi en azından bir cevap verebilirdi. o yüzden benim adım o çizelgede olmasa da olur açıkçası :)

ben işe gelene kadar öğlen oldu. ya ben anladım havadan benim halsizliğim. iki gün yağmur yağdı da resmen kendime geldim. çok sıcak ama sanki normalin 10 katı hissediyorum. içtiğim suyun haddi hesabı yok. içtiğim anda hepsini ter olarak atıyorum zaten.
ağustos 15 yaz biter derler . inşallah biter valla ben sevmedim bu sene yazı.
aynen öyle bu yaz daha bir bunalıyorum ben. terlemek nedir bilmezdim şimdi yatağı toplayayım ter sucuk içinde kalıyorum. bayıltıcı sıcaklar geliyor diyordu haberlerde . allah yardımcımız olsun inşallah.

doktordan geldik 12 hafta 2 günlük olmuş bebeğim ense ölçümü 1.3 mm çıktı gayet iyi dedi doktorum ikili test yapalım dedi pek razım olmasada yaparsak iyi olur 3lü testi yapmayız dedi kabul ettik haftaya sonuc çıkacak hayırlısı bkalım
yüzükoyun halde yatıyordı miniğim ellerini parmaklarını dahi gördük çok net ne kadar güzel bir duyguymuş
rabbim isteyen herkese nasip etsin inş..
poposunu dönderdi belki bir umut cinsiyeti görebiliriz diye cık!! göstermedi zaten cok erken 16. haftayı bekleyecekmişiz sağlık olsun

rica ederim cnm ne onemı var. ben oranın urun kalıtesını ve fıyatlarını begenıyorum. bu arada sende guzel bır magaza gorursen haber ver. haberleselım boyle kampanyaları falan kacırmayalım

Ben normalde pek bakmıyodum kıyafetlere. Şimdi H&M'deki tatlı şeyleri görünce bi heveslendim. Görürsem paylaşırım burdan :):)

Back
X