2015 Şubat Anneleri

Kızzz benim ayaklarım ve çok şişti sen demiştin sakıncalı diye. Neden şişiyodu

Esoba bunu kesinlikle doktoruna söyle senin de fazla bi kilo artışın vardı zaten tansiyonunu mutlaka ölçtür preeklampsi diye bir rahatsızlık var gebelikte oluşabilecek en tehlikeli şeylerden birisi hem annenin hayatını tehdit ediyor hem de bebeğin.Benim oğlumda olmuştu işte hızlı kilo artışı elde yüzde ayaklarda şişme tansiyonum da çıkıyormuş ama ilk başlarda ben hissetmiyormuşum idrar tahlili yapmıştı doktor idrarda da protein kaçağı gözüküyor Allah korusun beyin kanamasına kadar gider ben çok zor süreçlerden geçtim tansiyonunu mutlaka ölçtür ve doktoruna söylemeyi kesinlikle unutma.

Ahh aksi gibi izinlimiymis ya :/ yine de icin rahat etmezse carsambaya kadr beklemek istemezsen kent hastanesinin web islerini yapiyor esim bi arayip doktor tavsiyesi isteyebilirim istersen ?

Canım benim çok teşekkür ederim. İçimi rahatlatmaya çalışsam da nedenini bulmaya çalışıyorum. Internette de bulamadım. Kendi doktorum da olabilir dedi ama mutlaka bir kontrole de gidin dedi işte. Birşey yememiştim açtım ve çok yorgundum. Bununla ilgili benim elimden ne gelir bilen varsa hemen yapmay hazırım ne yapacağımı bilmiyorum. Aç kalmamaya yorulmamaya çalışıyorum o kadar.

Daha önce doğum yapmış olanlar hiç bebişlerinin kalp atışında azalmaya rastlamamışlar mı acaba :KK43:
Ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Neden bebişin kalp atışı yavaşlar? Yorgunluk ve açlık etkiler mi?

doğum yapmadım canım daha önce ama bu yorgunluk veya açlıkla olacak bir şey değil.bu durumda seni doktorun eve yollamaması gerekirdi. yatış veriyorlar. ve bebeği takip ediyorlar. yanlış okumadıysam 80 idi kalp atışı. bu haftalarda bebeklerin kalp atışları 160 filan atıyor diye biliyorum.doktorun sana bu durumu ne olarak açıkladı yoksa direk bir şey demeden seni başka bir doktoramı yönlendirdi.çarşambaya randevu almışsın inşallah bir sıkıntı yoktur da bebişini kucağına alırsın canım. iyi düşün iyi olsun kendini yıpratma olur mu o güne kadar.

doğum yapmadım canım daha önce ama bu yorgunluk veya açlıkla olacak bir şey değil.bu durumda seni doktorun eve yollamaması gerekirdi. yatış veriyorlar. ve bebeği takip ediyorlar. yanlış okumadıysam 80 idi kalp atışı. bu haftalarda bebeklerin kalp atışları 160 filan atıyor diye biliyorum.doktorun sana bu durumu ne olarak açıkladı yoksa direk bir şey demeden seni başka bir doktoramı yönlendirdi.çarşambaya randevu almışsın inşallah bir sıkıntı yoktur da bebişini kucağına alırsın canım. iyi düşün iyi olsun kendini yıpratma olur mu o güne kadar.

Canım yolculuk yapıcaktık yolculuğa çıkmadan önce doktor kontrolüne gittik. O yuzden gittiğimiz yerde bir doktora görünmemizi istedi. Yatıştan falan bahsetmedi yatış gerekli deseydi zaten yolculuğa çıkmazdım :(

Kizlar az once arkadasimla konustum 9. Ayina girdi ve 2 hafta sonra dogumu var ne bebegin kiyafetlerini yikayip utulemis ne agdasini falan yaptirmis hastane cantasi bile hazir degilmis alisverise cikicakmis daha halilari falan yikamaya vermis gelmis temizlik bile yapilmamis daha dedim sen kafayimi yedin ya suyun gelse erken dogum olsa nasip dedim bu kadr rahatsin aksama 10 kisilik misafiri gelicekmisde yemek yapiyomus:) sen dedim delisin ben bukadr rahat olamazdim agdayi temizligi gectimde en kotu bebegin esyalari ve cantam kesin hazir olurdu ne olur ne olmaz yani:KK46:
yuhh yani rahat olunur tabi ama o kadarda değil canım ben bebeğimin a dan z ye herşeyini hazırlarım bi kere çanta hep kenarda dursun ne olur ne olmaz birde ağdamı yaparım ayyyy
Kizlar az once arkadasimla konustum 9. Ayina girdi ve 2 hafta sonra dogumu var ne bebegin kiyafetlerini yikayip utulemis ne agdasini falan yaptirmis hastane cantasi bile hazir degilmis alisverise cikicakmis daha halilari falan yikamaya vermis gelmis temizlik bile yapilmamis daha dedim sen kafayimi yedin ya suyun gelse erken dogum olsa nasip dedim bu kadr rahatsin aksama 10 kisilik misafiri gelicekmisde yemek yapiyomus:) sen dedim delisin ben bukadr rahat olamazdim agdayi temizligi gectimde en kotu bebegin esyalari ve cantam kesin hazir olurdu ne olur ne olmaz yani:KK46:
ayyy pes valla bu kadarda rahat olunmaz :KK48: ağda yaaa ağdaa ağdaaa yapılmaz mı böle bir durumda ordaki hemşiresinden dr undan anestezi teknisyeninden tut hepsinin maskarası olursunnormal doğumu hiç sölemiyorum bile ayy allah korusun benim arkadaşımın eşi anestezici kaç kere böle şeyler duymuşumdur ondan hiç hoş değil bence birde sağlık açısından da iyi değil o tüylerr bakteri için ortam resmen gerçi o baştan herşeyi sallamış :KK45:

Ben özel bi hastaneye gidiyorum .Doktorum ikili testi yapmadi sadece ense kalinliğini ölçtü.3 lü testte yapmicam dedi.Sadece 4 lü testi yapcağini söyledi onu da 16 haftamda yapacak. Etrafımdakiler 4 lü icin cok erken diyorlar ama bende bilmiyorum.Para icin yapiyor dediler ama para icin yapcak insan ikili testi üçlü testi neden yapmasin aklım simdi ona takıldı sizleri 4 lü test icin ne zaman çağırdılar ?

kızlar ikili testte kombine risk yazıyor 1:549 bunu mu değere alacağız yoksa ikili test 1:84 bunu mu sonuçlar kotumu anlamadım

Ben özel bi hastaneye gidiyorum .Doktorum ikili testi yapmadi sadece ense kalinliğini ölçtü.3 lü testte yapmicam dedi.Sadece 4 lü testi yapcağini söyledi onu da 16 haftamda yapacak. Etrafımdakiler 4 lü icin cok erken diyorlar ama bende bilmiyorum.Para icin yapiyor dediler ama para icin yapcak insan ikili testi üçlü testi neden yapmasin aklım simdi ona takıldı sizleri 4 lü test icin ne zaman çağırdılar ?
doğru demiş dr un 16. haftada yapılıyor

kızlar ikili testte kombine risk yazıyor 1:549 bunu mu değere alacağız yoksa ikili test 1:84 bunu mu sonuçlar kotumu anlamadım
sizin ikili testiniz değişikmiş bende yoktu kombine vs sadece trizomi 21 18/13 ve yaş riski yazıyordu karşılarında

can
canım en iyi test ikili test riski en çok net veren ikili testtir bunu unutma 4 lü test bayağı geç yapılıyor 16.hafta da sölemiş zaten dr un ama unutma bu testler teşhis değil olasılıktır risktir

Para için olsa 2 li ve 3 lüyü de yapardı bence de
Beni 16-18 hafta arası 3 lü için çağırdılar henüz..

Benimkinde 3 aralık vardı
10 000 yeşil
1 000 sarı vs.
Kötü olan aralık kırmızıydı

Benimki yeşil çıkmıştı şükür

can

canım en iyi test ikili test riski en çok net veren ikili testtir bunu unutma 4 lü test bayağı geç yapılıyor 16.hafta da sölemiş zaten dr un ama unutma bu testler teşhis değil olasılıktır risktir
Canim biliyorum ama ikili testi yapmadi .Ben israr ettim üstelik gerek yok dedi 4 lü test yapcam sana 16 haftada dedi ense kalinliği gayet normal kan almaya gerek yok deyip durdu benimde aklima takıldı açıkcasi.Yapsa bi dert yapmasa ayri dert

yuhh yani rahat olunur tabi ama o kadarda değil canım ben bebeğimin a dan z ye herşeyini hazırlarım bi kere çanta hep kenarda dursun ne olur ne olmaz birde ağdamı yaparım ayyyy

ayyy pes valla bu kadarda rahat olunmaz :KK48: ağda yaaa ağdaa ağdaaa yapılmaz mı böle bir durumda ordaki hemşiresinden dr undan anestezi teknisyeninden tut hepsinin maskarası olursunnormal doğumu hiç sölemiyorum bile ayy allah korusun benim arkadaşımın eşi anestezici kaç kere böle şeyler duymuşumdur ondan hiç hoş değil bence birde sağlık açısından da iyi değil o tüylerr bakteri için ortam resmen gerçi o baştan herşeyi sallamış :KK45:
Bende okdr rahat olamam cnm ya dusun daha yatagi kiyafetleri yikanip utulencek bebegin halilar ole duruyomus temizlikden conra sericekmis ama daha temizlik yok ortada hastane cantasi icin gecelik vs alisverise cikicakmis ve dogumuna 2 hafta var 2 gun onceden agdaya gidicem diyo dedim ya simdi suyun gelse kintrolde doktor acioman var doguma aliyoruz dese napicaksin diyorum baslicam iste diyo ki daha bebegede bi hastane cikisi bi kac tulum ve yatagi alinmis onun icinde alisverise cikicakmis yok dedim sen cok rahatsin benim en azindan 2 hafta kala herseyim bitmis olurdu ne okur neolmaz yani

Back
X