2015 Şubat Anneleri

Oy ne güzel bunları konuşur olduk :), ben son iki ay kala bitirmiştim oğlumda bunda da inşallah ilerleyen aylarda Yapacam yorganımız var ama elyaf ince, elyaf kalın Yapacam yünü bulmak çok zor bide ordaki gibi değil, mevlam hayırlısı ile o günlerinde göstersin.
inşş daha çok konuşacaz bunları sen yabancı ülkedesin zor canımm bizim burda booll boll yün var yaptırıcam nasipse senede bir yıkanıyor oda küçük olduğu için yormuyor amannn kuzularımın canları sağolsun

Cok kotu bi durum ya allah yasatmasin ole hazirliksiz falan benim 8. Ayda hersey bitmis olur son 1 ayda keyfime bakarim:) cinsiyeti ogrensem zaten simdiden baslicam her ay ufak biseyler almaya yatagini falanda 6. Aydan sonra alirim tmm isre:)
valla ben kilomu tahmin edebilsem şimdiden kendi kıyafetlerimi hazırlıycam gerçi 5xl ancak olur sanırım.

ben 37 yaşındayım 2li test yapıldı sorun yok, 3test bu yaşta hiç gerek yok denildi 4 test için 16. haftayı geçirme dedi. bugün başka dr gittim oda amniyosentez yaptır dedi
benim arkadaşım 42 yaşında ona da dediler yaptır da yaptırmadı.

Bu arada size bisey sorcam benim kizim kis bebegi olmadigi icin hatirlamiyorumda acikcasi simdi bizimkiler direk kis bebegi olucakya yorganmi ortucezki kucuck bebege evler sicak oluyo zaten yada kalin bi battaniyemi ortucez yeni dogmus bebege yorgan ortulurmiki

ayy canım sıkma canını kuzunu düşün yanii özel değilse ne oldu ??
Çom ağzımı açtım, 1 hafta sonra başıma geldi ama tamamen içimden geleni söyledim.. Eltim hoyrattır falan ama kadınız işte anayız yani, ne kocası insana yurduna koyuyor nede validemiz.. Dedim ki yani hak etmediği şeyleri yapıyorsunuz kadına yazık günah yemin billah yani eltimin oğluna kötü diyemem ama akrabam da olsa ben bu aileye kız vermem :))

Hop 1 hafta sonra öğreniyorum ki, akrabamızın kızını istiyor oğlan, ama akraba olduğumuzu söylemiyorlar bana sır gibi saklıyorlar :)) Allah biliyor sadece içimden geleni söylemiştim :)) yani şurada hepimiz kadınız hem hak etmediği şeyleri yapın hemde ben olsam vermem dedim :)) şimdi suçlu ben oldum :))

SAĞOl canım. tansiyonumda sorun yok ama bana hiç idrar tahlili yapılmadı .
ayın 30 da randevum var bu kez yapılsın istiyeceğim. normalde şişyormuş ama ilerleyen zamanalarda şimdi şişen dymadım bende.

Ellerde ve ayaklarda hafif şişlikler oluyor ama yüzde olunca tehlikeli vücut resmen ödem oluşuyor su topluyor ilk zamanlarda çok çıkmayan tansiyon daha sonraları tavan yapıyor.Mesela benim 12 ile filan başladı tansiyonum fark ettiğim,zde 14/9'du,son zamanlarda 17/10a kadar çıkmıştı idrarda protein kaçağı da yapıyor dediğim gibi tabii doktorun daha iyi karar verir ve bilir ama bizim de doktora çok güvenmeyip biraz bilgili olmamız lazım doktorlara bırakırsak tamamen işimiz yaş.Geçmiş olsun inşallah öyle birşey değildir sen yine de tuzu azaltmaya bak şişliklerin inmesinde biraz yardımcı olur.

NOT:Bu arada oğlumda benim de 4 aylık hamileyken filan çıkmıştı şişmeler ödem zaten o şekilde dikkatimizi çekmişti ama şimdi şöyle birşey var çalışıyorsun sonuçta ve havalar da çok sıcak ona bağlı da olabilir ama el-ayak şişmesi olur yüz şişmesi bana eski günlerimi hatırlattı aman gitsin de gelmesin o günler kimse de yaşamasın inşallah.Burdan bazen açıp okuyorum preeklampsiden bebeğini kaybedip kendi de günlerce komada kalan anneleri hastalık Allahtan ama hikayelerini okuyunca bakıyorsun doktor zerre kadar ilgilenmemiş idrardan bi proteine bakmak bu kadar mı zor kendileri bile bakmıyorlar ki istek yapıyorsun laboratuar bakıyor yani artık cidden şu sistemler bitsin doktorların bu tavırları değişsin ya içlerinde azıcık insan sevgisi merhamet yoksa da doktor filan olmasınlar acayip sinirlendim şu anda:KK12:

Bu arada size bisey sorcam benim kizim kis bebegi olmadigi icin hatirlamiyorumda acikcasi simdi bizimkiler direk kis bebegi olucakya yorganmi ortucezki kucuck bebege evler sicak oluyo zaten yada kalin bi battaniyemi ortucez yeni dogmus bebege yorgan ortulurmiki
Canım benim evim soğukta hemde yine kış zamanıydı örttüm

trizomi 21 değeri 1:84 testi devlette yaptırdım eşim aldı haftaya kendi doktoruma gosterecem ama merak ettim iyisi diye sanırım iyi değil

Cok kotu bi durum ya allah yasatmasin ole hazirliksiz falan benim 8. Ayda hersey bitmis olur son 1 ayda keyfime bakarim:) cinsiyeti ogrensem zaten simdiden baslicam her ay ufak biseyler almaya yatagini falanda 6. Aydan sonra alirim tmm isre:)
evet canım allah korusun ooo görsen komşum 2 ay kala herşeyini hazırlamıştı benim kuzu erkekse bi çok şeyi hazır zaten kızsa yeni baştan alınıcak mecbur :KK48: bende çok hevesliyim zaten bide kış bebesi olcaklar kuzularr azcık havalar soğusun alışverişe devamm etcez dediğin gibide son ayda da tadını çıkarcaz herşeyin

:-)
inşş daha çok konuşacaz bunları sen yabancı ülkedesin zor canımm bizim burda booll boll yün var yaptırıcam nasipse senede bir yıkanıyor oda küçük olduğu için yormuyor amannn kuzularımın canları sağolsun
Haklısın canım, öyle güzel yün bulsam yaparım ama işte nasip :-)

hazırlık konusunda ben kişisel hazırlığımı yaparım ama bebeğimin hazırlığı konusunda korkularım var nedense 1000 tane olumsuzluk geliyor aklıma eve gelsin sonra alırım herşeyini diyorum :KK43: yani gidip beğeneyim ama bebeğim eve geldikten sonra alınsın gibi gibi şeyler

Kızlar canım çok cips istedi, bende büyük aldım iki günde bitirdim. Zararlı diyorlar ama canım çok istedi.

Ellerde ve ayaklarda hafif şişlikler oluyor ama yüzde olunca tehlikeli vücut resmen ödem oluşuyor su topluyor ilk zamanlarda çok çıkmayan tansiyon daha sonraları tavan yapıyor.Mesela benim 12 ile filan başladı tansiyonum fark ettiğim,zde 14/9'du,son zamanlarda 17/10a kadar çıkmıştı idrarda protein kaçağı da yapıyor dediğim gibi tabii doktorun daha iyi karar verir ve bilir ama bizim de doktora çok güvenmeyip biraz bilgili olmamız lazım doktorlara bırakırsak tamamen işimiz yaş.Geçmiş olsun inşallah öyle birşey değildir sen yine de tuzu azaltmaya bak şişliklerin inmesinde biraz yardımcı olur.

NOT:Bu arada oğlumda benim de 4 aylık hamileyken filan çıkmıştı şişmeler ödem zaten o şekilde dikkatimizi çekmişti ama şimdi şöyle birşey var çalışıyorsun sonuçta ve havalar da çok sıcak ona bağlı da olabilir ama el-ayak şişmesi olur yüz şişmesi bana eski günlerimi hatırlattı aman gitsin de gelmesin o günler kimse de yaşamasın inşallah.Burdan bazen açıp okuyorum preeklampsiden bebeğini kaybedip kendi de günlerce komada kalan anneleri hastalık Allahtan ama hikayelerini okuyunca bakıyorsun doktor zerre kadar ilgilenmemiş idrardan bi proteine bakmak bu kadar mı zor kendileri bile bakmıyorlar ki istek yapıyorsun laboratuar bakıyor yani artık cidden şu sistemler bitsin doktorların bu tavırları değişsin ya içlerinde azıcık insan sevgisi merhamet yoksa da doktor filan olmasınlar acayip sinirlendim şu anda:KK12:
öyle gerçekten kadın doğum değil her alanda sen kendini dinleyip sorununu anlamıyorsan doktorlar umursamıyorlar. bir de fırça yıyorsun aşırı talepkar olunca. yüzüm bir kere şişti ayaklarımda balon gibiydi o gün . cumartesiydi çalışmıyordum ama hava çok sıcaktı. bir gün sonra indiler ama. sabahları elim ayağım şişiyor tabii.

sen nasılsın bu arada var mı bir sıkıntın?

Kızlar canım çok cips istedi, bende büyük aldım iki günde bitirdim. Zararlı diyorlar ama canım çok istedi.
ben yiyorum valla şu fırınlanmış olanlardan. her gün değil tabii de es kaza önüme gelirse affetmiyorum. midemi rahatsız ediyor ama.

Back
X