2015 Şubat Anneleri

SELAM güzel anne adayları dün cinsiyeti öğrendik %90 erkek dedi :) allah sağlıklı sıhatlı yavrularımıza kavuştursun.
bayanlar bi de ben ikili test yaptırmadım yani düşünmüyorum ama bi tarftan yaptırsam mı diyorum :KK43: benim gibi yaptırmayan var mı?

maşallah paşalar çoğaldı sanırım erkekler önde :KK46:allah kucaklarımıza almayı nasip etsin.

test işi ise zaten güvenli denilen 2li testin zamanı geçmiş sanırım senin. diğer testler risk çıkarabiliyormuş baya bir yerde okudum canım . bence kafanı hiç bulandırma derim bende 2li testten başka yaptırmayı düşünmüyorum doktora söyleyeceğim.

Sonuç negatif çıksa ne yapıcamki:KK43: aldıramamki. Tekrar test yaptırmayı düşünmüyorum. Eylül sonunda çağırmıştı tekrar o zaman gitcem. Rabbim sağlık sıhhat versin bebişlerimize.

ama cok çabuk ümitsizliğe kapılıyorsun. bende senin gibi stresliydim ve doktor bende çok yüksekle ihtimal downı bekliyorsu çünkü eşimin kardeşi down lıydı ama ben aldıramazdım uzun bir süre ikili test yaptırıp yaptırmamak arasında gittim geldim. fakat yaptırdım. çünkü acaba diye düşünürmüydüm düşünemezdimki kalbi atıyor içimde pır pır. Ellerini sallıyor bana . nasıl yapabiliriz ki diye düşünüyorum .

etrafımda o kadar sonucu kötü olan insanlar vardı ki fakat hepsi sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. bizlerde şuanda sağlıklı diye biliyoruz fakat tıpta yanılma olabiliyor. onun için kalbini ferah tut derim.

İkili test yaptırmadan önce bir video izlemiştim down sendromlu çocuklarla alakalı bana çok destek olmuştu.

ben en son ojeyi sene 2000 üniversitede sürmüştüm :)) geçen gittim bir sürü para verdim hortlak gibiyim diye fondöten aldım .sıcaktan sürmedim hiç yüzüme. hava biraz serinlesin bakacam kendime .

Ben hamilelik ve güneş lekelerine karşı krem aldım

göz ağrısı baş ağrısı yaşayan var mı kızlar?özellikle 15-16. haftada olanlar.bikaç gündür gözüm oyuluyo gibi oluyor.hormonlar yapıyormuş ama:KK57:

maşallah paşalar çoğaldı sanırım erkekler önde :KK46:allah kucaklarımıza almayı nasip etsin.

test işi ise zaten güvenli denilen 2li testin zamanı geçmiş sanırım senin. diğer testler risk çıkarabiliyormuş baya bir yerde okudum canım . bence kafanı hiç bulandırma derim bende 2li testten başka yaptırmayı düşünmüyorum doktora söyleyeceğim.
ben zaten gebeliği sonlandırmayı allah korusun düşünmüyordum. sadece merak gidermek bana çok mantıklı gelmemişti. eşim de mutlu bir hamilelik geçir deyince vazgeçtim ama sonrasında hayal kırılığı yaşamak daha mı zor olur bilemedim :(
zaten gebeliğe yeni yeni alışıyorum hayal kurmalar yeni başlıcak :) neyse allah korusun herkesinkini ..

göz ağrısı baş ağrısı yaşayan var mı kızlar?özellikle 15-16. haftada olanlar.bikaç gündür gözüm oyuluyo gibi oluyor.hormonlar yapıyormuş ama:KK57:
bizim aynı zamanımız ama ben yaşamadım . ağlarsam falan ağrıyor başım sadece.

bayanlar çatlak önlemek için tavsiyeniz var mı?
benim vücudum çok sıkı kilo alıp versem anında çatlamalar oluyor birde hamilelik hiç düşünemiyorum
şimdiden göğsümde iki şerit halinde catlama mevcut
neler kullanılabilir acaba önlemek için

Eczaneden bu tarz kremler bulabilirsin
Kimisi bebe yağı da kullanıyormuş
Ben henüz kararsız kaldım, zararlı mıdır değil midir konusunda

bende oluyor canım hatta evde güneş gözlükleriyle oturduğum zamanlar dahi oldu

bizim aynı zamanımız ama ben yaşamadım . ağlarsam falan ağrıyor başım sadece.
göz kuruluğum var damla kullanıyordum.hamile olduğumu öğrenince kestim mecbur.belki oda yapıyordur.pazartesi doktora gidicem bakalım.inşallah geçer.

eğilip kalkarken falan kalem sokuluyor gibi garip bişey :KK64:sizede geçmiş olsun Aliya -mervezehra

ama cok çabuk ümitsizliğe kapılıyorsun. bende senin gibi stresliydim ve doktor bende çok yüksekle ihtimal downı bekliyorsu çünkü eşimin kardeşi down lıydı ama ben aldıramazdım uzun bir süre ikili test yaptırıp yaptırmamak arasında gittim geldim. fakat yaptırdım. çünkü acaba diye düşünürmüydüm düşünemezdimki kalbi atıyor içimde pır pır. Ellerini sallıyor bana . nasıl yapabiliriz ki diye düşünüyorum .

etrafımda o kadar sonucu kötü olan insanlar vardı ki fakat hepsi sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. bizlerde şuanda sağlıklı diye biliyoruz fakat tıpta yanılma olabiliyor. onun için kalbini ferah tut derim.

İkili test yaptırmadan önce bir video izlemiştim down sendromlu çocuklarla alakalı bana çok destek olmuştu.
ben de yaptırmadım. sonuç ne olursa olsun sonlandırma olmayacaktı çünkü. ama yaptırsamıy mışım diyorum hayallerimi hayat düzeni mi ona göre mi ayarlardım diye ama eşim mutsuz bi hamilelik geçirme deyince vazgeçmiştim. rabbim herkese sağlık versin.

ben en son ojeyi sene 2000 üniversitede sürmüştüm :)) geçen gittim bir sürü para verdim hortlak gibiyim diye fondöten aldım .sıcaktan sürmedim hiç yüzüme. hava biraz serinlesin bakacam kendime .
PATAKREM de ondan al doğal duruyor yada mybeline dogru yazdım galiba onun pudrası çook doğal duruyor

Valla kızlar ben hala soğandan tiksindiğim için sebze ve baklagil yemeği yapamıyorum. Anca karbonhidrat. Eşim yazık 2 aydır ya dışardan yiyor ya kendi et pişirip yiyor. Mutfak bana şuan dünyanın en tiksinç yeri gibi geliyor. Geçsin artık şu tiksinme durumum cidden çok sıkıldım. Yrmek yemeyi çok özledim bazen iştahım açıldı gibi hissediyorum yemeğe başladığım an 3. Kaşığa geçemiyorum bırakıyorum.

Yastık konusu geçmiş. Benim bir dönem bel sırt ağrım oldu doktorum bacak arana yastık koy dedi, o zaman omurilikte bükülme olmadığından ağrım geçermiş ki nispeten azaldı. Hamiş yastığı alıcam.
Tek sorunum sürekli sola yatmya çalışmaktan uyuyamıyorum. Sırt üstü yatmak bebeğe gidem oksijeni kesiyormuş, sağ tarafa yatıncada bi damar varmış o engelleniyormuş. Sola yatınca bebeğe full oksijen ve kan gidiyormuş. Benim bebiş de hala solumda ortaya gelmedi ondan sola yatınca rahatsıZ oluyorum. Napcağımı şaşırdım artık

Valla kızlar ben hala soğandan tiksindiğim için sebze ve baklagil yemeği yapamıyorum. Anca karbonhidrat. Eşim yazık 2 aydır ya dışardan yiyor ya kendi et pişirip yiyor. Mutfak bana şuan dünyanın en tiksinç yeri gibi geliyor. Geçsin artık şu tiksinme durumum cidden çok sıkıldım. Yrmek yemeyi çok özledim bazen iştahım açıldı gibi hissediyorum yemeğe başladığım an 3. Kaşığa geçemiyorum bırakıyorum.

Yastık konusu geçmiş. Benim bir dönem bel sırt ağrım oldu doktorum bacak arana yastık koy dedi, o zaman omurilikte bükülme olmadığından ağrım geçermiş ki nispeten azaldı. Hamiş yastığı alıcam.
Tek sorunum sürekli sola yatmya çalışmaktan uyuyamıyorum. Sırt üstü yatmak bebeğe gidem oksijeni kesiyormuş, sağ tarafa yatıncada bi damar varmış o engelleniyormuş. Sola yatınca bebeğe full oksijen ve kan gidiyormuş. Benim bebiş de hala solumda ortaya gelmedi ondan sola yatınca rahatsıZ oluyorum. Napcağımı şaşırdım artık
yemek konusunda benim sıkıntım yokta tereyagını benden uzak tutun :(:( su ara ii yiorum valla inş kilo almam cok :( henüz almadım gerci :) yastık konusunu kesinlikle düşünüorum alcam bende netten araştırayım. Da ben eskiden hiç sırt üstü yatamazdım ama artık sadece sırt üstü yatabiliorum sagıma yatamam hayatta zaten soldada dediğin gibi agrım var bebiş orda sanırım en rahat sırt üstü ama oda sıkıntılıymış napcaz yaa :S

Çok sağol canım ilgin için. Ümitsizliğe kapılmadım. Aksine böyle bişey olduğunu düşünmüyorum. Kalbimi ferah tutmak istiyorum. Başka yerdede tekrar test yaptırsam oda bana böyle bir risk var dese napıcam. Aldırmıcam.. Eşimde madem böyle bi düşüncen yok neden bu ikiliyide yaptırdın diyor. Down sendromlu olursa biz öldükten sonra ne olacak o çocuğa diyor. Ama Rabbim hayırlısını versin diye dua ettim hep. Ve yine onun izniyle sağlıklı bi bebek dünyaya getireceğim inşaAllah. Başka doktorada o yüzden gitmek istemiyorum.

Back
X