2015 Şubat Anneleri

Tatlım kusura bakma cok sordum ama hasim iscan değil mi yoksa halit iscan die baska bi yer mi var hani unkapanına gelmeden bi alt geçit bisikletçiler filan var orasi dimi tiyatro var biraz ilerisiinde
Orasi cnm ama klavye otomatik yazinca yanliss yazdi kusura bakma

ben de ilk defa duydum bu testi. bu arada benim dr.um 3lü testi de gerekli gormedi ben de yaptirmadim.

ben de 3lu ve 4lu yaptirmadim gerek gormedi ikilim temiz cikmisti. spina bifidayi ben biliyodum da burda kimseye neden yapilmadi onu merak ediyorum

spina bifida testini duymadım bende. 3 lü test olmasın o. benimde 3 lü yaptı usg ile omirliğine baktı. işte kemiklerin aralıklarına falan baktı. sonra da kan aldı.

benim ikilim temiz cikmisti 3 lu test zaten yapmiyoruz 4 lu teste de gerek yok demisti.

Kızlar sünnet hakkında kimsenin bilgisi yok mu ya:KK43:
Doktorların 7 rakam kuralı varmış bende şimdi okudum

Doğduktan 7 gün , 7 hafta , 7 aylık veya 7 yaşında yapılması uygunmuş.benim çevremde coğu 7.gün -10.gün arası yaptırdı.ve cok memnunlar hareket edince bakımı zor oluyormuş.

ESLAAAA ben kızımda avent kullanmıştım bir tane daha vardı markasını hatırlayamıyorum ama aventten memnundum bunda biberon yalancı meme(emzik) bez vs almayı düşünmüyorum doğduktan sonra inşş bebiş almayınca ziyan oluyor maalesef

canım biberon hariç diğer emzik bez bende düşünmüyorum. hani en azından 2 tane olsun ne olur ne olmaz. aventte takılı kaldım bende doğal akışlı filan. en iyisi bundan almak

Spina bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir.

ben ultrasonu kameraya çekmiştim . şimdi baktım da doktor incelerken spina bifida dediğimiz omurga açıklığı yok diyor.

evet spina bifida boyle birsey. bana da ultrasonda gayet duzgun omuriligi sorun yok dedi. sonra kan da alindi beraberinde iste netlik kazanmasi icin gelecek degerin 2 nin altinda olmasi gerekmis. ben de video cektim de kan hakkinda olan kismi ultrason oncesi konusmustuk bilemedim. nese bugun sonuc icin aradiginda net sorayim neymis bakalim

kizlar dun doktorum bize spina bifida testi yapti. bebegin omuriligini inceledi sonra benden kan alindi bugun cikacak sonuc arayacak doktorum. degerin 2 nin altinda olmasi gerekmis. doktor ultrason muayenesi gayet saglikli oldugunu gostrriyor muhtemelen kanda da bisey cikmaz ama cikarsa ileri tetkikler yapiyoruz dedi.
burda bunu yaptirani hic okumadim size yapilmadimi ????
ben 17. haftaya girdim böyle birşey söylemedi dr

ben 17. haftaya girdim böyle birşey söylemedi dr

ben 1 ay once ikili teste girdim temiz cikti nese doktor dediki 3 lu 4 lu teste gerek yok sadece 1 ay sonra kontrole geldiginde omuriligine bakicaz okadr dedi. iste dun gittim kontrole bakti omuriligine gayet duzgun dedi spia bifida acisindan bir problrm gorunmuyor dedi net sonuc icin kan degererine de bakilacak dedi bu yani. bugun ogrenicem sonucu. bende dun 16+1 dim.

galiba tuzdan sebep diye düşünüyorum rahme giden damarlarda çökme veya çentik de denilebilir ondan varmış. bu bebeğin gelişimini engelliyormuş. genelde bebek zayıf doğarmış çökme devam ederse. bebe asprinine başladım . kan sulandırması için. inşallah iyi olacak yaa.. öyle umut ediyorum.

birşey olmaz canım sıkıntı yapma. bebe aspirinini hergün aksatmadan iç. aslında iğne başlıyorlar bu durumda olanlara ama doktorun bebe aspirinini uygun görmüş hayırlısıyla atlatıcaz ve kucağımıza alıcaz inşallah :)

selam herkese ya ne çok yazmışsınız yetişemedim okumaya şöyle bir göz attım.
yemeklerden konuşulmuş tiksinmekten falan ben mutfaktan yemek yapmaktan tiksindim yaa. kendi yaptoğımı hala yiyemiyorum, yapmak da istemiyorum zaten.
bebeğin odasını ayırmaktan bahsedilmiş, ben odayı ayırmadım ama kendi kendine uyumaya alıştırmıştım, sonra 6 aylıkken falan kokusuna doyamadım yanımda uyutup öyle koymaya başladım yatagına. çocuk da anne kokusuna doymuştur hem ama ben onun kokusuna doyamadım. annelik başka bişey. odasını da 18 aylıkken ayırdım.

oğlumda bu haftalarda uzanınca bi sürü hareket duyuyordm şimdi hiç bir şey yok. doktora gidicem bu gün her şey yolundadır inş.
hepinizi öpüyorum. okullar da açıldı, telefondan yazmak ölüm, ben böyle arada girer yazarım sohbet edemiyorum, çok istiyorum aslındaa:KK61:

birşey olmaz canım sıkıntı yapma. bebe aspirinini hergün aksatmadan iç. aslında iğne başlıyorlar bu durumda olanlara ama doktorun bebe aspirinini uygun görmüş hayırlısıyla atlatıcaz ve kucağımıza alıcaz inşallah :)

inşallah canım. hepimiz sağlıkla doğuralım bbeişlerimizi :KK46::KK46::KK46:

hastaneye gidince bebekleri görünce daha bi artıyor hemen doğursam diyorum valla :):)

Kizlar yaaa benim kipriklerim dökülüyor kipriksiz kalcamm gitti uzun kipriklerim kalmadi yaa saçımda dökülüyor :KK43:..ya bez ve mama markası araştırıyorum şimdiden sonuçta ne kadar emsede bir paket mama ilk doğduğunda sutumuz gelene kadar vercez zor islermis bunlar
her eczanede mama var alma önceden. bilinçaltın mama verilcek ilk günler diye sartlanır sütün gelmez.
neyi hayal ederseniz neye inanırsanız öyle doğum ve sonrası oluyor. tamam her şeyi kontrol edemeyiz ama sütün gelmesi psikolojik baya. inanırsan geliyor da artıyor da.

Hayırlı olsun gebeliğin cimcimeeeeeeeeeeeee, anam uzun zaman oldu bi giriym kk ya dedim, wabah sabah sayfamda bu bildirimini gördüm.Çok mutlu oldum güzelim. Hadi hayırlısı, ben şu an Pera'yı emziriyom, Gezi sırada bekliyo... Bu duyguları yaşaman dileğiyle...

çok teşekkür ediyorum canım Allah bebişlerine uzun ömürler versin ikisinide kokl benim için
bende bir kız bekliyorum Allah nasip ederse

pofff yemekhanedeki yemek iyi değil ne yicem ben yaa tost mu yesem napsam
Aynı sorun bende de var ya hastanenin Yemekhanesi iyi değil Yakınlarda ev yemeği yapan bi teyze var o da sürekli aynı şeyleri yapıyor baygınlık geliyor sürekli dışarda ne yicegini şaşırıyor insan

vala bende hevesleniyorum hayatımda işte şu hayırlısıyla diyorum kurban geçsin ondan sonra çok soğumaz hava zaten o zaman yapcam nasipse alışveriş zaten çok aşırı almıcam herşeyden sadece çıtçıtlı body ince eşrtman takımı öle şeyleri çok alırım bide tabi bez stoğu her gittiğimde markete bakıyorum yeni doğan 25 tl falan fiyatı çok kullanıyorlar ilk doğduğunda malum bu arada okuyan arkadaşlarada bilgi olsun nedense çevremdeki herkese prima yaramadı hep çocuklar pişik oldu ben o yüzden canbebe alıcam hem kremli daha güzel kulanan çok etrafımda fikir vereyim dedim
bez işi çocuktan çocuga değişir. stok yapmak çok riskli. prima kullandım hep. başkası yaramadı bize de.
bir kaç paket yenidoğan alın başka almayın. 4 kilo doğsa bezi hemen büyür, kilo alımı vsç her şey değişiyor önceden bez alanın elinde kaldı oğluma hamileyken eylül annelerinde

Merhaba cimcimesultan..Bilmem hatırladınmı Her ay anne olmayı umutla bekleyenler topiginden hatırladım seni.Bende ordaydım bi ara.Bebiş için ugraşıyordun aklımda kalmışsın,görünce yazmadan duramadım...

Allah hayırlısıyla kucagına almayıda nasip etsin.Senin adına çok sevindim.Benimde bir kızım oldu 4,5 aylık şuan.Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın inş...

canım Allah razı olsun çok teşekkür ederim. çok uğraştım olmadı diye üzüldüm tam pes ettim rabbim mucizemi verdi çok şükür. seninde bebeğine uzun ömür versin rabbim.

selam kızlar
bir sorum olacak
hamile kıyafetlerinizi nerede aldınız
benim bulunduğum yerde bulamadım
internetten alayım diyorum ama güvenilir bir site yok
trendyol markafoni limango buralarda da beden kalmamış

Back
X