- 29 Kasım 2013
- 3.101
- 1.446
- 248
- 35
canım o normal insanlar için için 4.2 sınır. hamileler için 2.5 ve altında olması gerekiyor.
Benim düğünümden 1 hafta önce rutin kadın doğuma kontrole gitmiştim tsh olduğunu öle öğrendim.
Hamilede kalmazsın demişlerdi normal sınırlara inmeden 6.4 tü ilk bnm. Sonra 4.9 düştü bebek istediğimiz için 25 mg ilaç başladım 3.06 ya düştü ve o ay hamile kaldım. 25 mg ile devam ediyordum dahiliyeci normal sınırlarda die ilaç arttırmadı 4.2 nin altında die ama 15 gün sonra değerim 3.9 ya yükselmişti bebekten dolayı artıyor. Snra 50 mg yükselti bir gün tam bi gün yarım iç demişti ve ben endokrin uzmn randevu almıştım. İlacı her gün 50 mg içtim hiç yarım içmedim. 15 böle içtim değerim endokrinciye gittiğimde 1.99 a düşmüştü ve şuanda 1 ay snra tekrar baktırdım 1.88 di. Böyle 50 mg devam ediyorum ben. İlk üç ay bnmde 1.99a düşene kadar bebeğime bişi olmuşmudur stresm vardı ama stres bebeğe daha zararlı o yüzden bol dua ve ilaçlarımızı düzenli içerek bebişlerimizin sağlıklı olduğuna inanıcaz onlara mutluluk güzel hisler hissettiricez.
Unutmayın hamişler bir bebeği anne karınında her türlü eetkiden direkt olarak etkilenmektenden koruyor yapısal olarak biyolojik olarak konumu ama sadece annenin hislerinden direkt etkilenmekten korumuyor. O yüzden mutlu olalım mutlu bebişler doğuralım Allahın iziniyle![]()
Hamilelerde durumun farkli oldugunu hic duymadim bunu sorucam onemli cunku evet bu tsh yuksekligi gebelige engel ama tsh 100 ile 2 kere doguran bi arkadasim var kiz allah verirse veriyor kismet meselesi bildiklerimizi paylasiyor olmamiz cok güzel