2015 Şubat Anneleri

kızlar siz neden ayrıntılı ultrasona bu kadar para veriyorsunuz
yada burada yapılan ayrıntılı değilmi valla şüpheye düştüm şimdi
burada araştırma hastanesinde profesör yapıyor hemde ücretsiz
yani sgk varsa ücretsiz

Canim iline gore değişiyor sartlar istanbulda randevu almak cok zor ben zaten mersinden gelicem bana imkansiz yani. Mersinde saglik sektorune zerre inancim güvenim yok bedava osa ustune para verse guvenmem mecbur etmesn de rabbim. Bi de seninki profmus ama devlette bakanlar da genelde perinatolog olmuyor benm cok yakin bi arkadaşıma bu usg sırasında kalp ile ilgili hayati bi teshis kondu ve o sebeple erken doğum yaptrildi anneyi kaybetme riski var diye ki bu ekstrem bi örnek çoğunluk bebekle ilgili hayati tanilarda muhim bu usg. O yüzden isin ehli dikkatli bi goz olmasından yana gonlum piyasa da boyle ucuk malesef hersey rant olmus

şimdi 24. hafta 23+1 ilen miş başlıyor yoksa 24 + 1 iken mi bazıları 24 + 1 olunca 24 haftalık sayıyor bazıları ise 23+1 olunca 24 haftalıksın artık diyor. bu konuda kafam karışıyor.

23+0 ie 23+6 arasi 24.haftadasin diye biliyorum 24+0 oldugun gun 24u bitrdin 25in kapisindasin demek

drlar artilara gore degil bitime gore baz aliyo mesela 23+1 isen 23 haftaliksim diyor bitmis yasi sayarz ya yas konusunda onun gibi yani yorum farki ordan oluyor

Canim iline gore değişiyor sartlar istanbulda randevu almak cok zor ben zaten mersinden gelicem bana imkansiz yani. Mersinde saglik sektorune zerre inancim güvenim yok bedava osa ustune para verse guvenmem mecbur etmesn de rabbim. Bi de seninki profmus ama devlette bakanlar da genelde perinatolog olmuyor benm cok yakin bi arkadaşıma bu usg sırasında kalp ile ilgili hayati bi teshis kondu ve o sebeple erken doğum yaptrildi anneyi kaybetme riski var diye ki bu ekstrem bi örnek çoğunluk bebekle ilgili hayati tanilarda muhim bu usg. O yüzden isin ehli dikkatli bi goz olmasından yana gonlum piyasa da boyle ucuk malesef hersey rant olmus

ya bana doktorum ayrıntılıyla ilgili bişey demedi ama bende yaptırmaya karar verdim doktoruma kızdım bak şimdi bana hiçbişey söylemiyo bebeğimin kaç gram olduğunu bile söylemedi herkes onu soruyo bu ara

yanlış anlama kötü bir amaçla yazmadım anneler bizim fiyatları görüp kafaları karışmasın die üç dört kere belirttim ama bu ayrıntı görülmeyip sorulunca büyük yazdım ki yanlış anlaşımıyım. Bizzat sana yönelik bişi değil canım yanlış anlama bni olur mu

anladım canım sorun yok :KK66:

ben geçmiş sayfalarda belirttim zaten durumuzu cimcimesultan cimcimesultan canım. Benim bebeğimin ense kalınlığı var. Buna rağmen burun kemiği var ve 2 li 3 lü test sonuçlarında düşük risk çıktı. 2 li yaptırdığımz doçent hoca ensesi kalın bebekler kalp bozukluğu olabiliyor ayrıntılı usg ni perinatoloji uzmanına yaptrırsan iyi olur demişti bnde o yüzden özellikle bu uzmanı arıyorum. Yoksa normal dr lar da yapabiliyor ben riskli gruptayım o yüzden bana o uzmana yaptırmam önerilmişti. Ve tabi istnbulda olmanın dezavantajı ücretler daha da uçuk oluyor.

ya bana doktorum ayrıntılıyla ilgili bişey demedi ama bende yaptırmaya karar verdim doktoruma kızdım bak şimdi bana hiçbişey söylemiyo bebeğimin kaç gram olduğunu bile söylemedi herkes onu soruyo bu ara

anladım canım sorun yok :KK66:

Benim burdaki dr da demiyor bisey haftasiyla uyumlu diyor papagan gibi boy gr yok hic ayrntiliyi da hastanede var diye dedi ki o da radyolog kucuk yerlerin kaderi rutin muayene prosedurunu gecemiolar

23+0 ie 23+6 arasi 24.haftadasin diye biliyorum 24+0 oldugun gun 24u bitrdin 25in kapisindasin demek

drlar artilara gore degil bitime gore baz aliyo mesela 23+1 isen 23 haftaliksim diyor bitmis yasi sayarz ya yas konusunda onun gibi yani yorum farki ordan oluyor

bide benim bebek hep 5 gün öncen gidiyor sata göre o yüzden ben 20+1 den snraki günlerde bir günde o hafta içinde yaptırmak istiyorum ama önemli olan kalbinin iyi görünmesi sen kalbi 23 te tam oluşuyormuş diyince tereddüt yaşadım şimdi.

bide benim bebek hep 5 gün öncen gidiyor sata göre o yüzden ben 20+1 den snraki günlerde bir günde o hafta içinde yaptırmak istiyorum ama önemli olan kalbinin iyi görünmesi sen kalbi 23 te tam oluşuyormuş diyince tereddüt yaşadım şimdi.

Onden gidiyorsa usgyi baz al sen de ordakine gore ayarla haftani ben de duyduguma gore ayarladm kizimda daha erken yaptrmstk 20ydi sanirim haftam. Genelde erken hafta olursa sonrasinda kardiyologa gonderebliolar fetal eko istenebliyor benm vaktim imkanim kisitli diye nokta atisi yapmak durumundayım

ben geçmiş sayfalarda belirttim zaten durumuzu cimcimesultan cimcimesultan canım. Benim bebeğimin ense kalınlığı var. Buna rağmen burun kemiği var ve 2 li 3 lü test sonuçlarında düşük risk çıktı. 2 li yaptırdığımz doçent hoca ensesi kalın bebekler kalp bozukluğu olabiliyor ayrıntılı usg ni perinatoloji uzmanına yaptrırsan iyi olur demişti bnde o yüzden özellikle bu uzmanı arıyorum. Yoksa normal dr lar da yapabiliyor ben riskli gruptayım o yüzden bana o uzmana yaptırmam önerilmişti. Ve tabi istnbulda olmanın dezavantajı ücretler daha da uçuk oluyor.

sayfalar o kadar hızlı ilerliyoki takip edemiyorum canım görmemiştim ben kusura bakma
inşallah sorun yoktur
istanbulun avantajları kadar dezavantajlarıda var desene
burada bir arkadaşımın patronu ünlü bir hastanede 20 bin liraya yapmıştı doğumunu
o paraya altın kaplama doğurması gerekirdi dedim bende
bulmuşken kaz gibi yoluyolar demekki insanları

Benim burdaki dr da demiyor bisey haftasiyla uyumlu diyor papagan gibi boy gr yok hic ayrntiliyi da hastanede var diye dedi ki o da radyolog kucuk yerlerin kaderi rutin muayene prosedurunu gecemiolar

ay bende sinir olmaya başladım işte
hiçbişey söylemiyor ikili test temiz dedi o kadar
ben sorarsam cevap veriyor
ilk zamanlar çok ilgiliydi kendisi anlatırdı herşeyi
şimdi ağzından lafı cımbızla alıyorum
değiştirsemmi napsam

Simdi misal benm ilki sezeryan ama bunda normal istiyorum ssvd yani (sezeryan sonrası vajinal doğum). Bunun tecrubesine sahip yesil isik yakan deneyimli drlar da sayili oyle olunca dogum ücretleri hep yuksek sartlar da piyasayi arttiriyor haliyle. Istanbulun tasi topragi altin derler ya hep herbisey iki misli fiyat kim ne tuttrsa malesef mecbursan veriyon

Onden gidiyorsa usgyi baz al sen de ordakine gore ayarla haftani ben de duyduguma gore ayarladm kizimda daha erken yaptrmstk 20ydi sanirim haftam. Genelde erken hafta olursa sonrasinda kardiyologa gonderebliolar fetal eko istenebliyor benm vaktim imkanim kisitli diye nokta atisi yapmak durumundayım

Anladım canım ben zaten ayrıntılıdan önce kndi dr gidicem 3lünün sonucunu göstermeye ozmn onada danışırım. sanırım bnde fehmi beye gidebilirim büyük ihtimalle.

cimcimesultan cimcimesultan saol canım ben inanıyorum benim oğluş sağlıklı bir bebiş Allahın izniyle :)

İyi akşamlar anneler bugün cok çarpıntım var kulaklarım da çınlıyor nedense benim gibi çarpıntı yaşayan var mı

Hadi ilk zamanlar tamam üşenmiyordum da artık çok üşeniorum . Mesela eşim 8 de geldi 2 tabak dolu dolu yemek yedim. Ama şimdi karnım gurul gurul. Ama mutfağa gidipte ne yicem onu bilmiyorum
Canim ben gece acikmalarimda bir bardak kefir iciyorum. Ustune tarcin da dokuyorum sevdigim icin. Kansekerimi acaip guzel dengeliyo ve tokluk hissi veriyor. Bagisiklik sistemini guclendirmek icin de hirebirdir kefir. Tavsiye ederim

ya burada 2 yerde var ayrıntılı ultrason biri özel poliklinikte doktor muayene ücreti 37 lira extra para ödemiyorsun
diğeride araştırma hastanesinde profesör ona hiç ücret ödemiyorsun sgk lıysan ve araştırma olduğu için herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyorlarmış
sizden şimdi bu fiyatları duyunca acaba bunların baktığı başka bişeymi diye düşünmeye başladım
ucuz olsa bir dert pahalı olsa bir dert
Canim ben de devlet hastanesinden detayli ultrason icin randevu aldim. Dedigin gibi sskli isen ucretsiz. uzman tarafindan yapiliyor. Ozel hastanelerde de var ama ucretleri cok yuksek. Ben o kadar para vetme geregi duymadim sonucta ssk oduyoruz her ay devlet bu hizmeti vermeli..yani ozelde yapilanla devlet arasinda bir fark yok. Ucret disinda. İcin rahat olsun ;)

Arkadaşlar kafamın arkasında kocaman bir sivilce midir nedir bilemedim bir şişlik var hani eskiler engin der onun gibi bir şey.Baş ağrısı yapıyor şiş azcık elimi koyuyorum yanıyor resmen üstü kırmızı sıkıyorum çıkmıyor napsam geçer ?arada cıkar ben de sallamam pek ama baş ağrısı yapıyor şimdi sanırım vücut daha hassas ne yapmalıyım ?

sen direk fetal eko çektirsene. doktorun peritanologmu bilmiyorum ama peritanologlar direk fetal ekoya yönlendiriyor benim ki öyle yaptı ayrıntılıyı erken yaptı fetal ekomda haftaya. inşallah sende hayırlı haberler alırsın. bebek gelişimi benimde hep 10 gün önde çıkıyor ama doktor normal dedi. fetal ekoda 18. haftadan sonra çekilebiliyor

Canim ben gece acikmalarimda bir bardak kefir iciyorum. Ustune tarcin da dokuyorum sevdigim icin. Kansekerimi acaip guzel dengeliyo ve tokluk hissi veriyor. Bagisiklik sistemini guclendirmek icin de hirebirdir kefir. Tavsiye ederim

Kefir daha önce hiç içmedim , en yakın zman da alıp deniyim o halde .
Ama dediğin gibi bi faydası varsa tam benlik. Çok Teşekkür ederim ..
Böyle birşeye çok ihtiyacım var. Çünkü öyle böyle değil çok fena acıkıyorum. Şimdi dayanamadım ekmeğin 4te 3üne çikolata sürdüm yiyorum. Ama biliyorum en fazla bi saat idare edicek. Sonra tekrar kazıntı :(

Back
X