2015 Şubat Anneleri

ilk bebek olunca epey tecrübesizim nelerden ne kadar alınacak bilmiyorum
mesela yeni doğan kıyafetlerden ne kadar almalıyım neler daha kullanışlı olur 3 takım yeni doğan bana yetmez gibi geliyor satıcı kız yeter dedi ama az gibi sanki bebek sonnuct kusar terler kaç yedek olmalı?
3ve 6 aylıklar bunlarda adet olarak ne olmalı epey kafam karıştı:110:

çoğunluğu istiyor canım çünkü müdahale edilebilecek şeyler görünüyormuş..bana doktorum muhakkak yaptır dedi..diyarbakır memorial'e gidiyorum,250 tl dediler,yaptırıcam ben..her ayrıntısını görmek istiyorum miniğimin :KK39::KK46:

7 yaşında benim oğlum o zaman yapmamıştık sanki yokmuydu neydi...Bakalım benden isteyecek mi merak ediyorum....Hayırlısı inşallah....

Bi haftada 1 kg ile ben de sana yaklaşıyorum bebişim bekle beni:KK76:

Gelll canım beklerim:)

En büyük benim 20 kg. Pek memnun olmadım sizinle tanıştığım :-)

Canım sen ilk hamişken kaç kilo almıştın?Yemekten almıyorsun herhalde hormonlarla ilgili bir durum mu bu?

aman bende 10 kilo aldım. az kaldı sana yetişicem. gerçi şu gripte kilo kaybetmessem iyidir ama :D

Benimde boğazlarım kaşınıyor inceden offf grip olcam galiba..Grip olunca ne yapacağız ilaçta yok:KK43:

mesela yeni doğan kıyafetlerden ne kadar almalıyım neler daha kullanışlı olur 3 takım yeni doğan bana yetmez gibi geliyor satıcı kız yeter dedi ama az gibi sanki bebek sonnuct kusar terler kaç yedek olmalı?

Canım 3 takım derken hastane çıkışı gibi birşeyden bahsediyorsan yeter..Ama tulummuş alt üstmüş 3 takım diyorsan yetmez...Benim oğlum misal deli gibi kusan bir bebekti..Günde değişiyordu sadece en az 5 takım belki tepeden tırnağa...Ben en az 4 5 tulum 4 5 alt üst patikli takım almayı planlıyorum 10 takım gibi düşünüyorum eğer oğlum gibi olursa ancak yetişir diye düşünüyorum....

Ben şu Meryem uzerli nin bebişine giydirdiği kırmızı altla çizgili üste bayıldım. Öyle bişey gören olursa nerede satıldığını bana söyleyebilir mi?

şu annelik varyaaa çok fedakarlık gerektiriyor dizilerime son verdim kızı okula götür getir biraz bekle derken belim koptu şimdide kek yaptım öğretmeni sağlıklı beslenin demiş :KK45:maymun zorla yaptırdı beraber yapıncada işkence oluyor hastada kıyamıyorum ona ama bu okul dönemi yoracak bizi galiba ama teyzeleri kızım ilk yıldızını almış bugün maşallah prensesime :nazar:

7 yaşında benim oğlum o zaman yapmamıştık sanki yokmuydu neydi...Bakalım benden isteyecek mi merak ediyorum....Hayırlısı inşallah....

Canım 3 takım derken hastane çıkışı gibi birşeyden bahsediyorsan yeter..Ama tulummuş alt üstmüş 3 takım diyorsan yetmez...Benim oğlum misal deli gibi kusan bir bebekti..Günde değişiyordu sadece en az 5 takım belki tepeden tırnağa...Ben en az 4 5 tulum 4 5 alt üst patikli takım almayı planlıyorum 10 takım gibi düşünüyorum eğer oğlum gibi olursa ancak yetişir diye düşünüyorum....

evet canım3 takım hastane cıkışı denilen şeyden aldık ben ayrı ayrı tulum üst falandaa düşünüyorum satıcı kız yeter dedi eşimde o lafı duydu ilk 3 ay için fazla almaya gerek yok bunun 3-6 ayı var diyor ama sadece 3 takımla 3 ay geçmez ki dediğin gibi ayrı tulumu alt üst alayım yedekte dursun
en iyisi senin gibi tecrübeli annelerden fikir almak sağol canım

Ay bi oturamadim bugun kiza okul icin alisveris yapmistim gunduz zaten yoruldum bazıları değişim istedi diye tekrar ciktik kizim da gezmek delisi iceri girmez poff hasadim cikti uyutmaya savasiyoz uyumuyor cadi sabah kaldirmasi var bunun bir de

kg muhabbeti olmus yine iki haftadir istahim acilir gibi hatta et grubundan yemeye bile basladim ama bu iyu olmadi bir kg hooop gelmis onbeş günde etti toplmda 2 kg. 75i ust sınır koymustum kendime 4 kg hakkım var bes aya zorr gibi :(

Bende 9nkilo almis biri olarak merhaba diyorum:) ama saglik ocagina gidip tartildim bugun 2 haftada hic kilo almamisom yine ayni ciktim cok sevindim buna gerci doktorun baskulu kantar gibi biseybfarkli kesin onda yuksek cikar yine
hayy maşallah bende 4. aya yeni girdim 3 kg aldım veririz kuzum tek sıkıntımız kilo olsun gider sütlerle o yağlar bugün okuldaki orta okul cadıları sevip durdular karnımı teyze hiç hamileye benzemiyosun dediler badimi bir kaldırdım çığlık attılar tamam tamam sen kesin hamilesin dediler

mesela yeni doğan kıyafetlerden ne kadar almalıyım neler daha kullanışlı olur 3 takım yeni doğan bana yetmez gibi geliyor satıcı kız yeter dedi ama az gibi sanki bebek sonnuct ksıkıntılıykaç yedek olmalı?

Uc takim cok az bence kusuyor bezi sizdiriyor uc tane seye hergun makine acmak zor 0_3 ay olanlar az süre giyiliyor hemen buyuyorlar o yuzden 2 tulum 2 alt ust takkm minimumda yeterli. 3_6 ay arasi icin de 2 tulum ve daha rahat ikili takimlar tercih edilebilir tek alt alin bikac tane de. Ayaklilar sikinti olabliyo boya cabuk giden olursa. Ek gidaya basladiktan sonra ihtiyac artiyo lekelerden tukuruyo sipalar cunku:) benm kizin reflusu vardi 1.5 2 yasa kadar her Allahin gunu her ogunde kusuyordu o yuzden bizim stoklar baya kabarikti bilmeden cok alip kaderimize hazirlsnmisiz :)

Tulumlar ilk uc ay rahat oluyo bebisi tutus açısından bi de beli acilmiyo sonra buyuyup hareket oluncs ikili parcalar bilhassa ayaksizlar daha rahat oluyor sanki. Zaten yazin cogunlukla badilerle geciyor sicak yerdeysen hele. Aldiklarinizin yakasina dikkat edin zarf yaka denenler cabuk bollasiyor yaka bagir aciliyor. Bisiklet sifir yakalar gidisini ragatsz edebiliyor. Bir de gecirmeliden ziyade omuzdan citciti olanlar daha kullanışlı. Hele yenidogana verilen ust uste kimono gibi katlanip bağlanan zibin adli sey hicbiseye yaramiyor habre aciliyor rahat degil

Gelll canım beklerim:)

Canım sen ilk hamişken kaç kilo almıştın?Yemekten almıyorsun herhalde hormonlarla ilgili bir durum mu bu?

Benimde boğazlarım kaşınıyor inceden offf grip olcam galiba..Grip olunca ne yapacağız ilaçta yok:KK43:

İlk bebek 13+5 düştü.o zaman 68 den 88 é çıkmıştım. 20 kilo aldım.kendimi kandırdım şiş işte zayıflarım diye ama sadece 2,5 kilo verdim düşünce. Sonra 4 ayda 15 kilo verdim daha veriyordum hamile kaldım.

Kızlar kızlar kızlarrr yanmışım ben farkında değilim şimdi eşim laf sokup durdu sonra ben size küstüm dedi evi terkedecem dedi ayyyyy ilk defa eşimin domgününü unuttum kızımla üstüne atladım yanağını ıslatana kadar öptük neyseki affedildik gariii ben 12 eylül eşim 15 eylül diyorum yaaa gidiğim benn :KK48: allah kurtarsınn

Tulumlar ilk uc ay rahat oluyo bebisi tutus açısından bi de beli acilmiyo sonra buyuyup hareket oluncs ikili parcalar bilhassa ayaksizlar daha rahat oluyor sanki. Zaten yazin cogunlukla badilerle geciyor sicak yerdeysen hele. Aldiklarinizin yakasina dikkat edin zarf yaka denenler cabuk bollasiyor yaka bagir aciliyor. Bisiklet sifir yakalar gidisini ragatsz edebiliyor. Bir de gecirmeliden ziyade omuzdan citciti olanlar daha kullanışlı. Hele yenidogana verilen ust uste kimono gibi katlanip bağlanan zibin adli sey hicbiseye yaramiyor habre aciliyor rahat degil
tulumlar alt degistirirken falan rahat oluyor mu peki ? yoksa alt üst takımlar daha mı pratik oluyor ?

tulumlar alt degistirirken falan rahat oluyor mu peki ? yoksa alt üst takımlar daha mı pratik oluyor ?

Bans zor gelmemsti ilk uc ay findik kadarlar hareketler az kolay yani bi de onden citli oluyor ya bebegin onurgasi boynu sarsmiyon pek. Buyudukce hareketli oluyolar o zaman zorlasabiliyor bi de bedenler denk gelmeyeblio ya geriyor ya da bol kalip otrmyabliyor tulumun bedeni ondan iki parça biraz daha iyi gibi. Yalniz yaz icin olan ayaksiz bacagi şort gibi kisa olan kolsuz yarim kolli tulumlar rahat oluyor onlarda buu sikinti yok. Uyku icin ince penye tulumlar oluyor onlar da rahat biyeri açılmıyor hafif bi de

Kızlar kızlar kızlarrr yanmışım ben farkında değilim şimdi eşim laf sokup durdu sonra ben size küstüm dedi evi terkedecem dedi ayyyyy ilk defa eşimin domgününü unuttum kızımla üstüne atladım yanağını ıslatana kadar öptük neyseki affedildik gariii ben 12 eylül eşim 15 eylül diyorum yaaa gidiğim benn :KK48: allah kurtarsınn

Oy oyy fena olmus ama toparlamissin neyseki ;)

Back
X