2015 Şubat Anneleri

ben yanlış mı bilmiyorum ama 40 gün lohusalık döneminde yalnız kalınmamalı diye biliyorum , yani dini açıdan , bazı durumlar olabiliyomuş ,

Hic bir sey olmuyo cnm bende ilk kizima kendim baktim kimseyi istemedim sadece evde biri yokkken uyumazsin olur biter esin gelincr vur kafayi yat:)

Slm kizlar ne buldum bakin cok hosuma gitti:)

Eklentiler

• Screenshot_2014-09-16-16-14-00.webp
    Screenshot_2014-09-16-16-14-00.webp
    44 KB · Görüntüleme: 78
günaydın kızlar sabah aç karnına sağlık ocağına gittim kan tahlili için
tetanoz aşımıda oldum
bebeğimin kalp atışlarını dinledik
pıt pıt nasıl güzel atıyodu
tabi hemşire yakalayana kadar akla karayı seçti
aç olmana rağmen çok hareketli maşallah dedi
sıpa bi sağa atıyo kendini bi sola :nazar::KK46:

kayınvalide gökten bi çuval pamuk atmış gelinin kafasına demir diye düşmüş:d
Herkes ilk defa anne oluyor yasadigi an kendine ozel. 3 gunluk anneye kendi sutunun nasil bol oldugunu saat basi anlatan kv fesattir bnce. Fesat degilse dusuncesiz. Dusunceli olcaksin. Kendi kizi olunca dusunceli olabiliyorsa art niyet kesin. Lafta kizim derler ama uygulamada frkli olur. Gercekten kizi gibi davrananlar var o gelinler sikayet etmiyor. Ne yaparsan karsilugini gorursun yani

Aman kv konusulmus gece gittin doguma illa geldi hastaneye. Yanimda annem olsn baskasi girmesin dedim almadim yanima. Ben sanci cekerken gelmis kapiya ben de bir bakayim diyor. Seyirlik bir sey vat sanki. Neyse annem almadi iceri gardiyan gibi durdu. Sonra esim anneme kizdi da kizn kizsin sanci bu stres olunca kacar falan. Dogumdan sonra eve gelince de bebegin ikizi icerde kalmis diye espri yapti kendince. Duymazdan geldim 6 aylik yenisi mi geliyor diye espri yapti bu defa. Cevap vermedim ya esime patladim sonra. Bu defa her cevabi vericem. Dun dogum yapan kadinin bugune karni duzlesir mi. Emzirdikce lohuslik bttkce toparliyor moral bozdugunun nasil farkinda degil. Bak kizdim yine
aman yarabbim ne insanlar var sende onun evladısın nasıl bir mantıkları varsa artık

valla acıkcası su lohusalık donemınde bende pek ıstemıyorum kımseyı . ılk bı ıkı hafta tamamda sonra herkez dagılsın evıne :) ama bunu kırmadan nasıl soyleyecegım bılmıyorum. cocugumla yanlız kalmak ıstıyorum. kımsıde gelsınler dıye yalvarıcaksın dıyo. hıc zannetmem ama zaman ne gosterır bellı olmaz. benım bı arkadasım hem annesınden hem kv den farklı sehırde yasıyor. o dogumdan once demıs. 3 gun musade size 4. gun herkes evıne gıtsın benım bebegımle ynalız bırakın dıye. hakıkatten oyle oldu. 4 gun yanlız kaldı ve gül gibi baktı cocuguna. simdi konusuyoruz da yıne olsa yıne oyle yaparım dıyo. daha cok ayak bagı oluyolar bısey yaptıkları yok falan dıye anlatıyo
40 gün yanında birinin olması gerekir denir bizde, eskiden bebek bakımına yardım için diye düşünürdüm ama doğumdan sonra insanların psikolojisi de değişebiliyormuş gereksiz endişeler, korkular gibi gibi şeyler ve bazı insanlar bu yoğun duyguları kaldıramıyormuş. ne güzel arkadaşın sorunsuz bir dönem geçirmiş demekki

ya aslında ben bebek bakımı degılde ev işi gelen gıden olucak onu dusunuyorum. yoksa bebege bakmak ınan gozumde buyumuyor. ne cahıller bakıyor bızmı yapamayacagız? ama yemek yapmak lazım evı toplamal temızlemel lazım , gelen lerde olur onlara ıkram lazım. asıl bunlar dusundurucu
bebeğe bakmaktan korkmuyorsan misafirlere hazır şeyler alırsın kuru pasta gibi içecek zaten sorun olmaz temizliğide akşamları halledersiniz elbette nerde için rahat edecekse doğumunu orda yap ama gelenlerde kusura bakmasınlar. hatta çok basit börek tarifi var önceden buzdolabına koyup misafir gelince hemen yapabilirsin

günaydın kızlar sabah aç karnına sağlık ocağına gittim kan tahlili için
tetanoz aşımıda oldum
bebeğimin kalp atışlarını dinledik
pıt pıt nasıl güzel atıyodu
tabi hemşire yakalayana kadar akla karayı seçti
aç olmana rağmen çok hareketli maşallah dedi
sıpa bi sağa atıyo kendini bi sola :nazar::KK46:
ama senin doğumun benden sonra bugün aşı oldun beni neden aramadılar acaba

Back
X