2015 Şubat Anneleri

selam kızlar sabahtan beri evde dön dön valla yoruldum, evi topla çamaşırları topla ütü yap yerleştir... amaaaan aman gelmiyo ki bi türlü sonu yap yap hobbaaa sil baştan yine başlıyo.
geçmişe şöyle bi baktım herkesler iyi sanırsam..
krizantemcik krizantemcik canım yeni yaşın hayırlı olsun sağlıklı uzuun ömürler diliyorum.
@serefraz85 tatlım çok geçmiş olsun..ahh bu çocuklar hasta olunca insan yeri göğü şaşırıyo..Rabbim acil şifalar versin..
Teşekkür ediyorum canım :) sen de kendini fazla yorma evin işi bitmez boşver :)

12 haftaya kadar ilaç kullandım benimde yüksekti 0.9 a kadar düştü ilacı bıraktım 2.40 a çıkmış dahiliyeci normal ilaç almayacaksın dedi haftaya tekrar ölçülecek kesin fırlamıştır inş bu yüksekliğin zararı olmaz sen ilaç kulllanıyor musun?

evet ben hamilelik öncesi de kullanıyordum. sürekli takipteyim. 2,5 ve altında olması daha iyi.

Canım benim 4 çıktı tsh hiç bişi demedi doktorlar yüzkselirse sıkıntı olur dedi aile hekimi. Bende düşündüm dereotu kürü yapmak ama cesaret edemedim açıkçası

ya ben ctesi dr kontrolümde kendi doktoruma soracağım. 1 hafta denemeyi düşünüyorum diye. fikrine göre karar vericem.

Canım sana ben yine tetanosu sorucam. Sandalye çizmişti de acil aşı olmuştun ya. Onu sağlık ocağında hamileler için yapılan aşıdan mı oldun yoksa hastanede saf tetanos mu oldun? Yaa ikisi arasındaki farkı araştırıyorum da :KK66:
Bizim hastanenin hemen yanında sağlık ocağı var canım orda yaptırdım ben ama ikisi arasında fark olduğunu kim söyledi?

Canım bnde şimdi sağlık ocağından geliyorum. Kan tahlili vermiştim.
B12 vitamin düşük dr kendi dr gittiğinde söyle muhakkak takviye versin dedi.
Ayrıca 18 ağustosta yaptırdığımda tsh ım 1.88 iken pzrtesi kan verdim bugün sonuç aldım bugün tsh 3.81 e fırlamış nasıl olmuş bilmiyorum :KK43: Ama gebeyken kür uygulamak ne kadar iyidir bilmiyorum.
Sen kendine hemen bir endokrinoloji uzmanı bul ve git. Bende netten randevu bakıyorum ama devletlerde sıra çok geriye veriyorlar. Pzar günüde bursaya gidicem naparım bilmiyorum.

ben 50 mg ilaç içiyordum demek ki doz artık az geliyor benm bebişle bana.
Öğleden sonra buradaki devlet hastanesine inicem dahiliyeci bir byn vardı ona gidicem 50 mg değil de 100 mg içsem ne olur die danışıcam.

Bu arada ödem yok şükür tansiyonum iyi. Kilom iyi.
Bebişin kalp atışını dinledik 144 atıyormuş iyi dedi hemşire.
Tetanozuda vurulduk geldik biraz kolum hafiften ağrıyor gibi oluyor. bakalım inş başka bişi olmaz.

canım sana da geçmiş olsun öncelikle. sağlıklı gebelik ve sağlıklı evlat diliyorum.

ben zaten endokrinde takipteyim. hamile olmadan önce başlamıştım. şimdi ilacımızı artırdı. bir gün 100 mg 1 gün 150 mg olmak üzere kullanıcam. 1 ay sonra tekrar kontrolüm var. inşallah normal değerlere düşer.

ben evde yapıyorum ama onun adı yalancı paça çorbası , yozgatlı bi arkadaşımdan öğrenmiştim, kemikli eti haşlayıp kemiğinden ayırıp suyuyla çorba yapıyosun o etleri ekleyip işte, aslını hiç içmedim ama yalancısı böyleyse kendi daha güzeldir heralde : )))

canım ben de kaynatıyorum ama tavuk kemiğinden yapıyorum. bizim burda tavukçularda çorbalık diye satılıyor. onu kaynatıp suyundan çorba yapıyorum.

Bizim hastanenin hemen yanında sağlık ocağı var canım orda yaptırdım ben ama ikisi arasında fark olduğunu kim söyledi?

Burda konuşuldu sağlık ocağındaki karmaymış içinde ne var ki ya da dozajı normal tetenos aşısından düşük mü ki? Hastanede yaptırmayı düşünüyorum ama işte sağlık ocağınınki mi iyi bilemedim de.

kızlar bana akıl verebilirmisiniz :(
bugün tetenoz aşısı olmak için sağlık ocağına gittim, kilomu tansiyonumu fln ölçtü, bebeğin kalp atışlarına bakalım dedi, elinde bi aletle ama ultrasona fln bağlı olmayan bi aletle kalp atışını dinledi, niye bu kadar yavaş aç mısın dedi, saat 10.30 du ve ben daha hiç bişey yememiştim, sadece süt içmiştim yarım bardak, evt açım dedim, sanırım uyuyor o yüzden yavaş atıo kalbi dedi. dedim sıkıntı varmı yok dedi. ama aklıma takıldı, dakikada 85 atıo sanırım alette 85 86 fln yazıodu. sizce tok halimle bidaha gidiim mi? hareketlerini fln hissediorum, normal herzamanki gibiyim, ama aklıma takıldı.. :( kendi doktorum hastaneden ayrılmış, arayıp ona soracaktım, soramadım. çok panik yapmadım aslında hareketlerini hissediorum sonuçta, ama ne biliim kafama takıorum işte ara ara..

Canım sana ben yine tetanosu sorucam. Sandalye çizmişti de acil aşı olmuştun ya. Onu sağlık ocağında hamileler için yapılan aşıdan mı oldun yoksa hastanede saf tetanos mu oldun? Yaa ikisi arasındaki farkı araştırıyorum da :KK66:
Bi de ben sağlık ocağına gittigimde doktorun yanına girip hamile olduğumu söyledim bacağımi gösterdim sonra doktorla beraber hemşirenin yanına gittik doktor hanima tetanoz aşısı yapılacak dedi hamile olduğumu belirtmedi yani bence sağlık ocağındaki aşılar da bildigimiz tetanoz aşısı

kızlar bana akıl verebilirmisiniz :KK43:
bugün tetenoz aşısı olmak için sağlık ocağına gittim, kilomu tansiyonumu fln ölçtü, bebeğin kalp atışlarına bakalım dedi, elinde bi aletle ama ultrasona fln bağlı olmayan bi aletle kalp atışını dinledi, niye bu kadar yavaş aç mısın dedi, saat 10.30 du ve ben daha hiç bişey yememiştim, sadece süt içmiştim yarım bardak, evt açım dedim, sanırım uyuyor o yüzden yavaş atıo kalbi dedi. dedim sıkıntı varmı yok dedi. ama aklıma takıldı, dakikada 85 atıo sanırım alette 85 86 fln yazıodu. sizce tok halimle bidaha gidiim mi? hareketlerini fln hissediorum, normal herzamanki gibiyim, ama aklıma takıldı.. :KK43: kendi doktorum hastaneden ayrılmış, arayıp ona soracaktım, soramadım. çok panik yapmadım aslında hareketlerini hissediorum sonuçta, ama ne biliim kafama takıorum işte ara ara..
tehlikeli bir durum olsa uyarmazlar mıydı? ben de aç gitmiştim bi kere hiç hareket etmiyordu dr kızmıştı hatta aç gezme diye :s

Sen olmadın mı daha

kızlar bana akıl verebilirmisiniz :KK43:
bugün tetenoz aşısı olmak için sağlık ocağına gittim, kilomu tansiyonumu fln ölçtü, bebeğin kalp atışlarına bakalım dedi, elinde bi aletle ama ultrasona fln bağlı olmayan bi aletle kalp atışını dinledi, niye bu kadar yavaş aç mısın dedi, saat 10.30 du ve ben daha hiç bişey yememiştim, sadece süt içmiştim yarım bardak, evt açım dedim, sanırım uyuyor o yüzden yavaş atıo kalbi dedi. dedim sıkıntı varmı yok dedi. ama aklıma takıldı, dakikada 85 atıo sanırım alette 85 86 fln yazıodu. sizce tok halimle bidaha gidiim mi? hareketlerini fln hissediorum, normal herzamanki gibiyim, ama aklıma takıldı.. :KK43: kendi doktorum hastaneden ayrılmış, arayıp ona soracaktım, soramadım. çok panik yapmadım aslında hareketlerini hissediorum sonuçta, ama ne biliim kafama takıorum işte ara ara..
Yok canım ya takma kafana aç olduğun içindir belki uyuyordur boşuna canını sıkıp bebeği de strese sokma

Hanımlarrr madem yemek konusu açılmışkenn malumm kurban bayramı geldi sayılır şimdi biz küçükken annem küçük küçük bidonlara kavurma yapıp koyardı buzdolabına okulluyduk yaaa çabucak bişeyler yapıveriyordu benimde aklıma geldi bugün kızcem okula başladı biliyosunuz öğle yemeğinde çok partik olmam lazım ben yapsamda dondurucuya atsam bişey olur mu ki denyeniniz varmı hatunlar

Back
X