2015 Şubat Anneleri

eskiden zorunlu değilmiş. ama şimdi herkes giriyor sanırım. girmeyen duymadım şimdiye kadar

doktorum seçimi bana bıraktı. ben bir risk görmüyorum ama istersen girebilirsin. gerçi sorun olursa da şuan da müdahele edilemiyor bunu da bilmelisin. yine de sen bilirsin dedi. ben de risk olmadığı için girmeme kararı aldım.

Hickirik icin de erken gibi sanki bir arkadas duyuyorun yazmis. Karin yapisiyla ilgili duyulabilir tabi ama gobekten gecen atardamarimiz cok guclu atiyor sirt ustu yatinca ozellikle onla karistirmayin da

Kizlar bebegin hareketleri ile ilgili dun de yazdim bu haftalarda durduklari pozisyona gore hareketlerini hissedemeyebiliriz. Yuzunu karnima donmustu nasil tepiklesin arkasini. Birkac haftavsonra her pozisyonda duyucaz. Yani hareket etmediginden degil de pozisyondan duymuyoruz
öyle miii :KK57: bunu duydugum çok iyi olduuuu

Bence ayrintili usg imkani olan herkes yaptirmali. Bebek dogunca bile her organi incelenmiyor oyle ayrintili. bazen dogum sonrasi hemen muhahele edilecej durumlar oluyor

doktorum seçimi bana bıraktı. ben bir risk görmüyorum ama istersen girebilirsin. gerçi sorun olursa da şuan da müdahele edilemiyor bunu da bilmelisin. yine de sen bilirsin dedi. ben de risk olmadığı için girmeme kararı aldım.
müdahele olduğunu söyledi benim doktorum da bunların hepsi farklı konuşuyor:)

Merhabalar ben de yeni katildim araniza 19+2 günlük ikizlere hamileyim. Bugün ayrintili ultrasona girdim. Iki kiz beklerken bi kiz bi erkek oldugunu ogrendik. Her sey normal cikti. Ancak kizin gelisimi erkegin gelisim oranina göre cok geri. Aralarinda 6 gün fark var. Gun olarak cok farkli degiller ama kiz olan gelisim olarak ufak kalmis. Ilerde bu oran sorun yaratabilir dedi doktorum. Nasıl gelisimlerini dengeleyebilirim? Fikri olan varsa paylaşabilir mi?

eskiden zorunlu değilmiş. ama şimdi herkes giriyor sanırım. girmeyen duymadım şimdiye kadar
canım bi sitede şu yazıyı okudum.ne kadar doğru bilmiyorum.
''3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı felan değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.''
ben son gittiğimde 4 lü test yapılcağı zaman bayaa bi detaylı inceledi.ama bi dahaki ay ayrıntılıya ultrasona girmen gerek demedi.kontrole 21+5 te gidicem.gerekliyse söyler heralde.

selam kızlar geldim ben,
fetal eko çektirecektim devlet hastanesinde öle bir doktora denk geldim ki alah resmen içimi okudu bana yardım etti.muhteşem bir beyfendiydi.hemen ultrasona aldı.sonra onun aletnde açıklığı çok göremedi çocuk kardiyolojsinden randevu alınması gerekiyor ama dedi sen bekle kapıda bi dedi.20 dk sonra geldi hadi gidiyoruz dedi benle beraber çocuk kardiyolojiye geldi. iki doktor kafa kafaya verdiler o bişi diyo diğeri bişey hastamız biraz tedirgin dedi. kızım onların dokunmasıyla tekme attı hareketli çok maşalah dediler.kalbinde açıklık olduğunu gördüler fakat böle bi çok çocuk doğabileceğini bunun ilerde kapanabileceğini söyledi diğer tetkikler problemsiz olduğu için sorun teşkil etmiyeceğini söylediler. bebeğimin 23 haftayı doldurduğunda tekrar bakıp o zaman fetal eko çekeceklerini söylediler yani 16 ekime tekrar randevumuz var. allaha şükür iyi iki doktora denk geldim ki izmir gibi bir yerde çok zor bu şekilde denk gelmem. rabbim tüm bebeklerimizi korusun :nazar::nazar::nazar::nazar:

fyz35 fyz35 iyi bir dr icini rahatlatan açıklamalar cok cok iyi insallah tekrar fetal eko cekildiginde tamanen kapandgni da duyarsn ki dogumda da kapanmasi muhtemelmis zaten cok şükür

canım bi sitede şu yazıyı okudum.ne kadar doğru bilmiyorum.
''3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı felan değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.''
ben son gittiğimde 4 lü test yapılcağı zaman bayaa bi detaylı inceledi.ama bi dahaki ay ayrıntılıya ultrasona girmen gerek demedi.kontrole 21+5 te gidicem.gerekliyse söyler heralde.

sen kafanı karıştırmışsın 3 4 boyutlu dedikleri farklı bir durum zaten 2 boyutluyla bakılıyor ayrıntılı. en son aileye gösteriliyor 3 4 boyutlu olarak. ayrıntılı da elbetteki atlanan bir şeyler olabilir. ama mesela bir hasta gelmişti benim doktoruma bebeğin kalbinin sağ tarafı yokmuş bu ayrıntılı da anlaşılmış normal ultrasonda değil.yani her ultrasonda bebeğin iç organları incelenmiyor. mesela benim en çok beynine bakıldı sonra böbrekler sonra kalp en son omurilik incelendi. en son doktor yüzüne de baktı. sonra rapor yazılıp doktora gönderildi.senin doktorun eğer gerekli ise zaten söyler merak etme :)

Hickirik icin de erken gibi sanki bir arkadas duyuyorun yazmis. Karin yapisiyla ilgili duyulabilir tabi ama gobekten gecen atardamarimiz cok guclu atiyor sirt ustu yatinca ozellikle onla karistirmayin da

benim zaten karnım kuvvetli atıyor ama bir iki kere denk geldim hıçkırığa. yani damar atması filan değildi. bir bölgede böyle 3 4 kez kalkıp kalkıp indi. ben ona yordum gerçi ben artık döndüğünü bile hissediyorum. gün geçtikçe baya kuvvetlendi hareketleri

Canım paraben içeren hiçbirşeyi sürme sakın. Bazen içindekilere bakmadan kullanıyoruz bir iki günden bişey olmaz ama düzenli hergün sürünce içinde paraben olmamalı.
Tamam canım teşekkür ederim. Bende krem içeriklerini araştırmaktan bi hal oldum doğal yağ alıp kullanayım bari dedim. E ve c vitaminleri çatlakları önlemede etkili diye onlardan da ekleyim dedim ama iade edicem artık c vitaminini. Ama nasıl oluyorda direk kasa enjekte edilen bir iğnenin içinde paraben oluyor, çok şaşkınım :110:

Daha once de yazmistim tekrar konusu gecmis herkesin kendi karari tabi saygi duyarim ama ben ayrintilo usg onemli oldgunu iki yakin arkadasmda ayri ayri deneyimledim bu yuzden kesinlikle onemli oldugunu düşünüyorum. Ikili test vb benzeri testler ihtimal uzerine devam edip etmeme kararınızıi belirlerken bunda dogumu muteakip yasanacak hayatı müdahaleler gerekiyorsa onunla ilgili bilgilenip hazirlikli oluyorsun ki bunlar olursa bakarz dencek seyler degil doguma girdiğin ekipten tut hastane kosullarina hatta dogum sekline kadar hayati seyler. Arkadasimda daha once olmayan gebelige bagli bir kalp problemi bu usg sayesinde belirlendi bebekle anne arasindaki damar kan akisi vb iliskisinden ki gebeligin anne icin hayati riski oldugundan yedinci ayda bebegin alinmasi kararlastrildi anneyi kaybetme ihtimali cok yuksekti bunu bilmese normal dogumu deneyecek kardiyoloji ekibi olmadan doguma gircek belki masada kalacaktı ki bebegi de riziko etcekti. Cok travmatik bisekilde sezeryana ugurladik onu ki olagandisi bi hazrlik ekiple girdi sukurler olsun ki ikisi de hayatta ama annemizin kalp hastaligi devam ettiginden artil hersey ona gore sekillndi tabi. Diger arkadasta da bebekte kalple ilgili ciddi bi hastalik bu usg ile goruldu fetal eko vb teshis dogrulandi dogumu takip eden surecte bebek operasyon gecirmek durumunda kaldi tabi onceden bikdikleri için diguma dek takibi arastrmasi bu hususta en iyi dr ekip ayarlnmasi maddi manevi hazrlik da yapilmis oldu. Rabbim kimseyi boyle biseyle imtihan etmesin ama olabilecek kalp bobrek bagrsak gelisimiyle ilgili bicok sikintida erken teshis zamaninda dogru müdahaleyi getriyor hayat kurtaryor

selam kızlar geldim ben,
fetal eko çektirecektim devlet hastanesinde öle bir doktora denk geldim ki alah resmen içimi okudu bana yardım etti.muhteşem bir beyfendiydi.hemen ultrasona aldı.sonra onun aletnde açıklığı çok göremedi çocuk kardiyolojsinden randevu alınması gerekiyor ama dedi sen bekle kapıda bi dedi.20 dk sonra geldi hadi gidiyoruz dedi benle beraber çocuk kardiyolojiye geldi. iki doktor kafa kafaya verdiler o bişi diyo diğeri bişey hastamız biraz tedirgin dedi. kızım onların dokunmasıyla tekme attı hareketli çok maşalah dediler.kalbinde açıklık olduğunu gördüler fakat böle bi çok çocuk doğabileceğini bunun ilerde kapanabileceğini söyledi diğer tetkikler problemsiz olduğu için sorun teşkil etmiyeceğini söylediler. bebeğimin 23 haftayı doldurduğunda tekrar bakıp o zaman fetal eko çekeceklerini söylediler yani 16 ekime tekrar randevumuz var. allaha şükür iyi iki doktora denk geldim ki izmir gibi bir yerde çok zor bu şekilde denk gelmem. rabbim tüm bebeklerimizi korusun :nazar::nazar::nazar::nazar:

yaaa ne dedim sana. hiç bir şeycik olmaz allahın izni ile. hele birde fetal eko çekilsin. zaten fetal ekonun amacı doğumdan sonra bir problem varsa hemen müdahele edebilmek. aslında şanslı bile sayılırız bu konuda. çoğu insan problem olduğu halde haberi olmuyor. o yüzden inşallah sıkıntısız atlatırız bu hamileliği. yavrularımız sağ salim kucaklarımızda olur

Yani isin uzman görüşü yorumlamasi tarafi da onemli normal bir kadin dogumcu da olasi muayenede biseyden supheleneblir tani koyamaz ama detayli arastrlmasni ister eger tecrubesi varsa bu tip vaka gorduyse. Ama her drun uzmanlik tecrube alanı farkli ayrintili usg ceken drlar bu alanda kac vaka incelemesi yapiyor sonucta hususi isi bu yonde o yuzden hani bsy olsa dr uyarrdi demek benm acimdan guc :(

selam kızlar geldim ben,
çok güzel haber canım herşey yoluna giricek rahat ol

kızlar hıckırıyo bebısler ama hıssetmek kısıden kısıye deısıoo ben daha hareketlerını bıle net hıssedemıorum ama gecen hafta bu sebeple gıttıgımde tamda hıckırırken gordu dr ne hareketsızlıgı bak hıckırıyo ama senın plesentan onde hıssetmemen normal dedıı...

Back
X