2015 Şubat Anneleri

Sağol canım rahatladım.biraz. İnsan yalnız kalınca da neye saracağını şaşırıyor.
Benim koca sabah altıda kurbana.gitti geri dönmedi. Orda et partisi yapmadan dönmez.

Canım telaş etme bazı hareketlerini hissetmiyor olabilirsin. ben 23. haftada anca anca hissetmeye baslayabilmiştim oda tek tük. Korkumdan kac defa doktora gittim bebek iyi sıkıntı yok her hareketini hissetmeyebilirsin henuz okdr güçlü değil dedi. Bazı anneler 18. haftada bile hissedebiliyormus. Vucut yapısına göre değişiyor. ben 29. haftadayım son 1 aydır baya hissetmeye basladım. Bazen canımı bile yakıyor. Soluna yatıp 2 saat sessiz bi odada bekle. Biliyorum evhamlısın aynı seyleri ben yasadım. Acile gitmeyi bile düşündüm düşün yani :) Kötü düşünme olur mu?

Maşallah darısı başımıza.
Çocuk olunca tembellik lüksün olmuyor demek.
Çorbayı içmiş kadar olduk.
Evet canım hiö tembellik lüksün olmuyor. Bi yerdede iyi oluyor. Ayakta duruyosun, kendini daha iyi hissediyosun. Benimde yıkıldığım zamanlar oluyor arada:)

@
Yeni yataktan çıktım. Bebekte.Tık yok. Gücüm olsa doktora gideceğim. Hastalıktan geçtim onun derdindeyim, ben neden herkes gibi hissetmiyorum. Daha Doğru düzgün hiç.hissetmedim. Öyle sizin dediğiniz gibi tekme hiç olmadı
herkes yazmis ama bn de yazayim. Herkesi bu kadar etkilemez ama beni kilo cok etkiledi hareket konusunda. Oglumu ilk hamilelik olmasina ragmen 14 te hissettim 18. Haftada tekmelerini anliyordum. Bunda ilk hissetmem 17-18 i buldu. Hala hissetsem de derinde kaliyor. Cocuktan cocuga da farkediyor. Dr hareket say dediginde 1 saatte olmasi gereken hareketi 5 dk.da sayardim oglumda. Dogdu ayaklari elleri durmuyordu hala cok hareketli bir cocuk. Tahminim bu kiz hic oyle hareketli olmayacak bana cekmis simdiden belli. Hareket duysam bile cok gucsuz su an.
Bir de gribin agir gecen ilk 3 gununde cok panikledim ben de. 2 saat uzandim 1-2 ciliz hareket zor duydum. Ne zaman bas agrim azaldi nefes alabildim hareket duydum. N ilgisi var bilmiyorum ama griple kesin ilgili bence

Yeni yataktan çıktım. Bebekte.Tık yok. Gücüm olsa doktora gideceğim. Hastalıktan geçtim onun derdindeyim, ben neden herkes gibi hissetmiyorum. Daha Doğru düzgün hiç.hissetmedim. Öyle sizin dediğiniz gibi tekme hiç olmadı
Merak etme canim ben de hala dogru duzgun hissetmiyorum. Yalniz endise edince yuzustu yatin diye bir yazi okumustum ben de oyle yapiyorum. O zmn hissedip rahatliyorum...Normalde yuzustu asla yatamam korkarim bir sey olacak diye ama iyice paranoya yaptim. Hatta her ultrasona girdigimde once canli mi diye soruyorum.

cümleten herkesin bayramı mübarek olsun canlar.

pek çok pek çok yorgunum.bugün hala temizlik yapıyorum.gelecek falanda yok da işte bayramda ev temiz olsa iyi olur.kocişde kurban işleri falan daha gelmedi.
şimdi sıcak bi duşa çoook ihtiyacım var.sonrada uyumak istiyorum ama nerrrdeee kızıma yemek hazırlamam lazım.

Evet steteskop u düşündüm almayı. Dedim üniversitelerin oralarda satılıyordur yolum düşerse bakıcam

steteskopla henüz dinlenemiyor diye biliyorum canım. kalp atışları 6. aydan sonra güçlenmeye başlıyormuş o yüzden. bende almayı düşündüm de nette okuyunca duyulmadığı yazılmış bir kaç yerde. birde şu kalp sesi yükselticiler var ya sağlık ocaklarında kullanılan ondan almayı düşündüm ama eşim bozulur bir şey olur duyamazsın kendini kahredersin doktora gidene kadar deyince akışına bıraktım. çünkü kayıp yaşayanlarda bu panik daha fazla oluyor.

Kızlar herkese iyi bayramlar :) ank dayım annecigimin yanında :) pek giremiyorum o yüzden inşallah herkesler iyidir :) insanın etrafında deneyimli birilerinin olmasi çok güzel annem ve ablamla alışverişe çıktık bebeğin tüm eksiklerini tamamladık sayılır :) hafifledim resmen :) kendinize ve bebislerinize cok cok iyi bakın güzel anneler :) öpüyorum hepinizi :)

oh oh iyi olmuş canım. iyi oluyor anne ve kardeşle alışveriş onlarda olmasa halimiz harap zaten bizde başlıycaz yakında. sende kendine ve eylüle iyi bak :KK36:bizde egeciğimle seni öptük iyi bayramlar :KK36:

@esobacim canim gozunu seveyim yipratma kendini demesi cok sacma biliyorum içinden senin tuzun kuru diyeblrsn ama inan ben yasadim o pskoljiyi kizimda ilk hareketler yine20 hfta civariydi ve cok ciliz dokunuslrdi gunde bir iki etmeyen. Buyuyup guclencek tekme ololcak diye bekledim herkes tekme atiyir fir fir dönüyor diye anlatip yaziyordu ben icleniyordum cunku hic oyle ah dedrtcek bi hareket olmadi.son aylarda bile elim butun gun karnmda dokuna dokuna onu hissedblme refleksi gelstrmstm düşün o da cok sessiz ortam olcak da bikac hareket duycam. Genelde gece bir gibi hareket ederdi kisa kisa gun boyu sessz olurdu kac kere acile gttim bitane dr musveddesi olmusse olmustur nolcak dedi yednci aymda da yasadgm travmayi anltamam hep bu korkuyu evhami yasadm doguma kadar o yuzden iki hftada vir dr gttim hep. Dr harejet say dedgi zamanlrda bile olmuyodu ki neyi sayayim diodum doktra. Yani oluyor iste boyle bi gebelik grubu da var nadir de olsa var iste. Bak sapasağlam dogdu buyudu canima okuyor simdi de. Bu ikinci nisbeten farkli ama yine insanlarn anlttgna gore ciliz az hareketleri sessz ve dernden oyle tepikleme falan yok yani yine. Ki bu ikinci gebelik olmasna ragmen belli belrsz yani artik takilmiyorum kizima göre nisbeten anlyabliorm bu kuzumu ona da sukur diyorum napim sen de uzme kendni bizim de boyle iste nasibimiz :KK66:
Benim Şansıma demekki! Ama böyle olursa hergün dr da durmam gerekiyor. Aslında çok umursamiyordum bir tanıdığın bebeğinin kalbi durmuş küçük onun daha ondan etkilendim kafama takıldı. Paranoyak olmak kolay değil. Allah bana akıl fikir versin.

Canım telaş etme bazı hareketlerini hissetmiyor olabilirsin. ben 23. haftada anca anca hissetmeye baslayabilmiştim oda tek tük. Korkumdan kac defa doktora gittim bebek iyi sıkıntı yok her hareketini hissetmeyebilirsin henuz okdr güçlü değil dedi. Bazı anneler 18. haftada bile hissedebiliyormus. Vucut yapısına göre değişiyor. ben 29. haftadayım son 1 aydır baya hissetmeye basladım. Bazen canımı bile yakıyor. Soluna yatıp 2 saat sessiz bi odada bekle. Biliyorum evhamlısın aynı seyleri ben yasadım. Acile gitmeyi bile düşündüm düşün yani :) Kötü düşünme olur mu?
Teşekkür ederim. Benim gibi olanları duyunca daha iyi hissediyorum.

steteskopla henüz dinlenemiyor diye biliyorum canım. kalp atışları 6. aydan sonra güçlenmeye başlıyormuş o yüzden. bende almayı düşündüm de nette okuyunca duyulmadığı yazılmış bir kaç yerde. birde şu kalp sesi yükselticiler var ya sağlık ocaklarında kullanılan ondan almayı düşündüm ama eşim bozulur bir şey olur duyamazsın kendini kahredersin doktora gidene kadar deyince akışına bıraktım. çünkü kayıp yaşayanlarda bu panik daha fazla oluyor.
Geçen birinin hamilelik takviminde duyulur yazıyordu sanki. Onlar da 250 tl falanmış. Sırf meraktan alayım dedim bende ama kendi kalp sesimle bebeğinkini nasıl ayırt edicem bilemedim. Ya herkes bizim kadar manyak mı acaba yoksa biz kırıklar mı buraya toplandık.

iyi bayramlar kızlar son 3 ayda demir hapı kullanılmaya devam ediliyomu? siz hangi demir hapını kullanıyosunuz?

iyi bayramlar kızlar son 3 ayda demir hapı kullanılmaya devam ediliyomu? siz hangi demir hapını kullanıyosunuz?

doktorum decavit verdi doğuma kadar kullanacakmışım
aile hekimliğinde hemşire doğumdan sonrada devam etmende fayda var dedi bakalım artık

Geçen birinin hamilelik takviminde duyulur yazıyordu sanki. Onlar da 250 tl falanmış. Sırf meraktan alayım dedim bende ama kendi kalp sesimle bebeğinkini nasıl ayırt edicem bilemedim. Ya herkes bizim kadar manyak mı acaba yoksa biz kırıklar mı buraya toplandık.
Bu gurupta paranoya sanki yogun biraz:)

Persembe gunu tetanoz asisi yaptirdim.kolum hala agriyo.ustune yatamiyorum,kaldiramiyorym,agirlasti resmen:KK43:

Hic gerek yok saglik ocagina acil diye gittiginizde onunla bakiyorlar ama bebegin kalp sesini onunla duymak mumkun degil. Bosuna para harcamayin cnm. O paraya bebisinize bisey alin:)

Back
X