2015 Şubat Anneleri

S Sond okula bi arkadas geli bu sene 16 aylik oglu var. Perde yuzunden 4 aylik bebegini kaybetmis sonra ameliyat olmus. Sonraki hamilelikte rahim agzina dikis atilmis bir de rahmi kisaymis cunku. Sonra oglu dogmus buyumus bile. Cozumsuz dert olmasin yeter. Olumsuzlari okumussun ya olumlu ornek vereyim dedim sana
İşte o rahim ağzının dikilmesi kafama takıldı. Bende ameliyat oldum.ama hiç benim rahim ağzına bakılmadı sonradan bir sorun var mı diye. Ameliyat olduğum dr gidiyordum ilk başlarda ilgilenmediler pek bende başka özelde devam ettim. Aslında birazda kaçtım çünkü Üniv.hastanelerine devam edersem bir sürü didikliyorlar psikolojim alt üst oluyor. Bende normal sorunsuz hamileymişim gibi devam ediyorum.inşallah sorunsuz devam ederim. Şimdilik bir sorunum yok.
Benim rahimdeki perde çok kalınmış ve içerde hiç yer yokmuş.öyleyken bile önceki bebek yaşamak için çok direndi.bebekler aslında yaşamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Kızım emek ' im bırakmaz beni.

Inşallah canım inşallah Allah onları bize bağışlar. Ayrıntılıda serviks dedikleri rahim ağzına da bakıyorlar canım. Ben ilk başta alttan muayeneye kızmıştım ama esla da dedi bakılması gerekiyormuş. Hem bir de önceki doktorun da böyle bişey olsa farkederdi diye düşünüyorum.

Inşallah canım inşallah Allah onları bize bağışlar. Ayrıntılıda serviks dedikleri rahim ağzına da bakıyorlar canım. Ben ilk başta alttan muayeneye kızmıştım ama esla da dedi bakılması gerekiyormuş. Hem bir de önceki doktorun da böyle bişey olsa farkederdi diye düşünüyorum.

ayrıntılıda alttan muayene mi olacağız? Bunu bilmiyordum

Iyi bayramlar tekrardan benimki cok iyi gecmiyor gerginlik had safhada istemedim bi dolu saçmaliga muhatap kalıyorum yine dun aksam coi gergin bir gece gecrdim kasilmaktan harap oldum sinirden allahim cirkef insanlarin serrinden korusun saatler kaldi bu cehennmden kurtulmama bir an once anama babama kavuşup gerckten bayram yapmayi istiyorum :(

ayrıntılı ultrasonu mu diyorsunuz bana bakılmadı:KK64:

ayrıntılıda alttan muayene mi olacağız? Bunu bilmiyordum

Bazıları yapıyomuş bazıları yapmıyormuş. Dr un kendi prensibine bağlıymış. Ben alttan istemiyorum dedim doktor da o zaman ayrıntılı raporunu vermem dedi. Sonra o rahim ağzının alttan muayene haricinde görülmediğini öğrendik sonuc olarak ona da bakılırsa iyiymiş yani.

Iyi bayramlar tekrardan benimki cok iyi gecmiyor gerginlik had safhada istemedim bi dolu saçmaliga muhatap kalıyorum yine dun aksam coi gergin bir gece gecrdim kasilmaktan harap oldum sinirden allahim cirkef insanlarin serrinden korusun saatler kaldi bu cehennmden kurtulmama bir an once anama babama kavuşup gerckten bayram yapmayi istiyorum :KK43:

Ben de birazdan gidicem. Bebişi yeni öğrenecekler bir de bişey derlerse diye şimdiden sıkılıyorum. Ben annemi babamı telefonla arıyabiliyorum başka şehirdeler. Şöyle bol bol kıyafetler giyim de belki anlamazlar ;) sen de boşver canım insanları. Bak bana bişi derlerse ben hayalimdeki o yere gitmeyi düşünüyorum dinlermiş gibi yap başka güzel şeyler düşün.

Ben de birazdan gidicem. Bebişi yeni öğrenecekler bir de bbiseylerse diye şimdiden sıkılıyorum. Ben annemi babamı telefonla arıyabiliyorum başka şehirdeler. Şöyle bol bol kıyafetler giyim de belki anlamazlar :KK66: sen de boşver canım insanları. Bak bana bişi derlerse ben hayalimdeki o yere gitmeyi düşünüyorum dinlermiş gibi yap başka güzel şeyler düşün.

Ay duymayim görmeyim diyorum ama oyle kulak tikayacak gibi basit huzursuzluklar degil malesef seviye diye bisey kalmadi bazilarinda allah islah etsin:(

Ay duymayim görmeyim diyorum ama oyle kulak tikayacak gibi basit huzursuzluklar degil malesef seviye diye bisey kalmadi bazilarinda allah islah etsin:KK43:

Allah hep iyilerle karşılaştırsın inşallah. Böyle davranınca onlar kaybediyor. Insanın içine bir soğukluk düşmeyegörsün rol de yapamıyosun sonrasında. Allah yardımcın olsun canım. Güzel kızın giymiştir topukluları di mi ;)

Allah hep iyilerle karşılaştırsın inşallah. Böyle davranınca onlar kaybediyor. Insanın içine bir soğukluk düşmeyegörsün rol de yapamıyosun sonrasında. Allah yardımcın olsun canım. Güzel kızın giymiştir topukluları di mi :KK66:

Amin canim en hazmedemedgm de onca seyden sonra herkes uc maymunu oynuyor yapmacık seviyesz ikiyuzlu bi ortam ben boyle biseye alisik degilm hic ustume ustume geliyor darlandi ruhum ya:(
Giymez mi kuzum giydi süslendi salinip duruyo

Ay duymayim görmeyim diyorum ama oyle kulak tikayacak gibi basit huzursuzluklar degil malesef seviye diye bisey kalmadi bazilarinda allah islah etsin:KK43:

ben gitmedim bu bayram.. farklı şehirdeler
şimdi olsaydı o sevimsiz akrabalrını görme tahammülü gösterecektim
seni anlıyorum rahatsız oldugun yerde değil birgün bir saat kalmak bile işkence
kendinide bebeğide strese sokmamaya çalış

Allah hep iyilerle karşılaştırsın inşallah. Böyle davranınca onlar kaybediyor. Insanın içine bir soğukluk düşmeyegörsün rol de yapamıyosun sonrasında. Allah yardımcın olsun canım. Güzel kızın giymiştir topukluları di mi :KK66:

Ayy canım benim maşallah. Biz de o günleri görürüz inşallah. Gerisini bosver canım salla gitsin. Adı üstünde maymun, o yüzden hiiiç canını sıkma ye iç eğlen. Hadi ben de gidiyorum şimdi bakalım ;)

Bazıları yapıyomuş bazıları yapmıyormuş. Dr un kendi prensibine bağlıymış. Ben alttan istemiyorum dedim doktor da o zaman ayrıntılı raporunu vermem dedi. Sonra o rahim ağzının alttan muayene haricinde görülmediğini öğrendik sonuc olarak ona da bakılırsa iyiymiş yani.
O rahim ağzı genişliği değişmeyen bir şey mi? Eğer genişse hep mi geniş oluyor yoksa sonradan da genişler mi?
Ben milyon kere alttan muayene oldum ve ameliyattan sonrada tekrar rahime bakıldı o sırada belli olurdu sanırım.
Ahh bu konu nerden çıktı Bugün yine hepimizin kafasına sorular birikti. Sanki benim saymde açıldı.çene durmuyor.

Esobacim kapinin acilmasi gibi dusun onu normalde doguma kadar kapalı bir rahim kapimiz varmis gibi;) o hep genis acik olmaz bazen rahim bebegi tasimkta zorlanir kapi yavas yavas acilir rahim agzi acikligi dedigi bi nevi dogum yolunun acilmasinin baslmasi sanirim. Bunda erken dogum riski daha erken donmde de dusuk rski olabliyor ama oyle bsyin olsa bu zamana dek muhkkak anlaslrdi. Karindan usgde suphelnnce alttan bakiolar olcuyolar riskli sinira gelirse mudahale tedbrler var. Serklaj denen sey daha once bu nedenle dusugu olanlara gebelin on on ikinci haftalarnda yapilan bir tedbir bi nevi açılmaya baslayan o kapiya ek kilit gibi dusun onu da. Hehe halk diliyle anltmya calistim mahvettim ama sen bosuna evham yapma yahu

Kiz sen benden de fenaymissin evhamlarda okuma duyma allah askina herseyden kendne bi pay cikarip tedrgin ediosun kendini yazik sana da bu kadar gerilim cok fazla canm benim

Ayy canım benim maşallah. Biz de o günleri görürüz inşallah. Gerisini bosver canım salla gitsin. Adı üstünde maymun, o yüzden hiiiç canını sıkma ye iç eğlen. Hadi ben de gidiyorum şimdi bakalım :KK66:

Hadi senin de gazan mübarek olsun ins sıkıntısiz cabucak gecversn senin siran da;)

Ç
Esobacim kapinin acilmasi gibi dusun onu normalde doguma kadar kapalı bir rahim kapimiz varmis gibi:KK66: o hep genis acik olmaz bazen rahim bebegi tasimkta zorlanir kapi yavas yavas acilir rahim agzi acikligi dedigi bi nevi dogum yolunun acilmasinin baslmasi sanirim. Bunda erken dogum riski daha erken donmde de dusuk rski olabliyor ama oyle bsyin olsa bu zamana dek muhkkak anlaslrdi. Karindan usgde suphelnnce alttan bakiolar olcuyolar riskli sinira gelirse mudahale tedbrler var. Serklaj denen sey daha once bu nedenle dusugu olanlara gebelin on on ikinci haftalarnda yapilan bir tedbir bi nevi açılmaya baslayan o kapiya ek kilit gibi dusun onu da. Hehe halk diliyle anltmya calistim mahvettim ama sen bosuna evham yapma yahu
Çok güzel anlatmışsın. Dikme olayını biliyorum. Ben ameliyat olmadan önce çok söylemiştim benimkini de dikin diye gerek duymadılar. Demek düşme nedeni o değilmiş.zaten o değildi de işte okuyup dert ediyoruz.

Back
X