2015 Şubat Anneleri

buyuyen beşik sallanmıyor. bi de bu model baya geniş. eni 85 cm boyu 185 cm. haliyle onu yatak odama sığdıramıyorum malesef. park yatağın genişliği 60 cm boyu 120 cm. sallanıyor bi de. hemen yatagımın kenarına koycam ki gece uyanırsa falan hemen elimle sallarım vs die. salona falan gidersem park yatağı yanıma alcam. tekerlekleri var taşınıyor. istanbula gidiyoruz kalmaya o zaman da paket yapıp goturcem. yani kullanıslı die buna karar verdim.
bebeği sallamaya alıştırmanı tavsiye etmem. ben oğlumda çok çektim 40 ı çıkıncaya kadar beşik almamıştım sonra beşiği aldım hevesle sallamaya başladık. uykusuz geceler başladı geceleri her ağladığında sadece sallayarak uyuyordu. en son çare beşiğe ip bağladım yataktan kalkmadan sallıyordum sonraları hep kol ağrıları çektim. dr umuzda annelerin kendieri alıştırıyor bebeği sallanmaya diye kızdı biraz :KK70:
ikinci bebeğimi sallamaya alıştırmak istemiyorum ama hadi hayırlısı :110:

bebekler doğunca topiğimiz bu kadar aktif olmaz herhalde
en son doğuracak olan dan haberimiz olmayabilir
o ben miyim yoksa 24 şubat

bebekler doğunca gerçektende uzunca bir zaman yazma fırsatımız olmuyor
benimde 27 şubat görünüyor ama belirtilen tarihten 12 gün öncesine kadar olabiliyor. oğlumdada dr um öle demişti. 20 temmuz görünüyordu son randevumuzda 6 sından sonra her an olabilir dedi vee 7 temmuzda suyum geldi 8 temmuzda doğum yaptım :)

Merhaba,dün yazımı okumayanlar için yazıyorum tekrar
kısaca sizleri yaşadığımı anlatayım bir kaç sorum olacak çünkü
20 eylülde aşılama oldum 12.gün test 102 iki gün sonrası 212 çıktı hafif kanamalarım oldu alttan progestan kullandım cuma günü de keseyi görebilmek adına muayeneye gittik fakat kese görünmedi tekrar test istedi 1910 çıktı yani normal artması seviyede herşey güzel dedi ama çoğu kişi vajinal ultrasonda görülebilir diyor kahverengi kanama da aralıklarla dvm ediyor şimdi haftalık iğne verdi onu kullanıyorum .
sizler keseyi ve kalp atışlarını hangi haftalarda gördünüz ve kanamalarınız oldumu ....
Doktor bu akşam kontrole çağırdı ama çok korkuyorum daha önceki aşılamam da tutmuştu ve bu haftalarda düşmüştü ne olur dua edin benim için 5 yıllık evliyiz ve bu özlem son bulsun artık

kızlar 50 mg şeker yüklemesi yaptırdım .doktor toksan 50 mg şimdi yapabilirz dedi. bugun yapılcağını bilmediğim için kahvaltıda ballı süt koca bi bardak ve tatlı kurabiye yemiştim bi sürü. değer 132 çıkmış. aralık 70-106 arası:s yaptıran ve sonucunu alan oldu mu acaba bu testi?
Ben yaptırdım 50 gr 90 çıktı canım sonucum senden belki bi de 75 veya 100 luk isteyebilir değerin yüksek olduğu için

20 eylülde aşılama oldum 12.gün test 102 iki gün sonrası 212 çıktı hafif kanamalarım oldu alttan progestan kullandım cuma günü de keseyi görebilmek adına muayeneye gittik fakat kese görünmedi tekrar test istedi 1910 çıktı yani normal artması seviyede herşey güzel dedi ama çoğu kişi vajinal ultrasonda görülebilir diyor kahverengi kanama da aralıklarla dvm ediyor şimdi haftalık iğne verdi onu kullanıyorum .
sizler keseyi ve kalp atışlarını hangi haftalarda gördünüz ve kanamalarınız oldumu ....
Doktor bu akşam kontrole çağırdı ama çok korkuyorum daha önceki aşılamam da tutmuştu ve bu haftalarda düşmüştü ne olur dua edin benim için 5 yıllık evliyiz ve bu özlem son bulsun artık
Öncelikle inşallah bu sefer özleminiz son bulur bebeğinzi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Benimde gebelik testim pozitif çıkmasına rağmen ultrasonda dr keseyi göremedi 5 haftadan sonra göründü. bence sıkıntı yapma. benim iki gebeliğimdede kanama ve lekelenmem oldu. kendine dikkat et yat dinlen. bebeğin sana ve hayata sıkı sıkı tutunsun

dünde yazmıştım
5. haftada karından ult. keseyi, 6. haftada kalp atışını gördük
inş bebeğin sana tutunur bu defa
stres olmamaya calış iyi düşün canım

bebeği sallamaya alıştırmanı tavsiye etmem. ben oğlumda çok çektim 40 ı çıkıncaya kadar beşik almamıştım sonra beşiği aldım hevesle sallamaya başladık. uykusuz geceler başladı geceleri her ağladığında sadece sallayarak uyuyordu. en son çare beşiğe ip bağladım yataktan kalkmadan sallıyordum sonraları hep kol ağrıları çektim. dr umuzda annelerin kendieri alıştırıyor bebeği sallanmaya diye kızdı biraz :KK70:
ikinci bebeğimi sallamaya alıştırmak istemiyorum ama hadi hayırlısı :110:

e nasıl uyuyacak sallamazsak ? tecrübesizlikten hep bu sorular : )))

ben girerim :D meraktan çatlarım en son kim doğurdu diye. bazı topiklerde denk geldim böyle bir kaç kişiye yazık tek başına kalmış topikte habire yazıyordu :D

Evet canm şimdi gördüm zamanında doğsunlar benmde doğumgünün 5 ocak ama 5 ocakta doğarsa 35+4 oluyor çok mı erken ki gerçi ben ikizlerin 26. Haftada doğdugunu bile duydum allah korusun

ben benimle aynı gün doğsun istemezdim de zaten de öyle bi ihtimal yok ben yaz bebeğiymişim zamanında : ))) benim doğum günüm kaynar arada : ))) hahaaaa ama bu şaka tabiki :)) Allah zamanında ve sağlıklı bir doğum nasip etsin hepimize

bayanlar bel geldim. ayrıntılımızda her şey normalmiş güzel resim vermedi çirkin cıktı olan resimde begenmedım. yuzu kapalıydı cekemedık. ama sevındım her seyın ıyı olmasına. darısı gideceklerın basına.

hadi atlattın gözün aydın , emek büyümüş maşallah ona

kan sulandırıcı iğne için mi. bende merak ediyorum acaba etki eder mi normal doğuma diye. ama annemin bir tanıdığı yine aynı şekilde iğne kullanıyormuş normal doğum yapmış haftasında. yine aynı benim gibiymiş daha önce 5 düşük falan yapmış sonra iğne ile doğuma gitmiş. bana doktorum doğuma kadar devam dedi iğneye. zaten üni hastanesi zannetmiyorum ki riskli bir durum olmadığı sürece sezeryan yapsınlar normal doğumu beklerler. ama bende ondan yanayım zaten. rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. şimdi dualarımda tek o allahım herkese gününde ve kolay doğumlar nasip etsin.

evet canım kan sulandırıcı..Banada doguma kadar kullanacaksın dedi..Henüz erken diye dogum şeklini sormadım..Açıkcası ben her iki dogum şeklindende tırsıyorum..Sezeryan derse de benim için süpriz olmaz...Normal dogum pek önerilmiyor ama yapılmıyorda değil..Tıpta normal yaptırabilirler...Ben özele gidiyorum ve genelde sezeryan yapıyorlar son dakika bişey cıkarıp..iğne kullanıyorken sebepte hazır bende zaten...
Hayırlsı olsun inanki sağlıkla kucagımıza alaalım normal diye diretmem hangisi uygunsa o olsun
40 hafta dolana kadar kullandim igneyi, 40+3 te de oglum normal dogumla geldi. Igne normal doguma engel degil. Guvenilir bir profa gidiyordum. Normale bir engelin yok ama ben normal dogum yaptirmam vaktim yok 38 i doldurunca alalim dedi. Oturdum konustum tibben neyi tavsiye edersiniz diye. Igne engel degil, ben esimi normal dogurttum. Amasenin dusuklerin var kiymetli bebek sezeryanla alalim kucagina verelim dedi. Ben de kiymetli bebek oldugu icin kendi dogmak istedigi hazir oldugi gun dogsun dedim. Acil sezeryan olursa profa size gelirim dedim. Sezeryan tarihinden 15 gun sonra dogdu. Emmekte bile zorlanmadi. Yenidoganlar memeyi alip ememiyor planli szeryanlarda. Sarilik olmadi. Ilk gun hastanede laf olsn diye kaldik sabah dogmustu kalmadan ciksak olurdu. Dogdugu ani yasadim. Ilk aglamasini duydum. Narkozdan ayilma derdim olmadi. Normalin reklamini yapayim ki israr edin doktorunuza. Kan sulandirici fln hic engel degil. Coraspini 3 hafta once birakmistik sadece.
Okulda fln arkadaslar hep seseryan olmus bana degisik birsey yapmisim gibi bakiyorlar. Zorunluluk yoksa neden doganin bana verdigi dogurmk gibi farkli bir deneyimi yasamayayim ki. En azindan denerim. Emzirmek de cok benzersiz bir duygu yasayinca gorceksiniz. Bir donem emziren kadinlar kucumsenmis, simdi tesvik ediliyor. Cesaretli olmak fln da gerekmiyor normal icin, dogal bir surec kendiliginden isliyor yeter ki rahat olun kendinizi hazirlayin

bebek karnı doyunca herhangi bir ağrısı da yoksa kendiliğinden uyuyor zaten :) benim k. validemde cocuklarını hiç sallamamış

allah nasip etsin inşallah canım sana da. çoğu kişinin ne dediği değil doktorun ne dediği önemli. benim bu 4. gebeliğim ilk 3ü düşük oldu kesem filan herşey düzgündü ama rabbim nasip etmedi. şimdiki bu gebeliğimde 6+4 de doktora gittim kese gözüktü hafifte kahverengi lekelenmelerim vardı.lekeler 3 4 günde geçti ama bende progestan kullandım günde 3 defa vajinal ve 18. haftama kadar da kullanmaya devam ettim. daha sonra 9. haftamda gittim bebeğin kalp atışlarını alttan ultrasonla gördüm. rabbim inşallah bu bebeğini sana bağışlar. bu akşam hayırlı haberler alırsın inşallah doktordan.

Back
X