- 29 Kasım 2013
- 3.101
- 1.446
- 248
- 35
bebek karnı doyunca herhangi bir ağrısı da yoksa kendiliğinden uyuyor zaten :) benim k. validemde cocuklarını hiç sallamamış
ben bunu not ettim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bebek karnı doyunca herhangi bir ağrısı da yoksa kendiliğinden uyuyor zaten :) benim k. validemde cocuklarını hiç sallamamış
benim 18 eyluldu. 21 inde dogdu. 10 kisi fln bekle bekle bi hal olmustuk topikte. Cogunluk ilk 10 gunde dogurdusona kalan topikte de yalnız kalır şimdi kötü olur yaw
gozunaydin canim.bayanlar bel geldim. ayrıntılımızda her şey normalmiş güzel resim vermedi çirkin cıktı olan resimde begenmedım. yuzu kapalıydı cekemedık. ama sevındım her seyın ıyı olmasına. darısı gideceklerın basına.
hadi gözün aydın canım maşallah hanfendi kilo almış kocaman olmuş.bayanlar bel geldim. ayrıntılımızda her şey normalmiş güzel resim vermedi çirkin cıktı olan resimde begenmedım. yuzu kapalıydı cekemedık. ama sevındım her seyın ıyı olmasına. darısı gideceklerın basına.
40 hafta dolana kadar kullandim igneyi, 40+3 te de oglum normal dogumla geldi. Igne normal doguma engel degil. Guvenilir bir profa gidiyordum. Normale bir engelin yok ama ben normal dogum yaptirmam vaktim yok 38 i doldurunca alalim dedi. Oturdum konustum tibben neyi tavsiye edersiniz diye. Igne engel degil, ben esimi normal dogurttum. Amasenin dusuklerin var kiymetli bebek sezeryanla alalim kucagina verelim dedi. Ben de kiymetli bebek oldugu icin kendi dogmak istedigi hazir oldugi gun dogsun dedim. Acil sezeryan olursa profa size gelirim dedim. Sezeryan tarihinden 15 gun sonra dogdu. Emmekte bile zorlanmadi. Yenidoganlar memeyi alip ememiyor planli szeryanlarda. Sarilik olmadi. Ilk gun hastanede laf olsn diye kaldik sabah dogmustu kalmadan ciksak olurdu. Dogdugu ani yasadim. Ilk aglamasini duydum. Narkozdan ayilma derdim olmadi. Normalin reklamini yapayim ki israr edin doktorunuza. Kan sulandirici fln hic engel degil. Coraspini 3 hafta once birakmistik sadece.
Okulda fln arkadaslar hep seseryan olmus bana degisik birsey yapmisim gibi bakiyorlar. Zorunluluk yoksa neden doganin bana verdigi dogurmk gibi farkli bir deneyimi yasamayayim ki. En azindan denerim. Emzirmek de cok benzersiz bir duygu yasayinca gorceksiniz. Bir donem emziren kadinlar kucumsenmis, simdi tesvik ediliyor. Cesaretli olmak fln da gerekmiyor normal icin, dogal bir surec kendiliginden isliyor yeter ki rahat olun kendinizi hazirlayin
Doktorlar sezeryan diyor canim. Ben normal istiyorum destek olun bana dedim diger doktra o da sezeryan demisti. bence mucadele edilmeli bu konudabana doktorum alalım derse duramam ki kafamı kurcalar durur o benim canım. bende hep normalden yanayım. dualarım hep o yönde. iğnenin normal doğuma engel olmadığını bende biliyorum.ama ne bileyim doktor kafamı kurcalarsa diretmem gibime geliyor. birde zaten ünide kimse bana hadi alalım sezeryan olsun demeznormali beklerler sıkıntı olmayınca
bebeği sallamaya alıştırmanı tavsiye etmem. ben oğlumda çok çektim 40 ı çıkıncaya kadar beşik almamıştım sonra beşiği aldım hevesle sallamaya başladık. uykusuz geceler başladı geceleri her ağladığında sadece sallayarak uyuyordu. en son çare beşiğe ip bağladım yataktan kalkmadan sallıyordum sonraları hep kol ağrıları çektim. dr umuzda annelerin kendieri alıştırıyor bebeği sallanmaya diye kızdı biraz
ikinci bebeğimi sallamaya alıştırmak istemiyorum ama hadi hayırlısı![]()
benim eşim 10 yıl ailesinden ayrı farklı şehirde yaşamış 5 yıl lisans 5 yıl doktora derken evlerde falan kalmış herşeyi biliyor ama evlendiğimizden beri bir çöp kaldırdgını görmedim yemektende anlar temizliktende ama tık yok
hamile kaldım yine aynı ilk başlarda cok bulantım oldu yemek falan yapamadım yinede girmedi mutfaga dışardan sipariş verdi bana mutfaga gir deme ama ne istersen alırım dedi yapacak bişey yok
DEDİM rahimde darlık mı var sıkışmasın kızanım hıssetmıyorum dıye. hayır bır problem yok dedı. zaten sorduğum sadece oydu. dığer seylerı kendı doktoruma sorucam artık ay sonunda . ve şeker yuklemesı ıcın test yapacak. tabıı kabus tartılma kısmı var.
40 hafta dolana kadar kullandim igneyi, 40+3 te de oglum normal dogumla geldi. Igne normal doguma engel degil. Guvenilir bir profa gidiyordum. Normale bir engelin yok ama ben normal dogum yaptirmam vaktim yok 38 i doldurunca alalim dedi. Oturdum konustum tibben neyi tavsiye edersiniz diye. Igne engel degil, ben esimi normal dogurttum. Amasenin dusuklerin var kiymetli bebek sezeryanla alalim kucagina verelim dedi. Ben de kiymetli bebek oldugu icin kendi dogmak istedigi hazir oldugi gun dogsun dedim. Acil sezeryan olursa profa size gelirim dedim. Sezeryan tarihinden 15 gun sonra dogdu. Emmekte bile zorlanmadi. Yenidoganlar memeyi alip ememiyor planli szeryanlarda. Sarilik olmadi. Ilk gun hastanede laf olsn diye kaldik sabah dogmustu kalmadan ciksak olurdu. Dogdugu ani yasadim. Ilk aglamasini duydum. Narkozdan ayilma derdim olmadi. Normalin reklamini yapayim ki israr edin doktorunuza. Kan sulandirici fln hic engel degil. Coraspini 3 hafta once birakmistik sadece.
Okulda fln arkadaslar hep seseryan olmus bana degisik birsey yapmisim gibi bakiyorlar. Zorunluluk yoksa neden doganin bana verdigi dogurmk gibi farkli bir deneyimi yasamayayim ki. En azindan denerim. Emzirmek de cok benzersiz bir duygu yasayinca gorceksiniz. Bir donem emziren kadinlar kucumsenmis, simdi tesvik ediliyor. Cesaretli olmak fln da gerekmiyor normal icin, dogal bir surec kendiliginden isliyor yeter ki rahat olun kendinizi hazirlayin
Canım benim erkek kardeşim var çok iyi yemek yapar değişik şeyler dener eli acayıp yatkındır ama kendi üni. evinde yapar annemlerin yanına gelince yapmıyor tembellik yapıyor yardım etmiyor hiç bir işe. Kimisi elinden gelir becerisi olur ama bekarken hep kendi yapmaktn bıktığı için önümze hazır gelsin artık evlendim düşüncesiyle hiç yapmaz dışardan söyler senin eşin gibi :) Benim eşim yemeye düşkündür ara ara değişiklik olsun die dışarda yeriz özellikle. Ama evdeyken de yapar yani. Ama kaynım var o hiç yapmazmış aşırı dağınıkmış ka.validem diyor ki oda bnm oğlum buda bnm oğlum ikisinide ben yetiştirdim ama biri böle diğeri tam tersi diyor birazda bu içten gelecek bişi huy yani.
bende hiç balık yapmadım bankona çıkmadan yapılan herşeyi yapar :) büyük ev temizliğini birlikte yapıyoruz bu konuda şanslıyım çok şükürBu konuda çok sansliyim sanırım..eşim ütü dısında her işte yardımcıdır bana..hatta et balık yemeklerini çok güzel yapar..evde balık yapmaktan falan eşim sorumludur :) nazar değmesin valla :)
Off tartilma kismina girmesek 2 ay olcak gittigimde tartilmayaliDEDİM rahimde darlık mı var sıkışmasın kızanım hıssetmıyorum dıye. hayır bır problem yok dedı. zaten sorduğum sadece oydu. dığer seylerı kendı doktoruma sorucam artık ay sonunda . ve şeker yuklemesı ıcın test yapacak. tabıı kabus tartılma kısmı var.
aynı şekilde ben yapacam madem nedenn evlendim mantıgında
şikayetçi değilim canım biz bu şekilde oturttuk düzenimizi
sevgi saygı huzur olsun gerisi halledilir
senın derdın ıkı ay ıkı ayda alsan alsan 5 kilo almışsındır en fazla ben 100 ün üstüne çıkmışımdır eksın. cok korkuyorum.yemeden de duramıyorum. cok yemesemde normal ınsanlar gıbı yıyorum hala. ekmek yememeye dıkkat edıyorum. hayatımda reçel bal çokokrem tarzı şeyler yemıs ınsan degılım. canım inanılmaz bal çekıyor.Off tartilma kismina girmesek 2 ay olcak gittigimde tartilmayali
Evet ortalama 2000-2500ü bulacak gibi ben öyle prenses modeller varya uzayan beşik şifonyer bembeyaz onları beğendim inşallah gönlümüze göre bişeyler buluruz...
benimde 3 ocak ama ben istemem o çok erken sağlıklı ve vaktinde olur inşallahEvet canm şimdi gördüm zamanında doğsunlar benmde doğumgünün 5 ocak ama 5 ocakta doğarsa 35+4 oluyor çok mı erken ki gerçi ben ikizlerin 26. Haftada doğdugunu bile duydum allah korusun