- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
Ben hizli hizli yurumustum oglanda son ay. Ama catinin da uygun olmasi lazim. Bunda daha kolay olur ins. Dr ikinci dogumda cogunlukla kesi atmiyorum dedi, umutlandim.Yazcam yazcam unutuyorum hep normal dogum isteyenler icin doktorumun ogutlerini yazayim
gunde yarim saat muhakkak yuruyus yapmya calisin,
5_10 dk kadar oryantal hareketleri yapin tabi zorlmadan kalcayi çalıştırmaya yönelik hareketler
en cok faydasi olan da hergun iki uc kat merdiveni sirtinizi duvara yaslayip yan yan yengec yürüyüşü ile inip cikmaya calisin bunun dogum yolunun catinin acilmasinda faydasi cokmus duzenli yapilirsa
ben ssvd ( sezeryan sonrasi normal dogum) düşündüğüm icin bu alanda deneyimli dogal dogum yanlisi bir dra gidiyorum istanbulda bunlari bana odev verdi benim durum daha cok emek istiyor diye ama ilk dogumu olanlara da faydası muhakkak![]()
Okulda siniflarim hep en ustte. Her tenefus inip cikiyorum. Sanirim bu defa 40 haftayi doldurmadan dogururum.
Bir de acilma ve yumusama baslamadan suni sanci vermek isteyen doktordan kacin. 2 cm acilma deniyor ama hic yumusama yoksa o acilma bir ise yaramiyor.
Ben de bi yagla masaj okudum kesi olmamasi icin, tam arastirip yapmayi dusunuyorum.
Senin de ins hersey yolunda gider de normal dogurursun. Onu da tadarsin.