2015 Şubat Anneleri

slm kizlar moralim çok bozuk bugün ayrintili ultrasiyona gitmiştim ve bebeğim iyi dedi doktor ama kafasi hafif küçük ondanda birşey olmaz dedi kafama taktim onu şimdi sizde nasil ??
Alt ve üst sınırları var o değerin,önemli bişey olsa doktorun söylerdi zaten merak etme..benim kızımında 2 gün geride görünüyor baş ölçüsü ama ben kendim ultrason kağıdında gördüm,ne doktorum ne de detaylıyı yapan radyoloji uzmanı bana bişey söylemedi..sbkın c

DUDU22 bende içmiyorum vitamini, genelde unutuyorum
ilk iki çocugumdada içmedim, biir 3.800 oteki 4 kg dogdu
gayetde sagliklilar su an :)

folik asit bilmemne ben hiç almadim,dr alirsan iyi olur diyor illede lacaksin demiyor bende almiyorum valla, benim annem bana hamileyken folik asit almamistir herhalde :D
Aynenn sanki eskiden içmişmi onlar vitamin folik bilmem nee aman ne bilryim artık sağlklı olsunda

slm kizlar moralim çok bozuk bugün ayrintili ultrasiyona gitmiştim ve bebeğim iyi dedi doktor ama kafasi hafif küçük ondanda birşey olmaz dedi kafama taktim onu şimdi sizde nasil ??
bende dün girdim benim bebeğimin kafası 1 hafta büyük şekerden olabilirmiş yarın şeker yüklemesi yapılacak normal dediyse normaldir canım ya üzme kendini

Kızlar bebek yatağına karar verdiniz mi? Ben ilk 6 ay için sepet gibi olanlardan istiyordum ama yanları açılmadığı için bebeğe bakmak için sürekli yataktan kalkmak gerekiyor alma diyenler çok fazla. Süsü püsü görsel olarak çok hoşuma gidiyor. Sizlere sorayım dedim sizin fikriniz nedir?
Hareketli ise bebek 6 ay bile kullanılmıyor dediler, ikea dan baktım hensvik adı onu alıyorum

BEBEK NEREDE YATMALI ??

Ocak Annelerinde buldum , benim içinde kesinlikle böyle,siz ne düşünüyorsunuz ??

''Her insanın kendi düşüncesine saygı duyuyorum. size birçok araştırma linki verebilirimki "çocuğunuzu yanınızda sakın yatırmayın" diye. ama bunların çok anlamı yok. çünkü farklı ekoller ve inanışlar var ve herkez kendine yakın olan araştırmayı okuyor ve pişman olmuyor.

Bizim oğlumuz doğduğu günden itibaren kendi yatağında yattı ve çok hasta olmadığı sürecede yanıma hiç yatırmadım. Bu kararı henüz hamile kalmadan önce vermiştim çünkü İngiltere'de 2 sene Au-pair lik yaptım ve birçok çocuk bakımı gözlemledim. çocukların kendi odalarındaki huzura şahit oldum ve hamileyken kim ne derse desin kimse fikrimi değiştiremedi. zamanla gördüm ki çok doğru bir karar vermişim.

bu durum anne için başlangıçta biraz zahmetli oluyor ve sık sık bebek odasına gel git yapıyor ama;

1. ilk 2 sene odası ve yatağını son derece sade ve tehlikesiz hale getirdik.

2. odasına bebek yatağı harici bir emzirme koltuğu koyduk. Oğlum çok uzun saatler emen bir bebekti ve ben hep o emerken uyuya kalırdım. kendim bunu saniyelik iç geçmeleri olarak algılasam da bir gün saate baktığımda bir saate yakın uyuduğumu farkettim. dolayısıyla bu koltuk benim emzirirken uyumam durumumda hem benim rahat etmemi sağlıyor hem de çocuğun üzerine abanmayıp onu boğma riskini azaltıyordu. (en riskli durumlardan biride yatarak emzirirken uyuya kalan annenin memesinin bebeğin ağaz ve burnunu kapatıp nefessiz bırakması)

3. bir bebek telsizi edindik ve odasını sürekli dinledik. (en ufacık bir hareketini bile duyuyorsunuz)

bu bize neler mi kazandırdı;

1. evet oğlumun odasında ilk 2 ay çok uzun saatler geçirmemle beraber oğlumla sadece baş başa o odada olmak onu çok rahatlatıyordu. kolikli bir bebekti ve yabancılara karşı aşırı tepkiliydi saatlerce ağlardı. ama nezaman onun odasına girsek ve baş başa kalsak inanılmaz huzurlu ve keyifli bir bebek olurdu. en büyük kolik ağlamalarımızı ve krizlerimizi Can'ın odasında o koltukta rahatlıyarak geçirdik. ilk 6 ay bebeğinizin sizin sıcaklığınızı duymaya elbetteki ihtiyacı var. uyku (dinlenme ve büyüme zamanı) harici bol bol kucakta gezdi bol sarıldık bol bol koklaştık.

2. Oğlumuz enterasan bir şekilde en ufacık seslere uyanan bir bebekti. oda da bizler olmadığımız sürece kesintisiz 2-4 saat uyurdu ama bizim etrafta (nekadar sessizde olsak) bulunduğumuzda her 20dk.da bir uyanırdı. Kendimi çok yorgun hissettiğimde 1-2 kez yanıma aldım ve aradaki farkı gördüm. hem oğlum süt kokusunu aldıkça gece boyu normalde 3 kez uyanıyorsa 6-7 kez emmeye kalktı, hem de ben onu ezicem endişesiyle rahat bir uyku çekemedim ve her yanım tutuldu. gecenin sonunda her ikimizde çok yorgun kalktık. Aynı odada ayrı yataklarda yattığımızda da ben onun her harekitne uyandım.

3. oğlumu hiç bir zaman sallamam ve ya uyutmak için extra çaba sarfetmem gerekmedi. kendi kendine uyumayı doğduğu günden itibaren yatağına yatıp başardı. (dönemsel gel gitler oldu tabiiki)
ve odasına nasıl alıştırıcam diye bir çaba sarfetmem ve ona istenmiyor hissi uyandırıp bir stres yaşatmam gerekmedi.

4. bir çocuğun uzun süre anne babasının yatağında yatmasını şahsen hem o çiftin ailevi mutluluğu ve piskolojisi açısından hemde çocuğun piskolojik gelişimi açısından çok doğru bulmuyorum. tatillerde çocukla aynı odada yatmak bile piskolojik açıdan eşime yaklaşmamı engelliyor ve beni huzursuz yapıyor.

Sonuç olarak: küçüklüğünden beridir kendisini odasında çok huzurlu hisseden bir çocuğa sahip oldum. şu anda saatlerce odasında kendi kendine oyuncaklarıyla oynıya biliyor. 2 yaşından sonra daha büyük bir odaya geçirdik ve hiç bir zorluk yaşamadık. her gelen misafirimizin çocuğunu büyük bir gururla odasına götürür, yatağını gösterir "bak ne rahat yatağım gel üstünde zıpla" demeyi de ihmal etmez:))

Kendine güvenli bir çocuk yetiştirmek en büyük idealim ve kendi odası ve yatağı bunun ilk adımıydı benim için.

1.dez avantajı ise bazen eşimle, oğlumuzu aramıza yatırıp öpüp koklamak istedik ve ya ateşliyken yanıma yatırmak istedim ama o " hayırr ben bu yatağı sevmiyorum kendi yatağıma" diye ağladı. (uyku saati haricinde aramızda bol bol yatırıp okşandı ve büyük keyif aldı)

2. tatile gittiğimizde genelde uyku sorunu yaşadık. (şu anda da yastığını tatile yanında götürmek istiyor ve "annecim ben böyle daha rahat uyurum" diyor:))

yine bir bebebeğim olsa hiç endişe etmem ve yine aynı şeyleri yapardım. Türkiye de insanlar bunu sevgisizlik diye nitelendire biliyor ama ben uykusunu almış bir anne ve çocuk kadar daha iyi vakit geçiren ve sevgisini birbirine net göstre bilen bir ailede çocuğun mutsuz olacağına inanmıyorum. Bana inanılmaz düşkün hergün "seni çok seviyorum annecim" diyen bir okadar da bana güvenip paçama yapışmayan bir çocuğa sahip olduğum için çok mutluyum:)) ''
Bende kızımı 4 aylıkken kendi odasına geçirdim. İlk zamanlar biraz zor oldu benim için, çünkü gece sürekli uynıyordu ve yatak odamla onun odasının arası vardı biraz:) ama sonra alıştı. Şimdi yatağında çok rahat. 4 yaşına girdi. Bnce odalarına alıştırmak lazım. Ama yeni bebiş bi süre bizim odada yatacak. Ablayla aynı odada yatmak henüz sakıncalı:)

Bende kızımı 4 aylıkken kendi odasına geçirdim. İlk zamanlar biraz zor oldu benim için, çünkü gece sürekli uynıyordu ve yatak odamla onun odasının arası vardı biraz:) ama sonra alıştı. Şimdi yatağında çok rahat. 4 yaşına girdi. Bnce odalarına alıştırmak lazım. Ama yeni bebiş bi süre bizim odada yatacak. Ablayla aynı odada yatmak henüz sakıncalı:)
Bende ayni bu dusuncedeyim her ne kdr bebektir desekde onun da br ozel hayati var ve ona ozel bi alan olmasi lazim bende yanimda yatirma taraftari degilim

Yanı çıkanlar daha kullanışlı sanki, onu da araştır istersen canm görünüşü cok gğzel bunun da

aynı markanın mı?
bir ara araştırmıştım bunda karar kılmıştım..Yeni modellere bakmamıştım sonra..Aslında sade beyaz olsa fena olmaz

Merhaba arkadaşlar ben süt içmeyi pek sevmiyorum onun yerine çilek veya kakao aro mali süt icebilirmiyim bilgisi olan varmio_O
Bence hazir olanlarindan alma. İcinde dunya kadar katki maddesi var. Onun yerine evde sade sutun icine kakao koy istersen biraz seker ilave edip cezvede biraz isit. Mis gibi bir kakaolu sutun olur:) ya da muz dogr sute blendirdan gecir. En dogali ve en guzeli evde yapmak ;)

yaa tesadüf mü acaba benim de seker yüklemesinden sonra hareketleri azaldı ? ctesi yaptırdım bgn yeni yeni eskisi gibi tekmeler hissediyorum 4-5 gundur cok hafifti hareketleri sanki

Valla ben çok eminim şeker yüklemesinden sonra oldu,normalde maşallah o kadar hareketli ki 2 saatte en az 50 kere vururdu.. Ama dün,bugün az az ve çok seyrek... Ben salı günü yaptırdım .. Bakalım bikaç güne nasıl olucak.. Sende durumunu yaz ama muhakkak ..

selam kızlar
hayırlısı ile kızımın gardrobunun sparişini verdik
bu resimdeki gibi olacak
ölçüler alındı bugün
çok heyecanlıyım ilk kez bişey aldım
yada sipariş verdim :)

Amaaa çok güzeeelll,güle güle kullansın prensesin inşalllaaaahhhh

ben de sana katılıyorum ama her bebek de bir olmuyor onu biliyorum. mesela kuzenim çocuk dru olmasına rağmen bebeği sürekli uyanan ağlayan bi bebek olduğu için kendi odasına yatıramadı. ya da komşumuzun çocugunda çok gaz vardı çok ağlıyordu bebeğin kendi dru buna salıncak kurun onda sırayla sallayın 6 aya kdr ılaç veremem dedi. şimdi bu tarz şeyler olunca el mecbur. ama rahat bi bebekse kendi kendine uyuyosa sıkıntısı yoksa zaten sallamaya zorlamak yanına almak bence de çok gereksiz. benim isteğim de 6 ayda ayırmak ama inş bunu yapabileceğim bir bebeğimiz olur. çok küçükken başka odada aklım kalır onda. yeni doğanı da ayıramam sanırım.

Evet çok doğru her bebek bir olmuyor ama yaşayıp görmemiz lazım,sonuçta yok uyumaz diyip yaşına kadar yanında yatıran da çok.. Kolaylık olsun diye odasına yatırmayanda..
İnşallah bizim bebeklerimiz uysal sakiin gazsız olur , zorlanmayızz
Ben doğduğu andan itibaren kendi odasında yatırıcam,eğer çok problemli olursa küçük bi beşikle odamda hallederim durumu

Gunaydin kizlarr
Bisey sorcm 2.5 saat araba kullanmanin bi zarri olmaz dgl mi?
Canım 4 aylıkken 1,5 saat araç kullandım belim ve bacaklarım çok ağrıdı. Çünkü pozisyonunu değiştiremiyorsun yolculuk yapmak gibi değil yani. Şimdi göbüşlerde büyüdü, eğer zorunlu değilsen kullanma derim.

@Aliyess canim dr sorun gormediyse takilmamaya calis anne yuregi evham yapmmak elde degil ama riskli bisey gorse derlerdi emin ol

selam kızlar
hayırlısı ile kızımın gardrobunun sparişini verdik
bu resimdeki gibi olacak
ölçüler alındı bugün
çok heyecanlıyım ilk kez bişey aldım
yada sipariş verdim :)
Yaa muhteşemm güzeellll bayıldımm içim giittii bizimki erkek gerçi ama nekadara aldnz sorması ayıp beşiğide beyaz alacaksnz dmii

Back
X