2015 Şubat Anneleri

Slm arkadslar umarim keyifler yerindedir..ben Yurt disinda yasiyorum ve bu seker yuklemesi burda yapilmiyor..sanirim sekeri cok yuksek olanlara uyguluyorlar..ilk hamileleigmde de yapmamislardi..Tr de nasil?butun hamilelere yapikiyormu?

Şekeri yüksek olan olmayan die ayrım yok canım en düşük dozu 50 gr. lık oluyor en az bunu her gebeye yapıyorlar.

iyi akşamlar kızlar :)
Bugün aylık rutin dr. randevum vardı kızlar. Ayrıntılının sonucunu gösterdik hemde kan tahlillerime baktı.
Midemin yandığını söyledim şükür ilaç yazdı tablet sanırım çünkü 2 tane birden çiğnersen hemen keser dedi yanmayı.
Ayy oğluşumu gördüm çok özlemişim benim tosuncuğumu :KK68:
Usg cihazını karnıma ilk koydu ekrana gelen görüntü oğluşumun ayakları dikmiş poposunu gördük :KK53: pipisini fln.
Dr. bacak kemiğini ölçtü dedi bu bebişin dayısı uzun mu eşim evet eşimin kardeşide babası amcalarıda uzun dedi :KK45: Dr. hanım belli bu bebek uzun olcak sanırım dedi kemikleri baya uzun dedi. Sonra göbişine geldi baktı anam bunun göbişide büyük dedi :KK48: Kafası midemin orada ayakları dikmiş poposunu kaldırmış ayakları başının yanında o kadar dikmişti bacaklarını elleride sağa sola uzatmış yatıyordu kımıl kımıl :KK68: oyy ölsün annesi ona yaaaaa

Kızlar hepiniz maşaAllah çekin emi :nazar::nazar::nazar: bebeğimin boyu 33 cm kilosu 850 gr.
Ben 67 kilo ile hamile kalmıştım 71 olmuşum toplamda 4 kilo almışım 2 kilosu zaten bebek suyu plesanta flndır diye yorumluyorum ben kendime moral olsun die :KK53:
ilk 5 ayda 2 kilo aldım son 1 ayda ise 2 kilo almışım.
benim dr.um benim çok kilo almamdan ziyade bebeğimin bu kadar tombiş gidiyor olmasından ötürü bende tansiyon ve şeker çıkmasından korktuğunu belirtti. Beyaz ekmek makarna pilav poğaça simit vs. çok yeme tuz kullanma dedi.
Dr.um bana şeker yüklemesi yaptırcam dedi kesinlikle bebek iri bebek olabilir dedi. İlk 50 grlık yaptır dedi değerin 140 ve üzerinde ise dedi 100 grlık yaptıracaksın dedi. Tansiyonlarınz nasıl sizin kızlar benim hastanede 11-8 çıktı dr.un tuzlu yeme dedi ben zaten tuzlu yemiyorum hiç tuzszda yenmez ki. Böyle benle ilgili şeker tansiyon kaygıları beni biraz tedirgin etti ama şükür şimdilik bebişim tosuncuk gibi sağlıklı. :KK46: Böle poposu havalarda içimde tekmeleyip duruyor beni:nazar::nazar::nazar:
Masallah pasana cnm benim seninde kilo alimin falan gayet iyi bisey cikicaginida sanmiyorum allahbesirgesin

Evet ister istemez kıyas yapiyoz sagliklari olsun da kg gobek olsun varsin benm o zaman gibus cikmadgindan hevesm kalmisti smdi hosuma gidiyor ne yalan soyleyeyim tek kotu yani kg olayi zaten dukanla zar zor zayflamistim hamile kalmadan biraz rehavetle geri aldim onlari vermeye soyunurken tekrar gebe kaldim bu sefer kg da alıyom diyette verdigim 20 kiloya geri ulasmaya 7 kg kaldi ona gicik oluyom omrum diyetle sporla geccek bu gidisle saglik olsun napalm

Seninki biterken olmus 24.hfta benm de tam basi yine de hazrlikli olaym bari hic de sevmiyom o serbeti kusturuyo beni limonumu da gotureym bari:KK43:

Limonu neden götürüyorsun?

Masallah pasana cnm benim seninde kilo alimin falan gayet iyi bisey cikicaginida sanmiyorum allahbesirgesin

inşAllah canım birşey çıkmaz. Gebeliğimin başında 12. haftada ensesi 2.5 mm çıktı down sendorumlu fln korkusu çektim sonra 2liler 3lüler iyi çıktı kalbinde bişi olabilir dediler ayrıntılıya kadar tedirgin oldum. Bol dua ettim Allaha bebeğim sağlıklı bişisi yok dedim hep olumlu düşündüm şükür ayrıntılıda iyi çıktı şimdide bu şeker tansiyon muhabbeti çıktı bebeğim sağlıklı olsun sağlıkla kokusunu içime çekeyim çok istiyorum.

Slm arkadslar umarim keyifler yerindedir..ben Yurt disinda yasiyorum ve bu seker yuklemesi burda yapilmiyor..sanirim sekeri cok yuksek olanlara uyguluyorlar..ilk hamileleigmde de yapmamislardi..Tr de nasil?butun hamilelere yapikiyormu?

Yurt dışında hangi ülkedesin? Avrupa'da genelde yapıyolar.

Londradayim canim ama sordum doktoruma gerek yok yapmiyoruz dedi...etrafimda bir suru hamile arkadasim oldu hic kimseyede yapmadilar..ilk hamileligmdede yapmamislardi..yapilmiyor..bilmem nedendir

aa dogru burda okuyunca hatirladim limon SIKINCA midemiz kaldiriyodu galiba
sekerli su tadi ama benim midem bu kadar sekeri kaldirmiyor , 45 dk tutamiyorum, simdiye kadar en az 5 kere yaptirdimiki hamileligin toplaminda

içiyorum olçulemyince gidip bi daha içiyorum oyle oyle seker manyagi oluyorum hasta deilsemde hasta edecekler beni

Londradayim canim ama sordum doktoruma gerek yok yapmiyoruz dedi...etrafimda bir suru hamile arkadasim oldu hic kimseyede yapmadilar..ilk hamileligmdede yapmamislardi..yapilmiyor..bilmem nedendir

Londra apayrı bir yer zaten. Farklı şeyler yapmaları beklenir. Hayırlısı olsun canım. Zaten eskiden annelerimiz zamanında da yapılmıyormuş. Allahım bebişleri korusun inşallah.

Beylere dinletelim duyan cikacak mi kalp atislarini.

Eklentiler

• Screenshot_2014-10-18-01-40-39.webp
    Screenshot_2014-10-18-01-40-39.webp
    83,8 KB · Görüntüleme: 82
Londra apayrı bir yer zaten. Farklı şeyler yapmaları beklenir. Hayırlısı olsun canım. Zaten eskiden annelerimiz zamanında da yapılmıyormuş. Allahım bebişleri korusun inşallah.
Aynen canim cok haklisin..yani saglik konusunda bile cok geleneksel takiliyorlar:):):)insaAllah gerek yoktur..

Gunaydinlar bol tepikli hafta sonlari:) ben dun tam yaticakken kipircanim basladi vurnalara esimde elini koydu oda hissetti babasinada vuruyo sipam:KK49:

Back
X