2015 Şubat Anneleri

Vallahi canım hamilelik hormonu mu desem ne desem bence sen abartıyorsun, adam ilgili ayol. sadece biraz sosyal değil, evcimen yapısı var anladığım kadarıyla onu da söyle aşarsın, doktorum yürüyüş önerdi, bebeğimiz için yürümem lazım, bana eşlik eder misin diyeceksin oldu bitti :)
Bu hormonlar beni benden aldı zaten. Bide hala progestan kullanıyorum o çok kötüyapıyo beni

ya canım ben güya doğumada k.valide gelsin die düşünüyordum annemle birlikte iki tecrübeli ama vazgeçtim görümcemleri göndersinler daha iyi ben doğurmuşken birde k.valideyi çocukla kaldıramam sanırım. Ve anladım ki bende biraz temizlik titizlik takıntısı var çocuğa pek oturarak yeme öğretilmemiş elinde geze geze yiyor ve her yere sürüyor benimde içim gidiyor koltuklar vizyon halılar krem vizyon açık tonlar leke kalıyor ben hamile halimle temizleyemem ki yav daha 6 aylık halılar 3 güne kadar temizdi 1-2 yerde eşimin çay lekeleri vardı damlatmış şimdi battı. Öle piskende benm içim rahat etmiyor temizlemeden off cidden büyük konuşmuyorum ama böyle olmaz inş benim çocuğum :KK43:
Büyükler şımartıyorlar canım, nasıl öğretirsen öyle olur. Bende hiç sevmem evde gezerek yiyen çocuğu. Bizde yok hiç öyle. Yemek vakti mutfakta yenir kalkılır bi daha ki öğüne kadar da hiç bişi verilmez. Çocukların öğünleri daha sık zaten. Sende ki o hastalık bendede var. Kayınvalidem götümcemin çocuğunu ayırmaz yanından. Onunla gelince bende fır dönüyorum evde. Duvarda şeker lekesi herde bisküviler tv de el izleri eşyaların yeri değişmeler falan. Onlar gelmeden bi temizlik gidince bi temizlik yapıyorum. Kalcam diye ısrar etmezse hiç ses etme kayınvalidene. Boşver gitsin. Tek olsa hadi neyse. Sana zahmet böyle.

Slm guzel anneler herkes iyidir umarim bende kizimi hep o sekilde alistirdim mutfakda yemegini yer kalkar meyve falam yemesi icin veririm eline ama zaten 5 yasina girdi dokmeden surmeden guzelce yer sirf bu konu yuzunden dogumdan sonra kimsenin kalmasini istemedim yanimda kv yasli zaten annem desen torununa cok duskun ama ben zatrn titizim kizim odasinda calisma masasinda yapar boyalarini cizimlerini annem geldiginde hepsini goturur odaya halinin ustunde oynarlar boyarlar hem coxugun akiskanliklarini bozuyo hem benim halilarda beyaz onlarin pesini toplamak zorunda kaliyorum sinirleniyorum sonra bi keresinde saklambac oynuyolar guya girmisler yatak odasina yatagi falan hep dagitmislar en sevmedigim sey cinlerim tepeme geldi:) tmm ilgileniyo oynuyo ama bende takintiliyim yani

Nasilsa baskasinin evi diye rahatlik geliyor insanlara saliyorlar cocugu. Kendi temizleyecek olsa vermezler eline meyve falan. Yani ben koc insan olmusum yemegimi mutfakta yiyorum odaya birsey getirsem de altina tabak ortu vs koyuyorum tum eve dokmuyorum di mi. Nasil tuvaleti konusmayi vs ogretiyorsak yemek nasil yeniri de ogretmemiz lazim cocuklara. Yani cocuk olunca illa kirlenir koltuk hali. Hele acik renkse ama bunu bir siniri olmali. 2 yasinda oglum masada yer yemegini meyvesini mutfagi kirletir arkasindan supurur silerim ama yataginin tepesinde yemeye calismiyor hic. Bir kere goz yumsan tamam cocuklar icin. Ben oyle temizlik takintili degilim ama her seyin belli yasta ogretilecegini dusunuyorum. Simdi ogrenmezse ilerde hic ogrenmez.

Ne konuşmuşsunuz uleynnnnnnnn bu yoğunlukta okuyamıycam size 2 sorum var ???????
1) bebişlerin kıyafetleri yıkandımı yıkayan oldu mu ???
2) hangi bebe deterjanıyla yıkandı yıkayanlar lütfen yazsın
ben kızımda tam hatırlamıyorum ama dalin di sanırım onu kullanmıştım deneyimli anneler yazsın hangisi iyi leke çıkarıyor taşınmadan yıkayıp ütülerini yapıyım diyorum sonra o yoğunlukta uğraşamam

Ne konuşmuşsunuz uleynnnnnnnn bu yoğunlukta okuyamıycam size 2 sorum var ???????
ben kızımda tam hatırlamıyorum ama dalin di sanırım onu kullanmıştım deneyimli anneler yazsın hangisi iyi leke çıkarıyor taşınmadan yıkayıp ütülerini yapıyım diyorum sonra o yoğunlukta uğraşamam
Cnm ben daha yikamadim 7. Aydan s9nra yikar utulerim diye dusumuyorum besigi falan geldi ama butun herseyi acilmamis sekilde besiginde duruyo:) ben ilk kizimda hacisakirin granüllü toz sabununu kullanmistim cok memnun kaldigim icin yine ondan alicam beyaz hacisakirin toz hali gayetde guzel

Ben dalin sivi deterjan kullaniyordum kizimda
Dalan roxy mi ne sabun tozu gibi bi bebe deterjani vardi o da iyiydi de bizim alerji var deyu toz deterhan kullnamadik hic canim memnundum dalinden

daha yıkamak için erken değilmi canım 8. ayda falan yıkar ütüler yerlestiririm diye düşünüyorum ben dalan roxy toz sabunu cok övüyorlar %100 bitkisel yaglardan uretilmiş toz sabun diyor.. onla yıkıcam heralde

Daha bir parca bile birsey almadim bebege. Dalin miydi dalan miydi onun sabun tozuyla yikamistim oglumda. Ama kalinti kaldiginu fark edince bingonun hassas ciltler icin kokusuz sivi deterjnina gectim. Sonra da normal deterjana. Bebeginkileri de bingoyla yikarim sanirim. Daha erken degil mi kiyafet yikamak icin. Tozlanir kokar illa birsey olur

Bu arada ben bingo softun bebek icin olan yumusaticisiyla beraber kullaniyodum hacisakiri sertlesiyo belli bi sure sonra ama huc bi yan etkisini gormedim cocugumun cildinde cokda guzel kokuyodu mis misss:KK68:

Dalin in sabun tozunu aldım canım bebekler için olanını, onunla yıkayacağım ama bi ay sonra yıkarım dolabı o zaman yerleşecek kısmetse . En güzeli sabun tozu bence Amway fln da kullanırım evde ama içime sinmiyor bebek olunca kimyasal herhangi bir madde

Selamlar arkadaşlar herkese keyifli pazarlar dilerim. Biz pazar gezimizi bitirdik ailecek kahvaltiya gittik bisikletlerle. Çok ozlemisim çokta rahat sirdum acikcasi. Sadece hava biraz soguktu bogazim agriyor simdi. Oksurdukcede alttan gidiyor ped olmasa halim duman. Bu arada kizim dogduktan sonra bisikletime koltuk taktiracagim kizlar çok görüyorum güvenli gibi.

ben de dalan roxy sabun tozu kullandım. ama çok iyi durulanması gerek.kalıntı kalabiliyo.sıvı daha iyi olabilir.demir ilacının lekesi çıkmıyoda.diğer şeyler çıkıyodu..

nihayet ben de dün iki parça bi şey aldım kızıma.bizim kızın lakabı çilek kız annemler tarafında.o yüzden çilekli yenidoğan setleri hoşuma gidiyordu.butik bebede vardı ama şimdi benim kızla oğlanında sonbahar alışverişleri olunca ipin ucunu kaçırmim diye ertelemiştim.dün taaa karşı kaldırımdan gördüm vitrinde.oyuncak bebeğe giydirmişler.bayıldım.koçişi tuttuğum gibi karşıya geçirdim.orda diye.hemen aldım.tüm gün çocuklara uyduramadığım aklımdaki eşyalarıda orda buldum.boşa gezmişim.ilk oraya girsem herşeyi halletcekmişim.
anneme gösterdim netten.daha erken dedi.ben de biliyorum ama zamanı gelincede insan aradığını bulamıyor.keşke alsaydım diye pişman oluyo.bulmuşken aklın kaldıysa almak lazım

yuruyus yuruyus de
sabah markete ekmek almaya gittim baacaklarim gitmiyor derman yok bende
iki adim atip dinleniyordum oyle oyle gidip geldim
çok istiyorum yuruyusu ama elimde deilki

ben de hiç sevmiyorum hamileyken yürüyüşü.magnezyumunu alıyor musun düzenli.onu yazdırınca biraz düzeldim.çocuğu okula götürüp getirirken ağlamaklı oluyodum nerdeyse yorgunluktan.bacaklarımda ki halsizlikten.

ayrıntılıda bana gebelik şekeri olabilir denildi kendi doktoruma gidene kadar ne çektim bir ben birde eşim bilir. testten sonra beni her gören keşke yaptırmasaydın canan k. böyle diyyor ayyyy çok kötü bilmem ne deyip durdu bunu diyenler arasında çok aktif biyologda var sadece tv seyreden ev hanımı da bende ben o kadına güvenmiyorum doktoruma güveniyorum dedim tersleyere ayrıca şeker var mı stresiyle daha fazla yaşayamazdım... zaten ona güvenipte yaptırmayan ve bebeğinde problem çıkanların günahı vebali bence o kadına

ne diyomuş ki karatay.ben tv seyretmiyorum.bilmiyorum o yüzden.burda bi iki okudum ama tam anlayamadım.bebeğe mi zararlıymış.uzun vadedemi zararlıymış.çünkü bende 6 ve 3 sene evvel yaptırdım.ben de de çocuklarda da bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar şükür.

Back
X