2015 Şubat Anneleri

çok güzel benim memleketimdir bu yaz oradaydım anneler köydeydi die gitmiştim cidden gidilip görülmesi lazım yemyeşil bol oksijen temiz hava temiz su :) mis gibi organik sebze meyve var herşey lezzetli organik doğal :kk77: gezilcek güzel yerlerde var :D
evet amcam Arhavi de görev yapmıştı . gümrükçü onlar bütün sınırlarda görev yapmıştır ama en çok kuşadasını ve orayı beğenmişler. inşallah kızımla gideriz yeniden Karadeniz turuna.

Bence o sadece tulum ama ben de merak ediyorum uyku tulumunu. Bir de herkes çıtçıtlı body diyor o nasıl şey ki?
bu değil mi uyku tulumu? gerçi kolları açık nasıl olacak kolu üşür.
çıtçıtlı badi bildiğin badi işte.
uzun kollu, kısa kollu,askılı var. hem uzun kollu ve bacaklı olursa tulum oluyor zaten.

uzun kollu, kısa kollu,askılı var. hem uzun kollu ve bacaklı olursa tulum oluyor zaten.

Çıtçıtları aşağıdaymış yazdıktan sonra google dan arattım :cool: Kendimi bu konuda amma cahil hissettim bir an :KK22:Senin gösterdiğin tulumdan bende var benimmiş annem saklamış ;) ama sanki kolları da içeride olucak gibi düşünmüştüm. Bir de kapson olabilir mesela.

senin gösterdiğin uyku tulumu evet
üşümesinden ziyade kolları bacakları çok oynayan üzerini çok açan bebekler için genelde
diğer kollu ve kapşonlu olanlar astronot olarak geçiyor

Ceneniz düşmüş yine okuyayım derken artıyor sayfalar arada bi lahana muhabbeti okudum az daha gidip daha olmamis tursumu acacaktim iyi mi:KK45:
telsiz uyju tulumu uyku seti vb ooo alisversler keyifler en bayildigim is. Ilkinde cok arastrmistim gezmistim icime sine sine bidolu sey almistim cogu fazla geldi ama iyi oldu.ikinci kizana yatirim simdi de cok alisverslik isim yok ozeniyom siz yazdikca :p
park yatakti bizim uyku seti almadim iki takim nevresim aldim icine. Bebelere ozel bir markadan agirligi olmayan yun yorgan almistim ilk aylarda kullnmadim tabi sonra da yaz geldi kullnmya baaladgmda yasini bulmustum. Ilk etapta kundak battaniyeler var ya koza gibi bebegi icine koydugun onla yatriyordum evlerin isiyi ayarliyon zaten usutnesnler diye cok ortmeye gerek kalmiyo. Yazin penye battaniyelerle is gorduk gecti gtti oyle ilk yasta uyku tulumu.kullnmadik hic zaten her cocuk sevmiyor onu da alirken elyaf polar olmyanina bakmak lazim terliyor sirtinda soguyor riskli is kas yaparken goz cikarabliyon. Idil bebede yuzde yuz pamuklu uyku tulumlari vardi hem korunakli hem saglikli alincaksa illa pamuklu tercih ermekte yarar var. Alerjik bebe cikarsa bahtiniza herset dokunuyo zaten ortuden yataga ince eliyon

Telsizi yengem vermsti wewell markaydi ama kullnmadim ben hep yanimdaydi zaten her sesine kosturuyodum ayri odada yatana gerekir tabi de bizde gerek olmadi ona pek

Of simdi de mers virusu cayirtisi kopuyor iyi mi haber izledikce geriliom ya esim gelecek ay yurtdsna cikicak is icin ebola yuzunden zaten tirsiyordum smdi hacdan gelen virus diyo o daha da rskli sanki iyi mi herkesn esi dostu var illa gelen rabbim cunlemzi esirgesn:(

Hakkaten ne yazmissiniz ama eglnceli konu alisveris. Bebegi cok sicaga alistirmayangillerdenim ben oyle kat kat giydirmem ortmem. Uyku tulumu fln kullanmadim evi 23 dereceye ayarlayip bir battaniyr tamam. ama alacagim cok sey var konyada da birsey bulunmuyor internete de guvenmiyorum.
Telsiz de almadim az da olsa radrasyon oluyormus diye zaten ilk yil yanimdaydi cocuk odasi d yatak otasinin dibinde sagindn soluna donse duyuyorum anne olmadan uykum agirdi ama simdi hik dese duyuyorum

Ben ikinciyi hic dusunmeden ogluma cocuk odasi aldim. Bebegi park ytaga yatircam basta tamam da sonra ne yapcam. Gorumcem oturma odasini cocuk odasi yapmis cok mantikli ayri ayri oda ama benimkiler kucuk oturma odasi uzak. Ayni odada uyandirirlar birbirlerini. Hatta yan odadan da uyandirirlar. Oglum en ufak sese uyanir ilk olunca sese alismadi gurbettr gelen giden de yok kendi kendime davul mu calsaydim. Ama bebek gece aglasa uyanicak. Ay ben kardes kiskancligi fln arastirayim. Bu konuda fikri olanlar yardim etsin bana iki cocuk cok zor olcak gibi mi

hangi hastaneye gıdiyorsun?

CAnım benim normalde dr.um medipol üni. hastanesinde esenlerde ama şeker yüklemesini ister bizde yaptır dedi ister devlet hastanesinde. Bende istinye devlet hast. yakın bana orada yaptırcam randevu aldım 30una bu ayın. Tam 26+ 1 haftalık oluyorum 30 unda. 50 gr yükske çıkarsa 100 lük yaptırcam bide puffsss :KK51: korkuyorum şekerim fln çıkarsa die. Normalde annemin teyzesinin şekeri var parmaktn şeker bakar o cihazı vardı bende arada baktırırdım bnm tatlı yemiş halim tok karnıma 85 fln çıkardı o kızardı birde tatlı yemiosun die git ye bol bol derdi biz yiyemiyoruz. Ve 3 kerede açlık şekerim düşmüştü gözlerim kararıp düşmüştüm 2 kere üni. de 1 kerede üni bitip eve geldiğimde. Ama dr. bni korkuttu bebek tombiş die şekerin çıkabilir dedi büyük ihtimalle. Hamilelikten önce hiç tatlı sevmzdim ben ama 5. ayla birlikte çok tatlıya düştüm canım tatlı şeyler çekmeye aşermeye başladım resmen tatlıya. Ama geçen cumadan beri yemiyorum canım çok istiyor ama yemiyorum ben dr. korkuttu beni die. Yemek bile yiyesim gelmiyor.

Ben ikinciyi hic dusunmeden ogluma cocuk odasi aldim. Bebegi park ytaga yatircam basta tamam da sonra ne yapcam. Gorumcem oturma odasini cocuk odasi yapmis cok mantikli ayri ayri oda ama benimkiler kucuk oturma odasi uzak. Ayni odada uyandirirlar birbirlerini. Hatta yan odadan da uyandirirlar. Oglum en ufak sese uyanir ilk olunca sese alismadi gurbettr gelen giden de yok kendi kendime davul mu calsaydim. Ama bebek gece aglasa uyanicak. Ay ben kardes kiskancligi fln arastirayim. Bu konuda fikri olanlar yardim etsin bana iki cocuk cok zor olcak gibi mi

Bu sorularin cevabı bana da lazım kiza oda yapmistik gecen yaz yatramioyrdum yavastan test surusundeyiz simdilik iyi gidiyor ins sorun cikarmazsa.bizim odayla yanyana zaten.bebise ilk etapta ytk odasında park yatagi kurucam biraz buyuyunce ablasinin yanina gecrcem aalinda kizimin yatagi yavrulu yaptrdim simdi deli yatiyor diye altta yatiyor ustte yatcak kivama gelince onu üste buyuyen minnak kuzumu da yavru yataga yatririm ama bu kac yilimi alir bilmiyom :)

Ayrıca kızlar ben çok kötüyüm k.valide geldi birde çocukla geldi tüm düzenim alt üst oldu evi her gün süpürüyorum işte daha bu msjı yazarken her yeri batırmış tekrardan, Cips almış k.valide çocuğa. Kocamda bi yemek istedi mutfakta onu yapıyor annesi yanında duruyordu çocukta. elinde almış cipsi mutfağa sermiş ben gittim gördüm ben gidince k.valide aman bu ne dio. çocuğa insan dikkat etmez mi ya her gün ev süpürüp siliyorum her gün karnım taş kesiliyor yerden ekmek içi vs dökülenleri toplamaktn makine açmaktn hamile kadının yanına çocukla gelio gelmese nolcaktı 3 ay sonra doğum olacak o vakte gelirdin gelmiş bnm gebe halimle bana eziyet oluyorlar yaa sinirlerim tepemde çocuğu dövmemek için laf söylememk için kndimi zor tutuyorum. Ağlıyor die her istediğini yapmışlar azcık ben kızınca ağlıo gelio bana vuruyor karnıma vurmaya çalışıyor. Cidden sinirlerim alt üst oldu kızlar ya çok gerginim :KK61::KK61:üstüne bide boğazım şişti sanırım yutamıyorum ağrıo boğazım gözlerim burnum boğazım yanıyor bide üstüne hasta olcam bunları hasta hamile çekmek tam işkence bana bi lafta diyemiyosun el bebek gül bebek şımarık büyütmüşler çocuğu. Dişlerimi sıkıyorum sinirimden dişlerim ağrıo başım ağrıo artık geceleri.

Çok doldum kızlar yaa bu k.valide çocukla 1 haftada yetti canıma ilgisiz umursamıyor ses etmiyorlar hiç birşeyine. Dün gece cat cat paraları almış tabağa ses çıkartarak oynuyordu artık dayanamadım eşime işaret ettim al elinden die başım beynim şişti ya. Bir şeyi tutturdu mu çocuk saatlerce onu yapıyor onu istiyor.Eşim müdahale edince k.valide seninki doğunca napcan dio dayanamıosun buna. İçimden bir sürü saydım :KK62::KK62:ilk kez evime geliyor die ses etmiyorum kötü kadın dişlerimi dilimi çıkarcam bu gidişle artık kocasına söylenen kadın olmakta istemiyorum kocada bişi anlamıyor ben ima etmesem. Benim annem bi çocukla gelse k.valide gibi davranmaz çocuğun peşine gezer kızar dağıttırmaz döktürmez ortalığı. :KK62: gırgırım vardı tutmuş onuda camdan aşağı atmış velet her gün süpürge açıyorum onun yüzünden o olsa gırgır yapardım dün gün boyu aradım bir de gırgırı :KK62: bu gün dio k.valide ayy dün gördüm çocuk camdan atmış ama söylemeyi unuttum.

Bana akıl verin napım ne diyim ben yaa:KK43:

kızlar bana bi çare ben sürekli AÇIMM :( vala o kadar yiyiyorum yarım saat 1 saat sonra gene acıkıyorum napcam ben bişi deyin hele aç kalmaktan sıkıldım :((

Ayrıca kızlar ben çok kötüyüm k.valide geldi birde çocukla geldi tüm düzenim alt üst oldu evi her gün süpürüyorum işte daha bu msjı yazarken her yeri batırmış tekrardan, Cips almış k.valide çocuğa. Kocamda bi yemek istedi mutfakta onu yapıyor annesi yanında duruyordu çocukta. elinde almış cipsi mutfağa sermiş ben gittim gördüm ben gidince k.valide aman bu ne dio. çocuğa insan dikkat etmez mi ya her gün ev süpürüp siliyorum her gün karnım taş kesiliyor yerden ekmek içi vs dökülenleri toplamaktn makine açmaktn hamile kadının yanına çocukla gelio gelmese nolcaktı 3 ay sonra doğum olacak o vakte gelirdin gelmiş bnm gebe halimle bana eziyet oluyorlar yaa sinirlerim tepemde çocuğu dövmemek için laf söylememk için kndimi zor tutuyorum. Ağlıyor die her istediğini yapmışlar azcık ben kızınca ağlıo gelio bana vuruyor karnıma vurmaya çalışıyor. Cidden sinirlerim alt üst oldu kızlar ya çok gerginim :KK61::KK61:üstüne bide boğazım şişti sanırım yutamıyorum ağrıo boğazım gözlerim burnum boğazım yanıyor bide üstüne hasta olcam bunları hasta hamile çekmek tam işkence bana bi lafta diyemiyosun el bebek gül bebek şımarık büyütmüşler çocuğu. Dişlerimi sıkıyorum sinirimden dişlerim ağrıo başım ağrıo artık geceleri.

Çok doldum kızlar yaa bu k.valide çocukla 1 haftada yetti canıma ilgisiz umursamıyor ses etmiyorlar hiç birşeyine. Dün gece cat cat paraları almış tabağa ses çıkartarak oynuyordu artık dayanamadım eşime işaret ettim al elinden die başım beynim şişti ya. Bir şeyi tutturdu mu çocuk saatlerce onu yapıyor onu istiyor.Eşim müdahale edince k.valide seninki doğunca napcan dio dayanamıosun buna. İçimden bir sürü saydım :KK62::KK62:ilk kez evime geliyor die ses etmiyorum kötü kadın dişlerimi dilimi çıkarcam bu gidişle artık kocasına söylenen kadın olmakta istemiyorum kocada bişi anlamıyor ben ima etmesem. Benim annem bi çocukla gelse k.valide gibi davranmaz çocuğun peşine gezer kızar dağıttırmaz döktürmez ortalığı. :KK62: gırgırım vardı tutmuş onuda camdan aşağı atmış velet her gün süpürge açıyorum onun yüzünden o olsa gırgır yapardım dün gün boyu aradım bir de gırgırı :KK62: bu gün dio k.valide ayy dün gördüm çocuk camdan atmış ama söylemeyi unuttum.

yanlış hatırlamıyorsam ilk defa gelicekti evine ve sen heyecanlıydın geleceği için. bilmiyormuydun çocukla geleceğini niye kabul ettin bu halinle. eşine söyleyebilirdin ben halsizim iş güç yapamam diye uyarmalıydın başka zaman gelmeliydi. benimde eşimin dedesi gelirdi her bayram ve tatillerde ben istemedim hamile kaldığımdan beri gelmiyorlar. çünkü zor oluyor evde misafir ağırlamak yatağı topla kaldır günde 3 öğün yemek filan valla ben akşam yemeği yaparken belim kopuyor birde misafire hiç gelemem şu durumda. birde zaten temizlik yapmıyorum öyle sadece genel temizlik yapıyorum. birde senin çocukla gelmiş ayıp yani hamile insanın evine çocukla gelmesi ama artık yapacak birşey yok evden kovamıyacağına göre görmemezlikten geleceksin. yoksa kendine ve bebeğine yazık edersin. insanın gözü götürmüyor kendi çocuğu olmayınca. ama malesef kayınvaliden her dediğini yapıyorsa çocuğun bu saatten sonra sen değiştiremezsin o yüzden gidene kadar sabır demekten başka yapacak birşey yok. eşine de çok fazla söylememeni tavsiye ederim ne olursa olsun annesi o onun birde sürekli gelen giden biri değil. erkekler bizim kadar takıntılı olmadığı için görmez her şeyi.o yüzden gidene kadar aldırış etmemeni tavsiye ederim

Allah yardımcın olsun öncelikle.. Ben olsam söylerim rahatsızlığımı ve güle güle derim,sen iyi dayanmışsın,gerçi eşim benden önce kızar zaten.. Böyle rahat,gamsız insanlara ne söylesen boş,direk yol göstereceksin..

CAnım benim normalde dr.um medipol üni. hastanesinde esenlerde ama şeker yüklemesini ister bizde yaptır dedi ister devlet hastanesinde. Bende istinye devlet hast. yakın bana orada yaptırcam randevu aldım 30una bu ayın. Tam 26+ 1 haftalık oluyorum 30 unda. 50 gr yükske çıkarsa 100 lük yaptırcam bide puffsss :KK51: korkuyorum şekerim fln çıkarsa die. Normalde annemin teyzesinin şekeri var parmaktn şeker bakar o cihazı vardı bende arada baktırırdım bnm tatlı yemiş halim tok karnıma 85 fln çıkardı o kızardı birde tatlı yemiosun die git ye bol bol derdi biz yiyemiyoruz. Ve 3 kerede açlık şekerim düşmüştü gözlerim kararıp düşmüştüm 2 kere üni. de 1 kerede üni bitip eve geldiğimde. Ama dr. bni korkuttu bebek tombiş die şekerin çıkabilir dedi büyük ihtimalle. Hamilelikten önce hiç tatlı sevmzdim ben ama 5. ayla birlikte çok tatlıya düştüm canım tatlı şeyler çekmeye aşermeye başladım resmen tatlıya. Ama geçen cumadan beri yemiyorum canım çok istiyor ama yemiyorum ben dr. korkuttu beni die. Yemek bile yiyesim gelmiyor.
evet hatırlardım. sendin tarabya tarafında oturan değil mi? bende ilk gittiğimde medipol megaya gitmiştim kanal D nin ordaki doktordan memnun kalmadım gitmedim daha. ama annem orda ameliyat oldu çok memnun kaldı hemde her bölüm var birde doktorları seçip alıyorlarmış . şimdi başka hastaneye gidiyorum doktorumdan memnunum ama bir taraftan da o hastane büyük orda mı doğum yapsam diyorum.

Back
X