2015 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar bu ara boğaz ağrisi yasayan cok oluyor kış annesi olmanin nimetleri sanirim bugün bi
Arkadas söyledi ona da doktoru sölemis
aktardan nane yagi al kaynayan suya 1-2 damla damlat buhari cek az az demis bende bugün denicem umarim faydasi olur geçmis olsun

Okaliptus yağı bulabilirsen onu da aynı şekilde kullanabiliyormusuz.

uyuma konusunda bende sıkıntı çekiyorum, ama ben fazla takmıyorum ya acaba yanlış mı yapıyorum? sırt üstü yatabiliorum bu beni hiç rahtsız etmiyor, ve çok da seviyorum. tabii yinede soluma yatmaya çalışıyorum ama ne zaman uyansam bakıorum ki sırt üstüyüm :) bişey olmaz dimi ya?

Belli bir haftadan sonra zaten Dr un sırt üstü yatmamanı istiycektir. O haftayı tam hatırlamıyorum. Biz yine de sola yatalım diye uğraştığımız için öyle konuşuyoruz. Dr una sorarsan o söyler canım.

doktora sormadım burda sağa yatmanın kordon dolanmasına sebep olabileceği konusu geçmişti ne zaman sağa dönsem aklıma geliyor birde özellkle sağa dönünce tepiklemeye başlıyor ister istemez acaba rahatsız mı oluyor düşüncesine kapılıyorum..bu gece öyle bir uyuşmuşum ki yastıgı yükseltip bir kaç dakika sırt üstü yattım rahtlamak adına ondada karnım gerginleşiyor..napalım anne olmak pekte kolay değilmiş :anneadayı:

Inanma o olaya. Sol ve sağ serbest. Sol bir tık daha iyi dedi Dr um bana.

yok anacım ben kundak diyecem kimin ne anladığı (anlayamadığı) inan hiç umrumda değil : ))))

ama canım sen bu kundağı seviyorsun ister eski usül olsun ister şimdiki gibi karar senin senin kararına tabiki saygı duymaktan başka yapacağımız birşey yok. ben karşı değilim ama yapmam da çünkü kendim sıkıntılı bir insanım bebeği hiç sıkamam anlamında diyorum. dediğim gibi herkesin kendi bebeği herkesin kendi kararı en doğru kararı yine kendi anneleri vermiş olmaz mı. o yüzden bu kadar tepkiye hiç gerek yok burada birşeyler paylaşıp öğreniyoruz. ama sen hiç umurumda değil diyorsan diğer kişilerin ne dediği o zaman bunu burada paylaşmanın da manası kalmıyor bence. biraz daha relax olalım.şurada doğuma ne kaldı gayet güzel samimiyet kurduk kendi aramızda o yüzden hiç umurumda değil demeyelim de benim kararım bu doğrum bu demen daha mantıklı canım.kimsenin doğrusuna yanlışına hayır sen yanlış biliyorsun diyemeyiz.

kalça çıkıklığı doğuştan olan bi durumdur, sonradan olmaz ha yanlış bazı uygulamalar çıkığa değil ama bazı problemlere sebep OLABİLİR. bunun da tek sebebi kundak yapmak değildir, ÖR; Yanlış bezleme, hatalı tutuş, yanlış taşıma, erken bastırma, yürüteç kullanma, dar ve küçük giysiler giydirme vb. sizde araştırabilirsiniz.
Canim siz cocugunuza yaparsiniz. Isvicredeki doktorlar yapmayin diyor. Arastirdiklarim da kundaklamanin zararlarini dogruluyor. Anne karninda cocuklarin pozisyonundan cok ters. Burada uyku tulumlarinin alti genis oluyor. Buradaki doktorlar yurutme arabalarini da tavsiye etmiyorlar. Kuyruk sokumu popoya yaklasiyormus. Belden sonra hemen poponun cikisi bu yuzden. Benim annem de kullanmis. Ama ben kullanmayi dusunmuyorum. Elimden geleni yapayim da bisey olacagi varsa her turlu olur.

Arkadaşım geçtiğimiz şubatta doğum yaptı onun da tahmini doğum tarihi 15 şubatmış ama 28inde doğum yapmış sezeryanla almışlar. 1 gün beklese mart yani

aman oğluşum ya bekletmesin beni o kadar gerçi tıp litaretürüne girerim kız öyle bir şey olsa 43 44. haftalara denk geliyor :D adam olup çıkar benim ki :KK53::KK53::KK8::KK8:

Cok heyecanli bebisin herseyini görceksin tadını cıkargelincede bizede fotografini yolla kuzunun
Sorma Canım Ya İnanırmısın Uyku Tutmadı Her Doktora Gidişimde Çok Heycanlanıyorum İçim Kıpır Kıpır Oluyo İnş. Hayırlı Haberlerle Dönerim Sizinle Paylaşırım :KK68:

Ben de sırt üstü rahatsız olmuyorum ve yatıyorum canım sonra biraz soluma sağıma her yana yatıyorum yani kendi doktorum söyle yat böyle yat diye bisi demedi ztn hiç okuduğum kadariyla da günde 2 saat sola yatmak bile dolaşım için yeterliymis öyle sürekli sola yatmak mümkün değil ztn

bebeklerinde gelişim geriliği olan veya bebeği besleyen damarlarda sıkıntı olana mutlaka sola yatın deniyormuş. onun haricinde sağa sola yatmak veya sırt üstü yatmak zararlı değilmiş. sadece annede varis oluşumunu arttırıyormuş. çok ta kafaya takmamak lazım valla ben sağlı sollu yatıyorum yatakta :D

Okaliptus yağı bulabilirsen onu da aynı şekilde kullanabiliyormusuz.
bulursam onuda alayim ikisinide deneyim cnm tesekkürler

Sorma Canım Ya İnanırmısın Uyku Tutmadı Her Doktora Gidişimde Çok Heycanlanıyorum İçim Kıpır Kıpır Oluyo İnş. Hayırlı Haberlerle Dönerim Sizinle Paylaşırım :KK68:
inanirim geçen sali bende öyleydim tatlim insan heyecan yapiyor :) hayırlı haberlerle gelceksin insallah :KK36:

herkes doktora gidiyor ben neredeyse 2 ay olacak gitmeyeli :D ya 12 kasımda fetal ekom var o zaman gidicem zaten ama daha önce randevu alıp gitmem de gerekli ama bir türlü almaya gidemedim hep birşeyler çıktı bu cuma artık gidip en yakın 2 hafta içinde randevu almam gerekli. zaten son haftalar 2 haftada bire düşünce o yol hiç çekilmez olacak bana 45 dakika sürüyor buradan hastaneye varmak trafik filan olmaz ise tabi. allah yardımcım olsun valla tıp fakültesini hastane diye seçersen böyle eziyet çekersin işte.

Şeker yemeyen beyaz un kullanmayan pirinci siyah seçen ben 50 g şekerde tavan yapmışım :( 100 g denemesi yapılacakmış. Hay Allahım.

Şeker yemeyen beyaz un kullanmayan pirinci siyah seçen ben 50 g şekerde tavan yapmışım :KK43: 100 g denemesi yapılacakmış. Hay Allahım.
Vucudun sekere cok alisik olmadigi icin mi acaba? Ben de mumkun oldugunca ekmek tatliyi az tuketiyorum.

Evettt öyle yaziyordu cnm empati yapiyorlarmis o yüzdende eşleriyle birlikte aşeriyo agri çekiyor bulanti yasiyorlarmis :) bende bunlari okudukça ona sen benden daha hamilesin demekten vaZgeçtim :)

Bende demiyim artık :) benden önde gidiyo eşim valla bende aşerme falan yok o maşallah sürekli Bişeyler çekiyo canı sürekli kilo aldığını söylüyo falan gülüyorum bende sadece :)

Vucudun sekere cok alisik olmadigi icin mi acaba? Ben de mumkun oldugunca ekmek tatliyi az tuketiyorum.

Bana da öyle geldi ama panik oldum çok. Bir de bu aralar stresliyim sanırım sınavım var Pazartesi. Annem stres de şekeri çok etkiliyor dedi şimdi. 100 g lık için Dr a pazartesiden sonra yaptırsak olur mu diye sorucam.

Back
X