- 28 Nisan 2012
- 5.115
- 2.697
- 198
Benim içimden 28 ocakta doğurmak geçıyor hem nişan yildonumumuz hem de yigenimin doğum günü :)biz ikimiz aynıyız hangimiz önce doğurucak acaba![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim içimden 28 ocakta doğurmak geçıyor hem nişan yildonumumuz hem de yigenimin doğum günü :)biz ikimiz aynıyız hangimiz önce doğurucak acaba![]()
Sana sinavda basarilar,yanlis hatirlamiyorsam YTU de olacakti,benim okulum:) benim kontrolum de haftaya,seker yuklemesini o zaman yapacak sanimrim benim dr.Bana da öyle geldi ama panik oldum çok. Bir de bu aralar stresliyim sanırım sınavım var Pazartesi. Annem stres de şekeri çok etkiliyor dedi şimdi. 100 g lık için Dr a pazartesiden sonra yaptırsak olur mu diye sorucam.
Ben bi
Yerde okumustum esini cok seven erkekler esleriyle birlikte hamilelik psikolojisine girermis :)
Sincan fatih ankara merkeze çok uzak. Oralarda kendine yakın bir hastaneyi bulması daha iyi olacaktır. Ben tobb etü hastanesine gidiyorum balgatta. Burası merkeze göre Sincan'a daha yakın ama arabayla yarım saat sürer. Bir de yakında Atatürk hastanesi var ama ben hiç gitmedim oraya.
bu dönemde sanırım haddidden fazla takıyoruz ama çok ağırıma gitti tutamadım artık kendimiCanım takma dicem ama yapamıyoruz malesef. Benim eşim normalde sakindir ama ailesi söz konusu olunca çok sert hiç eleştiri kabul etmez benide çok üzdü halada bu konu açılsın hiç dinlemez umrunda olmaz. Bende çok ağladım bu dönemde kavga ettik herkeste var inan bunu düşünerek rahatla hamile kadınlarda üzülüyor tartışıyor hiç kemdini germe bebişlerimiz Allaha emanet Allahım korusun diyorum ben her zaman sakinleş ve kocanı ciddiye almadığını göster ona
benimki nedense benden çok aşeriyoKilo aldı, beli ağrıyor , midesi kötü Yediği dokunuyor fln walla düşündükçe gülüyorum cok alem
Sana sinavda basarilar,yanlis hatirlamiyorsam YTU de olacakti,benim okulum:) benim kontrolum de haftaya,seker yuklemesini o zaman yapacak sanimrim benim dr.
Ciddi misin canım ya kaç çıktı şekerinŞeker yemeyen beyaz un kullanmayan pirinci siyah seçen ben 50 g şekerde tavan yapmışım100 g denemesi yapılacakmış. Hay Allahım.
ama canım sen bu kundağı seviyorsun ister eski usül olsun ister şimdiki gibi karar senin senin kararına tabiki saygı duymaktan başka yapacağımız birşey yok. ben karşı değilim ama yapmam da çünkü kendim sıkıntılı bir insanım bebeği hiç sıkamam anlamında diyorum. dediğim gibi herkesin kendi bebeği herkesin kendi kararı en doğru kararı yine kendi anneleri vermiş olmaz mı. o yüzden bu kadar tepkiye hiç gerek yok burada birşeyler paylaşıp öğreniyoruz. ama sen hiç umurumda değil diyorsan diğer kişilerin ne dediği o zaman bunu burada paylaşmanın da manası kalmıyor bence. biraz daha relax olalım.şurada doğuma ne kaldı gayet güzel samimiyet kurduk kendi aramızda o yüzden hiç umurumda değil demeyelim de benim kararım bu doğrum bu demen daha mantıklı canım.kimsenin doğrusuna yanlışına hayır sen yanlış biliyorsun diyemeyiz.
Günaydın bayanlar. Bugün dışarlarda çok işim var nasıl yaparım bilmiyorum gözümde büyüyor. 3 ayrı yerde ve ben iki dakika yol gidemiyorum.
İstanbulda yollar çok kötü Zıplayarak gidiyorsun.
Yarında temizlik yapacak bir bayan çağdım.evim sonunda temiz olacak. Altı aydır perdeler yıkanması varın durumu düşünün.
Günaydın sevgili anneler
dün ayrıntılı usg miz vardı. çok şükür sağlıklıyız. Babamız ilk defa kızını görmeye geldi. kızım babasına slm verdi
yaa sanki beni anlıyor. dr içeriye girmden önce hadi kızım babaya merhaba de dedim gırgırına usg de gülümsüyordu ve eli havadaydı çok keyifliydi gerçekten.
Ben özlüyorum bir sonraki kontrolü hep sabırsızlıkla bekliyorum
Şuan 495 gr olmuş kızım ama dr bişey demedi normal veya az gibi
allahım yaaa donuyoru burda buz gibi her yer
müdüriyet de tasarruf adı altında her katta sadece 1 klimaya izin vermiş
dün üşüdüm bugün hemen burnum tıkandı boğazım şişti
bende sabah geldim ne kadar klima varsa açtım
çok sinir olmaya başladım artık bunlara
37 ye kadar çalışırım diyordum ama 32 de çıkıp geri dönmeyeceğim bi daha![]()
Günaydın kızlar hepinizeeee.. faranjitle boğuşuyorum bir haftadır, her çeşit doğal ilaçlamayı yaptım kendime, ballı sütler, nane limonlar, zencefilli ballar, limonlu ıhlamurlarr.. hepsinin dozuna dikkat ederek içtim tabii. hala hafif bir gıcık öksürüğü kaldı. inşallah bebeğimi çok rahatsız etmedim bu süreçte.. kilo alışımdan gayet memnundum, zaten zayıf biriydim 54le başladım şuan 61im, düzenli kilo alıodum, bu bir haftada hiç alamadım, ondan üzüldüm biraz. kiloyu dert etmiyorum ben ya, bebeğim sağlıklı olsun da, ben az da alsam çok da alsam dert diil. :)
günaydın kızlar ,
nerden başlıyım nasıl başlıyım anlatayım bilemiyorum çok çok çookk kötüyüm sanırım bu hamilelik sendromu beni yeni ama çok şiddetli vurdu. kısaca konuyu anlatayım. etrafımda gidip konuşup dertleşebileceğim hiç arkadaşım yok bi annem var ama oda bende çalıştığım için haftada 1 kere anca görüşebiliyoruz ve bende istiyorum ki başbaşa olalım. dün akşam eşime dedim beni anneme götür ki arabayla 20 dk lık mesafede ablamlar annemdeymiş o yüzden gitmek istemedi ( bunun özel bi sebebi var kurbanda biz kurban kestik fakat eniştemin böle bi inancı olmadığı için kesmedi üstüne üstlük eşimle tartıştılar yani eşime saygı duyması gerekirken saçmaladı işte bu yüzden özel günler haricinde görüşmüyorlar)
haklı olarak kendi problemini ben çekmek zorunda değilim diye isyan ettim neyse gittik biz o erkek kardeşimin odasına geçti bende ablam ve annemle salonda oturdum rahat bırak beni dedim. 2 saat sonra hadi gidelim demeye başladı hiç bişey demeden kalktım eve geldim işte o an kriz geldi üstüme çünkü yolda bi ton laf söyledi annene dediğim bişey yok bunlar oldumu gitmem diye o an film koptu ağlamaya başladım ama içim çekiliyor konuşamıyorum bile ağlamaktan karnım acıdı o kadar ağladım nefesim kesildi. aslında koyan bunlar değildi ben onun annesiyle anlaşamasam bile 2 güne bir gidiyorum sırf o gidiyo diye kız kardeşi ve eşiyle sürekli vakit geçiriyorum ama o bunu yapmıyor. kız kardeşinin eşi bunların uzaktan akrabaları ve resmen bana akşam bunu demeye çalıştı ben dedim ikimizde eliz ama ona farklı bana dış kapının mandalı muhabbeti yapıyonuz diye o akrabamız dedi işte o an yıkıldım artık yürüyemez hale geldim ağlamaktan şuan gözlerimi açamıyorum acıdan ve çalışmak zorunda işyerindeyim.bütün bunlardan sonra gece bebeğim hiç durmadı sürekli tekmeledi canımı acıttı anladı beni yanlız bırakmadı kötüyüm yani çok kötü neyse ki sizler varsınız yazıp rahatlıyorum k. bakmayın şişirdim başınızı biraz daha yazarsam ağlama krizim yine gelecek.![]()
Şeker yemeyen beyaz un kullanmayan pirinci siyah seçen ben 50 g şekerde tavan yapmışım100 g denemesi yapılacakmış. Hay Allahım.
Canim siz cocugunuza yaparsiniz. Isvicredeki doktorlar yapmayin diyor. Arastirdiklarim da kundaklamanin zararlarini dogruluyor. Anne karninda cocuklarin pozisyonundan cok ters. Burada uyku tulumlarinin alti genis oluyor. Buradaki doktorlar yurutme arabalarini da tavsiye etmiyorlar. Kuyruk sokumu popoya yaklasiyormus. Belden sonra hemen poponun cikisi bu yuzden. Benim annem de kullanmis. Ama ben kullanmayi dusunmuyorum. Elimden geleni yapayim da bisey olacagi varsa her turlu olur.
Ciddi misin canım ya kaç çıktı şekerin
Bildiğim kadarıyla doğum sırasında oksijensiz kalması otistik olmasına değil spastik olmasına neden olur. Otizm daha çok genlerle ilgili bir durumaslında bunu yazmamam gerekiyor biliyorum ama korktum sizinde bilginiz olsun diye düşündüm komşumun oğlu otistik ve sebebi normal doğum sırasında bebeğin oksijensiz kalmasıymış doğumu zeynep kamilde yapılmış yani ben normal doğum da böyle birşey olabileceğini hiç düşünmemiştim
Belli bir haftadan sonra zaten Dr un sırt üstü yatmamanı istiycektir. O haftayı tam hatırlamıyorum. Biz yine de sola yatalım diye uğraştığımız için öyle konuşuyoruz. Dr una sorarsan o söyler canım.
Belki ilgili olabilir canım ya sindirimle. .genetik yatkınlık olabilir tabi de nerdeyse hiç tüketmiyorsun dikkat ediyorsun yani 100 grlik iyi çıkar insallah canım172 çıktı. Içtikten 56 dakika sonra ölçüldü. Esim de senin sindirimin yavaş belki ondandır diyor. Ne kadar mantıklı bilemedim. Yalnız benim annem de ananem de uzun süre şeker hapı kullandılar. Acaba genetik mi kibakalım 100 g da ne olucak.
bende 28. hafta diye biliyorum.ben sanki 28. haftadan sonra diye okudum bi yerde ama tam emin değilim yanlış da olabilir
Cok buyuk ihtimal ocak olur sezeryan olursan ozellikle. Ben normali bekledim gununden 3 gun sonra dogdu oglum. Bunda da ruyamda gordum tam gununde doguyordu 14 subattaay mattika benim 1 şubat ocak mı olur acaba![]()
canim hamilelik ekstrem bir durum. Bu yuzden yapiluyor bu testler.Şeker yemeyen beyaz un kullanmayan pirinci siyah seçen ben 50 g şekerde tavan yapmışım100 g denemesi yapılacakmış. Hay Allahım.
Oturup kalkarken bende hemen doğrulamıyorum esòba. Kuyruk sokumumda ağrıyor üstüne. Bende 8 kilo aldım zaten kiloluydum, sonumuz hayrola artıkBen perişanım. Belim ağrıyor ve oturup kalkınca belimde başlayarak kalmam,bacağım kasılıyor bir kaç adım atana kadar akla karaya şeçiyorum.ne olucam.3 ay daha bunlar iyi günlerim mi? Hastanelik olmayayım sonra.Size de böyle şeyler oluyor mu yoksa kilodan mı?
Kolayliklar versin rabbim mis gibi otur evinde de ohh
Masallah kuzuna canim
ay cok sinir ya kis gunu tasarruf mu olurmus
cook gecmis olsun canim acil sifalar dilerim
esin haksizlik etmis kirilmkta haklisin bu aileler mevzusu niyeyse sorun olmasa olmaz sanki ins hatasini anlar gonlunu alir
aa dur hemen stres yapma normlde yemedgn icin oyle cikmistr belki hay allah ikinciye yaptrmk da uyuz is ama yeterki cikmasin gercekten bsy kuzum