2015 Şubat Anneleri

Canım bişey merak ettim. Doğumdan sonra ne kadar zaman sonra işe başlanıyor. 8 hafta mı?

Dogum oncesi kacinci haftada izne cikacaksin bu belirleyici oluyor normalde 8 hfta dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi seklinde izin. Tabi 32.hftada izne ayrilirsan bu şekilde. Eger 32de calisabilir raporu alip 37.haftaya dek caisirsan dogum sonrandaki 8 hafyaya + 5hafta ekleniyor tabi bunu raporlarla onden bildiriyorsyn ki sorun olmasin iznin ona göre hesaplansin. Bu sekilde daha cok zaman birlikte gecrebliyirz bebisle;)

Dogum oncesi kacinci haftada izne cikacaksin bu belirleyici oluyor normalde 8 hfta dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi seklinde izin. Tabi 32.hftada izne ayrilirsan bu şekilde. Eger 32de calisabilir raporu alip 37.haftaya dek caisirsan dogum sonrandaki 8 hafyaya + 5hafta ekleniyor tabi bunu raporlarla onden bildiriyorsyn ki sorun olmasin iznin ona göre hesaplansin. Bu sekilde daha cok zaman birlikte gecrebliyirz bebisle:KK66:

Ben şimdi bile rapor kullanıyorum acaba 32 den 37 yelim süreyi kabul ederler mi ki? Kalan 8 hafta da azmış gerçekten. Süt izni topluca ekleyebilir mi arkasına?

Ben şimdi bile rapor kullanıyorum acaba 32 den 37 yelim süreyi kabul ederler mi ki? Kalan 8 hafta da azmış gerçekten. Süt izni topluca ekleyebilir mi arkasına?

Su anki raporunla o ayni degil işlev olarak rahat ol. Su an saglik rapory hakkını kullanıyorsun dogum surecindekiler yasal izin analik raporu oluyor ikisini bir tutup dusemezler yani. Ama 32de calisablir raporu alip devam ederken saglik raporu kullanirsan o zaman onu duserler iste devlet uyaniklik yaptrmio yani ;) sut izni yasada belli olsa da kurumlarda biraz uygulaması farkli bazi yerler toplu kullndrabliyor bazi yerler haftanin bigununde toparliyor bazilari gunluk erken cikis vererek ya da arzu ettgin aralikta kullandriyor yani çalıştıgin kurumda arastrmak lazim bazen pislik cikaran oluyir sut izninde yasayi haklarini iyi bilip pes etmenek lazim. Biz ogretmeniz bizde sut izni olayi yeni yeni var diyeblirim o da izin gibi degil de ders programını senin istegne gore ayarlma seklinde yapiyorlrsa anca oyle cogunlyk onu da yapmiyor hatta tam net bi uygulmasni gormedm ben henuz

Dişim ağrıyacak ve çürük falan yok

Sistt dusunmemeye çalış kov kafandan yok öyle bisey. Gebeliktw tum kaynaklarin somuruldugu icin curuk olmasa da birden zincirleme dis problemleri kaybi yasanabliyot malesef ins gecici bi agridir baslmdan biter. En korktugum sey ilk gebelgm tumden dis izdirabiyla gecmsti dogum yaptgm gun bile disim diye agliyordym evlerden irak aman :(

S Sond masallah bebegine tosun olmus. Bnimkinin fl ve kafasi tam gununde ama karin cevresi 1 hafta geriydi. Dr fena sayilmaz gelisimi dedi ben de takmadim. Oglumun kilosu da hep azdi. Suyu da azdi. Bunda da ayni olcak gibi. Bnim bunyede bir yerde bug var ama bulamadim ne oldugunu. Kuzenlerim fln 4 kilo cocuk doguruyor hep. Hic takmiyorum saglikli olduktan sonra ama sebebini merak ettim teknik olarak

Su anki raporunla o ayni degil işlev olarak rahat ol. Su an saglik rapory hakkını kullanıyorsun dogum surecindekiler yasal izin analik raporu oluyor ikisini bir tutup dusemezler yani. Ama 32de calisablir raporu alip devam ederken saglik raporu kullanirsan o zaman onu duserler iste devlet uyaniklik yaptrmio yani :KK66: sut izni yasada belli olsa da kurumlarda biraz uygulaması farkli bazi yerler toplu kullndrabliyor bazi yerler haftanin bigununde toparliyor bazilari gunluk erken cikis vererek ya da arzu ettgin aralikta kullandriyor yani çalıştıgin kurumda arastrmak lazim bazen pislik cikaran oluyir sut izninde yasayi haklarini iyi bilip pes etmenek lazim. Biz ogretmeniz bizde sut izni olayi yeni yeni var diyeblirim o da izin gibi degil de ders programını senin istegne gore ayarlma seklinde yapiyorlrsa anca oyle cogunlyk onu da yapmiyor hatta tam net bi uygulmasni gormedm ben henuz

Anladım canım 37 ye kadar çalışmak daha mantıklı o zaman 5 hafta da az süre değil. Süt izni sanırım bizde uygulayanlar olmuştu 15-20 gün falan oluyordu sanırım toplam. 6 aylık ücretli izin olsaymış be güzel olurmuş ;)

ben hayatımda hiç çekirdekli üzüm yemezdim
hatırlarsanız ilk zamanlar yemek yiyemiyorum beslenemiyorum deyip duruyordum
gittim bime bütün kuru yemişlerden aldım hepsini derin bir kavanozda karıştırdım
işe giderken 1 kase kadar alıp götürdüm yanıma
ve 200 ml lik süt götürdüm
hepsini aynı anda yemeye çalıştım ve bu duruma alıştım
Maşallah size. Eşime söyledim alıcak kuru üzüm. Kuruyemişimiz var. Kuru ğzümü pek sevmem ama yicem yavruşum için

Buna mide yanmasi denmez yemek borusu yanmasi kavrulmasi. sut iyi gelmiyor mideme ilac da yok baska ne iyi gelir ki

Bu arada barsaklarım çalışmaya başladı sanırım. 50 g şekerde düzene girdiler bugün 100 g I görünce coştular ;)

S Sond masallah bebegine tosun olmus. Bnimkinin fl ve kafasi tam gununde ama karin cevresi 1 hafta geriydi. Dr fena sayilmaz gelisimi dedi ben de takmadim. Oglumun kilosu da hep azdi. Suyu da azdi. Bunda da ayni olcak gibi. Bnim bunyede bir yerde bug var ama bulamadim ne oldugunu. Kuzenlerim fln 4 kilo cocuk doguruyor hep. Hic takmiyorum saglikli olduktan sonra ama sebebini merak ettim teknik olarak

Sebebi et olsa gerek ;)

Back
X