2015 Şubat Anneleri

günaydın bayanlar. emin olun hepimizin kafasında aynı düşünceler var. ben de ne zaman izne çıksam ücretsiz alsam mı yoksa almadan kucukken ıse donsem daha mı kolay olur gibi bitmek bilmeyen soru dizileri. ama en sonunda bu kararlara doğum sonrası karar vermeye karar verdim. çünkü zaman ne gösterecek belli deil.

Kızlar gunaydin. ? Herkes hmg kan degerinden konusmus sanırım en düşük bnm malisef 5 cikti demir hapi kullaniyorum tekrar olcturcem 2 hafta sonra bakalım inşallah az yükselmiştir cok dusuk cikmis bnmki :KK43:
Cok dusuk cikmis. Hap ise yarar ins. Bn de doktoru arayip sorayim benimki kac cikmis

Hepimizde olması biraz rahatlatıyor. Çok uç kararlar vermeye çalıştığımı hissediyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah. B vitamini desteği iyi gelebilir belki.
İzin konusunu bende çok düşünüyorum.. Bize iyi gelecek tek şey sağlıkla bebeklerimize kavuşmak sanırım,sonra düşünmeye vaktimiz kalmayacak hiçbir şeyi :)

Kızlar gunaydin. ? Herkes hmg kan degerinden konusmus sanırım en düşük bnm malisef 5 cikti demir hapi kullaniyorum tekrar olcturcem 2 hafta sonra bakalım inşallah az yükselmiştir cok dusuk cikmis bnmki :KK43:
Hgb mi 5 çıktı. Bir yanlışlık var bence.
5 olsa çok başın döner ayakta duramazsın ve kan verirler.

Canım 32 de durumuna bakarsın ona göre devam edersin. 32 ye ne kaldı.
Birde bebeği görünce ne iş umrunda oluyormuş ne para.ücretsiz izinde alabilirsin

Iş umurumda değil de para kazanmam lazım. Sınavda öyle abuk sabuk nedenler gösterdiler ki ünvanımı vermemek için. Şimdi Doç olsaydım kadrom da artacaktı param da. Bana hocam diyenlerle hala aynı kadrodayım. Yemeğe gidiyoruz ben ısmarlıyorum çünkü hocalarıyım ama aynı maaşı alıyoruz. Biz bide ailemizden bazı kişilere bakıyoruz onlar için de çalışmamız lazım. Eşim gece gündüz hafta sonu hep çalışıyor. Benimle birlikte mezun olmuş arkadaşlarım hem çocuklu hem de biryerlerde üst düzey yönetici. Ben hala kadrom artsın diye çalışıp duruyorum sınavlara giriyorum. Iki kez yurt dışında çalışmalar yaptım Türkiye'de kimsenin çalışmasını bastıramadığı dergide çalışmamı bastırdım yurt dışında seminerlere davet ediliyorum ama ülkemde değer bilmedikleri gibi sürekli engelleniyorum. Bana doçent olmadan sakın çocuk yapma dediler yıllarca. Allahım inşallah bu sefer tamamına erdirir bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kavuşturur bize. Allahım onları sağlıklı büyütmeyi de nasip etsin inşallah. Şimdi her gittiğimiz yerde bizimle olan bebişlerimizi nasıl bırakabilecez kime bırakabilicez. Allahım rast getirsin korusun inşallah.

Gunaydinlarrrr:KK31: bizde buyuk kizi okula yyolladik göbüşle kahvalti yapiyoruz:anneadayı: calisanlara allah kolaylik versin bende 6 a onesine kadr calisiyodum ve kiziama annemler bakmisti coo iyi anliyorum sizi heleki o vicdan yokmu simdi evde sikilsamda en azindan vicdanim rahat kizimla ilgilenebiliyorum

5 de çok düşükmüş senin Can'ın toprak falan da yemek isteyebilir. Aman dikkat. Ne dedi Dr ek kan takviyesi vericekler mi? Hapla Zor olacaktır belki günde üç tane falan Alman gerekebilir. Demir hapları direk kan yapmıyor. Demir hapını alıyorsun demir kana geçtikten sonra kemik iliğine gidiyor kemik iliğini uyararak kan yapılmasını sağlıyor. Bu biraz uzun bir süreç oluyor o yüzden Demir haplarını düzenli ve uzun süre kullandırtıyorlar. Ölçtürdüğünde yüksek görünse bile Demir hapını içmeyi sakın bırakma canım.

İzin konusunu bende çok düşünüyorum.. Bize iyi gelecek tek şey sağlıkla bebeklerimize kavuşmak sanırım,sonra düşünmeye vaktimiz kalmayacak hiçbir şeyi :)

Öyle de canım bakmakla sorumlu olduğumuz insanlar var onlar için ne yapıcaz diye düşünüyorum. Allahım sağlıkla kavuştursun inşallah bebişlerimizi.

35 lira olanlarında yeri iyiydi ya , 100 olan 3 lüydü değerini ederdi çok kullanışlı bişeydi yani , gayet 100 ün altında da bulunur niye bulunmasın ki , 2 li takımlar ben her yere bakmadım gerçi sadece ciciland da gördüm de vardır heralde ya
ben de hiç bakmadım ama 3 lü takımlar 100 tl dir ortalama diye düşünüyorum. umarım değildir de :s

Hgb mi 5 çıktı. Bir yanlışlık var bence.
5 olsa çok başın döner ayakta duramazsın ve kan verirler.

5 de çok düşükmüş senin Can'ın toprak falan da yemek isteyebilir. Aman dikkat. Ne dedi Dr ek kan takviyesi vericekler mi? Hapla Zor olacaktır belki günde üç tane falan Alman gerekebilir. Demir hapları direk kan yapmıyor. Demir hapını alıyorsun demir kana geçtikten sonra kemik iliğine gidiyor kemik iliğini uyararak kan yapılmasını sağlıyor. Bu biraz uzun bir süreç oluyor o yüzden Demir haplarını düzenli ve uzun süre kullandırtıyorlar. Ölçtürdüğünde yüksek görünse bile Demir hapını içmeyi sakın bırakma canım.
zaten basim donuyor arada bayilcak gibi oluyorum kan sekerimde aclik 64 cikti daha bide o var bazen basim fir fir donuyo disari tek cikmam yasak gecen gun markete gittim Allahtan esim yetisti yoksa cok kotu oldum..surup vercekti bn hap istedim surup icemiyorum doktorum dogumdan sonrada devam edeceksin dedi kuru uzum filanda yemeye calisiyorum..ya canim toprak degilde gulmeyin bana ama agda yapilirken o agdanin çam kokusu beni mest ediyor tadı çam kokulu ne yiyebilirim ;) :)

Gunydin kizlar. Giremiyorum kaç gündür aklimda burada herşey yolundadir insallah. Annem ve Yengem geldiler çok mutluyum fakat yengemi gezdirdigimiz için tabanlarim dauanmiyor çok bitkinim. Birde bogazlarim sis 3 gündür nefes alamiyorum resmen. Saydim saydim kusura bakmayin :)

Iş umurumda değil de para kazanmam lazım. Sınavda öyle abuk sabuk nedenler gösterdiler ki ünvanımı vermemek için. Şimdi Doç olsaydım kadrom da artacaktı param da. Bana hocam diyenlerle hala aynı kadrodayım. Yemeğe gidiyoruz ben ısmarlıyorum çünkü hocalarıyım ama aynı maaşı alıyoruz. Biz bide ailemizden bazı kişilere bakıyoruz onlar için de çalışmamız lazım. Eşim gece gündüz hafta sonu hep çalışıyor. Benimle birlikte mezun olmuş arkadaşlarım hem çocuklu hem de biryerlerde üst düzey yönetici. Ben hala kadrom artsın diye çalışıp duruyorum sınavlara giriyorum. Iki kez yurt dışında çalışmalar yaptım Türkiye'de kimsenin çalışmasını bastıramadığı dergide çalışmamı bastırdım yurt dışında seminerlere davet ediliyorum ama ülkemde değer bilmedikleri gibi sürekli engelleniyorum. Bana doçent olmadan sakın çocuk yapma dediler yıllarca. Allahım inşallah bu sefer tamamına erdirir bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kavuşturur bize. Allahım onları sağlıklı büyütmeyi de nasip etsin inşallah. Şimdi her gittiğimiz yerde bizimle olan bebişlerimizi nasıl bırakabilecez kime bırakabilicez. Allahım rast getirsin korusun inşallah.
kariyer için bende bi süre çocuğu erteleyenlerdenim ,kısmet bu zamanaymış. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. dönem arkadaşlarım hep bi yere geldi, talihsizlikler serüveni kariyer anlamında beni bırakmadı ben de hamile kaldım:)(çok şükür). kafam o kadar karışıkki nasıl olcak napcam, geçinebilir miyiz.sizin gibi bizim de yükümlülüklerimiz var maddi anlamda. bi de bizde ücretsiz izin alınca kadronu kapatıp düşürüyolar,dönünce kendini nerde bulursun bilinmez... o kadar emek bi kez daha sil baştan, bünyem bunu kaldırır mı bilmiyorum.şu an tek düşüncem bebeğimizin sağlıkla doğması her şeyi sonra düşüncem inşallah:)

Bence en iyisini yapmışsın.işe güce dalıp çocuk işini erteledik. Bizim yapımız üremek için varolmuş. Zor olacak ama güzel olacak bence. Benimde para kazanmam gerekiyor çok borcum var ama şu hamileliğin başından beri iş ve yükselme hırsım kayboldu.

zaten basim donuyor arada bayilcak gibi oluyorum kan sekerimde aclik 64 cikti daha bide o var bazen basim fir fir donuyo disari tek cikmam yasak gecen gun markete gittim Allahtan esim yetisti yoksa cok kotu oldum..surup vercekti bn hap istedim surup icemiyorum doktorum dogumdan sonrada devam edeceksin dedi kuru uzum filanda yemeye calisiyorum..ya canim toprak degilde gulmeyin bana ama agda yapilirken o agdanin çam kokusu beni mest ediyor tadı çam kokulu ne yiyebilirim :KK66: :)
Dur ben sana doğal çaresini yazıcam ablamada doktor böyle giderse bir dahaki aya kan tasarım demişti bir ayda yükseltti.sorup yazacağım sana.

kariyer için bende bi süre çocuğu erteleyenlerdenim ,kısmet bu zamanaymış. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. dönem arkadaşlarım hep bi yere geldi, talihsizlikler serüveni kariyer anlamında beni bırakmadı ben de hamile kaldım:)(çok şükür). kafam o kadar karışıkki nasıl olcak napcam, geçinebilir miyiz.sizin gibi bizim de yükümlülüklerimiz var maddi anlamda. bi de bizde ücretsiz izin alınca kadronu kapatıp düşürüyolar,dönünce kendini nerde bulursun bilinmez... o kadar emek bi kez daha sil baştan, bünyem bunu kaldırır mı bilmiyorum.şu an tek düşüncem bebeğimizin sağlıkla doğması her şeyi sonra düşüncem inşallah:)

Öyle canım bebişler kolay olmuyor. Emek istiyor. Master doktora tezlerimi bir kenara koysam ikisi de bir bebiş etmez. Benim üniversitemde ne olacak ben de bilmiyorum. Bebişlerimiz sağlıkla gelsin hayırlısı olsun inşallah.

gunaydın kızlar su telden gırememek yprum yazmama engel oluyo yaahu yoksa hep takıpteyım sızı.. herkes ıyıdır umarım... kızlar karıyerı sızın tam tersınıze hullanmıs bırıyım galıba
unıden mezun oldum evledım kızım oldu sonra basladım kpss karıyer olaylarına sukur atandım 1,5 yıl oldu.. sımdıde ıkıncı bebısım yolda.. evet bazı zorlukları oldu hemde nasıl ama benımk ıcın boylesı hayırlıymıs dıyorum...

Bence en iyisini yapmışsın.işe güce dalıp çocuk işini erteledik. Bizim yapımız üremek için varolmuş. Zor olacak ama güzel olacak bence. Benimde para kazanmam gerekiyor çok borcum var ama şu hamileliğin başından beri iş ve yükselme hırsım kayboldu.

Ben biraz etraftakilerin dediklerine de çok takıyorum. Bebişimden çok sınavım kadrom konuşuluyor. Yeni kadro isteyenlere kadro yok bak Tuğba bile bekliyor yıllardır diye beni örnek gösteriyorlar. Sınav jürim desen tamamen fiyasko hiç benim konumla alakalı olmayan insanlardı. Herkesten herşeyden kaçar oldum artık. Bişey dicekler diye diken üstündeyim sanki.

Dur ben sana doğal çaresini yazıcam ablamada doktor böyle giderse bir dahaki aya kan tasarım demişti bir ayda yükseltti.sorup yazacağım sana.
Ayy super olur cok tesekkurler..ya bn ciddiyim çam kokulu ne yiyebilirim

zaten basim donuyor arada bayilcak gibi oluyorum kan sekerimde aclik 64 cikti daha bide o var bazen basim fir fir donuyo disari tek cikmam yasak gecen gun markete gittim Allahtan esim yetisti yoksa cok kotu oldum..surup vercekti bn hap istedim surup icemiyorum doktorum dogumdan sonrada devam edeceksin dedi kuru uzum filanda yemeye calisiyorum..ya canim toprak degilde gulmeyin bana ama agda yapilirken o agdanin çam kokusu beni mest ediyor tadı çam kokulu ne yiyebilirim :KK66: :)
benim de hamilelik öncesi çok ciddi kansızlık problemimim olmuştu. toprak yemeye çalışıyodum o derece...kuru üzüm,dut ve incir suyu ile ve günde 3 demir hapı ile 3 ay kesintisiz tedavi uygulandı ancak kendine geldi. kuru meyveleri ihmal etme, çay kahve falan içiyosan bırak,inşallah düzelir

Back
X