2015 Şubat Anneleri

yalancı canım onlar. bana da oluyor o ,doktor magnezyum iç demişti bana da. karnım kasılıyor ama sürekli değil. günde en fazla 2 3 defa oluyordur .çok ayakta durmamaya çalış soluna yat dinlen.
benim genel karın bölgem sert mesela senin de öyle mi? eşim normalde de yağlı olmadığından diyo ama:s

Depresyondaysak 5 şey Yicekmişiz
1- omlet (yumurtadaki B vitamini ve protein için)
2- fındık ve kabak çekirdeği ayçekirdeği gibi çekirdekler ve fıstık ve badem ( bunlarda magnezyum varmış)
3- somon gibi soğuk su balıkları (omega 3 için)
4- kompleks karbonhidratlar ( kan şekerini dengeleyecek beyindeki seratonin hormonu yani mutluluk hormonunu artırıyorlarmış)
5- yeşil çay ( bu bize uymaz bunu kaile almayalım)

Ailemi arıyorum nasıldınız demek için, onun bunun hastalığını ameliyatını anlatıyorlar. Yahu anlatınca ben ne yapabilirim beni üzmeye ne gerek var hay Allahım. Depresyon için yukarıdakileri yesem de fayda etmez. Biri sinemaya gittik diyodu.. Hangi film? Belki böyle açılırım.

Okul için oturma simidi aldım.. Bel ve kuyruk sokumu ağrım çok oluyor,umarım faydasını görürüm.. Çevremdeki çok bilmişlerin cahilce konuşmalarından çok sıkıldım, herkes bilirkişi maşallah.. Hayırlısıyla doğursamda evimde inzivaya çekilsem kızımla :)
O çok bilmişlerden sonrada kurtulamayacaksın malesef gelip gidip yok şöyle yap böyle yap deyip sinir bozmaya devam edecekler. Bitmez dırdırları :)

bu tür şeyler genelde 1 yıllık oluyor canım kapağı açıldıktan sonra. yanlış bilmeyeyim ama kozmetik ürünlerinin veya bu tür kremlerin ömrü 1 yıl sanırım.
Hepsinde aynı olmuyor. Bütün kozmetik ürünlerin Ambalajlarının üzerinde, içindekiler kısmının altında olur genelde, kapağı açılmış yuvarlak bir kutu şekli var onun içinde 6M yazıyorsa açıldıktan sonra 6 ayömrü var, 12M yazıyorsa 12 ay vs... demek :KK66:

Iyi akşamlar kızlar bugun ne okuyabildim ne yaxabildim tum gun ders bogazim iyi olsun derken hepten bittim artik oksurmekten yumurtaliklarin oraya agri giriyor bicak gibi.
anca ust bas degis daha yemek yok yapcak guc de adami yolladm bişeyler almaya of kadin olmak hamile hamile calismak ne zor yarabbm:(

Iyi akşamlar kızlar bugun ne okuyabildim ne yaxabildim tum gun ders bogazim iyi olsun derken hepten bittim artik oksurmekten yumurtaliklarin oraya agri giriyor bicak gibi.
anca ust bas degis daha yemek yok yapcak guc de adami yolladm bişeyler almaya of kadin olmak hamile hamile calismak ne zor yarabbm:KK43:

Iyi akşamlar canım. Yarın dersin var mı? Biraz dinleyebilseydin.

Oo bebek beslnmesine gecilmis bile temennim duam o ki rabbim hepimize emen bebekler nasip etsin. Emzirememenin ne demek oldugunu yasamayan bilenez asla genelde cocugu sorunsuz emme emzrme lutfuna mahzar olmus annelerimiz bu konuda zorlugu yasamadgindan anlyamayabiliyor emzremeyen annelerin hissini bu cok daha acitirdi beni ah ah :( keyfe keder emzirmeyen cocugunu kendini bundan mahrum edenlere sözüm yok allah Hidayet etsin derim ne kayip..benim kuzum hic emmedi ememedi sutum de vardi halbuki ama emme rrefleksi yoktu ustune alerji reflü kaynakli saglik sorunları vardi ve bunlari bilmeyen dr dr perisan olan bi annesi gozuyasli. Emmeyen cocuk mu olurmus dedi hep kadinlar teyzeler ben de duysam inanmazdm başa gelince ogreniyorsun iste naptiysam bikere bile emziremedim kuzumu ben surekli aci cektigine beslnmeyi reddediyordu değil memeyi kan sekeri dusup dusu beslnemeynce biberonu verdgmzde bile reddediyordu surekli bi savas halindeydik o agliyordu ben agliyordum. Pompayi birakip kizimi aliyordum kizimi birakip pompayi tum gun cabam ona sut vereblmkti gogus kalkaminda biriken iko damla sut dokulunce oturur aglardm cocugumn rizki gitti diye. Neler yasadigimi nasil incindigimi hic unutamam kimse anlamiyor bikere seni annem bile vicirpida senin memisi beğenmedi bu cocuk diyebliyordu. Komsu teyzeler gelenler emer o sen ugrasmiyorsundur diyip ezip gecebliyor du dusunmeden.bes alti ayina dek hep mucadele ettim belki bigun bi bes dk olsa emer mi diye nasibimzde yokmus kendimi hep lanetlnmis hissettim bana herkese verilen bu kutfu niye vermedi mevlam diye bu da bnm sinavimmis. Oyle anlar yasadik ki değil emmeyi biberonu alsin da hastanelik olmayalm diye dualar eder hale geldik.el kadar bebemin onsekiz saat ac kaldigini bilirim inatla ne sutu ne mamayi ne memeyi ne biberonu almiyordy cocuk olum orucu gibi. Butun gun elimizde biberon uykuya gecis anindaki o kisacik sureyi bekliyorduk bitek kabul ettreblrsek o anlrda ediyordu cunku onda da serce parmgmzla cenesine dokunup emme refleksni harekete gecrioduk. Kafami cc hesaplariyla bozmustum diger bebeklerin bes dkda bitrdigi miktari biz saatlerce iciremiyorduk. Dahasi sürekli kusuyordu boyle binbir emekle beslmeyi basarip oh derken foldur fosur kusardi hepsini kahrimdan olurdum. Cok zor bi annelik mucadelesi yasadim kendim de cocugum da cok yiprandi doktrlardan deli damgasi da yedim insanlarin can acitan sozleriyle de yaralandim. Hala daha emme emzrme mevzusu oldugunda yutkunamm bogazmda yumru oturur kolum kanadim eksik gibi yerin dibine girmeyi isterim.bunlari niye yazdim onu da bilmiyorun paylasmak istedim boyle hikayeler de var hayatta yuzde birlik dilimde olsa da var. Simdi tek korkum ayni travmayi yaşamak birdaha ezanlar okunuyo rabbim duysun sesimi bu defa bana da ikram etsin rabbim bu mucizeyi insallah diger türlusu cok zor cunku kimse yasamasin dilerim :cry:

anca ust bas degis daha yemek yok yapcak guc de adami yolladm bişeyler almaya of kadin olmak hamile hamile calismak ne zor yarabbm:KK43:
Kesinlikle haklisin benden 1 bucuk ay oncesine kadar hem calisiordum hem ev isleri ozel sektor bide tee 8 de evde oluodum esim 6 da geliodu :( hamileligimin tadina yeni yeni variorum bol bol dinleniorm herseyi yapmaya vakti kalio ama sabret izne cikmaya cok az kaldi.. esinde aana anlayis gosteriosa firsatini bulunca hemen dinlen :)

ben gıttım ıkı dakıka da bebek gördüm geldım. 4 günlük minicik daha 4 kilo 200 gr doğmuş yüzü tombik ama çok minik yinede . sürekli emiyor ama maşallah hıc ağlamıyor.
annesı gece mama verıyormus ablam neden mama verıyorsun dedı ay uğraşamıyorum dedı. milletin uykusu ne kadar kıymetli.
ben de inşallah sütüm olur bebeğimde emer bol bol diyorum sonra çocuk emmedi olur sen mamaya alıştırdıktan sonra ne uğraşacak bebek senin memenle

sen çocuklar dıyınce bana garip geliyor. eskiden insanların 5-6 çocuğu yapıyordu en az.
şimdi 3 olunca gözlerımızı acıyoruz. neden böyle oldu bılmıyorum. benım ablamında 3 tane ama kendımı uc çocukla düşününce üşütecek gıbı oluyorum ben.
kızımda kardeşsiz kalacak. tek çocuklar cok zor olduğunu düşünüyor bunun.
evet insanlar 2. yi bile yapmaya tereddut ediyor, keske biz 5-6 karde olsaydik , bi tek erkek kardesim var Allah eksikligini gostermesin, annem rahmetli oldu babam tekrar evlendi onudaa sayma yani , yine babamda yeni bi hayati var artik ve bozmak istemedigi bi evliligi tabiki ..

sonuç ben yapayalnizim .. insalllah benim çcouklarim yalniz olmaz ..

herkesin kendi dusuncesi tabide ben kardes siz bi çocuk dusunemiyorum yani kendi çocugumu kardessiz dusunemiyorum deyim daha dogrusu : ))

Hmm ben magnezyum içmiyorum vermemişti Dr. Eğer devam ederse ben de Dr umu arayayım. Teşekkürler canım.
magnezyumu ne için kullniyordunuz kizlar, kasimalar sertlesmeelr içinmi
benim dr sen bilirsin istiyorsan al dedi, alinir yada alinmaz diye bi yorum getirmedi
karnimin sertlesmelerinede rahim agzini etki etmedigi surece yani kislatmadigi surece bi zarari yok dedi ..
ben ozelliklle egildimmi karnim tas kesiliyor baya bi kendine gelemiyor ..
magnezyumuda eczaneye sordum ama almadim kaldi oyle, uzerinde yorgunluk halsizlik için yaziyordu kutusunda , gunluk alinmasi gereken miktarda 100 gr mis , siz kaç gram aliyorsunuz

Oo bebek beslnmesine gecilmis bile temennim duam o ki rabbim hepimize emen bebekler nasip etsin. Emzirememenin ne demek oldugunu yasamayan bilenez asla genelde cocugu sorunsuz emme emzrme lutfuna mahzar olmus annelerimiz bu konuda zorlugu yasamadgindan anlyamayabiliyor emzremeyen annelerin hissini bu cok daha acitirdi beni ah ah :KK43: keyfe keder emzirmeyen cocugunu kendini bundan mahrum edenlere sözüm yok allah Hidayet etsin derim ne kayip..benim kuzum hic emmedi ememedi sutum de vardi halbuki ama emme rrefleksi yoktu ustune alerji reflü kaynakli saglik sorunları vardi ve bunlari bilmeyen dr dr perisan olan bi annesi gozuyasli. Emmeyen cocuk mu olurmus dedi hep kadinlar teyzeler ben de duysam inanmazdm başa gelince ogreniyorsun iste naptiysam bikere bile emziremedim kuzumu ben surekli aci cektigine beslnmeyi reddediyordu değil memeyi kan sekeri dusup dusu beslnemeynce biberonu verdgmzde bile reddediyordu surekli bi savas halindeydik o agliyordu ben agliyordum. Pompayi birakip kizimi aliyordum kizimi birakip pompayi tum gun cabam ona sut vereblmkti gogus kalkaminda biriken iko damla sut dokulunce oturur aglardm cocugumn rizki gitti diye. Neler yasadigimi nasil incindigimi hic unutamam kimse anlamiyor bikere seni annem bile vicirpida senin memisi beğenmedi bu cocuk diyebliyordu. Komsu teyzeler gelenler emer o sen ugrasmiyorsundur diyip ezip gecebliyor du dusunmeden.bes alti ayina dek hep mucadele ettim belki bigun bi bes dk olsa emer mi diye nasibimzde yokmus kendimi hep lanetlnmis hissettim bana herkese verilen bu kutfu niye vermedi mevlam diye bu da bnm sinavimmis. Oyle anlar yasadik ki değil emmeyi biberonu alsin da hastanelik olmayalm diye dualar eder hale geldik.el kadar bebemin onsekiz saat ac kaldigini bilirim inatla ne sutu ne mamayi ne memeyi ne biberonu almiyordy cocuk olum orucu gibi. Butun gun elimizde biberon uykuya gecis anindaki o kisacik sureyi bekliyorduk bitek kabul ettreblrsek o anlrda ediyordu cunku onda da serce parmgmzla cenesine dokunup emme refleksni harekete gecrioduk. Kafami cc hesaplariyla bozmustum diger bebeklerin bes dkda bitrdigi miktari biz saatlerce iciremiyorduk. Dahasi sürekli kusuyordu boyle binbir emekle beslmeyi basarip oh derken foldur fosur kusardi hepsini kahrimdan olurdum. Cok zor bi annelik mucadelesi yasadim kendim de cocugum da cok yiprandi doktrlardan deli damgasi da yedim insanlarin can acitan sozleriyle de yaralandim. Hala daha emme emzrme mevzusu oldugunda yutkunamm bogazmda yumru oturur kolum kanadim eksik gibi yerin dibine girmeyi isterim.bunlari niye yazdim onu da bilmiyorun paylasmak istedim boyle hikayeler de var hayatta yuzde birlik dilimde olsa da var. Simdi tek korkum ayni travmayi yaşamak birdaha ezanlar okunuyo rabbim duysun sesimi bu defa bana da ikram etsin rabbim bu mucizeyi insallah diger türlusu cok zor cunku kimse yasamasin dilerim :cry:

Canım benim neler yaşamışsın. Allahım inşallah birdaha böyle şeyler göstermez bol bol süt ve bol bol emen bebişin bebişlerimiz olur inşallah. Dr lar nedeni hakkında bişi söylemedi mi?

magnezyumu ne için kullniyordunuz kizlar, kasimalar sertlesmeelr içinmi
benim dr sen bilirsin istiyorsan al dedi, alinir yada alinmaz diye bi yorum getirmedi
karnimin sertlesmelerinede rahim agzini etki etmedigi surece yani kislatmadigi surece bi zarari yok dedi ..
ben ozelliklle egildimmi karnim tas kesiliyor baya bi kendine gelemiyor ..
magnezyumuda eczaneye sordum ama almadim kaldi oyle, uzerinde yorgunluk halsizlik için yaziyordu kutusunda , gunluk alinmasi gereken miktarda 100 gr mis , siz kaç gram aliyorsunuz

Bana ısrarla vermedi Dr um. Kaç kez istedim ama vermiyor.

Back
X