2015 Şubat Anneleri

kızlar bişey soracam yazılarınızı takip ediyorum aranızda hiç kalsiyum ilacı kullanan varmı hep demir vitamin ve magnezyum duydum kullanan var mı

benim genel karın bölgem sert mesela senin de öyle mi? eşim normalde de yağlı olmadığından diyo ama:s

yok canım yumuşacık benim karnım ama mesela ayakta çok durursam veya yürürsem sertleşiyor hafiften. sadece yalancı sancılar sert yapıyor taş gibi. benimde yağ mağ yoktu ama öyle hiç sertlik olmuyor oğluşum dayanmassa bir taraflara :)

Canım benim neler yaşamışsın. Allahım inşallah birdaha böyle şeyler göstermez bol bol süt ve bol bol emen bebişin bebişlerimiz olur inşallah. Dr lar nedeni hakkında bişi söylemedi mi?

amin canim cumlemize insallah bol sut sorunsuz emen saglikli bebisler nasip olsun. Doktorlar uc aya kadar hep reflu uzerinde durdu onu tedaviye yoneldiler. Dogustan enme refleksi zayıf dendi reflu sebebiyle acı cekiyor diye beslnmeyi reddediyor dendi ki memeye de kasiga da biverona da kasilma seklinde tepki verip morarana kadar agliyordu. Bi kisim dr solunum yolunda darlik var nefesi kesildigine reddediyor dedi ama ispat ve tedavi edemedi. Tabi uc ayinda tamanen beslnme reddi baslynca cok sukur ki alerji uzerine yogunlsmyi da akil ettiler. Inek suty ve turevlerindeki proteine alerjisi olduğna kanaat getrldi o zamana dek verdgm sutumle benim beslnmemden gecen ona dokunan bu proteinleri sindiremedgi icin mide bagrsak sikintisi yasadigindan beslnmeyi icgudusel olarak reddettgi söylendi. Ben diyete başladım sutum yettigince veriyordum bisure sonra azalmya baslayinca alerjiye ozel içerikli bir mama var.bilesimi alerjili cocuklara ozel hazrlnmis rarahatszlik yasamasnlar diye ona baslatti drlar onun tadi kokusu berbat zaten cocuk reddediyor onu hic almadi tabi.surekli karin agrisi sanci gaz krizleri kabizlik ciltte tepkiler derken ekgida donemine gelebldk bisekilde ondan sonra da rahat edemedik tabi cocuk pskoljik tepki gelstrdgi için bilinclendkce daha da zor oldu beslnmesi binbir emekle inatla sinir buhranlariyla buyuttuk elhamdülillah kresten sonra biraz daha iyi oldu ama hala yemek saatleri cinnet gecrtiyor hic soyle gonlumce zevkle besleyemedim. Hala gecmeyen kabizligi icin tedavi goruyor mumkun mertebe sut urunu tuketmiyor dokunuyor çünkü

Kangru dort aya kadar rahat oluyor ama cok da pratik sayilmaz giyimi kusami olcak kisin usutmesn diye onunla agirliklari artcak kangruya sigdrmasi da cabasi tek cikcagn zaman kisa sureli cikissa rahatlik sagliyir bebek agrlastkca yoruyor ama. Bebekerin keyfi yerinde oluyor merak etmeyin bebeğin sirtini omurlarini iyi destekleyen urun almya fikkat etmelo boyun tutusu muhim ucuz urunlerde bu konfor yok malesef. Tasiyan icin de omuz ve bel destegi olanlar daha kullanisli sagligimiz acisindan;)

Oo bebek beslnmesine gecilmis bile temennim duam o ki rabbim hepimize emen bebekler nasip etsin. Emzirememenin ne demek oldugunu yasamayan bilenez asla genelde cocugu sorunsuz emme emzrme lutfuna mahzar olmus annelerimiz bu konuda zorlugu yasamadgindan anlyamayabiliyor emzremeyen annelerin hissini bu cok daha acitirdi beni ah ah :KK43: keyfe keder emzirmeyen cocugunu kendini bundan mahrum edenlere sözüm yok allah Hidayet etsin derim ne kayip..benim kuzum hic emmedi ememedi sutum de vardi halbuki ama emme rrefleksi yoktu ustune alerji reflü kaynakli saglik sorunları vardi ve bunlari bilmeyen dr dr perisan olan bi annesi gozuyasli. Emmeyen cocuk mu olurmus dedi hep kadinlar teyzeler ben de duysam inanmazdm başa gelince ogreniyorsun iste naptiysam bikere bile emziremedim kuzumu ben surekli aci cektigine beslnmeyi reddediyordu değil memeyi kan sekeri dusup dusu beslnemeynce biberonu verdgmzde bile reddediyordu surekli bi savas halindeydik o agliyordu ben agliyordum. Pompayi birakip kizimi aliyordum kizimi birakip pompayi tum gun cabam ona sut vereblmkti gogus kalkaminda biriken iko damla sut dokulunce oturur aglardm cocugumn rizki gitti diye. Neler yasadigimi nasil incindigimi hic unutamam kimse anlamiyor bikere seni annem bile vicirpida senin memisi beğenmedi bu cocuk diyebliyordu. Komsu teyzeler gelenler emer o sen ugrasmiyorsundur diyip ezip gecebliyor du dusunmeden.bes alti ayina dek hep mucadele ettim belki bigun bi bes dk olsa emer mi diye nasibimzde yokmus kendimi hep lanetlnmis hissettim bana herkese verilen bu kutfu niye vermedi mevlam diye bu da bnm sinavimmis. Oyle anlar yasadik ki değil emmeyi biberonu alsin da hastanelik olmayalm diye dualar eder hale geldik.el kadar bebemin onsekiz saat ac kaldigini bilirim inatla ne sutu ne mamayi ne memeyi ne biberonu almiyordy cocuk olum orucu gibi. Butun gun elimizde biberon uykuya gecis anindaki o kisacik sureyi bekliyorduk bitek kabul ettreblrsek o anlrda ediyordu cunku onda da serce parmgmzla cenesine dokunup emme refleksni harekete gecrioduk. Kafami cc hesaplariyla bozmustum diger bebeklerin bes dkda bitrdigi miktari biz saatlerce iciremiyorduk. Dahasi sürekli kusuyordu boyle binbir emekle beslmeyi basarip oh derken foldur fosur kusardi hepsini kahrimdan olurdum. Cok zor bi annelik mucadelesi yasadim kendim de cocugum da cok yiprandi doktrlardan deli damgasi da yedim insanlarin can acitan sozleriyle de yaralandim. Hala daha emme emzrme mevzusu oldugunda yutkunamm bogazmda yumru oturur kolum kanadim eksik gibi yerin dibine girmeyi isterim.bunlari niye yazdim onu da bilmiyorun paylasmak istedim boyle hikayeler de var hayatta yuzde birlik dilimde olsa da var. Simdi tek korkum ayni travmayi yaşamak birdaha ezanlar okunuyo rabbim duysun sesimi bu defa bana da ikram etsin rabbim bu mucizeyi insallah diger türlusu cok zor cunku kimse yasamasin dilerim :cry:

ama kıyamam sana rabbim bu bebeğine inşallah emmeyi nasip eder. emmeyince elden gelen birşey yok canım. sonuçta keyfi değil senin ki üzme kendini belki allah bu bebeğinle mükafatlandırır seni bir bakarsın şokur şokur emer seni :) hiçbirimiz henüz ne olacağımızı bilmiyoruz yaşamadan bilemeyiz ama allah yaşatmasın rabbim göğüslerimizi süt doldursun bebeklerimizde çok çok emsin inşallah.

yok canım yumuşacık benim karnım ama mesela ayakta çok durursam veya yürürsem sertleşiyor hafiften. sadece yalancı sancılar sert yapıyor taş gibi. benimde yağ mağ yoktu ama öyle hiç sertlik olmuyor oğluşum dayanmassa bir taraflara :)

Bugun ben de yasadim sanirim bunu once bicak batar gibi keskin bi sanci oldu sonra da gogsumun altinda enlemesine genis bi alanda sertlesme oldu. Bi an bebisim mi dayaniyor vargucuyle dedim ama bebisin boyunu ascak kadar genis bi alan sertti

ama kıyamam sana rabbim bu bebeğine inşallah emmeyi nasip eder. emmeyince elden gelen birşey yok canım. sonuçta keyfi değil senin ki üzme kendini belki allah bu bebeğinle mükafatlandırır seni bir bakarsın şokur şokur emer seni :) hiçbirimiz henüz ne olacağımızı bilmiyoruz yaşamadan bilemeyiz ama allah yaşatmasın rabbim göğüslerimizi süt doldursun bebeklerimizde çok çok emsin inşallah.

Amiiiiinn canim benim ben vicdanen elimden geleni yaptım biliyorum ama üzülmemek elde değil o kiymik icinde hep. Inşallah bu defa rabbim tersine guzel sorunsuz bi hikaye yazdirir bebsme de bana da hep dua ediyorum.kimse yasamasin bböyle bir seyi inşallah

amin canim cumlemize insallah bol sut sorunsuz emen saglikli bebisler nasip olsun. Doktorlar uc aya kadar hep reflu uzerinde durdu onu tedaviye yoneldiler. Dogustan enme refleksi zayıf dendi reflu sebebiyle acı cekiyor diye beslnmeyi reddediyor dendi ki memeye de kasiga da biverona da kasilma seklinde tepki verip morarana kadar agliyordu. Bi kisim dr solunum yolunda darlik var nefesi kesildigine reddediyor dedi ama ispat ve tedavi edemedi. Tabi uc ayinda tamanen beslnme reddi baslynca cok sukur ki alerji uzerine yogunlsmyi da akil ettiler. Inek suty ve turevlerindeki proteine alerjisi olduğna kanaat getrldi o zamana dek verdgm sutumle benim beslnmemden gecen ona dokunan bu proteinleri sindiremedgi icin mide bagrsak sikintisi yasadigindan beslnmeyi icgudusel olarak reddettgi söylendi. Ben diyete başladım sutum yettigince veriyordum bisure sonra azalmya baslayinca alerjiye ozel içerikli bir mama var.bilesimi alerjili cocuklara ozel hazrlnmis rarahatszlik yasamasnlar diye ona baslatti drlar onun tadi kokusu berbat zaten cocuk reddediyor onu hic almadi tabi.surekli karin agrisi sanci gaz krizleri kabizlik ciltte tepkiler derken ekgida donemine gelebldk bisekilde ondan sonra da rahat edemedik tabi cocuk pskoljik tepki gelstrdgi için bilinclendkce daha da zor oldu beslnmesi binbir emekle inatla sinir buhranlariyla buyuttuk elhamdülillah kresten sonra biraz daha iyi oldu ama hala yemek saatleri cinnet gecrtiyor hic soyle gonlumce zevkle besleyemedim. Hala gecmeyen kabizligi icin tedavi goruyor mumkun mertebe sut urunu tuketmiyor dokunuyor çünkü

Ah canım yaa Allah korusun alerjilerden. Anlaşılıncaya kadar insanı çileden çıkarıyor. Kimin aklına gelir süte alerji olacağı. Allah'a emanet olsun yavrucuklar.

Multivitamin alıyorum içinde magneZyum var diye sanırım. Kullandığım multşvitaminin içinde 100 mg magnezyum var.
evet eczaci bana gunluk maksimum doz 100 gr dedi, e onu aliyorsan dr dan niye istiyorsun sen : )
ben su an sadece kan ilacini aliyorum, mag,ezyuma karar veremedim, vitaminide kilo yapar diye almadim bie unuttum çogu zaman : (

kızlar bişey soracam yazılarınızı takip ediyorum aranızda hiç kalsiyum ilacı kullanan varmı hep demir vitamin ve magnezyum duydum kullanan var mı
hiç bisey kullanmayan biri oalrak atlayim ben :)
sut içmiyonmu canim sen, ben kullanmiyorum ama vitaminin içinde oda vardir kesin

Amiiiiinn canim benim ben vicdanen elimden geleni yaptım biliyorum ama üzülmemek elde değil o kiymik icinde hep. Inşallah bu defa rabbim tersine guzel sorunsuz bi hikaye yazdirir bebsme de bana da hep dua ediyorum.kimse yasamasin bböyle bir seyi inşallah
kiyamam canim yaa
elinde olmayan sebepden emzirememisin ,insalalh bu sefer aksilik olmaz
dedim ya oyle efden pufden bahaneler uretiyolarki hanimlar agzim açik kaliyor onlaraydi benim lafim

evet eczaci bana gunluk maksimum doz 100 gr dedi, e onu aliyorsan dr dan niye istiyorsun sen : )
ben su an sadece kan ilacini aliyorum, mag,ezyuma karar veremedim, vitaminide kilo yapar diye almadim bie unuttum çogu zaman : (

Multivitamin harici de magnezyum veriliyormuş ya kramplar ve rahim için. O yüzden önemlidir diye ısrar etmiştim Dr a ;)

Slm kızlar eşimin teline çekmiştik dükkandaki bebeğime aldığımız beşiği sizce nasıl güzel mi ?
İçine biz yatak setini mavi beyaz gemli aldık :)

Eklentiler

• Fotoğraf0765.webp
    Fotoğraf0765.webp
    133,5 KB · Görüntüleme: 83
Benim kızımda 2,5 ay kadar emdi. Lohusalık dönemimde sorunlar yaşandı. Moralim çok bozuldu ve sütüm kesildi. Siz siz olun kızlar hiçbişeyi takmayın. Çocuğumuz rızkından oluyor:(

Bakalım emzirme serüvenlerimiz nasıl olacak biz ilk anne adaylarının.
Ben çok emzirmek istiyorum inş bol sütlerimiz olur ve inş emen bebeklerimiz olur :)

Slm kızlar eşimin teline çekmiştik dükkandaki bebeğime aldığımız beşiği sizce nasıl güzel mi ?
İçine biz yatak setini mavi beyaz gemli aldık :)
Çok güzel canım. Rabbim hayırlısıyla içinde yatmayıda nasip etsin inşaAllah.

Ah canım yaa Allah korusun alerjilerden. Anlaşılıncaya kadar insanı çileden çıkarıyor. Kimin aklına gelir süte alerji olacağı. Allah'a emanet olsun yavrucuklar.

Bilmeyen icin akla gelmiyor tabi de saglik sektorune kizginligim cok bu konuda bize zaman kaybettrdiler sıkıntımız ilerledi onlar yuzunden hele mersinde drlardan yasadgmi kimseden yasamadm bu cocuga sen bakma kafayi yemissin diyen bile oldu. Surekli iatanbula tasidik durduk cocugu maddi manevi cok zahmetli oldu keske tam sifa bulablseydik işte oyle nalet biseyki net sudur diyemiyon bicok alerjen caprasik tepki olusturuyor zor bisey ama cagin illeti gibi o kadar cok alerjik kuzu var ki rabbim sifa versin hepsine

Back
X