- 25 Haziran 2014
- 674
- 400
- 78
Ben de edebiyat öğretmeniyim. Öğretmen olduğum için oldukça şanslı olduğumu düşünüyorum. Hemen her kuşak, öğrencilerden şikayetçi olmuştur. Bizim de gelişen ve inanılmaz hızda değişen dünyada yeni kuşağın yozlaştığını düşünmemizden daha doğal bir şey olamaz. Bilgi çağının içinde doğup büyümüş bir lise öğrencisi, odaklanma, yoğunlaşma ve öğrenme, öğrendiklerini uygulama zorluğu yaşayacaktır elbette. Yapmamız gereken zayıf eğitim sistemimizin çarklarında ezilmeden, sistemin silik bir parçası olmadan, öğretmenliği hak ettiği doğaçlamacı, gelişime ve yenileşmeye yatkın bir eylemler bütününe dönüştürmektir. Bunu başarabildiğimiz ölçüde eğitimden, öğretmekten heyecan duyarız.
Ben kendi çocuğumun da işini sevmeyi başaran, işini zevkle yapan bir öğretmenin elinde büyümesini çok isterim.
Bu arada, ergenler zararsızdır. Öğrenmeye en yatkın zaman diliminde yaşamazlar belki ama bir öğretmen olarak fiziksel ve duygusal olarak en karmaşık büyüme çağlarında onlara eşlik etmek de güzeldir :)
Ben kendi çocuğumun da işini sevmeyi başaran, işini zevkle yapan bir öğretmenin elinde büyümesini çok isterim.
Bu arada, ergenler zararsızdır. Öğrenmeye en yatkın zaman diliminde yaşamazlar belki ama bir öğretmen olarak fiziksel ve duygusal olarak en karmaşık büyüme çağlarında onlara eşlik etmek de güzeldir :)