2015 Şubat Anneleri

ne güzel bebişin büyüyünce tekrar yatağa ihtiyacın olmayacak,arkadaşımın oğlu büyüdü ne güzel dönüştürüverdi genç odasına,inşallah bizimde gelir o günlerimiz :)
Iki tanr bebek yatagi verio cnm kucuk olanlardan ilk baslarda ikisini ust uste koyup yuksek kullaniosun sonra buyuyunce tek yatak kullaniosun o parmakligi indir kaldir yaparken cocuklqr gorup karistiriomus tehlikeyi onlemek icin yapiolarmis..

ayy ne analar var..benımkını ankaradan mardıne getırttık bıletlerını aldık..ben doğum sancısı çekerken tutturdu benı eve goturun burda benım yapacağım bısey yok dıye..oyle cok ısrar ettıkı yanımızda durmamak ıcın esım eve bırakıp gerı geldı hastaneye..yazık ben sancı cektıkce esım caresızlıkten yatağı koltuğu tekmeledı kızdı anneme nıye bızı yalnız bıraktı bugünde yanımızda olmayacaktıda nıye getırttık bız onu dıye.. evde bı demlık cay demlemıs oturmuş keyıf yapmış canım anam kızı aklını kaybederken :KK51:
Allah Allah demek ki rahat bi insan :))

Ayıp olmasından değil de sezeryan olucak olursa sonuçta bir ameliyat ya risk az da olsa var öncesinde görmek istiyceklerdir. Aynı şeyi onlar yapsa yani ameliyat olsalar ama bize söylemeseler nasıl üzülürüz. İşte o yüzden ikilemde kaldım.
Ben de aynen

dünden beri bebeğin hareketlerini vajianın tam üstünde hissediyorum göbeğimin çok altında ondan önce sol göbek tarafındaydı..pozisyonmu değiştirdi acaba taktım kafaya kötü senaryo yazıp duruyorum:KK17:

Normalmiş canım. Hatta Dr çıkacakmış gibi hissedersin dedi ama uzun bir yol var çıkabilmesi için dedi.

siz insanları gerçekten engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz :S elbette bebek görmeye diye herkes gelecek. ailesi tanıdıkları yakın olanlara sözüm. dün ben bebek mevlüdündeydim en yakınım teyzemin gelini. inanın ben bunaldım o ortamdan kız açmış göğüslerini emziriyor gelen giden yatak odasında bebeğe bakıyor :S dedim annemle kayınvalideme böyle bakmak zorundalar mı . nasıl engelleyecez dedi ayıp olur girmeyinmi diyecez dediler. doğru kimseye hayır girmeyin denmez bana dense ben çok bozulurdum çünkü ben ne göğüs meraklısıyım ne de ufacık el kadar bebeğe bakma meraklısıyım. ama adet gibi olmuş bu durum artık o yüzden belli bir zamana kadar sabredicez. dün akşam ondan konuşuldu ben milletin yanımda heryerimi açmam dedim çünkü inanın lohusa mevlüdünde giyilen gecelikler çok absürd her yanın belli bir yerde mevlüt okunuyor ama anne çırılçıplak. bana çok tuhaf geldi açıkçası ama adet böyleymiş dedim ben adetlere göre gitmem gayet derli toplu geceliğim var çeyizimde aldığım onu giyerim kimsenin yanında da göğsümü açıp emzirmem çünkü emzirme önlüğü aldım sırf onun için.
annemde böyle şeyleri sevmez,kayınvalidem ise etliye sütlüye karışmaz. kalkıpta başımda dır dır etmez kimse ederse de annem tepki gösterir, bu yüzden biraz şanslıyım. hastane de zaten tek annem olacak kayınvalidem evde yemek vs yapar. şimdilik planlarım böyle umarım kazasız belasız atlatırız şu misafir işlerini.
katılıyorum canım sana kimseyi kovamayız bende emzirme önlüğü aldım öle yapıcam dediğin gibi yatak odasına giriyor bakıyorlar istemiyorum bende sonuçta gelecek olanlar mutlaka gelecek eşimin ailesi çok kalabalık hergün evde biri olursa hiç şaşırmam yani yorulmuştur demez gelirler allah yardımcımız olsun zaten gören bi daha mevlüte gelir o kadar sonra gelceklerini zannetmiyom ama ben 6 ay misafir ağırlarım keza 16 tane teyze var eşimde hepside çok sever izi bunlarda en az üçer çocuk :) o çocuklarınında en az ikişer çocuğu var :D

siz insanları gerçekten engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz :S elbette bebek görmeye diye herkes gelecek. ailesi tanıdıkları yakın olanlara sözüm. dün ben bebek mevlüdündeydim en yakınım teyzemin gelini. inanın ben bunaldım o ortamdan kız açmış göğüslerini emziriyor gelen giden yatak odasında bebeğe bakıyor :S dedim annemle kayınvalideme böyle bakmak zorundalar mı . nasıl engelleyecez dedi ayıp olur girmeyinmi diyecez dediler. doğru kimseye hayır girmeyin denmez bana dense ben çok bozulurdum çünkü ben ne göğüs meraklısıyım ne de ufacık el kadar bebeğe bakma meraklısıyım. ama adet gibi olmuş bu durum artık o yüzden belli bir zamana kadar sabredicez. dün akşam ondan konuşuldu ben milletin yanımda heryerimi açmam dedim çünkü inanın lohusa mevlüdünde giyilen gecelikler çok absürd her yanın belli bir yerde mevlüt okunuyor ama anne çırılçıplak. bana çok tuhaf geldi açıkçası ama adet böyleymiş dedim ben adetlere göre gitmem gayet derli toplu geceliğim var çeyizimde aldığım onu giyerim kimsenin yanında da göğsümü açıp emzirmem çünkü emzirme önlüğü aldım sırf onun için.
annemde böyle şeyleri sevmez,kayınvalidem ise etliye sütlüye karışmaz. kalkıpta başımda dır dır etmez kimse ederse de annem tepki gösterir, bu yüzden biraz şanslıyım. hastane de zaten tek annem olacak kayınvalidem evde yemek vs yapar. şimdilik planlarım böyle umarım kazasız belasız atlatırız şu misafir işlerini.

annede bebekte kendini toparladıktan sonra gelseler daha iyi olur..yeni doğum yapmış birini strese sokmak dışında ne işe yarıyor bu adetler..
adet olabilir ama mevlütte neden gecelik giyiliyor onu anlamadım..
normal kıyfet olsa olmaz mı?

Normalmiş canım. Hatta Dr çıkacakmış gibi hissedersin dedi ama uzun bir yol var çıkabilmesi için dedi.

yaaa normalmiymiş :S bende geçen öyle oldum hatta eşime dedim hastaneye gidelim diye o da korktu ne oldu diye sordu. dedim bebek sanki çıkacak gibi alt tarafıma vuruyor az daha vursa delip geçecek dedim o da suratıma değişik baktı :D sonra biraz eğildim kalktım yerimden düzeldi farklı bir pozisyon aldı.

Emzirme önlüğü nasıl bişey?

katılıyorum canım sana kimseyi kovamayız bende emzirme önlüğü aldım öle yapıcam dediğin gibi yatak odasına giriyor bakıyorlar istemiyorum bende sonuçta gelecek olanlar mutlaka gelecek eşimin ailesi çok kalabalık hergün evde biri olursa hiç şaşırmam yani yorulmuştur demez gelirler allah yardımcımız olsun zaten gören bi daha mevlüte gelir o kadar sonra gelceklerini zannetmiyom ama ben 6 ay misafir ağırlarım keza 16 tane teyze var eşimde hepside çok sever izi bunlarda en az üçer çocuk :) o çocuklarınında en az ikişer çocuğu var :D

16 teyze mi:KK57: maaşalah onların doguran anneye

annede bebekte kendini toparladıktan sonra gelseler daha iyi olur..yeni doğum yapmış birini strese sokmak dışında ne işe yarıyor bu adetler..
adet olabilir ama mevlütte neden gecelik giyiliyor onu anlamadım..
normal kıyfet olsa olmaz mı?

kim düşünüyor anne ve bebeğin toparlanmasını? ben hiç görmedim herkes biran önce gidip görelim adet yerini bulsun kafasında.
bende anlamıyorum o gecelik işini. hatta abartıp abiye giyenler varmış köy yerlerinde düşün işte ne hale gelmiş durumlar. millet gösteriş peşinde,ben ise gayet mütevazi düşünüyorum bu konuda.kuaföre gidip saç ve makyaj yaptıranları söylemiyorum bile. sanki bu bir tabu olmuş bizim burada,ve ben bu tabuya gerçekten çok ters düşüyorum. umarım kavgasız gürültüsüz atlatırım.

Engellemekten ziyade biraz daha mahremimi korumak istiyorum ben.Kimse meme merakından gelmiyor evet ama ben de memelerim ortadayken bebeğimle yakınlaşmak isteyeceğim özellikle daha yeniyken herşey bu da benim gibi tüm doğum yapacakların en doğal hakkı.Ben eltimi iki kere toplamda 15 20 dakika ziyaret ettim sezeryanlı olduğu için onu da insanlara ikramlık götürmek için iki kere gittim.Sonraki ziyaretimse bir aylık falandı herhalde ki dibimizde oturuyorlar ve ablam gibidir ondan gittim rahatsız etmek istemediğim için de az geldiğimi söyledim.Yatak odasına zaten girebilecekler bana göre çok yakınlarım olmalı.Benim dediklerim olması gereken, adettendir diye neden lohusa kadın gerilsin ki.İnsanların anlayışlı ve hoşgörülü olması gerekiyor bence.Sana da tuhaf gelmiş zaten mevlüdde yaşananlar.

bu haftalarda sık pozisyon değiştirrlermiş yeni öğrendim alışmışım soldan vurmalara b garip oldum birde aklım hep erken dogumda korktum sanırım

Emzirme önlüğü nasıl bişey?

lMYC-85481_1.webp
şöyle birşey canım. ben beyaz üstünde çiçek böcekli bir şey aldım. tamamen bebek alışverişine çıktığımda gördüğüm birşeydi sordum ne işe yarıyor kadın anlattı bebek emzirmek için falan diye kaptığım gibi attım sepete :)

Küçük çocukluları ben de takıyorum çünkü bebeğe zarar verirler mi ya ben görmezsem ne olur anneleri zaten boşlarlarsa ne yaparım deli gibi kendi kendime düşünüyorum bazen.Biz de küçük çocuklar çok bir de ya kıskanırlarsa falan offf çıldıriciğimmmm

en iyisi odaya kapanmak , lohusa depresyonu derler belki : ))

yaaa normalmiymiş :S bende geçen öyle oldum hatta eşime dedim hastaneye gidelim diye o da korktu ne oldu diye sordu. dedim bebek sanki çıkacak gibi alt tarafıma vuruyor az daha vursa delip geçecek dedim o da suratıma değişik baktı :D sonra biraz eğildim kalktım yerimden düzeldi farklı bir pozisyon aldı.
Ben de bi gun dedim galiba geliyo , sonra düşündüm suyu fln gelmesi gerekmez mi die saf saf , korktum ama baya

Back
X