2015 Şubat Anneleri

Eki Görüntüle 1312736
şöyle birşey canım. ben beyaz üstünde çiçek böcekli bir şey aldım. tamamen bebek alışverişine çıktığımda gördüğüm birşeydi sordum ne işe yarıyor kadın anlattı bebek emzirmek için falan diye kaptığım gibi attım sepete :)

Millet rahatsız etmesin diye bir tane alalım o zaman. Sağol canım.

amann ne fena kadınlar var. arkadaşımın işyerindeyım kadının biri geldı hamile birisi ile ilgili çok kötü bir hikaye anlattı gitti. içime sıkıntı çöktü .
yani birazcık düşüncesi olan birisi düşünür bu kadın hamile yanında anlatmıyım diye.
şok geçirdim.

yaaa normalmiymiş :S bende geçen öyle oldum hatta eşime dedim hastaneye gidelim diye o da korktu ne oldu diye sordu. dedim bebek sanki çıkacak gibi alt tarafıma vuruyor az daha vursa delip geçecek dedim o da suratıma değişik baktı :D sonra biraz eğildim kalktım yerimden düzeldi farklı bir pozisyon aldı.
ben çok oturup kalkınca her seferinde öyle oluyor. resmen inmiş aşağı çıkacakmıs gibi. biraz iki büklüm yuruyorum gecıyor. çok yuruyunce de oluyor.
çıkmaz heralde ağrı sancı olmadan.

Engellemekten ziyade biraz daha mahremimi korumak istiyorum ben.Kimse meme merakından gelmiyor evet ama ben de memelerim ortadayken bebeğimle yakınlaşmak isteyeceğim özellikle daha yeniyken herşey bu da benim gibi tüm doğum yapacakların en doğal hakkı.Ben eltimi iki kere toplamda 15 20 dakika ziyaret ettim sezeryanlı olduğu için onu da insanlara ikramlık götürmek için iki kere gittim.Sonraki ziyaretimse bir aylık falandı herhalde ki dibimizde oturuyorlar ve ablam gibidir ondan gittim rahatsız etmek istemediğim için de az geldiğimi söyledim.Yatak odasına zaten girebilecekler bana göre çok yakınlarım olmalı.Benim dediklerim olması gereken, adettendir diye neden lohusa kadın gerilsin ki.İnsanların anlayışlı ve hoşgörülü olması gerekiyor bence.Sana da tuhaf gelmiş zaten mevlüdde yaşananlar.

ben savunmuyorum ki zaten ben de rahatsız oldum ama mahremiyet dersen kimse sallamıyor onu belirttim. çünkü gerçekten başarabilirsen tebrik ederim seni. ben başaramam engellemeyi çünkü ne ailem ne de eşimin annesi beceremez insanlara hayır demeyi :) o yüzden etrafımda gördüğüm tuhaflıkları bende yaşayacağım malesef. ha ben belli bir şeyler yaparım dediğim gibi emzirme önlüğü vs gibi önlemlerimi aldım zaten,hastaneye sadece en yakınlarım gelir. onlardan da çekinip kendimi sakınmam :) onun dışında evime geleceklere engel olamam çünkü öyle bir karakterde biri değilim annem kayınvalidem ilgilensin ben kaçar emziririm çocuğumu oda da onlar peşimden gelecek değil ya :)

annede bebekte kendini toparladıktan sonra gelseler daha iyi olur..yeni doğum yapmış birini strese sokmak dışında ne işe yarıyor bu adetler..
adet olabilir ama mevlütte neden gecelik giyiliyor onu anlamadım..
normal kıyfet olsa olmaz mı?

benim teyzemler falan normal kıyafet giydi ama annem olmaz öyle dedi; mevlütte gecelik giyinecekmiş anne. onlara şaşırdım ben de niye öyle yaptılarsa dedi :D
anne geceliğini giyer süslenmiş yatağında olurmuş bebeğiyle. dedim ee kur'an okunuyor; sabahlığın falan var onu giyeceksin dedi; başına da oyalı beyaz namaz başörtüsü

ben çok oturup kalkınca her seferinde öyle oluyor. resmen inmiş aşağı çıkacakmıs gibi. biraz iki büklüm yuruyorum gecıyor. çok yuruyunce de oluyor.
çıkmaz heralde ağrı sancı olmadan.

ya işte düşündüm kese açılsa su gelir S: düşün işte neler neler düşündüm :D eşimde zavallı tuhaf tuhaf baktı suratıma bu bebek sancısız ağrısız nasıl geliyor diye. D: ama o derece tuhaf birşey sanki alt tarafıma biri habire vuruyor ilk defa o duyguyu da tattırdı bu bebekler bize :D

kim düşünüyor anne ve bebeğin toparlanmasını? ben hiç görmedim herkes biran önce gidip görelim adet yerini bulsun kafasında.
bende anlamıyorum o gecelik işini. hatta abartıp abiye giyenler varmış köy yerlerinde düşün işte ne hale gelmiş durumlar. millet gösteriş peşinde,ben ise gayet mütevazi düşünüyorum bu konuda.kuaföre gidip saç ve makyaj yaptıranları söylemiyorum bile. sanki bu bir tabu olmuş bizim burada,ve ben bu tabuya gerçekten çok ters düşüyorum. umarım kavgasız gürültüsüz atlatırım.

daha neler duyacağım abiye haa!!
valla ne kadarda gösterişe önem veriyoruz
halbuki lohusa kadın hem fiziksel hemde ruhsal olarak hırpalanmamalı bu çok özel ve güzel bir an her ne kadar zorlukları olsada
bizde bu tip adetler yok bebek görmeye hemen gidilmez anne toparlansın derler gidilsede kısa oturulur yatak odasına herkes giremez anne bebeği getirir gelenlere gösterir sonra direk odasına odaya en yakınlar girer
bebekyaşına yaklaşırkende beşik denilen adet yapılır her iki taraftan misafir gelir anneanne toruna aldıklarını getirir odaya dizerler bebek çeyizi gibi bişey yani misafirler hediye falan geitirir güzel geçer
o lohusa zamanlarındaki sıkıntılar olmayacağından annede bebekte rahat olur

16 teyze mi:KK57: maaşalah onların doguran anneye
valla öle :) biz hatta uğraşırız çok nasıl doğurmuş diye kaynanamı 48 yaşında doğurmuş :D biz bi çocuk doğurcaz zaman geçmedi :) kadın 16 tane doğurmuş:) kuzenleri falan sayamazlar hiç isimleri bilmezler mehmet diye seslen hatice diye seslen hepsinden 5 er tane var :D

Emzirme önlüğü nasıl bişey?

lMYC-85481_1.jpg

benım istanbuldaki amcam,ablam ve cocukları toplam 11 kişiyiz. eşiminkilerde öyle hepsi gelmez sanmıyorum. yani gelen gidenımız olmaz fazla. ben zaten kargaşayı hıc sevmem. misafirde cok seven bırı degılım. ablamın cocukları var çeneleri durmuyor ses cıkarırsa onlar cıkarır. ona da katlanıcaz artık.

ben savunmuyorum ki zaten ben de rahatsız oldum ama mahremiyet dersen kimse sallamıyor onu belirttim. çünkü gerçekten başarabilirsen tebrik ederim seni. ben başaramam engellemeyi çünkü ne ailem ne de eşimin annesi beceremez insanlara hayır demeyi :) o yüzden etrafımda gördüğüm tuhaflıkları bende yaşayacağım malesef. ha ben belli bir şeyler yaparım dediğim gibi emzirme önlüğü vs gibi önlemlerimi aldım zaten,hastaneye sadece en yakınlarım gelir. onlardan da çekinip kendimi sakınmam :) onun dışında evime geleceklere engel olamam çünkü öyle bir karakterde biri değilim annem kayınvalidem ilgilensin ben kaçar emziririm çocuğumu oda da onlar peşimden gelecek değil ya :)
İnşallah başarırız :KK31: Emzirme önlüğü ben de almayı düşünüyorum , memelerimizi kimse görmesin :KK73:

valla öle :) biz hatta uğraşırız çok nasıl doğurmuş diye kaynanamı 48 yaşında doğurmuş :D biz bi çocuk doğurcaz zaman geçmedi :) kadın 16 tane doğurmuş:) kuzenleri falan sayamazlar hiç isimleri bilmezler mehmet diye seslen hatice diye seslen hepsinden 5 er tane var :D

kadının ömrü hamilelikle geçmiş desene biz bi taneyi doğurmanın derdindeyiz
kalabalığı bende severim can sıkmadıkları sürece
akraba candır yokluguda dert valla

benim teyzemler falan normal kıyafet giydi ama annem olmaz öyle dedi; mevlütte gecelik giyinecekmiş anne. onlara şaşırdım ben de niye öyle yaptılarsa dedi :D
anne geceliğini giyer süslenmiş yatağında olurmuş bebeğiyle. dedim ee kur'an okunuyor; sabahlığın falan var onu giyeceksin dedi; başına da oyalı beyaz namaz başörtüsü
Allahtan kayınvalidem tarafında yok böyle şeyler. Yapmak zorunda kalırdım yoksa. Normal gün yapar gbi mevlüt yapmayı planlıyorum ben. İkram hazırlar kuran okuturuz daha ne olsun yani. Ne kuaförü ne abiyesi ne geceliği. Ayy ne tuhaf adetler. İlk defa duyuyorum.

Aç bir memene bakıyım diyen olursa önce sen aç göster demek lazım :)

Back
X