2015 Şubat Anneleri

28+2 iken dr.a gittik en son ozmn 1460 gr dı boyu da 39 -40 cm arasındaydı. 11 gün ileri çıkıyor işte 29+6 ile uyumlu gözüküyor demişti dr.umuz.
allah allah..ben 28+4 te gıttım 1527 gr cıktı.normal dedı..hatta ben kılolumu olucak dedım hayr normal gelısımı dedı.

canım benim eşin neden hasta ve raporlu olduğun halde seni çalışmaya zorluyor. doktorun gerek görmeseydi sana rapor vermezdi zaten,sen zorla istemedin ya.
bu arada el emeği benim en çok sevdiğim hediyedir. ne güzel düşünmüş velin, güle güle kullansın güzel kızın :)
Kendi hasta olsa da okula gider,ben evde ölüyor olsam beni bırakıp yine okula gider.. Kendince hak hukuk işte ama bana yaptığı haksızlık ve eziyetleri görmez hiç.. Öyle bir varlık işte.. Rabbim eline düşürmesin inşallah..

ben zaten biliyorum da bilmediklerini bilmiyordum :) neyse bursa ya özgü başka bir şey dile getirmemem en iyisi :D hepimiz değişik şehirlerde olduğumuzdan örf ve adetleri bilinmemesi çok normal.bizim buralar biraz abartı işte onu biliyorum bir tek :) her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerekli halbuki başka yerlerde öyle adetler yok. en güzel örnek kına gecesi tavuk almanın yapılması :) bende yaptım mutluyum :D

ayy o tavuk almada bana çok garip geliyor saçma geliyor bizim komşular yapardı gece gece şamata ses gürültü sinir olurdum ben o yüzden de o işten soğumuştum banada dediler komşular yapalım die dedim yok ben istemem :D eğleniyorlar tabi onlara göre adet gelenek gibi bişi zevkli geliyordu ama ben ses ve gürültülerinden ötürü sevememiştim o işi :)

kızlar dr kontrole 31. haftada çağırdı bebek doğum yoluna girmiş kafa aşağıda hiç ayrılmak istemiyom ama sanırım raporu erkenden verecek

allah allah..ben 28+4 te gıttım 1527 gr cıktı.normal dedı..hatta ben kılolumu olucak dedım hayr normal gelısımı dedı.

vallahi canım benim annemde diyor ki sizin dr. biraz abartıyor sanırım dedi bu aya göre normal diyor kilosu daha ne zmn büyücek diyor geriye 2 ay kaldı işte diyor 3 kilo 3.5 kilo doğar korkma diyor 4 ü geçmez diyor. Bakalım artık bende dua ediyorum sağlıklı olsunda ben normal doğurayımda kilolu olursa olsun minciklar severim kolunu bacağını poposunu :)

BEBEKTE Kİ GAZ SANCILARI İÇİN...

-KİMYON(1 c.k anne ağzına koyar ve bol su ıle yutar) hem annenın hem bebegın gazını alır.

-ÇÖREK OTU YAĞI(bir cay kaşığına 2,3 damla damlatılır ustune anne sutu sıkılır ve bebeğe içirilir)

-MERCAN KÖŞK OTU(anne demleyerek içer..anne sutunu artırır,hazmı ve sinidirimi kolaylaştırır)

-REZENE-ANASON(anne hergun 1 2 fıncan demleyerek içer..anne sutunu artırır hazma ve sındırıme sıfadır,uyumayan çocuk ıcın uyku yapar)

sordum soruşturdum kızlar..yazın bunları.. ;)

vallahi canım benim annemde diyor ki sizin dr. biraz abartıyor sanırım dedi bu aya göre normal diyor kilosu daha ne zmn büyücek diyor geriye 2 ay kaldı işte diyor 3 kilo 3.5 kilo doğar korkma diyor 4 ü geçmez diyor. Bakalım artık bende dua ediyorum sağlıklı olsunda ben normal doğurayımda kilolu olursa olsun minciklar severim kolunu bacağını poposunu :)
bende annene katılıyorum canım.. benım düşüncemde aynı sekılde..tahmınıme gore 3800 3900 falanancak doğarlar bızımkıler

BEN şimdi de birinin evine gıdıyorsam o evde cocuk ya da bebek varsa hedıye almadan gıtmem. cocuk esyası almayı cok sevıyorum. sevindirmeyide
En güzelini yapıyorsun canım, hiç olmadı biçikolatayla sevindirmek gerek. Ben çantamda şeker taşıyorum yolda ki çocuklaravermek için. Onların o mutluluğunu görmek bambaşka bişey. Çok masumlar,

ay her doktor bir tuhaf :D bende aynı şekilde 2 hafta önce çıkıyor gelişimi doktor normal diyor önemli olan son haftalarda ki ölçümlermiş. çünkü gerileyip gerilemediği beslenip beslenemediği o zaman belli oluyormuş. ben 22 haftalıkken ayrıntılıya girdiğimde boyu vs herşeyi 2 hafta önde çıktı ben doktora dedim bu doğumu etkiler mi hayır senin tarihin tamamen son adet tarihine bağlı bana dediği tam olarak senin doğumunu 15 ocaktan sonra bekleyebiliriz. çünkü benim zaten 40 haftamın dolu dolu olması 1 şubat.çünkü her bebeğin gelişimi kendine özgü imiş.mesela ölçümlerde asıl baz alınan kafa ölçüsü haftasıyla uyumlu ise o zaman sıkıntı yok önde vs çıkarsa iri bebek denebilirmiş. benim bacak boyu falan filan 2 hafta önce çıkıyor ama kafa gelişimi haftasından 1 2 gün farklı çıkıyor.

-KİMYON(1 c.k anne ağzına koyar ve bol su ıle yutar) hem annenın hem bebegın gazını alır.

-ÇÖREK OTU YAĞI(bir cay kaşığına 2,3 damla damlatılır ustune anne sutu sıkılır ve bebeğe içirilir)

-MERCAN KÖŞK OTU(anne demleyerek içer..anne sutunu artırır,hazmı ve sinidirimi kolaylaştırır)

-REZENE-ANASON(anne hergun 1 2 fıncan demleyerek içer..anne sutunu artırır hazma ve sındırıme sıfadır,uyumayan çocuk ıcın uyku yapar)

sordum soruşturdum kızlar..yazın bunları.. :KK66:
SEN BUNLARI aklında tut sonra yazarsın. gününe göre gıdelım lutfen. dogum kısmına gectınız sız sımdıden.

selam kızlar
bugün izinliyim ama ben izin günlerinde değil işyerinde daha iyi dinlendiğimi farkettim
sabahtan beri ancak oturabildim yerime
belim koptu daha süpürge yapamadım
onuda yapmayacağım artık banane :confused:

sordum soruşturdum kızlar..yazın bunları.. :KK66:

baş sayfaya tutturdum böyle gerekli ve lazım olacak bilgileri ara ara aklınıza gelince yazarsanız bende ilk sayfaya eklerim

bu arada iremguzum sağol canım ekledim baş sayfaya :)

bende annene katılıyorum canım.. benım düşüncemde aynı sekılde..tahmınıme gore 3800 3900 falanancak doğarlar bızımkıler

canım benim duam inşAllah sağlıklı olsun gelişimini sağlıkla tamamlıyor olsun ve ben normal doğum yapayım çok ama çok istiyorum :) bebişimin kilosu artık fazla olursada razıyım kesi attırmaya :) banada aslında öle geliyor 3800 fln doğacak gibi benim oğlum 4 kilonun üzerine fln çıkmaz yani :)

ay her doktor bir tuhaf :D bende aynı şekilde 2 hafta önce çıkıyor gelişimi doktor normal diyor önemli olan son haftalarda ki ölçümlermiş. çünkü gerileyip gerilemediği beslenip beslenemediği o zaman belli oluyormuş. ben 22 haftalıkken ayrıntılıya girdiğimde boyu vs herşeyi 2 hafta önde çıktı ben doktora dedim bu doğumu etkiler mi hayır senin tarihin tamamen son adet tarihine bağlı bana dediği tam olarak senin doğumunu 15 ocaktan sonra bekleyebiliriz. çünkü benim zaten 40 haftamın dolu dolu olması 1 şubat.çünkü her bebeğin gelişimi kendine özgü imiş.mesela ölçümlerde asıl baz alınan kafa ölçüsü haftasıyla uyumlu ise o zaman sıkıntı yok önde vs çıkarsa iri bebek denebilirmiş. benim bacak boyu falan filan 2 hafta önce çıkıyor ama kafa gelişimi haftasından 1 2 gün farklı çıkıyor.
yürekten katılıyorum..bırde daha sımdıden ondeydı gerıdeydı demek pek mantıklı gelmiyor bana..kızım 8 aylık kontrolde 3300 gr dı ben 40. haftada doğum yaptım 1.5 ay sonra yanı 3300 dogdu..e bu çocuk hıcmı buyumedı son ayda en cok buyuyecegı zamanda..son aylar cok kıymetlı bebek ıcın ..

baş sayfaya tutturdum böyle gerekli ve lazım olacak bilgileri ara ara aklınıza gelince yazarsanız bende ilk sayfaya eklerim

bu arada iremguzum sağol canım ekledim baş sayfaya :)
yazdıklarımı ekledın benı listeye eklemedın :KK70:saka bı yana senın sucun degıl tabı ben sana bılgılerımı yazıp gondermedım ..ne ıstıyon neyazıyım :KK49:

abooww canım kafası benimkinin ölçümlerinde en önde çıkan ölçüm oluyor kafası büyük olacka diyor drum benim 28de iken ise 30 kusur günlük çıkıyordu bnmkinin kafası :D

abooww canım kafası benimkinin ölçümlerinde en önde çıkan ölçüm oluyor kafası büyük olacka diyor drum benim 28de iken ise 30 kusur günlük çıkıyordu bnmkinin kafası :D
bu gıdısle normal doğumu unutacakmışsın gıbıme geliyor :KK17: ben kılosunu duyunca ılk sorduğum sey kafası nın ebatı normal doğuma engel olacak kadar buyukmu olmuştu..sukurkı degılmıs ;)

Back
X