2015 Şubat Anneleri

) GEBELİKTE AĞLAMAK VE ÜZÜLMEK KÖTÜDÜR, BEBEĞİN ETKİLENİR:
Gebe hem en duygusal döneminde olduğu hem de fiziksel olarak bir hormonal kokteyl içinde olduğundan her zamankinden daha fazla duygusal olması beklenebilir. Bu yüzden her zamankinden daha fazla gözyaşı dökmesi mümkündür. Bunu durdurmak, güçlü görünmeye çalışmak ve gözyaşlarını içine atmak daha kötüdür ve bebeği etkileyen asıl neden kendini durdurmaktır. Bebek annenin düşüncelerini değil hislerini sezer. Asıl bağlantı sezgiler ve duygular arasındadır. O yüzden gebelikte ağlamak güzeldir hem de gebeyi rahatlatır. Ağlama yüzünden suçluluk duymaması gerektiğini bilmelidir.

ya bu alan kaydı nere ? bil kazandaki soruya cvp vereyim dedim bulamıyorum

kesınlıkle ondan olmuştur.. babam seker hastası ınsulın kullanıyor..seker konusunda bıraz bılgım var bu yüzden canım..bugun dıkkat et yarın ölc emınım dusuk çıkacaktır yıne:KK66:
ya ben insülin kullanmaya başladım dün buna rağmen düşmüyor değerlerim. benim babamda kullanıyor ama ona söylemedim ben doğurana kadar kafasına takar o,dert eder kendine acaba sonrada devam edecek mi diye. senin baban günde kaç birim doz uyguluyor biliyor musun canım? acaba aldığım doz yeterli değil mi yoksa birkaç gün sonra mı düzene girecek diye kafam karıştı da:KK51:

saolun kızlar ıletırım tabıkı sukur sımdılık bır sıkıntı yok ısallahta olmaz zamanında gelır kuzular...

valla sizin kocalara bravo :) anlayışlı adamlar bizimkisi öküz :) zaten hamile kalışımdan beli düşük yaptık hiç regl olmadan gene kaldım :D nasıl dur deyim ben buna bizde tehtit ettim :D kendim kaşındım gidersen başka bi yere istikrarın bozulsun diye allah beni napmasın :KK70::p

saolsun ya anlayışlıdır. zaten benden once oglunu sevıo artık. beni 2. plana attı. :confused: umarım hamilelikten sonra düzelir yoksa büyük sıkıntı var yani. :KK53:

1 haftadır kocaelı fazlasıyla soguk..sureklı yağmur yağıyor..ama kar soğuğu var...

sımdıden yazı ozledım :KK51:

ya ben insülin kullanmaya başladım dün buna rağmen düşmüyor değerlerim. benim babamda kullanıyor ama ona söylemedim ben doğurana kadar kafasına takar o,dert eder kendine acaba sonrada devam edecek mi diye. senin baban günde kaç birim doz uyguluyor biliyor musun canım? acaba aldığım doz yeterli değil mi yoksa birkaç gün sonra mı düzene girecek diye kafam karıştı da:KK51:
valla sırf babam ınsulın kullanıyor dıye bana 100 luk seker testı yaptırmamı ıstedı dr ama ben yaptırmadım aılemın de baskısıyla.. bılmıyorumkı babam ın sekerı cok cok yüksek..400 500 olduğu zamanlar oluyor.. ama garıp kı cankırı ya memlekete gıttıgınde nerdeyse butun seker ılaclarını kullanmıyor (seker kendılıgınden düşüyor)ankaraya dönduklerınde anında yukselıyor.. korkutuyor bızıı

S Sond sendın sanırım canım soran..

kızıma hamıleyken yıne burda grubumuzdaki arkadaşlardan bırınde aynı sorun vardı..bebegı yeterince beslenemıyordu.. haftalarca geriden gelıyordu kı cıddı bır fark açılmıştı bızımkılerle arasında ..hep soluna yattı doğuma kadar..hıc kalkmadı vehep dınlendı..aspırın ı babamda kullanıyor kan sulandırıcı olarak..fayda edecegıne ınanıyorum pıhtılaşma adına.. ınsaallah sıfa bulur..

bu arada kızlar aksuaksu arkadasımız hastanede yatıyor ıkızlere hamıleydı hanı hatırlarsanız ona bır dua okursanız sevınırm
aaa ne oldu bende onu merak ettım. gecen yazacaktım ama buraya yazınca malum cevap gelmiyor. Allah yardımcısı olsun. ederiz duamızı.

benımkıde bunda anlayıslı kızımda braz daha farklıydı hersey bunda claısıyorum zaten yorgunum hem hamılelık felan goruyo halımı oda saolsun ustelemıyo haa ustelese bıle hakkında gelırım eskıden kıyamıyodum ama artık yok anacım bendekıde can

yav siz hala tetanos mu oluyorsunuz? ne bitmez tetanostu. ben ıyıkı hıc olmadım.
kızıma hamıleyken 2 kez yaptırdım doğum sonrası kalanları yaptırmadım artık acısı yüzünden.aradan 3 sene gectı bu hamılelıgımde daha anasaglıga bıle gıtmedım ..ıgne mıgne olmak ıstemıyommm ben :KK34:

Back
X