2015 Şubat Anneleri

kızlar şirketimin son dakka kazığı, ne güzel bu seneden kalan 12 gün iznimi doğum sonrası kullanırım diye düşünürken yıl sonuna kadar kullanmanız lazım diye mail attılar. gittim görüştüm dedim ben sonra kullanmak istiyorum, kısa ve net olmaz dediler.
Bastım içimden küfürü hepsine.
onun dışında 22 Ocak'ta doğum iznim başlıyor, onun öncesinde 12 gün izin kullanıcam, yani 8 ocakta iznim başlayacak.
buna göre son 1,5 ay çalışma günüm kalmış.
ohh bee kurtuluyorum şu iş yerinden bi süre de olsa.

kızlar şirketimin son dakka kazığı, ne güzel bu seneden kalan 12 gün iznimi doğum sonrası kullanırım diye düşünürken yıl sonuna kadar kullanmanız lazım diye mail attılar. gittim görüştüm dedim ben sonra kullanmak istiyorum, kısa ve net olmaz dediler.
Bastım içimden küfürü hepsine.
onun dışında 22 Ocak'ta doğum iznim başlıyor, onun öncesinde 12 gün izin kullanıcam, yani 8 ocakta iznim başlayacak.
buna göre son 1,5 ay çalışma günüm kalmış.
ohh bee kurtuluyorum şu iş yerinden bi süre de olsa.

genelde yeni yıla girince yanar izinler, ocakta kullanabiliyosan niye sonrasında kullandırmıyorlar anlamadım

100 luk ıstedı ılk.. annem ablalarım kesınlıkle yaptırma dedıler bebeğe cıddı zararlar verebılıyor seker yuklemesı dıye.. yınede yaptıracaktım ama ben tatlı nerdeyse tuketmıyorum,beyaz ekmek yemıyorum yanı kendımce zaten seker dıyetı yapıyor gıbıyım,babamdan dolayı seker hastalarının ne yememesı gerektıgını bılıyorum..seker cıksa bıle dıyet verecektı..ee onu ben kendımde yapıyorum zaten...

bırde soyle bır durum oldu..kızım 3 yasında ben sabah ac karna hastaneye gıdıcem 1 er saat arayla kan alınacak bu demek oluyokıben oglene kadar hastanede olucam..kızımı kıme bırakıyım,esım okulda. saatlerce onu hastanede zapdedemen.. butun bu sebepler bır araya gelınce yaptırmadım bende..
canım endokrn uzmanı bana şöyle açıkladı: yükledikleri 75gr şekerin yaptığı etkiyi normal bir öğün zaten yapıyormuş. ama standart bir uygulama olması açısından şeker veriliyormuş. eğer kişide şeker varsa ve bunun tedavisiini olmuyorsa o 75grlık şekerli suyun yaptığı etkiyi her öğün sonrası bebeğine yapıyormuş zaten. ben 10gün diyetle düşüremedim insüline başladık. diyette her zaman çözüm olmuyor yani. karatayı dinleseydim bebeğim ne kadar zarar görecekti kimbilir.

hayır canım o değişmiyo sonrasına aktarıldığı için para aynı para bide 112 değil 122 gün hesaplancak
7x16=112 yapıyo neden 122 gün canım,ektra bişeyler mi var ki? :KK22:

İstihdamda azalma olmasın diye aslında 20 haftalık istenen izin 18 haftada anlaşıldı diye anladım ben, tabii yasalaşcak daha umarım yasalaşır :KK66:
tabi her sene aynı şey orası ayrı

anammmm gene çenenin dibine vurmuşunuz kızlar maasallah suphanallah..:KK57:
dünyanın alıntısını yaptım net gıttı geldı alıntılarda gıttı..
neyse; dun yemeğe gıttıgımız velının evı bıraz soğuktu , kalorıferde sorun varmış nasıl usuttuysem eve geldıgımde vücudum tıtrıyordu sıcak su torbasıyla yattım gece boyu..karnım cok ağrıdı..sukur sabah gecmıstı..
esıme surprızdogum gunu pastası hazırlamışlar,esım cok sevındı..muazzam bır sofranın arkasından gece gece muthıs moral oldu esıme de ..neyse didim üşüdüm müşüdüm ama sevınsın garıban :KK70:

kızımla kahvaltımızı yaptık,bu arada sabah 72.5 u gordum tartıda..bu aralar pasta faslı sık yasandı ona verdım..hemen dıkkat etmeye başladım..gercı 68 le hamıs kaldım 4.5 kılo almış gorunuyorum ama olsun.. sabah sadece 1 kase yoğurt,yarım bag dereotu 2 dılım tam buğday ekmegı ve 4 5 zeytın yedım...

bu arada dereotunu evınızden eksık etmeyın hanımlar..ozellıkle cıg yemeye calısın..hamılelıkte troıd degerlerı yukselıyor hem ona care..hem bebeğe vıtamın...hemde doğum sonrası kalıtelı bol sut yapmaya yarıyor.. :KK66:
Bütün kocakarı bilgileri sende var canım. Bayılıyorum sana :)

ya sanırım bendede öle aslında beraber yatmak bile istemiyorum o kadar yok istek içimde yani diyorum hamilelik kadınlık duygularımı aldı

aynen bizde de durum aynı. zaten cnm hiç istemio. hatta bazen uzun öptüğünde oğlumuz tepik atıo ben de gülüyorum haliyle :KK23::KK45: bize 32 ye kdr haftada 1 dedi. ama zaten bişi yaptıgımız yok :KK53:

biz kazara yapmışız sanki :D adama asker arkadaşı muamelesi yapcam el ense :) gözümün göresi yok

aynen anlattıgınız durumdayım ya ılke baslarda sankı tıksındım tenının kokusu bıle rahatsız edıyodu benı sımdı dogumdan sonrada sankı hep boyle devam etcekmıs gıbı hıssedıyorum hayırlısı artık...

valla sizin kocalara bravo :) anlayışlı adamlar bizimkisi öküz :) zaten hamile kalışımdan beli düşük yaptık hiç regl olmadan gene kaldım :D nasıl dur deyim ben buna bizde tehtit ettim :D kendim kaşındım gidersen başka bi yere istikrarın bozulsun diye allah beni napmasın :KK70::p

benımkıde bunda anlayıslı kızımda braz daha farklıydı hersey bunda claısıyorum zaten yorgunum hem hamılelık felan goruyo halımı oda saolsun ustelemıyo haa ustelese bıle hakkında gelırım eskıden kıyamıyodum ama artık yok anacım bendekıde can

bu tarz şeyleri düşünen hisseden benim bir tek sanıyordum ama varmış demek ki benden olanlar :)
Kızlar bende isteksizleştim cidden ama eşim sanki şimdi sonlara doğru biraz daha mi isteklendi ne önceden korkuyordu bebişe bişi olcak die yanaşmıyordu pek ama son 2 haftadır fln acayıp yanaşıyor öpüyor fln ama benim içimden eskisi gibi istek gelmiyor bir garip hissediyorum kendimi böle isteksizlik oluncada doğumdan snra inş geçer bu hallerimiz kızlar bnm kociş daha şimdiden oğluşunda oğluşun sen bnm papucu dama atarsın doğunca diyor kıskanıyor şimdiden :)

ben çıktım 5 dk geliyordum ama bır saatı gectı. yıne yolun üstünde Kanz var oraya uğradım. bir şeyler aldım.
moru hiç sevmem mor tulum aldım. bende hastalık oldu ne alırsam alayım bebeğin gıyecek bır seyı yokmuş üşüyecekmiş gıbı geliyor. eksik bir şeyler yapıyorum ama ne.
şapkası ve önlüğü yok onları alırsam bu ıcımdekı eksıklık geçer mı bılmıyorum.
Şapka çok önemli canım. Bebekler başından ısı kaybederlermiş, şapka al rahatlarsın :)

bu tarz şeyleri düşünen hisseden benim bir tek sanıyordum ama varmış demek ki benden olanlar :)
Kızlar bende isteksizleştim cidden ama eşim sanki şimdi sonlara doğru biraz daha mi isteklendi ne önceden korkuyordu bebişe bişi olcak die yanaşmıyordu pek ama son 2 haftadır fln acayıp yanaşıyor öpüyor fln ama benim içimden eskisi gibi istek gelmiyor bir garip hissediyorum kendimi böle isteksizlik oluncada doğumdan snra inş geçer bu hallerimiz kızlar bnm kociş daha şimdiden oğluşunda oğluşun sen bnm papucu dama atarsın doğunca diyor kıskanıyor şimdiden :)
sanıyorum bu hepimizde oluşuyor canım doğum yaklaşıyor hem onun stresi var hemde gerçekten isteksizleşiyoruz doktor sağlıklıysan devam diyor ama ben hiç istemiyorum senin eşin gibi benimkinede bi haler oldu korkusu gitti hatta sinir yaptı doğur artık rahat rahat sarılamıyom diyo sıkıldı sanırım

bence başla çok fazla şey var ve kafan çok karışıyor. ben bırde bir ordan bır burdan alıyorum beynım sulandı.
şu sınava cok calısınca bır sey bılmıyormus gıbı oluyorsunya. benım kafa şu anda o durumda.
plansız programsız oluyor hem cok para harcanıyor hem de sankı bir şey almamışım gıbı duruyor.
ben her işi sıralı, programlı yapmayı severim.
polar ve penye tarzı batanniye var 3 tane ama kalın almadım henüz..
Kayınvalidem kalın battaniyemizi özdilekten almış çok güzel malı. Belki yardımcı olur sana

Doğum yapan kadın işçiye doğumdan önce 90 gün prim bildirmiş olması şartı ile ; Doğum dan önceki ve doğum dan sonraki 8 haftalık süre için toplam 112 gün işsizlik ödeneği ödenir.
Hesaplama Şekli:
Çalışan aylık bürüt 1.000 TL aldığını varsayalım 1.000/30=33 tl ( günlük ücreti)
33×112 =3.733,33 TL Bu tutarın 3/2 sini iş görmezlik ödeneği olarak alır: Yani 2.488,89 TL İş görmezlik ödeneği alabilir.
Bu şekilde hesaplanıyor canım.
Cnm sen biliyosun sanırım o zaman san bir şey sorayım doğumdan önce 8 hafta rapor alıcam ama bu 8 haftanın içindeyken çıkışımı verecek işyerim o zaman bir sıkıntı olurmu yani 8 hafta boyunca çıkışımın yapılmaması mı gerekiyor? Mali müşavirimiz ben ssk nı boş olarak göndericem falan demişti yoksa öyle mi olacak kafam çok karıştı:110:

sanıyorum bu hepimizde oluşuyor canım doğum yaklaşıyor hem onun stresi var hemde gerçekten isteksizleşiyoruz doktor sağlıklıysan devam diyor ama ben hiç istemiyorum senin eşin gibi benimkinede bi haler oldu korkusu gitti hatta sinir yaptı doğur artık rahat rahat sarılamıyom diyo sıkıldı sanırım

yok benim eşimde öle sinir harbi yada sabırsızlaşma yok doğsun artık fln demiyor aksine aman vaktinde gelsin diyor erken doğurma:KK53: ama önceden böle pek yanaşmazdı ancak gidip ben önünü açacak bişiler yaparsam kur yaparsam o yanaşırdı :KK48: ama şimdi o kendinden geliyor sürekli böyle bir kur yanaşma hali var ama aksine bnimde ciddi manada isteksizleştim bazen böle uzun uzun öpmeleri bile bende hiç bir şey hissettirmiyor hatta daralıyorum 1 hafta yoktum annemlerdeydim acaba onun etkisimi var birazda görmedi ya ondan sanırm iyice arttı özlemi fln die düşünüyorum. Birde sürekli ben seni ve bebeğimizi çok seviyorum sen benim herşeyimsin bu unutma tmm mı aşkım fln diyor arada sizde beni seviyorsunz dimi fln die soruyor bnm kocişi 1 hafta tek bıraktım biraz değişti bişiler oldu adama çözemedim daha tam :KK51:

kv ameliyat olacakmış
büyük elti olan hanımefendi laf sokmuş kendileri karnı burnunda çooook kv ye gitmişmiş iş yapmışmış falan filan
dolaylı yoldan laf sokulmuş bana
canım sıkıldı
allahım nolur dua edin hamile ağzınızla şu kadın ameliyat falan olmasın ilaçla iğneyle tedavi olsun
ben gidemem gidemeyeceğim içinde gelen lafların haddi hesabı olmaz o lafları dymak istemyiroum

kv ameliyat olacakmış
büyük elti olan hanımefendi laf sokmuş kendileri karnı burnunda çooook kv ye gitmişmiş iş yapmışmış falan filan
dolaylı yoldan laf sokulmuş bana
canım sıkıldı
allahım nolur dua edin hamile ağzınızla şu kadın ameliyat falan olmasın ilaçla iğneyle tedavi olsun
ben gidemem gidemeyeceğim içinde gelen lafların haddi hesabı olmaz o lafları dymak istemyiroum

YAPMASAYMIŞMIŞŞ...

İnstagram verenleri takip ettim :) benim de adresim pelinn_aslannn
Bu ara çok yoğunum giremiyorum doğru dürüst bi ara girip anlatırım olanı biteni öpüldünüz :)

Back
X