2015 Şubat Anneleri

Yok yani kendini savunmanın mı?

Tabii ki savundum Dr merdiven çıkma dedi o yüzden aşağıdaki laboratuvardaydım dedim. Hem zaten onun dersine girdiğimi biliyor tutmuş derse girdiğini bile bilmiyorum dedi. Onun odasına gidip içtima vermedim diye söylüyor. Çünkü bundan önce bebişi kaybettiğimizde yine dersi vardı benim de doğum sonrası sekiz haftalık raporum vardı derse girmedin evde yattın demişti bana. Zaten yıkılmış halde işbaşı yaptığım gün bu lafları işitmiştim o zamandan söylemişti ne yaptığını bilicem diye. Her hafta gidiyorum yanına. Okul başlarken de gittim dersi konuştuk her hafta derste anlatılacakları benim hazırladığım notlardan inceleyip bana maille gönderiyordu. Bu şekilde iki aydır derse giriyorum Dr merdiven çıkma dedi diye odasına gitmemiştim sadece. Ama derdi ders de değilmiş illa ki ne yaptığımı bilmek istiyor. Kk da üyeyim tüm gün orda konuşuyorum arkadaşlarımla dicem bidaha.

geçenlerde görümcem aramıştı..telefonda annem doğumda sana bakmak ıcın yanına gelmek ıstıyor ne dersın dıye sordu ben de gerek yok annem babam gelecekler demıstım..

bugünde esımı aradı gorumcecıgımmmm. abı annem gelmek ıstıyor Meltem e sordum ama annem babam gelecek dedı,ama annem babam da gelmek ıstıyor nasılyaparız dedı.:KK62:esım ogunler bı gelsın hele deyıp kestırıp attı...

bunu düşünmekten kafayı yıyebılırım. bu kadını nasıl evimden ve aılemden uzak tutarımın yollarını arıyorum sureklı...:KK51:
Sanirim farkli ildesiniz kayinvalideciginle.. ben napiyim ayni israr ayni sozden anlamamazlik ve ayni sehirde. Bende masi uzak tutarım die dusunuorum ama o bi sekildr surekli dibimizde :( gerçi onlarinda torunu birak gelsinler heveslenmislerdir hem bi isin ucundan tutarlat fenami? Sonrada evlerine giderler.. ben simdi boyleyiz dogum yapinca napcam hic bilmiorm. Bizim evi evlerinin bir odasi belkide ust kati olarak goruyorlar. Herseyin onlarin onayından gecmesini istiolar hatta esimdr bazen uyuyor onlara biz artik bir aileyiz kararlarimizi da biz kendimiz verecegiz diorum. Ucunu bi salsam varyaa bu benim ipleri elime almis halim ama dahada ii olmasini isterdim ama tek basima bas edemiorim :(

Sen öyle demişsen neden bir daha arama ihtiyacı duyuyorlar.yani bende görümcemim asla ve asla gidip abimin ailevi işlerine karışmam.
Hatta bizde bir görüş vardır onlar karı koca mutlu iseler biz hiç görmesek bile olur çünkü bize sadece bayramlarda gelirler.
Yinede güleryüzle karşılayıp saygı duyarız.
Tebrik ediyorum seni ve aileni. Annem tarafındada böyle. Ne kavgalar kıyametler koptu ama anneanneme gidince babamı en iyi şekilde ağırlar annemi de aynı şekilde. 70 yaşında kadın pervane olur döner etraflarında sanki hiç bişi olmamış gbi. Ama babam tarafı hiç öyle değil. Her fırsatta laf söylenir başa kakılır mutlaka. İç anadolu daha dedikodu seviyo sanırım. Trakya pek öyle değil.

:) ben de şimdi oturdum bendeki kıyafetlerin etiketlerini kestim
ebebekten arzumun ateş ölçerini aldım eve geldim inceledim beğendim iyi ki almışım biberon ısısı,banyo suyunun ısısını falan da ölçüyor; oda termometresi olarak da kullanılıyormuş :D
emzik almadım ben annem aldırmadı; ben almamışım emzik kardeşime de kaç çeşit denedik yok almadı...

Ateş ölçeri ne kadara aldın?

Bana yılların hırsını yapmış gibi geldi. Yıllarca önceki olayları çıkarıp çıkarıp saydı bugün sen böyle yaptıydın şöyle yaptıydın diye. Hiç kimsede görmedim böyle mahalle ağzını yadırgıyorum ve tabii ki çok üzülüyorum. Onu amir diye başıma koydular işte. Hergün stresini yaşıyorum :KK43: buraya pek yazmak istemedim ama o kadın ne der ne söyler diye her gün yaptığım herseyde düşünüyorum.
Kiskanio bence direk bunun baska bi aciklamasi olmaz.. yada istem ayrilman icin yapio banada oylr yapiolardi çünkü. Doktorda bana merdiven inip cikma dedi bunuda soylememe ragmen surekli gereksiz seyler icin mudur beni odaya cagirio du ve 2 dak icinde geri yollayip yine cagiriodu. Hepsi isten sogutmak ayrilmami saglamak icindi seninkininde derdi ya kiskanclik yada bu

Kıyafet yıkama işini hallettim yarın ütüde sıra. Peki ütüdemi tersten yapılacak ? Biri beni bilgilendirebilir mi ? Bide biberon ve tırnak makasları nasıl kaynatılacak onu öğrenmek istiyorum.

Kiskanio bence direk bunun baska bi aciklamasi olmaz.. yada istem ayrilman icin yapio banada oylr yapiolardi çünkü. Doktorda bana merdiven inip cikma dedi bunuda soylememe ragmen surekli gereksiz seyler icin mudur beni odaya cagirio du ve 2 dak icinde geri yollayip yine cagiriodu. Hepsi isten sogutmak ayrilmami saglamak icindi seninkininde derdi ya kiskanclik yada bu
İyiki doktor bana merdiven inip çıkma demiyor. Benim evim merdivenli günde 30 kere inip çıkıyorum. Bu sebeple kolay doğum yaparı belki :)

Bakma sen bana. Kıskanıyorum anne kız ilişkinizi.

aman canım herkesin annesi kendine özel bakma biz birbirimize çok bağlıyız.yaşanmışlıklar sanırım aile ilişkilerini daha çok güçlendiriyor. :)

Bana sen kendini bulunmaz Hint kumaşı mı sanıyosun dedi. Nasıl bir izlenim bıraktıysam artık. Bir de bizim bölümde ben 16 yıldır bu bölümde çalışıyorum onu kadrosuzluktan bu bölüme aldılar on yıldır bişiler öğrenmeye çalışıyor. Belki ondan daha fazla bilmemi istemiyordur ondan gideyim diye uğraşıyordur.

iyiymiş fiyatı,alından ölçenlerden mi?

hem alından hem kulaktan ölçüyor. bir başlığı var takınca alından çıkarınca kulaktan ama alında dokundurmak gerekiyor ya da çok yakın olması. biberon ve banyo suyu ısısını da ölçebiliyormuşuz. ayrıca bekleme durumunda oda sıcaklığını da ölçüyor.

hngi şehir hngi hast. canım. ?
bende istiyorum aslında ama saklamanın ilk ücretlerinin baya pahalı olduğunu duydum.

nerdeymiş bu banka ? şimdi ucuz muymuş ? siz bilgilenince bizi de bilgilendirsen canım
Canım ankarada yaşam bankası diye bir yer var. Doğum anında yanında oluyorlarmış. Hemen alıp gidiyorlarmış. 27 kasıma kadar kampanya varmış. Eşim mail atmalarını istemiş, baya bi inceledi falan. Eskisi kadar pahalı değil artık. Eskiden alığ yurt dışına gönderiyorlarmış, şimdi türkiyede de saklanıyor.

Bana sen kendini bulunmaz Hint kumaşı mı sanıyosun dedi. Nasıl bir izlenim bıraktıysam artık. Bir de bizim bölümde ben 16 yıldır bu bölümde çalışıyorum onu kadrosuzluktan bu bölüme aldılar on yıldır bişiler öğrenmeye çalışıyor. Belki ondan daha fazla bilmemi istemiyordur ondan gideyim diye uğraşıyordur.

kendisinden fazla bilmeni kaldıramıyordur belki... düşündükçe ben de sinir oldum kadına...

Başım ağrıyor akşam yemeği bile yemedim işte bu stresi yaşamamak adına kadınla bir araya gelmeyi de istememiştim. Birdaha üstüne gelirse diyeyim bari yanında strese girdiğimi bebişim için birdaha görüşmek istemediğimi söyliyeyim :)

Back
X