2015 Şubat Anneleri

Bende cok swverim ama.su tsh dan dolayi yemiyorum bende sogam havuc kirmizi biber siviyag brokoli hepsini cigden tencreye koyuyorum kendi suyunda buharinda pisiyo ole yiyoruz cok lezzetli oluyo onuda tavsiye edrim

bende de var tsh işleri : ))) aman çok da kısmıyorum hep yedim lahanamı da brokolimi de, yasaklarımı kendim belirlerim : ))) ilaç içiyoz işte ne işe yarıyor düzeltsin : )))

Arkadaşımın dün 22:45 te suyu gelmiş gitmiş 2 cm açılma varmış sabah 10 a kadar sancı çekmiş doğuma almışlar sağlıkla aldı bebeğini kucağına çok şükür. Sesi kısılmış farkettim. Çokmu çığlık attı acaba ? O kadar bağırılıyomu ki :KK43: doğumu anlatma dedim. Korkmak istemiyorum çünkü. Ama sesi baya kötüydü. 12 saat sancıda gözümü korkutmadı değil hani. Son yarım saatte dayanılmaz oldu dedi sadece.

gözün korkmasın cnm. 12 saatin hepsini çığlık çığlığa sancı çekmiosun. aralıkları başlarda uzun oluyor. o kısımda yatıyorsun yani çok da zorlanmıyorsun. doğuma yakın kısımlarda artık sancı sıklaştığı için acın artıyor. gerisi doğum zaten. ilk doğumlarda özellikle 12 saat falan bu süreler normal.

Tatlım 8-18 calisiyorum. Evden 7de cikip tekrar aksam 19 da evde oluyorum. Esim mesaideydi o yuzden yemekle ugrasmadan makinemi calistirdim. Iki durulama yaptirdim. Esim geldi yemek yedik az once de camasirlarimizi astim. Simdi cay molasi :) mecburum bu sekilde islerimi yapmaya hafrasonunu beklemek zorunda kaliyorum yoksa. Ayrica cantam hazir olsun istiyorum. O yuzden yavas yavas ufak tefek seyleri yapmaya calisiyorum.

maşallah , ben işten gidince uyuyorum bir posta sonra yemeği hazırlıyorum mutfağı topluyorum ki dün akşam onu da yapamadım dün bende bi gariplik vardı ya anlayamadım neyse geri en geç 11 de uykum geliyor depo mu yapıyorum nedir : )) o yüzden çamaşır işlerim hep haftasonuna kalıyor o da gıcık oluyor işte

Günaydın kızlar.
Bir aydır yedim yedim 3 kilo almışım. Şimdi derdine düştüm çünkü yarın randevum var.
Yulaf kepeğinden ekmeğimi yaptım ve bugün protein tüketip ödemi atmam gerek derken, sabah sabah yufkaları götürdüm.

ben de sabah tartıya bi çıktım 2 haftada 2 kilo almışım :mad: Yarın doktor kontrolü var. Çok pis tırsıyorum :KK42:

yulaf ve protein bi günde etki eder mi :KK53:

IMG_153567143341058.webp

benim kızıma da bu takım örülüyo,atkısı ve eldiveni de olacak,çok şeker dimi :)

Hastane çantasını hazır edenler bi liste atabilirse çok memnun olurum. Sıra onda şimdi. Benim koymayı planladıklarım şunlar siz eksiltip arttırabilirsiniz :
2 adet adet 6 lı hastane çıkışı seti (eldiven, şapka, alt-üst takım, önlük,çıtçıtlı bady) + alt üst iç zıbın koydum.
Bi tane kalın battaniye (hastaneden çıkarken)
Yün şapka (hastaneden çıkarken)
2 çorap

Kendim için: 2 normal 1 havlu çorap
Lohusa pijama takımı
Elbise tarzı gecelik
2 adet alt iç çamaşırı
2 adet sütyen
1 adet yelek

Canimbirkac eksigin var gibi geldi,tabi hastanenin vereceklerini öğren önc,
Bebek için hastanede kullanacagin ince battaniye,bez,varsa 1tulum, verecek sen emzik olabilir,agız bezi
senin için, ped veya hasta bezi , terlik, vb.
Çanta ya konacaklar da kisiden kişiye değişiklik gösterir ben krem birkaç kozmetik,tarak gibi kişiselbhakim eşya si da koyucam ....

ya kızlar ben de pijamalarımı yıkadım ama katlayıp çantaya koysam şimdiden kırışacaklar gibi sanki. ne yapsam ki? askıya asıp çantanın yanına mı koysam eşimi de tembihlerim falan, ya da katlasam koysam mı???
Ya katla koy onlar penye açılırlar kırışacaklar bir şey olmaz. Benimde makinede çıkarıp ütüleyip en üste koyacağım.
Pis bile olsa yeni alınan şeyi yıkamaya hiç sevmiyorum. Mesele bebek olmasa hayatta yıkamam

maşallah , ben işten gidince uyuyorum bir posta sonra yemeği hazırlıyorum mutfağı topluyorum ki dün akşam onu da yapamadım dün bende bi gariplik vardı ya anlayamadım neyse geri en geç 11 de uykum geliyor depo mu yapıyorum nedir : )) o yüzden çamaşır işlerim hep haftasonuna kalıyor o da gıcık oluyor işte

ya ben sıkıyorum biraz kendimi şu bebeğin kıyafetleri konusunda, yıkayayım da çıksın aradan diyorum. Allah korusun erken falan gelse, millet bi de kıyafet mi yıkayacak benim için. hiç de sevmem biri arkamdan konuşsun. elim tutarken akşamdan akşama yapabildiğim kadarını yapmaya çalışıyorum işte. Allah güç kuvvet versin hepimize.

Kizlariyi akşamlar ben 28.haftamdayim aranizda sari kahverengiye doģru guden lekelenme yada akinti tarzinda sorunu olan varmi sizce normal bi durummudur bu

benımde son zamanlarda sarı olmustu bı de cogalmıstı ben pek ustunde durmadım hamilelikten sandım. meğer ciddi ciddi idrar yolu enf. olmusum. drum ıdrar tahlili yapınca cıktı. antıbıyotık ve fıtıl verdi. şimdi düzeldim gibi yarına şükür ilaçlarım bitiyor. bence sende bi tahlil iste. bi de tedavi olmayınca erken doğuma neden oluyormuş. dikkat etmek lazımmış.

ben de sabah tartıya bi çıktım 2 haftada 2 kilo almışım :mad: Yarın doktor kontrolü var. Çok pis tırsıyorum :KK42:

Tabii hiç karbonhidrat,şeker,meyve,sebze yetmeyeceksin. Et süt peynir ayran yumurta balık yiyebilirsin. Aşırı ödem atıyor.

benimki seçer. ama huysuzluk yapmaz açar dolabı kendine göre ne varsa onu yer. ben de hep ona sorarım. "sen söyle ona göre yapayım" diye, o da "sen ne istiyorsan onu yap" der :) ben de hep ona göre yaparım yemeklerimi. çoğunlukla et, tavuk, balık, makarna, pilav, kuru bakliyatlar. sebze yemez. ben de sebzeyi anneme gidince yapıyorum ya da yaptırıyorum. ben sebzeciyim. bamya, taze fasulye, patlıcan, kabak, lahana ne varsa yerim.

ne yiyor bu adam bi patates kaldı sanki , işin zormuş bacım

Canimbirkac eksigin var gibi geldi,tabi hastanenin vereceklerini öğren önc,
Bebek için hastanede kullanacagin ince battaniye,bez,varsa 1tulum, verecek sen emzik olabilir,agız bezi
senin için, ped veya hasta bezi , terlik, vb.
Çanta ya konacaklar da kisiden kişiye değişiklik gösterir ben krem birkaç kozmetik,tarak gibi kişiselbhakim eşya si da koyucam ....

katılıyorum bir kaç parça daha eşya koymak lazım. pirelideve pirelideve internetteki listelerden eksiklerini kendine göre tamamlayabilirsin. ben çantaya koyarken yazarım size tekrar. kendi listemi paylaşmıştım ama arkadaşlar alt üst takımları arttırmamı söylemişti. şimdi kafama göre hazırlayıp yıkadım ütüleyip yerleştirirken tekrar yazıcam.

Ayrıca iki haftada iki kilodan ne olcek. Bundan sonra alın artık bir şey olmaz ilk aylarda az aldunız

ya kızlar ben de pijamalarımı yıkadım ama katlayıp çantaya koysam şimdiden kırışacaklar gibi sanki. ne yapsam ki? askıya asıp çantanın yanına mı koysam eşimi de tembihlerim falan, ya da katlasam koysam mı???
BEn utuledm askiya astim simdilik, katlarken kat yerlerini kenara denk getir, bide en üste koy cantan çok küçük olmazsa kırısmaz

Back
X