• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

mevlüt dedıgınız 40 çıkınca okunmuyor mu? onları neden sımdıden dusunuyorsunuz ? ben oyle bılıyorum ama sizde farklı mı?
Benvede daha erken bunlari dusunmek icin 40 c8ktikdan s9nra yapiliyo hatta brn kizimda 3. Ayina girmisti ole yaomistim daha cok var
Walla ben ya 1 aylıkken yada 40 günlükken yapııcam zaten herkes görmeye gelicek parça parça yorulmaktansa 1 kerede herkesi çağırırım olur biter diye düşünüyorum bakalım hayırlısı :)

size birşey soracam şimdi benim göbek deliğimin sol tarafı biraz acıyor genelde ayakta durduğumda oluyor sizde de oluyormu bu durum. sanki orada kas yırtılmış gibi bir acıma var elleyince falan da acıyor. dinlenince geçiyor acaba karnım büyüdüğünden mi oluyor

Annişi veriyordur kilo, bebişi alıyorsa sorun olmaz ki .. saat başı birşey yesem olur öyle hi boşluk var midemde :)
Annişin kilo vermesi zararlı değil mi canım, yağ metabolizmasından keton cisimleri açığa çıkıyomuş onlarda bebeğe zararlı diye biliyorum ben. Ama bunla ilgili bi makale okumuştum hamile kalınan kilonun %5ine kadar kilo verilmesine izin verilebilir diyordu:110:
Bende sürekli açlık hissediyorum ama hiç canım bişey istemiyor, sadece açlık hissiyatım geçsin istiyorum:KK51:

internette araştırırken bebek yatağının 32-36 numara sert sünger olması gerektiği yazıyor. yün, pamuk, visco tarzı yataklar bebeğin omurga gelişimi için iyi değilmiş. ayrıca bu tip yataklarda bebek içine gömüldüğü için yan dönüşlerde boğulma riski olduğundan önerilmiyormuş. şiddetli reflüsü olan bebekler hariç yastık dahi konulmamalıymış. pamuk doldurmaktan vazgeçtim. sünger bulmaya çalışacağım. pamuklu nevresimlerle kaplarım olur biter.

kızlar bunun ıcın satılan yataklar var nıye bukadar dert etınızkı yatak aldıgınız magazalara sorun haa yatak baska yerdengeldıysede olculerı alın goturun bu olculerde ıc yatak alcam dıye verır onlar boyle ne sert ne yumusak bır sungerı oluyo katlanabılcek kadar yumusak ama bebıs egılıp bukulmıcek kadarda sert aksam gıdınce resımını cekeyım ben bendekının yarın atarım...

kızlar bunun ıcın satılan yataklar var nıye bukadar dert etınızkı yatak aldıgınız magazalara sorun haa yatak baska yerdengeldıysede olculerı alın goturun bu olculerde ıc yatak alcam dıye verır onlar boyle ne sert ne yumusak bır sungerı oluyo katlanabılcek kadar yumusak ama bebıs egılıp bukulmıcek kadarda sert aksam gıdınce resımını cekeyım ben bendekının yarın atarım...
ya beşik oval ya o yüzden kararsızım. bebek doğana kadar bakalım daha kaç akıla gircez :))))

size birşey soracam şimdi benim göbek deliğimin sol tarafı biraz acıyor genelde ayakta durduğumda oluyor sizde de oluyormu bu durum. sanki orada kas yırtılmış gibi bir acıma var elleyince falan da acıyor. dinlenince geçiyor acaba karnım büyüdüğünden mi oluyor
Sabah benimde göbek deliğimin sol tarafı biraz acıyodu ama geçti. Bende 2 gündür göbek deliğime taktım kafayı sanki göbek deliğimin ve çevresi morarmış gibi geliyo eşim yok diyo ama öncedende böyle azıcık koyu renktemiydi acaba hatırlayamıyorum

o bendede oluyor valla nedeni ne bende bulamadım

ay kızlar benimki de bugün acayip tepikliyor. sağ kaburgamın altında ve tam çaprazı sol kasımda hissediyorum. bi tekmeliyor ki "offf" yapıp, hemen pozisyon değiştiriyorum.

internette araştırırken bebek yatağının 32-36 numara sert sünger olması gerektiği yazıyor. yün, pamuk, visco tarzı yataklar bebeğin omurga gelişimi için iyi değilmiş. ayrıca bu tip yataklarda bebek içine gömüldüğü için yan dönüşlerde boğulma riski olduğundan önerilmiyormuş. şiddetli reflüsü olan bebekler hariç yastık dahi konulmamalıymış. pamuk doldurmaktan vazgeçtim. sünger bulmaya çalışacağım. pamuklu nevresimlerle kaplarım olur biter.
ben şimdi söyledim eşime sünger kestirecek işyerinde. onlar otomotiv sektöründe araç koltukları için kullanılan her çeşit sünger varmış.

68 le hamıle kaldım..71 küsürdü camasırlarımla bugun..

hıc dıkkat etmememe ragmen garıp ama kılo almadım..kızımda 15 kılo almıstım..​
Gerçekten çok iyi az kilo almak.maşallah size:)

benimkının yatağı şu eskiden yünden döşek yaparlardıya o şekilde. yumuşak ve ınce geldı bana ondan değiştirmek ıstedım. bir de cok derın egılıp ıcınden bebegı almak zor ve bebek ıcıne gomulur ondan dert ettık .
hoş o olmasa başka bır sey dert ederız. ikinci üçüncü anneler bızı atacak yakında burdan :)

ben normal yaylı yatak alcam. 90 tl falan. ustune de pamuk yatak alcam onlar zaten 5 cm falan. onlar da 70 tl falan.

ay kızlar benimki de bugün acayip tepikliyor. sağ kaburgamın altında ve tam çaprazı sol kasımda hissediyorum. bi tekmeliyor ki "offf" yapıp, hemen pozisyon değiştiriyorum.
aykaları çapraz aşağıda mı duruyor. benım de sol göğsümün altında kafası bacakları sol kasığımda işte doktor direkt bu ters normal dogum olmaz dedı. oysa gecen ay kafası aşağıda ıdı donuyor sureklı ama işte dr benı sınır ettı.

Ben adapazarında yaşıyorum. Buradaki devlet hastanesine (doğumevi) ne gidiyorum.
aa adapazarında yaşadığını bilmiyordum.neresinde oturuyorsun.ben arifiyeliyim.sapanca tarafında.ben de 2 doğumumu doğum evinde yaptım.ilk doğumun mu doğumuda orda mı düşünüyorsun.sorun olursa cevaplarım.şuan mersindeyim.inan ki memleketten bi tanıdık görmüş gibi oldum.

aykaları çapraz aşağıda mı duruyor. benım de sol göğsümün altında kafası bacakları sol kasığımda işte doktor direkt bu ters normal dogum olmaz dedı. oysa gecen ay kafası aşağıda ıdı donuyor sureklı ama işte dr benı sınır ettı.,

dr sacmalamıs bence. daha doguma cok var. bebek bu kaç kere doner içerde. o son zamanlarda belli olur.

Ya benim illede normal olsun diye takıntım yok ama olabiliyorsa olması taraftarıyım.
Doktor zaten beni asla hatırlamıyor. Ameliyat oldum diyorum,karnımda dikiş var görüyor her defasında sen ne ameliyatı olmuştun diye soruyor.
Ameliyattan dolayı rahim yırtılması yaşayabilirsin demişti başla dr.ama bebek büyük olduğu halde bu doktor daha ameliyatı hatırlamıyor.
Tavsiye üzerine çok övgülerle gittim ama kafam rahat değil.

En sevmediğim şey sürekli gittiğim doktora kendimi tekrar tekrar hatırlatmak,durumumdan bahsetmek.Tamam çok hastaları var onların da ama ne yapalım yani insan birazcık olsun hafızasında tutmaz mı nasıl doktor olmuşlar?Bence çok zaman geçmeden hem için de rahat değilmiş doktorunu değiştir.Kimisi artık çok zaman geçti değiştiremem düşüncesiyle doktorunu değiştirmiyor sonra o değiştirmediği doktor doğumda da bir sürü problem çıkarıp yapabileceği bütün saçmalıkları yapıyor.Zaten seni her defasında hatırlamayan bir doktora düzenli olarak gitmenin faydası nedir ki?İnsan biraz güvenmeli doktoruna diye düşünüyorum.Kİ senin durumun daha hassas rahim yırtılmasından filan bahsetmişsin.Çok tanınan,yoğun olan doktorların kronik sorunu gibi birşey bu,hastalarına yeterince ilgi gösterememek,bilgilendirmemek,hatırlamamak.Ama insan kaç kere bu günleri yaşar belki de bu senin tek çocuğun olacak neden bu tür şeylere maruz kalasınız?Acayip kızdım şimdi.

Back
X