• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Insan sinir oluyor :KK43: daha kullanmadan

valla çok sinir oldum yaa birde kv nin aldığı takımdı ve kadın ona 75 lira verdi
ben internetten görmeden dokunmadan 19,90 a aldım onlara bişey olmamış
ütüleyince belki düzelir diye umuyorum :(

Valla çok haklısın bana da bal yedirmek hiç mantıklı gelmedi açıkçası.Sadece anne sütü verirken su bile verilmez diye hatırlıyorum.Bir de kış bebekleri her gün yıkanır mı ben de meraktayım.Güvenilir ve bizi endişelendirmeyecek çocuk doktorları çıkarsın Allah karşımıza.

bende ablamdan biliyorum 6 ay su bile vermedi o herşeyi benim sütümden alıyor dedi
6. ayda bile anca yemek suyu veya çorba vermeye başlamıştı bal yedirdiğini hiç hatırlamıyorum
akşam anneme anlattım yıkama konusunu
tamam senin evin sıcak ama yıkamak iyi olmaz ne kadar sıcak olsada üşür çocuk dedi.
tuzlayınca zaten hemen yıkamak olmazmış
ben tuzlatacağım için yıkamayacağız mecburen

valla çok sinir oldum yaa birde kv nin aldığı takımdı ve kadın ona 75 lira verdi
ben internetten görmeden dokunmadan 19,90 a aldım onlara bişey olmamış
ütüleyince belki düzelir diye umuyorum :KK43:

bende ablamdan biliyorum 6 ay su bile vermedi o herşeyi benim sütümden alıyor dedi
6. ayda bile anca yemek suyu veya çorba vermeye başlamıştı bal yedirdiğini hiç hatırlamıyorum
akşam anneme anlattım yıkama konusunu
tamam senin evin sıcak ama yıkamak iyi olmaz ne kadar sıcak olsada üşür çocuk dedi.
tuzlayınca zaten hemen yıkamak olmazmış
ben tuzlatacağım için yıkamayacağız mecburen
Tuzlatma niye yapılıyor?Hiç bilmediğim bir şey.

ya hsonu arkadaşım da 3.5 aylık bebeğine ek gıdaya başladıklarını söyledi dr söylemiş hem de ..ben de anlamadım hep 6 aydan itibaren başlanır diye biliyorduk değişti mi o prosedur acaba artık

uygulamalar değişiyor tvde bi programda dr anlatmıştı. eğer bebeği uygun bulursa yavaştan başlatıyorlar. ben de erkenden en azından tatlarını bilsin diye ağzına koymayı planlıyorum. eşimi kayınvalidem öle büyütmüş maşallahları var. 4,5 kilo doğmuş.

bu videoyu seyredince aklıma bişey geldi
işyerinde bir arkadaş var hanımı ağustos sonunda doğum yaptı
ablasıda kadın doğum doktoru
ablası bebeği hergün yıkamış
4. gün göbeği düşmüş bebeğin
bana sende yıka dedi
bana garip geldi
tamam hergün yıkanır ama hem kış ayındayız hemde bebeğe zarar vermezmi acaba ya
birde çocuk doktoru bal verin demiş
daha 2 aylık çocuğa bal yediriyorlarmış su içiriyorlarmış
çocuk 9,5 kilo olmuş
obez olur ya yedirmeyin ilk 6 ay anne sütünden başka bişey önermiyor doktorlar dedim
valla doktor yedir dedi yediriyoruz diyor

yani suyu duymuştum daha önce doğum yapan annelerden de balı ilginç buldum ki bal çok güçlü bir yiyecek. nasıl el kadar bebeğe veriyorlar şaşırdım açıkçası.
bende banyo işinde biraz tereddütteyim. bizim evde o iş olmaz doğalgaz sobası var ama malesef güvenipte yaptırmam annemde yıkarım sürekli onların ev merkezi sistem sıcacık oluyor. çok fazla kışa denk gelicek bizimkiler soğuğun en fazla olduğu aylar o yüzden yıkamayı düşünmüyorum.zaten etrafımda gördüğüm kimse göbek bağı düşmeden yıkamıyor çocuklarını en son teyzemin gelini doğurdu şuan bebesi 1 aylık daha yeni yıkamış doktoru öyle demiş. bende onlardan duyduğum şeyleri kafama not ediyorum :)

Ablan bile benden küçükmüş :) ben hiç abla olmadım hep küçük kardeş olarak kaldım. Dişin hepinizin ablası olabilir miyim :)
Bende evin en küçüğüyüm ama çok küçük yaşta teyze oldum o yüzden küçük kardeş özlemi pek çekmedim.
Ablalık da güzel şeydir ama yine de :)
hem de nasıl iyi oldu var ya belim agriyordu o bile geçti :)
Eheheh güldürdün beni.
Hadi bakalım bu güzel haber seni bi süre ağrısız sızısız götürür inş ;)

yani suyu duymuştum daha önce doğum yapan annelerden de balı ilginç buldum ki bal çok güçlü bir yiyecek. nasıl el kadar bebeğe veriyorlar şaşırdım açıkçası.
bende banyo işinde biraz tereddütteyim. bizim evde o iş olmaz doğalgaz sobası var ama malesef güvenipte yaptırmam annemde yıkarım sürekli onların ev merkezi sistem sıcacık oluyor. çok fazla kışa denk gelicek bizimkiler soğuğun en fazla olduğu aylar o yüzden yıkamayı düşünmüyorum.zaten etrafımda gördüğüm kimse göbek bağı düşmeden yıkamıyor çocuklarını en son teyzemin gelini doğurdu şuan bebesi 1 aylık daha yeni yıkamış doktoru öyle demiş. bende onlardan duyduğum şeyleri kafama not ediyorum :)

aynen annemde ablamınkini göbeği düşünce yıkamıştı sonrasında ablam yıkadı sık sık ama göbek düşene kadar yıkamadılar
bunlarda tam tersi göbek düşsün diye yıkamışlar heralde
valla doktorlarada güven yok nerde doğursak anlamadımki

Ne çok konuşuyosunuz ya yetişemiyorum:KK34: Bende gittim iki arada bebek sevip geldim:) alt komşum arkadaşımın 10 günlük oğluşu. Sevdim sevdim uyuttum geldim. Boynumda nereye sokulacağını şaşırdı:) oğlum bu son görüşmelerimiz dedim, kızım olduktan sonra görüşmek yok:KK70: Oğlu olanlarla görüşmeme kararı aldı eşim:-) Şimdi yemek koycam. Akşama annemlere gidiom cumartesiye kadar ordayım:KK36:

ya hsonu arkadaşım da 3.5 aylık bebeğine ek gıdaya başladıklarını söyledi dr söylemiş hem de ..ben de anlamadım hep 6 aydan itibaren başlanır diye biliyorduk değişti mi o prosedur acaba artık

sütü yetmiyorsa başlaması normal ama hiç emzirmeden bala pekmeze yönelmeleri veya mama tercih etmemeleri garip doğrusu

ben lohusasepeti sitesinden alcam bi bak istersen. baya çeşit var.

bende bakıyorum şuan beğendiğim bir gecelik var pijama takımı da varmış olmazsa alırım iksiini birden

Tuzlatma niye yapılıyor?Hiç bilmediğim bir şey.

bebek terlemesin diye tuzlanıyor burda canım
yani ileriki yaşlarda da terlemez terlese de kokmaz
benim kayınvalidem eşimin bir tek başını tuzlamamış eşimin kafası çok terliyor şimdi
annem benim heryerimi tuzlamış ben hiç terlemem

uygulamalar değişiyor tvde bi programda dr anlatmıştı. eğer bebeği uygun bulursa yavaştan başlatıyorlar. ben de erkenden en azından tatlarını bilsin diye ağzına koymayı planlıyorum. eşimi kayınvalidem öle büyütmüş maşallahları var. 4,5 kilo doğmuş.
dogrudur olabilir meyve suyu pekmez yoğurt başlamışlar bu ay bi sonraki ay da çorbalara gececeklermis

Kızlar dün bir video izledim.Yeni doğan bir bebeğin yıkanmasını anlatıyor.Bebik çok tatlı ve küçücük.Video da bu

Oyy nasıl ağlıyo kuzu. Benim paşam da böle olursa ben kıyamam ki :KK43:

bu videoyu seyredince aklıma bişey geldi
işyerinde bir arkadaş var hanımı ağustos sonunda doğum yaptı
ablasıda kadın doğum doktoru
ablası bebeği hergün yıkamış
4. gün göbeği düşmüş bebeğin
bana sende yıka dedi
bana garip geldi
tamam hergün yıkanır ama hem kış ayındayız hemde bebeğe zarar vermezmi acaba ya
birde çocuk doktoru bal verin demiş
daha 2 aylık çocuğa bal yediriyorlarmış su içiriyorlarmış
çocuk 9,5 kilo olmuş
obez olur ya yedirmeyin ilk 6 ay anne sütünden başka bişey önermiyor doktorlar dedim
valla doktor yedir dedi yediriyoruz diyor

2 aylık bebeye bal mı:KK57: 1 yaşından önce bal verilmez tehlikeli diye duymuştum.

sütü yetmiyorsa başlaması normal ama hiç emzirmeden bala pekmeze yönelmeleri veya mama tercih etmemeleri garip doğrusu

bende bakıyorum şuan beğendiğim bir gecelik var pijama takımı da varmış olmazsa alırım iksiini birden

bebek terlemesin diye tuzlanıyor burda canım
yani ileriki yaşlarda da terlemez terlese de kokmaz
benim kayınvalidem eşimin bir tek başını tuzlamamış eşimin kafası çok terliyor şimdi
annem benim heryerimi tuzlamış ben hiç terlemem
Yaaa hiç bilmiyordum canım teşekkür ederim açıklama için.

cimcimesultan cimcimesultan ben de ordan ayrı ayrı baktım takım yaptım. gecelik,pijama ve sabahlığını alcam. bi de uzun kollu alcam ben kış nasılsa diye düşündüm hastaneler de çok sıcak oluyor gerçi. napsak acaba

cimcimesultan cimcimesultan ben de ordan ayrı ayrı baktım takım yaptım. gecelik,pijama ve sabahlığını alcam. bi de uzun kollu alcam ben kış nasılsa diye düşündüm hastaneler de çok sıcak oluyor gerçi. napsak acaba

valla bende onu düşünüyorum
pi alt üst pijama takımı bide gecelik buldum aynı model
ama gecelik kısa kollu
hoş uzun olsa evim çok sıcak benim tişört fazla geliyor
hastanede sıcak olacak
kısa kollu alıp çantaya ince hırka koyarım sabahlık yerine diyorum
sabahlıklı olanlarında modellerini beğenemedim çünkü

Oyy nasıl ağlıyo kuzu. Benim paşam da böle olursa ben kıyamam ki :KK43:

2 aylık bebeye bal mı:KK57: 1 yaşından önce bal verilmez tehlikeli diye duymuştum.

valla bende verilmez diye biliyorum daha ne kadarcık ciğeri böbreği var onun
bal sakıncalı olur diye düşünüyorum

Yaaa hiç bilmiyordum canım teşekkür ederim açıklama için.

arkadaşım doğunca annesi yarasa kanadı sürmüş bacaklarına koltuk altına kollarına
hiç tüy yoktu
bikini bölgesine sürmemiş orda çıkıyormuş
arkadaş neden orayada sürmedin diye kızıyordu annesine
anneme yarasa bulun dedim manyakmısın dedi bana :KK45:

inşallah emer canımda gerek kalmaz
Inşallah annesi, daha küçük olduklarından iki çekmede yoruluyorlar o arasa sütün varsa resmen çöpe gidiyor.. Biz hastanede söyle yapıyorduk.. Benim biberonun yanında hastane küçük küçük bir içimlik biberon ayarlıyor sen sağıyon hemşireler veriyordu. :)

Eskiler bilmiyormuş hadi diyetimde şimdiki nesil bilinçli olması lazım, balların üzerine bile artık bebeklere 1 yaşında kadar yasak etiket basacaklarda ( şimdi yazıyor mu bilmiyorum ) inek sütüde verilmez ben vermedim her ikisinide..

Back
X