• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Kızlar geçen gün ebebekten avent biberon emzik sipariş ettik birde arzum ateş ölçer istedik. Bugün geldi kargomuz içinden homend ürünlerine ait yüzde 50li indirim kuponu çıktı annemin süpürge ile ütüye ihtiyacı var ütülerini inceledim pek içime sinmedi ama süpürgeleri fena değil gibi aranızda bu markayı kullanan ürünleri alan yada çevresinde duyan bilen var mı bna fikir verirmisinz anneme süpürge alsam mı homend markası 31 aralık son günmüş kupon için.
Homend Alman markası bir firma, servisi de iyidir ben sorun yaşamadım . Siemens mağazasında fln satılır genelde

Slm kızlar inşallah herkesler çok iyidir.öğretmenlik pan arkadaşlar aranızda 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünen var mı?ben kararsızım geç çıkış saatlerinden dolayı:s[/QUOT
ben 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Hem çocukları yarı yolda bırakmak istemiyorum hem de 2. dönemi kapatmak için izni aktarmak istiyorum. Zaten 15 tatil izne gidiyor. Allah sağlık versin.

bebeğe hurmayı nasıl veriyorsun, kabuğu hariç içini elinde ezip ağzına mı sürüyorsun??
Ben hurmadan küçücük ısırıp onu ağzımda zemzemle ıslattım ezdim. Sonra parmağıma ağzımdan az bişi sürüp ağzına sürdüm. Ona sürdüğüm zemzemle hurmanın tadı oldu aslında. Ufakta olsa hurma vermek sakıncalı olabilir. Ben tadını aldırmıştım.

Evet ya çitiledi resmen bebeği, ikinci de yavaş yavaş huzurlu . Ben de dikkat edicem sakin sakin davranmaya, bebeğe de güven geçiyor bence o zmn
Öbür videoda sanki bebişe masaj yapıyor gibi geldi. Ilkinde şampuanı döküp çitiledi bebişi resmen. O yüzden sanki ilk bebek çok rahatsız gibiydi.

valla bız soktuk camasır legenıne köpürttük yıkadık 2 dk da ..sız ılk analar pek dıkkat edıyonuz böyle seylere..benım hıc aklıma gelmedı mesela sızın dıkkatınızı ceken seyler..

zamane annelerı sızı:KK70:kendımı moruklamıs hıssedıyorum yaaa:cool:

Sonuçta leğen de Küvet gibi yani akan suyun altına tutmamamız gerektiğini sen de onaylıyosun yani ;)

Off günlerdir beynimi kemiren konu bu iste:KK43: dayanamıyorum artik ciddi manada surunuyorum okulda düsüp kalcam diye korkuyorum o yorgunluk evde beni enksza cevriyor cocuguma bakamaz oldum niyetim 37de ayrilmakti ama artik inceldigi yerden kopsun dedim gidisat belli cunku amma velakin tam 32.hfta raporumu alabdgm zaman ortak sınavlar başlıyor dahasi yiginla performans ödevi teslim alacagim tarih biraz ertesi malum karne not zamani olcak.yerime hemen birini bulamazlarmis diğerlerine yıkıcak gibi duruyolar ona da gönlüm razi değil bana yapsalar ben de bozulurum bilmiom vallahi napicami sastim araligi bitirmeye caliscam en azından yazililarimi okur notlarmi girerim belki:KK43:

Benim yıllık izinlerim duruyor Ocak'ta yanıcak Dr zaten rapor veriyor ama raporumu kullanamıyorum illa ki okulda bulunmalıymışım. 32 den sonra aslında girdiğim ders bitecek ödev vericem. Raporumu kullansam mı diyorum onda da sıkıntı çıkarmazlar umarım. Insanlar işimiZ olsun da nasıl olursa olsun derdinde hiç bizi düşünen yok. Tuvalet de çok sıkıntı oluyor bana okulda :(

Peki karneden sonra ayrılsak izin yarıyıl tatilinde başlıyor yine de mi?tatil olması değiştirmiyor yani durumu?

bu videoyu seyredince aklıma bişey geldi
işyerinde bir arkadaş var hanımı ağustos sonunda doğum yaptı
ablasıda kadın doğum doktoru
ablası bebeği hergün yıkamış
4. gün göbeği düşmüş bebeğin
bana sende yıka dedi
bana garip geldi
tamam hergün yıkanır ama hem kış ayındayız hemde bebeğe zarar vermezmi acaba ya
birde çocuk doktoru bal verin demiş
daha 2 aylık çocuğa bal yediriyorlarmış su içiriyorlarmış
çocuk 9,5 kilo olmuş
obez olur ya yedirmeyin ilk 6 ay anne sütünden başka bişey önermiyor doktorlar dedim
valla doktor yedir dedi yediriyoruz diyor

1 yaşına kadar balı sindiremiyor diye biliyorum bebekler. her yerde de yazar bu aslında. değişik bir doktormuş :)

Slm kızlar inşallah herkesler çok iyidir.öğretmenlik yapan arkadaşlar aranızda 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünen var mı?ben kararsızım geç çıkış saatlerinden dolayı:s
Bana şimdiden zor geliyor gidip gelmek,yoruluyorum.. O yüzden 32 oldu mu ayrılıcam izne,zorlayamıcam kendimi.. Doğum izni,40 gün rapor,yetmediği yerde ücretsiz izin,yapacak bir şey yok..

selam sevgili anneler :)
bu sabah eşimle hastaneye gittik; polikliniğe gittim bugün çok kalabalıktı öğleden sonraya kaldım 13:30 gibi bitti ama :)
1262 gr-38 cm olmuş kızım. suyu da normal dedi doktor; her şey yolundaymış allah'a şükür. 2 hafta önce kafası yukarıda duruyordu şimdi dönmüş... tahmin ediyordum hareketlerinden aslında...
yolculuğua da izin verdi :) haftaya istanbul'a gidiyorum kısmetse :KK76:
şimdi harıl harıl ders çalışma zamanıı :KK49: eşim de nöbetçi; eve gelince de uyumuşum 2 saat şimdi bir güzel dinlenmiş dinlenmiş sabahlarım ben bir güzel eski günlerdeki gibi :KK75:

bu sabah eşimle hastaneye gittik; polikliniğe gittim bugün çok kalabalıktı öğleden sonraya kaldım 13:30 gibi bitti ama :)
1262 gr-38 cm olmuş kızım. suyu da normal dedi doktor; her şey yolundaymış allah'a şükür. 2 hafta önce kafası yukarıda duruyordu şimdi dönmüş... tahmin ediyordum hareketlerinden aslında...
şimdi harıl harıl ders çalışma zamanıı :KK49: eşim de nöbetçi; eve gelince de uyumuşum 2 saat şimdi bir güzel dinlenmiş dinlenmiş sabahlarım ben bir güzel eski günlerdeki gibi :KK75:

Ne dersi çalışıyorsun niye sabahlıyorsun? O kadar saat oturabilecek misin? Dikkat et kendine dinlen mutlaka.

sütü yetmiyorsa başlaması normal ama hiç emzirmeden bala pekmeze yönelmeleri veya mama tercih etmemeleri garip doğrusu

bende bakıyorum şuan beğendiğim bir gecelik var pijama takımı da varmış olmazsa alırım iksiini birden

bebek terlemesin diye tuzlanıyor burda canım
yani ileriki yaşlarda da terlemez terlese de kokmaz
benim kayınvalidem eşimin bir tek başını tuzlamamış eşimin kafası çok terliyor şimdi
annem benim heryerimi tuzlamış ben hiç terlemem

nasıl tuzlanıyor,bi de nasıl tuz,kaya tuzu mu? Kaçıncı gün yapılıyor bide_ :D

Ne dersi çalışıyorsun niye sabahlıyorsun? O kadar saat oturabilecek misin? Dikkat et kendine dinlen mutlaka.

tezi yazıyorum haftaya gidebileceğime göre bölümleri bitirmem lazım (düzenleme yapmıyorum daha kağıttakileri bilgisayara geçiyorum)
ben kendimi böyle motive ediyorum ya ne kadar dayanabilirsem artık :)
eşim yokken uyku pek tutmuyor zaten yorgunluktan uyuyakalmadan uyuyamıyorum gece maalesef...

e

esımın okulunda varhamıle bayanlar..anlatıyor bazen oyle zorlanıyorlarkı merdıvenınerken çıkarken hertarafları sıs mıs dıyor.. ızne ayrılmıyorlarmı dedım gecen doğum sonrasına kalsın dıye dişlerını sıkıyolar dıyo..

Allah yardım etsın hepınıze
ay o kadar kotu degilim sukur

Off günlerdir beynimi kemiren konu bu iste:KK43: dayanamıyorum artik ciddi manada surunuyorum okulda düsüp kalcam diye korkuyorum o yorgunluk evde beni enksza cevriyor cocuguma bakamaz oldum niyetim 37de ayrilmakti ama artik inceldigi yerden kopsun dedim gidisat belli cunku amma velakin tam 32.hfta raporumu alabdgm zaman ortak sınavlar başlıyor dahasi yiginla performans ödevi teslim alacagim tarih biraz ertesi malum karne not zamani olcak.yerime hemen birini bulamazlarmis diğerlerine yıkıcak gibi duruyolar ona da gönlüm razi değil bana yapsalar ben de bozulurum bilmiom vallahi napicami sastim araligi bitirmeye caliscam en azından yazililarimi okur notlarmi girerim belki:KK43:
soylersin zumrene dr calisma dedi calisabilir raporunu vermedi dersin herkes geciyor bu donemlerden anlamalari lazim. Bizim bi arkadasin haziran basina gelcek dogumu aktarma durumy olmadigindan 32 de ayrilcak. Bizim de aktaramadigimizi dusun napicaz hayrimiza caliscak miyiz. Bir ay idare etsin diger hocalar yani.
Bizim son yazililar ocak basinda. Bir de son kurtarma sinavi var ocak ortasi resmen. Kotu olursam dk durmam bu benim yasal hakkim. Tabi benim de dilegim calisabilmek ogrenciler acisindan fln. Ama hamielik bu yanii

bu konudan oyle dertlıyım kı..omrum baskalarının bebeklerıne bakmakla hamılelere yardım etmekle gectı desem yalan olmaz.. 2 ablamın çocuklarına aylarca baktımgece gunduz..kuzenım doğum yaptı yardım edenı yok dıye calıstıgım ısten ayrılıp dünya kadar hedıye eşya alıp ankaradan ıstanbula ona bakmaya geldım..komsumuz hamıleydı sayısını bılmem evınde yaptığım temızlıgın...vs

gel gorkı ılk hamılelıgımde zorla annemı mardıne getırttık..kadın ben sancı çekerken tutturdu benı eve goturun ılla dıye..esım eve bıraktı tam 12saat sancı cektım arayıp sormadı bıle ne yaptı nasıl dıye..esım benı doğumhaneye alırlarken gıdıp evden alıp hastaneye gerı getırmıs..o gece bıle yanımızda kalıp bana yardım etmedı baskabos bır oda bulup keyfıne baktı..

sımdı de bın nazla konusuyo telde..ısrar etmıyorum..dahada ustelerse bu tavrını gelıp yemegımımı yapacaksın,evımımı temızleyeceksın anne dıyecegım..bas kosede oturup ısteklerını sıralamaktan başka bana ne yapabılırsın,,ıstemıyosan gelme dıyecem..

ben de anneyım..bu merhametsızlıgı ve sevgısızlıgı anlamak ımkansız..Rabbımın ımtıhanı..
Bende çok muzdaribim bu konuda :KK43: annem sana bakarım bebeğe bakamam bişey olur kocan kaynanan benden bilir diyo. Ben bebekken konak olmuşum babaannem çok lafını yapmış bakamadın diye onda çekiniyormuş. Normal doğum yaparsan zaten bana gerek yok sezeryan olursan gelir sana 2 gün bakarım bebeğe sen bakarsın diyo. Hastanede kalamam hiç sevmiyorum hastane ortamını diyo. Hastane zate sevilcek bi yer değil ki. Görümcem bu hafta ben hastanede seninle kalırım dedi. Oda çalışıyo nasıl yapıcak 2 de çocuğu var. Destek olmak için söyledi heralde. Annem beni ittikçe başkaları kucaklıyo ya çok mutlu oluyorum ama çokta zoruma gidiyo. Eşime sen beni yalnız bırakma diye tembikliyorum sık sık. Refakatçim de eşim olsun. Allah yardımcımız olsun canım yarama tuz bastın ya. Tek değilmişim ama onu anladım.

Son düzenleme:
1 yaşına kadar balı sindiremiyor diye biliyorum bebekler. her yerde de yazar bu aslında. değişik bir doktormuş :)
Sindirmek degil de alerjik birsey bal. Yuzu gozu sisenler var hastaneye yetisemezsen soluk borusu sisip nefes alamaz olabiliyor. Bu yuzden bebeklikte asla onerilmiyor. Herkes ayri telden iste.

Homend Alman markası bir firma, servisi de iyidir ben sorun yaşamadım . Siemens mağazasında fln satılır genelde

iyi bir marka sanırım almansa zaten iyi olduğunu düşünüyorum. Pek ütülerini sevmedim netten baktım ama süpürgelerini sevdim. Sen hngi ürünün kullanıyorsun canım ? Süpürgede torbalıları watt olarak daha iyi ama torbasını annem her zmn temin edebilir mi bilmiyorum torbasız mı alsam bilemedim fikir verirmisin bana ?

Canım hareketleri nasıl değişti tarif edermisin bende döndü die tahmin ediyorum ama bilmiyorum ben haftaya gidicem dr.a daha var.

1 ay önce doğum yapan arkadaşımla konuştum bugün. Hastane çantasına sütyen ve atlet koymaktanda emzirme atleti koy çok rahat oluyo dedi. Sizlerede yardımcı olur belki.

Back
X