• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

image.webp Çok kolay görünüyor patik çok da hoş
image.webp

Beğenmene çok sevindim canım :) görümcem çöpe arıyordu be n aldım kullanırım diye. Bi poşetin içinde karman çorman bi çok parçaydı. Tek tek çözdüm yumak yaptım. Çok fazla ip olmadığı için ne hapsam ne etsem diye düşünürken patik yapayım bebeğime dedim. Amarenkli ip olduğu için modeli belli olmayacaktı bebek şapkası yapmaya karar verdim bende. İnternetten de böyle model buldum. 1 ters 1 düz ördüm lastik örgüsü gbi yani. Belli bi yere kadar ördükten sonra her sıranın sonunda 2 tane eksilttim 16 tane kalınca kestim diktim sonra. Birde ponpon yaptım onu diktim. Amin teşekkür ederim. Hepimiz hayal ettiğimiz kıyafetlerini giydirmek nasip olsun inşaallah
Ellerine sağlık cnm çok seker :)

Yelek bi taneden oluyor, hırka için 2 tane alıyorum . Bebe yünü ve 4-5 numara Şiş kullanıyorum Cnm Litchi Litchi ama arkadasın dediği gbi düz model benim orduklerım , modeli karışırsa sen birer tane artır

Tamam canım internet sayfasından alıyım diyorum ;) renkleri göründüğü gibi çıkmıyormuş ama olsun artık.

Gündüzler iyice kısaldı. Şu akşam yemeği saatini biraz öne çekebilseydik iyiydi daha bir saat var akşam yemeği yememe :(

iyi akşamlar kızlar bugün ütü yaptım eşim geçen hafta ben yokken gömlek yığını biriktirmiş bana ütüle ütüle gömlekleri pantolonu bnm elbiselerim aldığım yeni pijamalar, bebişimn yatak çarşafları yastık kılıfı mendillerini ütüledim. Akşam yemeği hazırladık eşimle yedik şimdi çay keyfi yapıyoruz foruma bakmak istedim gelip boşken. Sonrada inş bebişimin kıyafetlerini başlıcam ütülemeye :)

bu arada yine bebiş kilolarından bahsetmişsiniz anam sağlıklı olsunlar kafaları küçük olsunlar normal doğuralımda tombiş olabilirler takmayın bu kadar kafaya :) Eşimin okuldan öğretmen arkadaşının eşi 40. hafta geçmişti ama doğum sancı vs olmadığı için bu hafta beklettiler bugün gittiler dr.u demiş ki bebeğin kafası aşağıda ama doğum kanalına girmemiş suni sancı verelim doğumu bekleyelim ama yüzde 60 boşa sancı çekmiş olur demiş çünük kafası kanalda değil yada direkt sezeryan önermişler. Bunlarda sezeryanı tercih etmişler günlerdir sancı yok bebek kakasını yapar mı korksu fln çok gerilmişlrdi ama bebeği 41. haftasında sezeryanla bu gün almışlar şükür rahtlamışlar ben doğurmuş kadar rahtladım kızlar :) Allah hepimizi tek nefeste sağlıkla bebekleri doğurmak nasip etsin.

K.validelerden bahsetmişsinz anam ne çok dertli olan var sanırım çok çok çok az iyi anneye yakın davranan k.valide.

A Aspirin1987

canım geçmiş olsun yaa dikkat et kendine. Herkese sırayla bişiler oluyor Allahım topluca ocak annesi olmayalım da :)
Bebişleri stresten uzak tutalım inş. sağlıkla vaktinde gelsin sıpalarımz :KK46::anneadayı::nazar:

Gündüzler iyice kısaldı. Şu akşam yemeği saatini biraz öne çekebilseydik iyiydi daha bir saat var akşam yemeği yememe :KK43:

eşin geç mi geliyor işten ? baya geçe kalıyormuş sizin yemek

iyi akşamlar kızlar bugün ütü yaptım eşim geçen hafta ben yokken gömlek yığını biriktirmiş bana ütüle ütüle gömlekleri pantolonu bnm elbiselerim aldığım yeni pijamalar, bebişimn yatak çarşafları yastık kılıfı mendillerini ütüledim. Akşam yemeği hazırladık eşimle yedik şimdi çay keyfi yapıyoruz foruma bakmak istedim gelip boşken. Sonrada inş bebişimin kıyafetlerini başlıcam ütülemeye :)

bu arada yine bebiş kilolarından bahsetmişsiniz anam sağlıklı olsunlar kafaları küçük olsunlar normal doğuralımda tombiş olabilirler takmayın bu kadar kafaya :) Eşimin okuldan öğretmen arkadaşının eşi 40. hafta geçmişti ama doğum sancı vs olmadığı için bu hafta beklettiler bugün gittiler dr.u demiş ki bebeğin kafası aşağıda ama doğum kanalına girmemiş suni sancı verelim doğumu bekleyelim ama yüzde 60 boşa sancı çekmiş olur demiş çünük kafası kanalda değil yada direkt sezeryan önermişler. Bunlarda sezeryanı tercih etmişler günlerdir sancı yok bebek kakasını yapar mı korksu fln çok gerilmişlrdi ama bebeği 41. haftasında sezeryanla bu gün almışlar şükür rahtlamışlar ben doğurmuş kadar rahtladım kızlar :) Allah hepimizi tek nefeste sağlıkla bebekleri doğurmak nasip etsin.

K.validelerden bahsetmişsinz anam ne çok dertli olan var sanırım çok çok çok az iyi anneye yakın davranan k.valide.

kolay gelsinn.. aman yorma kendini dikkat et geçen akşam ben bitirdim ütüleri ama ben de bittim, bacaklarım belim ağrımıştı çokHoppa

Kuzenimin kızı var 4,5 yaşında.
Annesi çalışıyor. Anne yanında yokken süper bir çocuk ama annesin gelince bir şey oluyor.
Ortamda kimseyi konuşturmuyor..herkes sussun bana baksın diyor,biri sandalyeye otursun ordan kalk orası şunun yeri,sen şunu yapcan sen bunu yapcan hep öyle. Sonra bir başlıyor ağlamaya daha mümkün değil susması. Sence neden öyle davranıyor.fazla mı doktorluk soru.
dikkat çekmeye çaliisyor buyuk ihtimalle
agladiginda kimse ilgilenmezse bi iki denemeden sonra birakacakdir

ama senin için bi dahaki randevumda sorarim hocama,psikolog kendisi ve çok guzel seyler ogetiyor boyle ayrintili sorularda ..

kolay gelsinn.. aman yorma kendini dikkat et geçen akşam ben bitirdim ütüleri ama ben de bittim, bacaklarım belim ağrımıştı çokHoppa

Sorma canım ya bana ütü dayanmazdı dağ gibi ütüleri bitirirdim şimdi annem kızken hep bana kitlerdi ütü işlerini şimdi bugün daha bebişin kıyafetlerini bile bitiremedim ama kasıklarım ağrıdı ayakta yaparken belim ağrıo koltukta oturarak yapıyorum kasıklarım ağrıo şuan uzattım ayaklarımı ıhlamur içiom :anneadayı: kndimi iyi hissetmezsem yarına bırakırım nede olsa eşim gündüz okulda olacak tek başıma sıkılmaktn iyidir ütü yapmak :KK48:

Sorma canım ya bana ütü dayanmazdı dağ gibi ütüleri bitirirdim şimdi annem kızken hep bana kitlerdi ütü işlerini şimdi bugün daha bebişin kıyafetlerini bile bitiremedim ama kasıklarım ağrıdı ayakta yaparken belim ağrıo koltukta oturarak yapıyorum kasıklarım ağrıo şuan uzattım ayaklarımı ıhlamur içiom :anneadayı: kndimi iyi hissetmezsem yarına bırakırım nede olsa eşim gündüz okulda olacak tek başıma sıkılmaktn iyidir ütü yapmak :KK48:
ben sanadaha ıyı bır onerı sunayım..esın gelınce ona yaptır..yazık benımkı 9 da eve gelıyo bıde utu yapıyo:KK69:

benim bebek olunca ihtiyacim olcak bu bilgilere. Hep yataginda uyuyor ama dogum sonrasi gelirse yanimiza ne yapmali. Ya da simdi ben yaninda duruyorum oyle uyuyor dogum sonrasi nasil olcak

benim çocuklarimin arasi 19 ay, her konuda zorlandim tek konu hariç, oda buyugun uykusu
bi evde iki çocuk varsa ve biri kendi kendine uyyorsa bu çok ama çokk buyuk bi kolaylik bence ..
saati geldimi odasina koyardim uyurdu bende kuçukle ilgilenirdim ( esim hep çalisiyordu aksamlari, gece 12 de geliyordu simdi oldugu gibi )

yani senin 1 numaraya kendi kendine uyumayi ogretmen lazim ama nasil bilmiyorum ki yasi kuçukkdu hatirladigim kadariyla

ben kizima 4 aylikken ferber yontemini uygulamistim,6 .5 yasinda o gunden beri uyku sorunu yasamadim
olmadi sende kuçuge kendi kendine uyumayi ogretirsin , ikisinden birinin kolay uyumasi lazim akil sagligin için : )

Son düzenleme:
utu yaparken bi tanede dizi aç internetden bak keyfine : )

otururken korktum ben göbeğime falan çarparım ütüyü diye :) ben de öyleydim hatta sevilmez genelde ama ben severim de ütü yapmayı :) annem hala ütü yaptım diyince ahh bizim de dağ gibi oldu (kardeşim benim gibi yapmıyor ev işi) diyor :) o da çalışıyor akşam 9 da geliyor eve bazen sabahlıyor ütüleri bitireyim diye...
afiyet olsunn, limonlu limonlu canım çekti ben de demliyim de içiyim :KK50:
dinlen dinlen, eşim o akşam dalga geçti benimle sen şimdiden böyleysen 9. ayda ne olacaksın diye yatakta sağdan sola dönerken yardım et diye uyandırdım önceki günden de yorgundum zaten :KK70:
ben de kalkıp birazdan kendi nevresimlerimi ütüleyip değiştireceğim mis mis yatayım bu akşam :)

canım sıkılıyor yahu..temızlık yapasım var kıçımın acısına aldırış etmeden aksam aksam :KK51::KK73::rolleyes:

Back
X