• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Babalar daha mantıklı olur diye düşünüyorum bir de gelinini severler. Bence seni dinliycektir ve ikna edersen kendi dicektir Cengiz olmayacak ismi diye. Muhammed Enes di mi senin bebişinin adı? :KK66:
Muhammed fatih canım :) enesten vazgeçmek zorunda kaldım bi inat uğruna.

Benimkide kesilip atılsa keşke. Bu sıkıntı beni mahvediyo ya. Yavrumu ismiyle bi sevemedim yeminle. Oğluşum yavruşum diyorum hep. Esoba ablacım emeğim diyo krizantemcik ablacım eylülcüm diyo ben yavrum deyip geçiyom :KK43:
Canım ya Kıyamam sana :( sen güzel güzel konuşarak ikna etmeye çalış eşini kavgayla falan iyice inada biner iş çok diretir ikna olmazsa da yanına kendi istediğin ismi koyarsın..üzme kendini yeterki sağlıklı olsun kuzular

Benim düşüncelerime tercüman oldun. Allah razı olsun kayınpederim hiçbişeyimizi eksik etmez daha az önce eşime ayrı bana ayrı harçlık verdi de gitti gelirkende 2 poşet marketten malzeme almış kalitelilerinden. Dediğin gbi herşeyi düşünüp herşeye karışıyorlar. Bebeğe bana doğum için şimdiyr kadar 1500 e yakın harcama yaptılr bile. Böyle oluncada karşı gelmek isteyince çok zorlanıyorum. Nankör gbi mi olurum diye. Minnet altında kalmaktan hiç hoşlanmıyorum :KK43:

bunları bebğin adı cengiz olsun diye yapıyor değil ya?
içinden geliyordur size bişeyler almak..
aslında böyle düşünmekte haklısın ama bilemedim sen yinede bi şansını dene bakalım
.......
babanın ismi muhammedle daha uyumlu söylerken falan madem muhammed kv isteği ikinci isme karışmasın onada karışması gerçekten fazla oluyor

valla canim normalde ben atesten korkmam ama hamile olunca huylaniyorum baya
38 den sonrasi ates sayiliyor, senin kaç ?
YARINA geçmezse dr unu bi arayip sor , aklina takilmamis olur
saol canım sorarım olmazsa yarın doktoruma.. ates ölçer yok evde o yüzden kaç bilmiyorum ama hafif var gibi hissediyorum

pirelideve pirelideve kp analttiign akdariyla ismide hakediyor o kaadr ilgilenip yardimci oluyorsa
bizimkinin çopunu gormedim ama adamin adi konuldu,seninki dunden hakediyor yazik kizzz : )

sen kv de den kurtulmaya bak bi an once
muhammedin yerine ahmet mehmet koysan içine sinermi,kisaltilmisi ya belki ikna olur kv den .. hem valla bizim hoca yani camideki hoca, çocuga muhammed ismini vermeyin diyor,tasiyamayabilir diye
yaramazlik yaptiginda bagirican kizican diyelim,o isimle hitap edicen, s.a.v. olmadan muhammed denmemesi lazim falan, yani çok buyuk sorumluluk isteyen bi isim çocuk yada buyuk için .. bence dini yonden asil bu konuya, kendine kaynak falan bul esine goster pesini birakma

doğuma hazırlık kursuna gidiyorum geçen derste herkes yazılanlara bakmadan bir kart seçti ( doğuma hazırlanma cümlecikleri yazılı kartlar ) eğitmen bu kartları rasgele seçmediniz dedi ben kartıma bir baktım BEBEĞİMİN BAŞI PENVİSİME MÜKEMMEL UYUMLU yazıyordu ( benim kızımın başının büyük olduğunu söyledi dr ) yani korkularımız bizi yönetiyor :KK43: arkadaşının beyni vücudunu korkutmuşta olabilir, vücud yapısı uygun olmayabilir, doktor işinin ehli de olmayabilir bu yüzden korkmuş olabilir, keyfine düşkün bir doktor olabilir çünkü doğumda açılma süreci en uzun süreçmiş
Evet ve bunu tam olarak bilemeyecegim hiç hir zmn Allah bizi gözetsin en sağlıklı doğumu yapalım inşallah

Gitme biryere canım dinlen. Kasık ağrısı yorgunluktan oluyor.

Canım koltukta sol yanıma yattım hiç bi iş yapamadım eşim mutfağı toplamış pazarada gitti geldi akşama çorba vardı yanınada yemek yaptı yedik birlikte. Sonra ben mutfakta tezgahı fln temizlicektim ç.suyu ile bulaşık koyduğum plastiği fln yıkadım temizledim tezgahı fln. Eşim içerde çay ve yanına bişi hazırlıyor ben ayakları uzattım foruma bakıyorum. Şükür yatınca ağrı geçti ama çok ayakta evde bile gezsem arada yine sol kasığıma az bir ağrı geliyor.

hıc cocugum yokken haftada 1 temızlık yapardım ahete aheste :KK45: dedıgın gıbı sabah bulaşığını aksam kaldırırdım,yatagımı bıle toplamazdım .. bıde evdeydim butun gun calısan bırı de degıldım..çocuk olunca cok afalladım yetıstırmek ıcın ıslerı yemeklerı mısafıre ıkramı cıddı efor sarfedıyordum..baktm olmayacak bu böyle..cat kapı gelenım olur,anıden yemeklı mısafırım gelebılır yada benım bır yere gıtmem gerekebılır..ee bıde 3 yasında çocuk var..:KK14:
butun bunların son asamada bırıkmemesı ıcın planlı yapmayı ogrendım..gun aşırı bılemedın 2 3 günde bır evı süpürürüm.haftada 1 bazen 2 kez sılerım.haftada 1 -2 kez toz alırım.senede 2 kez perde cam olayına gırerım :p halılarımı senede 2 veya 3 kez yıkatırım. vc ve banyo hemen hergun temızlerım,lavaboları daıma temız tutarım.
ama mutfağımı asla pıs bırakmam.mutlaka esım gelmeden temızlerım dıp kose hemde usttten degıl :KK66: tezgahta bulaşık bırakmam.. mutfak temızse heryer temız gelır bana.yatagımı asla sabah kalktığım gıbı bırakmam.cunku haftanın 3 4 gunu dısardayım.yemegımınde hazır olması gerek evımınde temız olması gerek kı anı bı durumda tutuşmayım :KK66: anı gelecek mısafır ıcın bıle dondurucumda takvıyem bulunur :KK66: artık hem bır evhanımı hem bır anneyım :KK52:
uzun lafın kısası cok tıtız degılım ama pislikten nefret ederım ..elımden geldıgınce gucum yettıgınce yapıyorum .. :KK66: yakında sızde benımgıbı olcanız bunuda bılıyorum :KK70:

Anam ben çocuk olunca kesin böle olurum bende tez canlıyım bebiş kıyafetlerinden kalan yarısı şuan bnm sırtımda yük gibi ama eşimde ağrım var die izin vermiyor. Adam sabahtn beri mutfakta pazarada gitti geldi onunda belinde fıtık var fıtığı ağrıyor kaç gündür ütüyü yapma sen sakin dedim kalsın ben hafta içi yapayım dedim. Seni çok iyi anlıyorum bende duramam bişi aklıma düşerse yapmm lazım eşimde bana kızar çok tez canlısın die.

Dün kayınvalidem geldi sabahtan görümcemin çocuğuyla az önce gittiler. Çok yoruldum çok yorgunum. Yavrum kıpır kıpır. Dün gece yatarken eşime isim konusunu bi kez daha açtım. Cengiz koymana karışmıyorum ama onca müslüman katili bi adamla muhammed ismini yanyana koyman hiç doğru değil dedim. Beni zaten saymıyorsun dedim. Fatih isminde karar kıldığımı söyledim. Hemen imternete girdi bana iyi bi isim olduğunu ispatlamak için ama baktı ki haklıyım anlamı önemli vs.gbi laflar söyledi en sonunda da daha 2 ayımız var biraz daha düşünelim ismi dedi. Bi umut oldu benim için. Dua edin ne olur vazgeçsin. Çok rahatlıycam valla. Bu konuları konuşurken arada ikinci oğlumuzun adını ya mustafa ya rasul koyalım ddi. Muhammed mustafa rasul isimleride hep kayınvalidemin nişanlı olduğumdan beri erkek torunum olursa koycam dediği isimler. Niye hep senin ailen koyuyo benim ailem karışmıyo ben baabmın ismini koymak için diretmiyorum dedim sen gelin geldin bize dedi. Ben gelin geldim ben doğuruyorum bel ağrılarını bulantıları kusmaları sen çekmedin azıcıkta bana danışsan fena mı olur dedim. Biraz ikna oldu ama sanırım eşimin ailesi dolduruyo onu :KK43: duymadım ama öyle hissediyorum. Cengiz olacak diye diretirse bende babamıismini şart koşayım mı sizce ? Çok kanıma dokunuyo ısrarcı olmaları onların isim koymaları. Bu arada cengiz kayınpederimin ismi. Cevap yazarsanız fikir verirseniz çok mutlu olurum. Hepimize hayırlı krampsız akşamlar..

Vallahi canım kp. lede konuşsan sendeki k.valide gene müsade etmez çünkü bnce eşinide kp. hevese getiren k.valide olmuş. K.validenede söylesen ne kadar değişir bilmiyorum çünkü 2 ay kalmış onlar kndini 7 ayda buna çok kaptırmışlar.
Benimde eşimle ortak noktamız olmuyordu isimde. Kndi aileme isim önerin dedim bırak kndi isimlerini koymayı annem öneride bile bulunmadı kızım siz karar verin koyun dedi. K.validegilde öle karışmıyorlar hatta eşime annesi dedi ki annenin ismi konusunda karar verme yetkisi senden fazla hamilelik zor iş dedi sıkıntıları o çekiyor dedi gönlünü et öle koyun ismi dedi sadece büyük görümcem ben Muhammed istiyorum die koymayın yok taşımaz yok başka bişi olsun yok küfür edilir yok kızılır uygun olmaz yok muhammmed ismindeki çocuklar yaramazmış hep çevresindekiler yok onların sülalede varmış die yorumlar yapıp beni sinir ediyor ama eşim öle böle die ismi nie koymayalım dedi küfretmeyn kızmayın bizde öle uslu ahlaklı olması için yetiştirmek için çabalıcaz dedi kaldırmaz die koyulmıcak mı dedi susturdu.
Bizde de durumu karıştıran benim kardeşim kesinlikle oda muhammed olmasını istemiyor ve muhammed alperen uzun oluyor başka bişi bulun diyor o tutturdu alparslan olsun die adı. Ama kocişim aşkım kimseyi dinlemeyelim biz istediğimiz muhammed alperen ismini koyalım diyor bakalım son durum hayırlısı olsun :KK48: bnm tek kardeşim var onunda ilk yeğeni die gönlü olsun istiyorum ama onlada ortak noktada buluşmk imkansız.:KK51:

Ben senın yerınde olsam vazgecıremıyorsam kötü olmam ama mutlaka kendı babamın ısmınıde koydururm.ve çocuğuma hep kendı koydugum ısımle hıtap ederım.bu devırde hala Allahım yarabbım

Hee bnde katılıyorum iremguzuma onlar fikirlerinden çaymazsa sende mesud cengiz koydur canım senin babanla onun babasının adı olsun. Sende hep mesud diye seversin seslenirsin onlara inat :KK53::KK47:

Canım ya Kıyamam sana :KK43: sen güzel güzel konuşarak ikna etmeye çalış eşini kavgayla falan iyice inada biner iş çok diretir ikna olmazsa da yanına kendi istediğin ismi koyarsın..üzme kendini yeterki sağlıklı olsun kuzular
Sağolasın canım. Dün ön konuşma yaptım düşünsün bi simdirsin devam edeceğim. Karnımı muhammed cengiz diye seviyordu bugün oğlum diye sevdi. Vazgeçiyo gbi görünüyo şimdilik

Kızlar iyi akşamlar :)

Aranızda bebek kamerası alan var mı yada tanıdığı alan.

Weewell in WMV845 2.8 inch i almayı planlıyoruz ama hiç etrafımda alan yok yeni çıktı da dezavantajları nedir var mı merak ediyorum

bunları bebğin adı cengiz olsun diye yapıyor değil ya?
içinden geliyordur size bişeyler almak..
aslında böyle düşünmekte haklısın ama bilemedim sen yinede bi şansını dene bakalım
.......
babanın ismi muhammedle daha uyumlu söylerken falan madem muhammed kv isteği ikinci isme karışmasın onada karışması gerçekten fazla oluyor
Yoo isim için değil hep böyleler. Hakkını yiyemem şimdi. Eşim bi net bişi söylesin ona göre bende ısrar edicem kendi isteğim için. Yada aileme sorucam babam adını koymamı istermi istemezsede siz hangi ismi istersiniz diye. Benimkilerde ana baba.

Benim düşüncelerime tercüman oldun. Allah razı olsun kayınpederim hiçbişeyimizi eksik etmez daha az önce eşime ayrı bana ayrı harçlık verdi de gitti gelirkende 2 poşet marketten malzeme almış kalitelilerinden. Dediğin gbi herşeyi düşünüp herşeye karışıyorlar. Bebeğe bana doğum için şimdiyr kadar 1500 e yakın harcama yaptılr bile. Böyle oluncada karşı gelmek isteyince çok zorlanıyorum. Nankör gbi mi olurum diye. Minnet altında kalmaktan hiç hoşlanmıyorum :KK43:
yaptıklarını kendılerını tatmın etmek ıcın yapıyorlar sana yapmıyorlarkı..hemsonunda böyle bır beklentiye düşeceklerse mümkünse kımse elını bıseye surmesın:KK67:benım kp derım de alır en ıyısını yesın ıster torunu..ama bır kac kez müdahale etmek ıstedıler ailecek sofrada yemek yedırırken uyuturken bılmem başka zamanlarda..tepem attı bu cocugu ben yetıstırıyorum müdahale de bulunmayın dedım..soğuk ruzgarlar estı ama son oldu.ne yapayım mecbur ettıler

Canım koltukta sol yanıma yattım hiç bi iş yapamadım eşim mutfağı toplamış pazarada gitti geldi akşama çorba vardı yanınada yemek yaptı yedik birlikte. Sonra ben mutfakta tezgahı fln temizlicektim ç.suyu ile bulaşık koyduğum plastiği fln yıkadım temizledim tezgahı fln. Eşim içerde çay ve yanına bişi hazırlıyor ben ayakları uzattım foruma bakıyorum. Şükür yatınca ağrı geçti ama çok ayakta evde bile gezsem arada yine sol kasığıma az bir ağrı geliyor.

Anam ben çocuk olunca kesin böle olurum bende tez canlıyım bebiş kıyafetlerinden kalan yarısı şuan bnm sırtımda yük gibi ama eşimde ağrım var die izin vermiyor. Adam sabahtn beri mutfakta pazarada gitti geldi onunda belinde fıtık var fıtığı ağrıyor kaç gündür ütüyü yapma sen sakin dedim kalsın ben hafta içi yapayım dedim. Seni çok iyi anlıyorum bende duramam bişi aklıma düşerse yapmm lazım eşimde bana kızar çok tez canlısın die.

Vallahi canım kp. lede konuşsan sendeki k.valide gene müsade etmez çünkü bnce eşinide kp. hevese getiren k.valide olmuş. K.validenede söylesen ne kadar değişir bilmiyorum çünkü 2 ay kalmış onlar kndini 7 ayda buna çok kaptırmışlar.
Benimde eşimle ortak noktamız olmuyordu isimde. Kndi aileme isim önerin dedim bırak kndi isimlerini koymayı annem öneride bile bulunmadı kızım siz karar verin koyun dedi. K.validegilde öle karışmıyorlar hatta eşime annesi dedi ki annenin ismi konusunda karar verme yetkisi senden fazla hamilelik zor iş dedi sıkıntıları o çekiyor dedi gönlünü et öle koyun ismi dedi sadece büyük görümcem ben Muhammed istiyorum die koymayın yok taşımaz yok başka bişi olsun yok küfür edilir yok kızılır uygun olmaz yok muhammmed ismindeki çocuklar yaramazmış hep çevresindekiler yok onların sülalede varmış die yorumlar yapıp beni sinir ediyor ama eşim öle böle die ismi nie koymayalım dedi küfretmeyn kızmayın bizde öle uslu ahlaklı olması için yetiştirmek için çabalıcaz dedi kaldırmaz die koyulmıcak mı dedi susturdu.
Bizde de durumu karıştıran benim kardeşim kesinlikle oda muhammed olmasını istemiyor ve muhammed alperen uzun oluyor başka bişi bulun diyor o tutturdu alparslan olsun die adı. Ama kocişim aşkım kimseyi dinlemeyelim biz istediğimiz muhammed alperen ismini koyalım diyor bakalım son durum hayırlısı olsun :KK48: bnm tek kardeşim var onunda ilk yeğeni die gönlü olsun istiyorum ama onlada ortak noktada buluşmk imkansız.:KK51:

Hee bnde katılıyorum iremguzuma onlar fikirlerinden çaymazsa sende mesud cengiz koydur canım senin babanla onun babasının adı olsun. Sende hep mesud diye seversin seslenirsin onlara inat :KK53::KK47:
Kardeş çok son planda canım. Alperen ismi de harikaymış. Muhammed alperen çokta uyumlu. Dinelemyin kimseyi eşin ve sen karar verin canım. En çok siz hitap edeceksiniz

Amin sağolasın canım. Doğuma gitmeden eşimi ikna etmeliyim yoksa benden habersiz kimşiğe farklı yazdırırlar
kesınlıkle ıkna etmeye calıs ,enıstem kardesımden habersız kımlık cıkarmısve babasının ısmını yazdırmış kardesım duyduğunda kıyamet kopmuştu..erkekler bunu yaparak babalarına karsı bır sorumluluğu daha yerıne getırmıs gıbı falan hıssedıyorlar galıba..

aynı seyın basıma geldıgını dusunemıyorum bıle...kıyametı kubra kopardı vallahı:KK62:

pirelideve pirelideve kp analttiign akdariyla ismide hakediyor o kaadr ilgilenip yardimci oluyorsa
bizimkinin çopunu gormedim ama adamin adi konuldu,seninki dunden hakediyor yazik kizzz : )

sen kv de den kurtulmaya bak bi an once
muhammedin yerine ahmet mehmet koysan içine sinermi,kisaltilmisi ya belki ikna olur kv den .. hem valla bizim hoca yani camideki hoca, çocuga muhammed ismini vermeyin diyor,tasiyamayabilir diye
yaramazlik yaptiginda bagirican kizican diyelim,o isimle hitap edicen, s.a.v. olmadan muhammed denmemesi lazim falan, yani çok buyuk sorumluluk isteyen bi isim çocuk yada buyuk için .. bence dini yonden asil bu konuya, kendine kaynak falan bul esine goster pesini birakma
Ahmed förümcemin oğlunun adı. Mehmet adını da ben istemiyorum. Ekrem koyalım dedm peygamberimziin isimlerinden. Ama oda kabul görmedi, :(

Eşyalarımız.şimdilik oda bir şeye benzemedi. Bakalım eksik çok daha.hali perde vs

Eklentiler

• DSC_0483.webp
    DSC_0483.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 122
  • DSC_0484.webp
    DSC_0484.webp
    3 KB · Görüntüleme: 120
  • DSC_0485.webp
    DSC_0485.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 117
Back
X