• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

canım onu sadece boyuma göre söylemedi, yanlış anlatmış olmayayım. yani şu anki duruma göre bebek uygun pozisyonda, kafa çapı normal e boyumda çok kısa değil, her şeyi değerlendirince bu şekilde olursa %70 dedi.

yani daha 2 ay varken kesin normal doğum olur dese bana acayip gelirdi açıkçası. çünkü belirli bi kiloda olunca bebek normal doğum yaptırmıyorlar. veya o an benim açılmam olmazsa adam ne yapsın mecbur vuracak neşteri.

Kesin normal doğum demesin bence de :KK35: canım mantıken onu son ana kadar diyemez ama %70 neki onu anlamadım. Boydan dolayı zannetmiştim. Allah hayırlı doğumlar versin. Yapacak bi şey olmazsa mecbur sezeryan ama ne yazıkki doktorlara pek güvenemiyorum. Eğer çoook kolay bi doğum değilse en ufak bi şeyde sezeryan yapııp kurtuluyolar. Yoksa özel hastanelerimizdeki sezeryan oranı %80lere ulaşmazdı :KK34:

Aman dikkat et ideal az kaldı zaten,9 ay yatanlar var,şükredelim halimize,valla ben markete gidip poşet taşımıyorum,gideceğim yere eşim bırakıyor,kapının önünde ya bekliyor yada gelip alıyor,öyleyken bir dışarı çıktımmı çok yoruluyorum :KK43:
ohh iyisiniz valla. ben eşime dıyorum gıdecegım yere 3 araç değiştirmem gerekiyor.
böyle dusunuyormus gıbı yapıyor , canım sana bir şey dıyım mı yenibosnadan doğru gıdersen ıkı araçla gıdebılırsın dıyor.
adam kafasından çözdü ıkı dakıkada.

ohh iyisiniz valla. ben eşime dıyorum gıdecegım yere 3 araç değiştirmem gerekiyor.
böyle dusunuyormus gıbı yapıyor , canım sana bir şey dıyım mı yenibosnadan doğru gıdersen ıkı araçla gıdebılırsın dıyor.
adam kafasından çözdü ıkı dakıkada.

Piii erkek işte ya. Hamile kadına dediğine bak :KK43:

ben normal doğum yapsam kesin çok kolay doğururum dıye düşünüyorum.
nedense kendıme cok guvenıyorum bu konuda ama doktor sezeryan derse asla normal dogurcam demem.

yıne kkda okumustum oran buran lekelenebılıo ya da kalkman gerekırken yanında bırılerı olabılır o durumda hemen ustune gecırıosun ıı oluo yazmıslardı bırı. bana da mantıklı gelmıstı. ona benzer bıseyın varsa bence o da kullanılabılır. ben sabahlık alcam. kv mın ceyızıme koydugu orme yelek şal ve patıklerım var onları da yanıma alcam üşürsem diye. yeni doğum yapan üşüyormuş.
1 ay önce doğum yapan arkadaşım da uzn kalın bi hırka koy çantana dedi. Bebebk doğar doğmaz daha sedyede bacaklarım titremeye başladı dedi. Ani kan kaybından oluyomuş

Kizlar dogum konusunda bilinç gelistrmedigimiz kendi dogum sureclerimizi baskalarina gözü kapali teslim ettigimiz icin de artiyor bu sezeryan oranları çünkü sistemin isine gelen bu sezeryan b plani evet ama bize sunulan onca sebep gerçekten sezeryan sebebi değil bunlari ne yazik ki sezeryan yaptiktan sonra okuyup arastrdikca ogrendim yerli ve yabanci kaynaklardan tibbi arastrmalar ve İstatistiklerden gercekten dogumun kadin ve bebek icin en doğal en tabi yolculuk oldugunu unutmayan unuttrmayan ebe ve doktrlardan ogrendim ogreniyorum. Biz ne kadar bilinçli hazrlikli donanımlı ne istedigini ne yaşayacağıni bilen anne adaylari olursak kendi dogumarimizi da en iyi şekilde yönetebilir dogru zamanda dogru kararlar verebikirz diye düşünüyorum. Bu konuda okumak isteyene bir kitap önerim olacak " hypnobirthing" adı marie f.mongan da yazarı. Gün yayincilikti sanirim yayinevi de;)

Ben sabahlığı gün içimde kullanıyorum namaz kılarken yada balkona çıkarken üstüme geçiriyorum iyi oluyo pratik geliyo hemen. Hastanede yanıma babam kayınpederim geldiğinde üstüme alırım diye düşündüm. Zamanı gelip doğuran biri olsada yazsa şu lazım oldu bu olmadı diye. İkinci üçüncü çocuğuna hamile olanlar ne diyo sabahlık konusunda ?
ben uzun trıko bır hırka aldım dız kapaklarıma geliyor nerdeyse ..sabahlık varı sey lerı gıyebılecegımı düşünmüyorum..hastaneden cıkarkende yarım spor kot kap ım vardı onu gıymıstım..sımdıde hırka gıyerım..

ama ılla alınacaksa kesınlıkle odantellı gıpurlu olanlardan degıl spor bısey olması taraftarıyım..

Bence cati olayi tamamen kişinin yapisiyla alakali.bir akrabam benden daha uzun ama yapi olarak hemen hemen ayniyiz fakat onun varisi darmis normal doğum yapamadi.ben 2 bebegimi de normal doğum yaptim boyum ortalama yapi olarak da zayif sayilirim normal kilom 44-50 arasi değişiyor.hoş hamileliklerimde her ne kadar çok kilo almis olsam da :)) inşallah 3.yu de normal doğum yapmak istiyorum Allah nasip kismet ederse. Ama doğum zamani gelir acilma olmaz yada ne bileyim bebek makat gelisli olur yada başka birşey olur sezeryana da girebilirim,yeter ki bebislerimiz ve biz saglikli olalim

Allahım bir hararetliyim iki uc gundur yangınlar yaniyor sanki icimde tamam ev sicak petekler yanıyor diye ama inceckk pjama bile fazla geliyor yahu surekli dilim damagim kuruyor su ice ice bi hal oldum geceden beri:KK53:

aman beya ona kalsa benim yengelerim hepsi bir boy ilk 2si korkudan doğuramadı da sezeryan oldular diğeri 2 tane doğurdu normal. yani doktorlar bir tuhaf hemen boy kısa gel sezeryan yapalım :D kolayına geliyor herhalde yoksa her kadın normal doğurmaya elverişli olarak dünyaya gelmiştir .
Kısa boyluların daha kolay doğum yaptığını duymuştum bende. Uzunlarda zor oluyomuş.

iyi günler annişler gene kaynatmışsınz :)
Ben sabah sağlık ocağına gittim hemşirem izinliymiş oyüzden sadece kan verdim geldim.
Perşmbe sonuçları alıcam o zmn izni bitmiş olacakmış inş hemşireyide görürüm. Çok iyi tatlı dilli ilgili bir hemşirem var bnm her ay bni görmek istediğini söyledi ve bir kere memleketteydim aradılar gelmediniz die dedim böle böle uzaktyım gelince uğrıcam die :) bizim buradaki devlet hast. daha iyi sağlık ocağındaki hemşirem ve dr.um devlet hast. rezil suratsız musibet tipler var önünden geçin ruhum daralıo :KK53:

Sağlık ocağından eve gelmeye kadar açlığa dayanamadım bir simit aldım vallahi kızlar ben 3 gün aç dursam gık demezdim ama artık dayanamıyorum açlığa gece yatarken yemek istemiyorum ama bazen deli gibi kazınıyor midem akşam yemeğini erken yediysek dün gece 2 bardak ayran içtim sabaha kadar midem yandı acı suyu geldi ilacımı içtim reflü için olanı ama malesef nafile yastığımı yükselttim sağa dön sola dön yatamadım. Snra bir baktım sbh ezanı okunuyor namazı kıldık eşimle derken uyuyamadım geri tam gözüm dalmış tel çaldı kociş işe ben sağlık ocağına gittim. Simitte yedim ya şimdi yine yanmaya başladı midem oğluşta içerde tepiniyor o_O

tşk ederim canım ilgin için :)

5 ocak erken bacım 5 şubat olsun o tarih :)
benimde içimden hep bir garip his 25 ocak yada 5 şubat günü geçiyor bakalım hayırlısı
:KK48::anneadayı:

Canım bende taşıyorum öle parça parça hafif şeylerden eşimle gittiğimiz için ondada fıtık var onada kıyamıyorum pazar alışverişinde de alıyorum elime yeşilliklerden fln. Gezmeyede gidiyoruz bazen öle oluyor ki çok ayakta olduğum oluyor kasıklarım ağrıyor ama napalım yav hiç bişi kaldırmıcaz eşimde bana kızıyor kaldırma etme die napım yav 1-2 kilo bişiler demi taşımıcam evde bişilerin yerini değiştiriyorum herşey için eşimi bekleyemem ki yapıyorum kendi işlerimi evde temizlik vs. fln ama öle çok ağır bişiler bnde kaldırmıyorum perde takmıyorum aşırı uzanacağım yerlerdeki işlerim için eşimi bekliyorum ama herşey içinde beklenmez ki eşler Bebişim RAbbime emanet gidiyoruz bakalım. Sen bu yaptıklarımdandiyip kndini boşa üzme ne işler yapanlar bişi risk fln yaşamıyor. Herşeyde vardır hayır de bol dua et gönlünü ferahlat bebişini besle dinlenmene bak sen :KK19::KK66:

Bende öyleydim, ayda bir temizliğe kadın gelir, hiç bir yere uzanmaz sadece yürüyüş olsun diye markete gider 2 kiloyu geçmeyecek şeyler alır öyle evime dönerdim, hatta arada dinlenirdim yolda. Ne bileyim bunlar bile fazla mı geldi, kendimi yordum diyorum bazen :( şimdi erken doğum riskiyle günümü geçiriyorum.

ben uzun trıko bır hırka aldım dız kapaklarıma geliyor nerdeyse ..sabahlık varı sey lerı gıyebılecegımı düşünmüyorum..hastaneden cıkarkende yarım spor kot kap ım vardı onu gıymıstım..sımdıde hırka gıyerım..

ama ılla alınacaksa kesınlıkle odantellı gıpurlu olanlardan degıl spor bısey olması taraftarıyım..
Benim aldığım lohusapğijama takımının kendi sabahlığı var bide şal koyayım yelekte koydum. Yeter heralde yaw.

Aman dikkat et ideal az kaldı zaten,9 ay yatanlar var,şükredelim halimize,valla ben markete gidip poşet taşımıyorum,gideceğim yere eşim bırakıyor,kapının önünde ya bekliyor yada gelip alıyor,öyleyken bir dışarı çıktımmı çok yoruluyorum :KK43:

ne güzel dikkat ediyorsun, bazen eşimi de suçluyorum hep abartma millet tarlada doğuruyor deyip duruyordu, al bak başımıza neler geldi :( şimdi evde yürümeme kızıyor.

Bende öyleydim, ayda bir temizliğe kadın gelir, hiç bir yere uzanmaz sadece yürüyüş olsun diye markete gider 2 kiloyu geçmeyecek şeyler alır öyle evime dönerdim, hatta arada dinlenirdim yolda. Ne bileyim bunlar bile fazla mı geldi, kendimi yordum diyorum bazen :KK43: şimdi erken doğum riskiyle günümü geçiriyorum.

negibi belirtilerin var canımm
ağrın falan oluyor mu?

normal doğumda
ben aslında başarılı bır normal doğum yaşamadım cesıtlı sebpler oldu ıkınamadım vs... beceremedım ve haylı dikişli oldu..
ama bunda nasıp olursa daha bılınçli ve tedbırlı olacağım...
hem kursada gıdıyorum
düzenli spor yapmaya calışıyorum
bol yürüyüş çömelme hareketlerı kedı pozısyonları vs....

ve tabıkı en önemlısı nefes teknıklerı...
kesınlıkle dıyafram nefesı
şöylşe düşünün bizim ebe öyle anlatıyor...

bir gülü koklayın ...ama burnunuzdan ağız kapalı olacak...
4.e kadar sayıp bıraz ses çıkararark koklayın
ve sonra ağzınızı bıraz yuvarlayaraka 6-7-8 e doğru yavaş yavaş verin
yanı göğüs nefesi olmayaca gösğunuz çok inip kalkmayacak

bunu hergun duzenlı yapmaya alıştırın kendınızı
aslında bu teknık herseyde işe yarıyor birine kızdığınızda sınırlendığinizde bir fenalık hıssı geldığinde
derın derın nefes al dedıklerı

ıkınma...buda ayını şekilde cok yuklenıp bı anda çıkarmaya calışmayın sakın yoksa yırtılırsın bu dediğim şekilde nefesı uzatarak guclu bır ıkınma ıle yavaş yavaş bebeğin cıkması gerekır ki zaten doktor bekle ıkınma ıkın dıye talımat verır... ama onlar şimdi kocaman bır nefes al ve ver derrler işte böyle yapmanız yırtılmanıza sebep olur.. yanı buı teknıklerı öğrenmelıyız... de doğum anında uyglayabılmek mesele...

Günaydın Kızlar, bol sağlıklı günler dilerim. Bana hala yatıyorum ve doğuma kadar yatacağım galiba. Dün nst de sonucum iyi çıktı rahmimde azcık toparlanmış ama yine aşağıdaymış doktor her gün karımız dedi. Doktora neden böyle oldu diye sorduğumda rahim yetersizliği olabilir, yorgunluk olabilir vs.. dedi. Bazen kendimi suçluyum ben kendimi çok mu yordum. Siz hiç markete gidip poşet taşımıyor musunuz, ne bileyim alışveriş için gezmiyor musunuz. Rutin beni zorlamayacak işler yapıyordum.

yapıyorum valla evi de süpürüyorum çarşaf da silkeliyorum kısacası hemen hemen herşeyi yapıyorum. geçen 5 kg süt taşıdım eve. bi sıkıntı yaşamadım şükür. ama bazen fazla yoruyorum karnım ağrıo öyle zamanlarda dinlen demişti drum. biraz oturuyorum hemen.

Back
X