2015 Şubat Anneleri

Kızlar Ya Çok Şükür Bizim Kızım Eksiği Kalmadı Herbişeyi Tamam Temizlik Ürünleri,Kıyafet vs.vs. Bundan sonra alıncak herşey tamamen zevke kalmış ama ben hala yıkama ütüleme işine girişmedim. Her hafta sonu bi iş çıkıyo öle olunca bende hep neyse daha erken zaten diyip erteliyorum. Bi tek bebek çantasını yıkadım içi naylon kokuyodu bebek kıyafeti konucağı için bi tek onu attım makinaya yıkadım. :KK51:

geçen facebookta çocuk doktoru diye bir sayfada bir doktora bu soru sorulmuş,işte laktamil falan içsem işe yarar mı demiş. doktorda bunlar patronların para kazanma yolu yoksa zaten sizin sütünüz gelecek ama stres ve su içme sıklığınız az olursa sütünüz azalır diyordu. ama şimdiden bu tür şeyleri içmek ne kadar doğru olur bilemem sen kendini sütüm olmaz diye şartlandırma. önemli olan bebeğin biberona alışmaması ve bu doktor aynı şu şekilde yazmış bebeğiniz eğer hemen hastanede biberon verilirse kolaya alışır memeyi çekmek zor gelir bu durumda memede süt azalır. ama bebek eve geldiğinde eğer memeyi tutmamakta direnirse o zaman zor yolu seçmeli anneler bebeğe biberon ile değilde çay kaşığı ile sütü vermeli sonra hemen memeyi vermeli o zaman bebeğe meme kolay gelirmiş
yani sıpaları illa zora alıştırıcan kolay olursa emmek istemiyorlarmış :D
markaların para kazanma yolu olduğunu bende düşünmedim değil ama bu bitkilerden hazırlanan çaylar var ya onları içsek anne karnındaki bebeğe zarar verir mi acaba diye aklıma geldi... dr'um bana rahatlatıcı, gaz sancısı azaltan çayları bile haftada 1 iç bünyen tembelleşmesin demişti...

Demicek diye korkuyorum :KK43:

dedi dedi açılıyormuş içeriden

her seyle alakalı fıkrınız var dabununla alakalı yokmu kızzz:KK9:devletın zorla tahsıl ettıgı paralardan azcık alsaydık nolurdu yanı:KK45:

canım eşimize ödeniyor o para diye biliyordum ben fyz35 fyz35 nın da yazdığında öyle yazıyor

zaten o bişey olma korkusu yokmu?
arkamdan laf ederler şurası kirli burası dağınık diye
bende mutfağa girişeyim diyorum yapılacak çok iş var önce halıları yollayım dolaplar fayanslar elden geçmeli off düşünmek istemiyorum:KK12:

her gün toparlamaya çalışıyorum bir süredir; yoksa gücüm yetmiyor gibi geliyor :/
her gün bir şey yavaş yavaş diye düşünüyorum ben artık :/

Az biraz is yapayim hemen yoruluyorum ys.

Hiç duymadım ben. Olsa duyardık ama.
oyle bırsey varmış kızlar..ve esım ben doğum yaptıgımdadogum raporuyla sgk yamuracat edıp almış..yalnız degısık olan 657 ye tabı memurlar faydalanamaz dıyor işkur un sıtesınde..esım ogretmen o nasıl faydalandı anlamadım..neyse hıc degılse devlette paramızı bırakmamış olduk..oh canıma degsın :p
süt arttırıcı çayları yada markaların içeceklerini şimdiden kullansak bi zararı olur mu acaba o_Odr'a sorucam umarım unutmam...
sımdı gelen ve artan sutu ne yapacaksın dıye sorsam :KK70:

Ayyy bu aralar duygusallığım üstümde yaaaa.. Sabah eşim aradı eminönüne gitmişti bişiler almaya kızıma oyun hamuru falan almış, "yasin abinin kızına boya seti aldım " dedi. Ayyy nasıl sevindim sonra ağla ağla içim çıktı.
Yasin abim 2 yıl önce 33 yaşında vefat etti. Annemin teyzesinin oğlu, ama çok yakınız akraba bağımız çok iyi. Haftasonu nişan var dedimya, memleketten yasin abimin eşiyle kızıda gelicekmiş. Bunu söylemiştim eşime, onunda aklına gelmiş.
Çocuğuda bir görseniz bir mülayım bir tatlı. İnsan bakmaya kıyamıyo. Eşi deseniz daha en fazla 29 yaşında. Kesinlikle tekrar evlenmeyi bile düşünmüyormuş. Çok seviyorlardı birbirlerini, kaçarak evlenmişlerdi.
Affff Allahımmmm.. Bu böyle uzarrrr..
Niye anlattım onuda bilmiyorum ama bugünkü bugün böyle ara ara geliyorlar bana.

geçen facebookta çocuk doktoru diye bir sayfada bir doktora bu soru sorulmuş,işte laktamil falan içsem işe yarar mı demiş. doktorda bunlar patronların para kazanma yolu yoksa zaten sizin sütünüz gelecek ama stres ve su içme sıklığınız az olursa sütünüz azalır diyordu. ama şimdiden bu tür şeyleri içmek ne kadar doğru olur bilemem sen kendini sütüm olmaz diye şartlandırma. önemli olan bebeğin biberona alışmaması ve bu doktor aynı şu şekilde yazmış bebeğiniz eğer hemen hastanede biberon verilirse kolaya alışır memeyi çekmek zor gelir bu durumda memede süt azalır. ama bebek eve geldiğinde eğer memeyi tutmamakta direnirse o zaman zor yolu seçmeli anneler bebeğe biberon ile değilde çay kaşığı ile sütü vermeli sonra hemen memeyi vermeli o zaman bebeğe meme kolay gelirmiş
yani sıpaları illa zora alıştırıcan kolay olursa emmek istemiyorlarmış :D

annem benim yanıma 13 günlükken gelebilmiş; hep biberonla beslenmişim annem sütünü sağıp yolluyormuş... yanıma geldiğinde hemen almışım ama memeyi... komposto içiyormuş... hatta annem sütünü sağmış (fazla geliyormuş taşıyormuş) dolaba koyacakmış doktor görmüş vizit gezerken öğrencilerine örnek diye göstermiş %10 su sadece diye...
kardeşimde de sıkıntılıydı sütü zor geldi.
aslında moral çok önemli; ama sadece su da sütü su gibi yapıyormuş...
Atv yi açında ağlayın kızlar:KK1:

3 aydır görmüyorum çok özledim anneciğimi zaten :cry: ilk defa bu kadar ayrı kaldık.
ben gidemiyorum şimdi o izin alsa da gelse diye bekliyorum :KK42:

kızlar bebeğinizi mutlaka üstünüzü örterek emzirin. mümkünse oda veya mekan değiştirin. şimdi diyeceksiniz ki "ulu orta mememizi açmıycaz herhalde" diye, ama şunun için söylüyorum, süte, anneye, bebeğe, nazar değdiren çok insan var. "emiyor mu?" diye sorana bile "eh işte yetiyo" demek lazım. yoksa gözleri götürmeyen çok insan var, çevremde de çok nazar olmuş insan var.
dikkat edelim.En Büyük KK

sımdı gelen ve artan sutu ne yapacaksın dıye sorsam :KK70:[/QUOTE]
tedbir amaçlı artsın ama gelmesin :KK70:yada gelsin saklamaya razıyım ama nedense bebiş doğunca gelmeyecekmiş diye korkuyorum

kızlar bebeğinizi mutlaka üstünüzü örterek emzirin. mümkünse oda veya mekan değiştirin. şimdi diyeceksiniz ki "ulu orta mememizi açmıycaz herhalde" diye, ama şunun için söylüyorum, süte, anneye, bebeğe, nazar değdiren çok insan var. "emiyor mu?" diye sorana bile "eh işte yetiyo" demek lazım. yoksa gözleri götürmeyen çok insan var, çevremde de çok nazar olmuş insan var.
yürekten katılıyorum...

kalsiyum ilacını içmek istemiyorum :63::63:

Ben ne kalsiyum alıyorum ne de demir :( Kramplarım filan yok ama kan değerlerimin düşük olduğnu sabah akşam ilaç kullanmam gerektiğini söyledi doktorum ama yine de ilaç içmeyi hiç sevmiyorum.Arada çok nadiren mide ilacı alıyorum o da geceden beni mahvetmişse midemden uyuyamamışsam ertesi güne ilaç alıyorum mutlaka.Mesela dün çok kötüydüm bugün ilaç aldım midemde tık yok :) Bende zaten gastrit vardı temelli azdı ne yesem ne içsem dokunuyor ne yapacağımı şaşırdım:KK53:

sımdı gelen ve artan sutu ne yapacaksın dıye sorsam :KK70:
tedbir amaçlı artsın ama gelmesin :KK70:yada gelsin saklamaya razıyım ama nedense bebiş doğunca gelmeyecekmiş diye korkuyorum[/QUOTE]
gelsın ama akmasın oylemı:KK70:ıyıymıss..

düşünme sımdıden bunları.. ;) Allah her bebeğe rızkını göndermeye muktedırdır..senınkınede gonderecektır :KK39:

tedbir amaçlı artsın ama gelmesin :KK70:yada gelsin saklamaya razıyım ama nedense bebiş doğunca gelmeyecekmiş diye korkuyorum
gelsın ama akmasın oylemı:KK70:ıyıymıss..

düşünme sımdıden bunları.. :KK66: Allah her bebeğe rızkını göndermeye muktedırdır..senınkınede gonderecektır :KK39:[/QUOTE]
amin canım inşallah Allah hepimize bol sütlü memişler, gazsız bol bol emen ve uyuyan huzurlu bebişler versin amin.... bide ne alaka bilmiyorum tecrübesizlikten göğüslerim küçük olduğundan sanırım bu korkularım :anneadayı:

kesinlikle katılıyorum canım sana; ulu orta derken kimsenin yanında kv görümce dahil...
benim annemin göğsüne nazar değmiş öyle birisi bembeyaz hiç kararmamış ucu da demiş de akşamına kalmamış annemin cayır cayır yanmaya başlamış göğsü süt gelmemiş falan :KK43:

bir de kardeşim de ben de gece bez kirletmezmişiz çok nadirmiş yani; birinin yanında açmazmış annem o yüzden sabah ilk altımızı... zorunda kaldığında da "aa ilk defa böyle yaptııı" falan derdi hatırlıyorum :KK22:

İşte korktuğum şeylerden birini yazmışsın.Ben anne olduktan sonra insanların söz konusu anneye ve bebeğe sanki artık kamuya açıklarmış gibi her türlü soruyu sormalarına ve gözlerini dikmelerine uyuz oluyorum.Şimdiden eminim çok kavga edip tartışacağım bu yüzde insanlarla , çünkü gerçekten sinirleniyorum bak düşününce bile saçlarım havaya kalktı.Evimize temizliğe gelen hanım da başladı emzirmeyi düşünüyor musun, normal mi düşünüyorsun doğumu falan filan.Hoş ben cevaplamıyorum sorularını, ama toplanılan bir ortamda emzireceksem eğer dediğin gibi üstüm kapalı olur ya da gider başka bir odada emziririm.İnşallah memiklerimiz sütle dolsun taşsın hepimizin.:nazar:

Back
X