2015 Şubat Anneleri

Ben hala doğumun olduğu gün kafama tüm hatunlar üşüşecek emzirirken onları nasıl defederim diye düşünüyorum biri çözüm bulsa keşke.Emzirme önlüğünü geçirmeye fırsatım olur mu o gün bilmiyorum.

• Beğen
Reactions: ydm
İşte korktuğum şeylerden birini yazmışsın.Ben anne olduktan sonra insanların söz konusu anneye ve bebeğe sanki artık kamuya açıklarmış gibi her türlü soruyu sormalarına ve gözlerini dikmelerine uyuz oluyorum.Şimdiden eminim çok kavga edip tartışacağım bu yüzde insanlarla , çünkü gerçekten sinirleniyorum bak düşününce bile saçlarım havaya kalktı.Evimize temizliğe gelen hanım da başladı emzirmeyi düşünüyor musun, normal mi düşünüyorsun doğumu falan filan.Hoş ben cevaplamıyorum sorularını, ama toplanılan bir ortamda emzireceksem eğer dediğin gibi üstüm kapalı olur ya da gider başka bir odada emziririm.İnşallah memiklerimiz sütle dolsun taşsın hepimizin.:nazar:

mümkünse başka odayı tercih edelim. milletin gözü göz değil ;)

yürekten katılıyorum...
İlk gebeliğinizde dr kaçıncı haftaya kadar yürüyüş yapın dedi benim dr pek bi rahat doğuma kadar yap diyor da bilemedim sorayım dedim.Bir de 2 gün önce arkadaşım normal doğum yaptı doktorumuz da aynı rahim ağzı yumuşamamış (ne demek anlamadım ama ) baya zorlu olmuş 7 cm ile çatala geçtim dedi bu yumuşamama açılmama ile aynı mı? Neden soruyorum doktorumuz demiş ki üvercinkaya anlatma doğumu, korkmasın herkesin doğumu farklıdır vazgeçmesin demiş.Kimse anlatmıyor o yüzden :) ne dersin ?

peki bu kadar işi yapıp ta ağrın sızın olmuyor mu. ben bir süpürge yapayım veya eğileyim yere karnım sanki yırtılıyor gibi oluyor. doktora sorduğumda daha az ayakta kalmaya çalış dedi. ki sen koltuk çekmekten bahsediyorsun,zaten benim koltukları normal halimle bile çekmem mümkün değil de ne bileyim bu kadar işten korkmuyormusun yapmaya. buzdolabım silinecek vallahi hergün erteliyorum. en azından büyük temizliğe alt mutfak dolaplarımı ve buzdolabını aradan çıkarayım diyorum ama yok gözüm yemiyor. bak şimdi kuru fasulye pilav yapıcam öyle zor geliyor ki yapmak sizler böyle bunu yaptım şunu yaptım deyince kendimi çok aşırı tembel hissediyorum :KK43: saat 3 oldu hala bir şey yok ortada anca çamaşır astım ve çamaşırları topladım yatak odası dandini halde iyice saldım kendimi :KK43:

Ben de aynıyım ki bişey yapmıyorum bazen ama yine de yorgun hissediyorum.

selam hanimlar
uvercinkaaa uvercinkaaa ben son gune kadar yurudum, dr a sormamistim ne kadar yuruyum diye
40 haftam bitmisti, 1 cm açiklik la geziyordum 1 aydir
bi an once dogursam iyi olaackdi valla dr yyurume desede yururdum : ))

bugun kendim kasindim ispankli borek yaptim
acayip yoruldum, iyi kotu yaptim guzel oldu afiyetle yedik deee
bi sorun var oda mutfakkkk, kim temizliycek girmeye korkarsinzi valla mutfaga :KK61:

Of bgn cok ağır geldi bana ya, her gün erkenden işe giden yoldaşlara selam olsun helal olsun vallahi :)) 32 de Boşuna rapor verilmiyor arkadaş

Sabah 8:30 akşam 17:30 sence 32-37 için gitsem mi canım? Bu hafta raporluyum evdeyim sanki yapabilirim gibi geliyor. Ama bilemiyorum.

bugun kendim kasindim ispankli borek yaptim
acayip yoruldum, iyi kotu yaptim guzel oldu afiyetle yedik deee
bi sorun var oda mutfakkkk, kim temizliycek girmeye korkarsinzi valla mutfaga :KK61:

benim de son parçası kaldı önceki gün yapmıştım :D

afiyet olsun size dee :KK72:

kim u$usecek ki kafana:KK64:
Kayınvalidem,eltim,görümcem,babaanneler,anneanneler daha kimler kimler.Eltimin doğumunda kızın memesinden 6 kişi gerdiriyordu süt gelmiyor diye,kız ağlayacaktı artık.Aynı şey bana da olursa ben sanırım bebiki de kaptığım gibi koşarak eve giderim.

İlk gebeliğinizde dr kaçıncı haftaya kadar yürüyüş yapın dedi benim dr pek bi rahat doğuma kadar yap diyor da bilemedim sorayım dedim.Bir de 2 gün önce arkadaşım normal doğum yaptı doktorumuz da aynı rahim ağzı yumuşamamış (ne demek anlamadım ama ) baya zorlu olmuş 7 cm ile çatala geçtim dedi bu yumuşamama açılmama ile aynı mı? Neden soruyorum doktorumuz demiş ki üvercinkaya anlatma doğumu, korkmasın herkesin doğumu farklıdır vazgeçmesin demiş.Kimse anlatmıyor o yüzden :) ne dersin ?

soyle soyleyım ben hamıle kaldıktan ıtıbaren 40. haftaya kadar hergun yurudum(daha doğrusu esımle yarış yapıyorduk koşar adım bırde parklardakı spor aletlerine bınıyordum 15 dk) dr um bu konuda hıcbırsey demedı..8. ayda bebek doğum kanalına gırmış erken doğum tehlıken var dedı ama ben 40. haftada zorla dogurtturdum kendımı resmen :KK70:

gece uykumda popomun ıslandığını farkettım..saba 5 e kadar az az devam ettı su gelmesı kontrole gttım 1 cm dedı açıklık stajyer ebe.kendı dr 8.30 da yenıdenmuayene ettı 1.5 cm açıklık ama cok sert derın var açılman cok yavaş olur deyıp bır fıtıl yerlestırdı ..demekkı rahım ağzı yumuşamamıştı(kendımce fıkrım)..
ayrıca 7 cmle nasıl çatala cıkarmıslar anlamadım.10 cm ı bulana kadar asla çıkarmıyorlar(aslında 10 cm de yeterlı gelmiyor kı ılk doğumda kesı yapılıyor bırde ;) anladığım kadarıyla yumuşarsa kolay açılıyor ;) 7cmle çatala alındıysa bebekte halıyle çıkmamıştır ve muhtemelen kesısı ve yırtılması cok olmuştur ;) o sebepten de zorlanmıştır..:KK14::KK14::KK14:

benim de son parçası kaldı önceki gün yapmıştım :D

afiyet olsun size dee :KK72:

çok mu yaptinki
benimki bitti bi parça kaldi onuda ben yerimde yememem daha hayirli
hamur yogurmaya usenmem ama yaptigim genelde bi ögünlük oluyor, fazlasuyla ugrasamam valla
hamur kaldi gerçi , sahura onunla napsam esime

Kayınvalidem,eltim,görümcem,babaanneler,anneanneler daha kimler kimler.Eltimin doğumunda kızın memesinden 6 kişi gerdiriyordu süt gelmiyor diye,kız ağlayacaktı artık.Aynı şey bana da olursa ben sanırım bebiki de kaptığım gibi koşarak eve giderim.
haydaaa : )))
yazik kizczazaa
sen kaç valla zorla lohusalik depreysonuna sokra bunlar adami

soyle soyleyım ben hamıle kaldıktan ıtıbaren 40. haftaya kadar hergun yurudum(daha doğrusu esımle yarış yapıyorduk koşar adım bırde parklardakı spor aletlerine bınıyordum 15 dk) dr um bu konuda hıcbırsey demedı..8. ayda bebek doğum kanalına gırmış erken doğum tehlıken var dedı ama ben 40. haftada zorla dogurtturdum kendımı resmen :KK70:

gece uykumda popomun ıslandığını farkettım..saba 5 e kadar az az devam ettı su gelmesı kontrole gttım 1 cm dedı açıklık stajyer ebe.kendı dr 8.30 da yenıdenmuayene ettı 1.5 cm açıklık ama cok sert derın var açılman cok yavaş olur deyıp bır fıtıl yerlestırdı ..demekkı rahım ağzı yumuşamamıştı(kendımce fıkrım)..
ayrıca 7 cmle nasıl çatala cıkarmıslar anlamadım.10 cm ı bulana kadar asla çıkarmıyorlar(aslında 10 cm de yeterlı gelmiyor kı ılk doğumda kesı yapılıyor bırde :KK66: anladığım kadarıyla yumuşarsa kolay açılıyor :KK66: 7cmle çatala alındıysa bebekte halıyle çıkmamıştır ve muhtemelen kesısı ve yırtılması cok olmuştur :KK66: o sebepten de zorlanmıştır..:KK14::KK14::KK14:
cok bılımsel konuşmuşum yalnız hee :KK14::KK14::KK14:

haydaaa : )))
yazik kizczazaa
sen kaç valla zorla lohusalik depreysonuna sokra bunlar adami
Yazık ki ne yazık.Biz doğum olduktan sonra herkesi arayalım diyoruz, hele bir emzirmeye çalışayım rahat rahat ondan sonra kim gelirse gelir.Doktorumda aynen şunu söyledi "30 yıllık meslek hayatıma dayanarak söylüyorum, doğum olduktan sonra haber verecekseniz verin.Yoksa çok rahatsız olursun" dedi bana.

şimdi ben kafayı pançoya taktım , örebilir miyim bilmiyorum ama 10 numara bi model var yapabilirsem paylaşırım sizinle

Bu model olur mu?
image.webp

vazelin petrol yan ürünü diye biliyorum, bebişlere kullanmak ne kadar doğru olur? hemen bir uzmana soralım Litchi Litchi vazelin kullanmak zararlı mı?

Zararlı denilmez belki ama tercih edilmemeli dediğin gibi petrolden elde ediliyor. Mum gibi bişey. Asfaltı bebişe sürer misiniz ya da petrolü ;) ben bitkisel yağlardan yanayım bu konuda.

Yazık ki ne yazık.Biz doğum olduktan sonra herkesi arayalım diyoruz, hele bir emzirmeye çalışayım rahat rahat ondan sonra kim gelirse gelir.Doktorumda aynen şunu söyledi "30 yıllık meslek hayatıma dayanarak söylüyorum, doğum olduktan sonra haber verecekseniz verin.Yoksa çok rahatsız olursun" dedi bana.
e zaten dogdu diye haber verilir
dogmadan once ne diye haber verirlerkii
gelip dogurtracak halleri yok : )))

ay ben bu konulara çok yaabnciyim ,bakalim esim dogumda yanimda olabilecekmi
ikisindede vardi bu seferde olur insallah, hatta oglumun gobegini babasi kesti besmele çekip : )
kiz dada kes dediler ama korkdu acitrim diyee:KK48::KK48::KK48:

Back
X