2015 Şubat Anneleri

soyle soyleyım ben hamıle kaldıktan ıtıbaren 40. haftaya kadar hergun yurudum(daha doğrusu esımle yarış yapıyorduk koşar adım bırde parklardakı spor aletlerine bınıyordum 15 dk) dr um bu konuda hıcbırsey demedı..8. ayda bebek doğum kanalına gırmış erken doğum tehlıken var dedı ama ben 40. haftada zorla dogurtturdum kendımı resmen :KK70:

gece uykumda popomun ıslandığını farkettım..saba 5 e kadar az az devam ettı su gelmesı kontrole gttım 1 cm dedı açıklık stajyer ebe.kendı dr 8.30 da yenıdenmuayene ettı 1.5 cm açıklık ama cok sert derın var açılman cok yavaş olur deyıp bır fıtıl yerlestırdı ..demekkı rahım ağzı yumuşamamıştı(kendımce fıkrım)..
ayrıca 7 cmle nasıl çatala cıkarmıslar anlamadım.10 cm ı bulana kadar asla çıkarmıyorlar(aslında 10 cm de yeterlı gelmiyor kı ılk doğumda kesı yapılıyor bırde :KK66: anladığım kadarıyla yumuşarsa kolay açılıyor :KK66: 7cmle çatala alındıysa bebekte halıyle çıkmamıştır ve muhtemelen kesısı ve yırtılması cok olmuştur :KK66: o sebepten de zorlanmıştır..:KK14::KK14::KK14:

Dikişi sormadım doktora dedi aşağıları bi toparlayayım demiş dr :)Doğum kanalına girince doğum başlamış herhalde o zamanda 7 cm miş.Teşekkür ederim yürüyüşe devam :-)

e zaten dogdu diye haber verilir
dogmadan once ne diye haber verirlerkii
gelip dogurtracak halleri yok : )))

ay ben bu konulara çok yaabnciyim ,bakalim esim dogumda yanimda olabilecekmi
ikisindede vardi bu seferde olur insallah, hatta oglumun gobegini babasi kesti besmele çekip : )
kiz dada kes dediler ama korkdu acitrim diyee:KK48::KK48::KK48:
Yani önceden haber vermeyi ben de saçma buluyorum ama eltim de doğumu beraberce bekledik tüm akrabalar, 3 saat filan hastanede kalındı cümbür cemaat.Ayy ben bile çok sinir olmuştum o gün.
Eşin gerçekten korkusuzmuş maşallah, benim eşime diyorum sen kes göbek bağını diye de ben bayılırım diyor bana, gerçi bayıladabilir kan görmeye dayanamıyor :-)

Dikişi sormadım doktora dedi aşağıları bi toparlayayım demiş dr :)Doğum kanalına girince doğum başlamış herhalde o zamanda 7 cm miş.Teşekkür ederim yürüyüşe devam :-)
7 cm de dogum baslamazki canim yaaa
10 cm olunca uygun oluyor rahim agzi

ben oglumda 10 cm e ulasinca ebe dedi, çocuk yukarda hala biraz bekleyelim asagi insin oyle baslatalim dogumu dedi ( dogum sirasinda nst bagli oluyor zaten, bebegin kalp atislari vs hersey kontrol altinda yani ..
1 saat sonra ikinmaya absladim ve çokkk kolay oldu dogumum ( oglum 4 kg idi) onlar kesi atmadi da benim oglanin yaptigi azcik yirtiklari dikdiler oda azdi yani ..

bugun kendim kasindim ispankli borek yaptim
acayip yoruldum, iyi kotu yaptim guzel oldu afiyetle yedik deee
bi sorun var oda mutfakkkk, kim temizliycek girmeye korkarsinzi valla mutfaga :KK61:
bayılırım ıspanaklı borege annem peynirde ekler ıspanaga sen de ekliyor musun ?

7 cm de dogum baslamazki canim yaaa
10 cm olunca uygun oluyor rahim agzi

ben oglumda 10 cm e ulasinca ebe dedi, çocuk yukarda hala biraz bekleyelim asagi insin oyle baslatalim dogumu dedi ( dogum sirasinda nst bagli oluyor zaten, bebegin kalp atislari vs hersey kontrol altinda yani ..
1 saat sonra ikinmaya absladim ve çokkk kolay oldu dogumum ( oglum 4 kg idi) onlar kesi atmadi da benim oglanin yaptigi azcik yirtiklari dikdiler oda azdi yani ..

Bana bu hıkayelerle gelin :KK39: ya ben bayagı korkuyorum normal doğumdan ama aynı zamanda çok da istiyorum. Rahatlatın beni :KK71:

Yani önceden haber vermeyi ben de saçma buluyorum ama eltim de doğumu beraberce bekledik tüm akrabalar, 3 saat filan hastanede kalındı cümbür cemaat.Ayy ben bile çok sinir olmuştum o gün.
Eşin gerçekten korkusuzmuş maşallah, benim eşime diyorum sen kes göbek bağını diye de ben bayılırım diyor bana, gerçi bayıladabilir kan görmeye dayanamıyor :-)
himm kan gormeye dayanamiyorsa hiç ugrasma canim, bide babayla ugrasmak zorunda kalmasin ebeler : )))
ilkinde korkduda ikincide cesarete geldi iste
gidip hemsire çocugu giydirirkken kameraya falan çekdi , kizimda ilk dakkalri var kamerada ama acemiymisiz o zaman gogsum falan açilmis sevmiyorum o goruntuyu, oglanda dikkat ettim daha usturupluydu ustum basim :-):-):-)

:KK71::KK71:oyle bır doğum hayal edıyorum kı akıllara zarar ..:KK76:

uyuyormuşum gece sabaha karsı hafiften karnım ağrımaya başlamış..bu arada 7 cm açılmam olmuş bıle..kalkmışım bı dus almışım az evın ıcınde dolanmışım kahrı cekılıyormus gelen sancıların..bu arada suyumda gelmıs..:KK45:sonra demısım esıme kalk hastaneye bı gıdelım ..bıde gıdınce ne gorelım ebe sen doğuruyorsun hanımm dıyomus bana:KK71::KK71:sonra çatala cıkarıyolrmıs ıkınıyomusum pırt dıye 4 kilocuk tosunu verıyolarmıs elıme..ne kesı ne dikiş nakış :KK59::KK59:..ıste bu kadar..:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

uyuyormuşum gece sabaha karsı hafiften karnım ağrımaya başlamış..bu arada 7 cm açılmam olmuş bıle..kalkmışım bı dus almışım az evın ıcınde dolanmışım kahrı cekılıyormus gelen sancıların..bu arada suyumda gelmıs..:KK45:sonra demısım esıme kalk hastaneye bı gıdelım ..bıde gıdınce ne gorelım ebe sen doğuruyorsun hanımm dıyomus bana:KK71::KK71:sonra çatala cıkarıyolrmıs ıkınıyomusum pırt dıye 4 kilocuk tosunu verıyolarmıs elıme..ne kesı ne dikiş nakış :KK59::KK59:..ıste bu kadar..:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
hahahahah hepsi iyi guzelde
senin sanci esiginin tavan da olmasi lazim 7 cm de evde durabilmen için : )))

Cok istersek olar belki :KK19:

Ayyy bu aralar duygusallığım üstümde yaaaa.. Sabah eşim aradı eminönüne gitmişti bişiler almaya kızıma oyun hamuru falan almış, "yasin abinin kızına boya seti aldım " dedi. Ayyy nasıl sevindim sonra ağla ağla içim çıktı.
Yasin abim 2 yıl önce 33 yaşında vefat etti. Annemin teyzesinin oğlu, ama çok yakınız akraba bağımız çok iyi. Haftasonu nişan var dedimya, memleketten yasin abimin eşiyle kızıda gelicekmiş. Bunu söylemiştim eşime, onunda aklına gelmiş.
Çocuğuda bir görseniz bir mülayım bir tatlı. İnsan bakmaya kıyamıyo. Eşi deseniz daha en fazla 29 yaşında. Kesinlikle tekrar evlenmeyi bile düşünmüyormuş. Çok seviyorlardı birbirlerini, kaçarak evlenmişlerdi.
Affff Allahımmmm.. Bu böyle uzarrrr..
Niye anlattım onuda bilmiyorum ama bugünkü bugün böyle ara ara geliyorlar bana.

Canım bir süre tv falan izleme. Ben uzun zamandır izlemiyorum herşey acitasyon. Sonra normal hayatta da çok duygusal oluyor insan. Allah rahmet eylesin Allah kalanlara çocuğuna uzun mutlu bir hayat versin inşallah.

Bana bu hıkayelerle gelin :KK39: ya ben bayagı korkuyorum normal doğumdan ama aynı zamanda çok da istiyorum. Rahatlatın beni :KK71:
valla ne deyimkii : ))

bu 3. hamileligim
1. kizim 40 haftada 3.800 dogdu ( yalan yok bunda dikisler biraz zordu ama periduralin etkisi geçmis bende yeniden istemedim benim hatam : )
2. oglum 40+3 de 4 kg idi ( bunda hiç bisey hisssetmedim
ne sut gelmesinde , ne sarilik vs de hiç bi sorunum olmadi ..
simdi dogumdan baska herseyden korkuyorum valla
seker hastaligi çikmasi kalici olmasi,dogumdan sonra 3 çocuga nasil bakicam vs gibi
haa bide ben hastanedeyken çocuklari kime biraksam onu duisunuyorum : ))))

doguma ikisinede gece 4 gibi gittim, sabah 10-11 de kucagimdalardi

himm kan gormeye dayanamiyorsa hiç ugrasma canim, bide babayla ugrasmak zorunda kalmasin ebeler : )))
ilkinde korkduda ikincide cesarete geldi iste
gidip hemsire çocugu giydirirkken kameraya falan çekdi , kizimda ilk dakkalri var kamerada ama acemiymisiz o zaman gogsum falan açilmis sevmiyorum o goruntuyu, oglanda dikkat ettim daha usturupluydu ustum basim :-):-):-)
(: Yaa ne güzel inşallah bizde o hengamede akıl edebiliriz de kameraya çekebiliriz ilk dakikaları.Sen Fransa da yaşıyorsun sanırım , ailen de orada mı ya da başka akrabanız var mı?Yoksa yalnız mısınız?

:KK71: Hepimizin hayalidir sanırım (: İnşallah hemen fırtlarız hepimiz.

Back
X